Olet täällä

Sijoitustiedon kysymysketju - 21.11.2019 09.56

Kiitos neuvoista pysyä poissa tästä. Taitaa loppua tämä tarina vielä rumasti.

Kesällä alkoi jo ongelmat tulemaan heillä esiin, Toimitusjohtaja vaihtui hyvin nopeasti->tutkintapyyntö poliisille hänen epäselvistä transaktioista->hallituksen puheenjohtaja erosi

Hyvä oppitunti siitä kun luvataan utopioita..

 

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 16.8.2019 01.59

Kiitos vastauksesta. Luin kolumnisi vielä kertaalleen läpi, ja jäin miettimään Nordean kohdalla tätä lausetta:

"Tulen varmasti palaamaan yhtiön käänteisiin ja mahdollisiin ostosuunnitelmiini tulevaisuudessa."

Minä ja varmasti moni muukin odottaa tätä analyysia kun sitä kuuluisaa kuuta nousevaa. Varsinkin nyt kiihtyneen kurssilaskun aikana kaikki tuntuu olevan hyvinkin perillä Nordean tilanteesta ja osakkeen arvostuksesta. Eikä muuten haittaa vaikka kommentoisit myös mikä on mielestäsi Sammon tilanne ja millä hintaa itse tankkaisit lisää.

 

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 8.8.2019 09.09

Kiitos taas kerran upeasta kirjoituksesta.

Olen yrittänyt seurata sinua tarkasti koska sijoitusstrategiamme ovat samansuuntaisia, ja rohkeneninkin kysymään koska itse alottaisit osto-ohjelman Stora Ensolle, josta mainitsit kolumnissa? Omassa salkussa konepajat ovat jo isossa ylipainossa, joten katse on suunnattu metsäyhtiöihin(Stora,UPM).

Vanhemmalla iällä sitten ei syklisiä wink

Uskon ainakin itse että seuraavan 10vuoden perioodilla metsäyhtiöt pyrkivät olemaan seksikäs vihreällä aallolla surffaava muovinkorvaaja, ja vanha "vaan" metsäyhtiö ajattelu on jo historiaa.

Kiitos!

 

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 31.7.2019 10.53
Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 31.7.2019 10.53

Älä lopeta kun pääsit jo nin hyvin vauhtiin. Muistan kuinka joskus 2017(?) kun kirjoitit vanhaa blogia täällä motivoiduin sinun kirjotuksista tutkimaan mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia sekä niiden torjuntaa. Jos jatkat voisit ehkä tartuttaa muillekin motivaatiota tutkia jotain uutta kiehtovaa mitä olet meille ensin kertonut.

Kiitos blogista!

Näytä koko viesti
Citycon - 15.7.2019 10.03

Aivan huikea kolumni Aki! Kiitos että jaksat näitä vääntää ja kertoa rehellinen mielipiteesi, kun kaikki tiedämme nykyajan mitä uskaltaa sanoa ilmapiirin.

 

Näytä koko viesti
Ehkä Vanha ja Viisas? - 15.5.2019 11.11

Minusta aivan fantastisen hienoa että tulet tänne kertomaan tarinasi! Samanlaisia kohtaloita on Suomessakin aivan liika, ja se että olet päättänyt tehdä itse asialle jotain ja vielä kertoa se avoimesti on hatunnoston arvoista.

Toivottavasti mahdollisimman moni samassa tilanteessa tai siihen ajautumassa löytäisi tämän blogin, mutta se taitaa vaatia aikamoisia ponnisteluja.. Tätä jos jotain blogia varmaan saa ja pitää jakaa.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 20.2.2019 03.25

Onko kukaan analysoinut tarkemmin tai jopa sijoittanut ICON:in bondeihin?

https://iconfund.fi/sijoitustuotteet/velkakirjat/iconbond/

Itse sijoitin vastaavaan heidän bondiin 2016, jonka umpeutui tammikuussa. Kaikki toimi kuin piti ja rahat+korot tulivat sovitusti.

Tuntuu että tässä markkinatilanteessa, joka voi hyvin olla nousumarkkinan loppupäätä, 8% suhtvarma tuotto tasasella kassavirralla(2 kertaa vuodessa maksavat 4% korkoa) revittäisiin käsistä?

Mutta miksi he painavat uutta noin kallista bondia(8%) ulos kokoajan, Luulisi heidän saavan rahaa paljon halvemallakin.. ?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 16.1.2019 09.26
Aki Pyysing kirjoitti:
Addicted kirjoitti:

Aki, Oletko joskus tutkinut Ruotsalaisia sijoitusyhtiöitä Esim: Investor,Industrivärden, Lundbergsföretagen, Öresund,Svolder ?

Ruotsi on siunattu todella monella sijoitusyhtiöllä kun vertaa vaikka muihin pohjoismaihin, ja sijoittamalla muutamaan isoon sijoitusyhtiöön saa laajan ja ilmeisesti laadukkaankin hajautuksen?

 

Kiitos!

En. Yleisesti totean kuitenkin, että sijoitusyhtiöalennuksia kannattaa hyödyntää, ne eivät ole lakisääteisiä eivätkä ikuisia, vaikka jotkut geelitukat näin antavat ymmärtää. 

 

Juurikin näin. Esim. historian valossa ylivoimaisesti tuottanut Latour hinnoitellaan nyt noin 7% preemiolla kun taas Investor noin 20% substanssialennuksella.

Luulisi alennus/preemio suhteen jatkuva muuttuminen avaaman suhtellisen hyviäkin treidipaikkojawink Itse mukana lähinnä pitämällä pitkässä salkussa.

Jos muuten aihe kiinnostaa niin laita Twitterissä seurantaan ibindex, seuraavat pelkästään ruotsalaisia sijoitusyhtiöitä ja tuottavat niistä myös laadukasta dataa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 16.1.2019 09.26

 

Näytä koko viesti