1.7.2021 - 23:26 #71385

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Minulla on kolmisen kilsaa tästä Piccadillylle ja bussi menee suoraan. Siellä on viisikerroksinen Waterstones. After lunch rest a while, after dinner walk a mile. Se maili tulee tuolla kirjakaupassa sisällä helposti. 

Katsoin muuten kaikki Jokerien pelit menneellä kaudella. Paska kausi Jokereille. KHL oli ainoa seuraamani liiga, jossa meno oli normaalia. Tyhjiä katsomoita, polvistumisia ja hunnutettuja cheerleadereita ei enää tässä iässä jaksa katsoa.

 

 

0
0
1.7.2021 - 23:53 #71387

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Luen myös Rubiconista eli Ceasarin vallankumouksesta yhtä melko tuoretta kirjaa. Ajassamme on paljon samaa. Veteen piirrettyjä viivoja, joita pitkin lampaat kävelevät. Ceasar astui yli kielletyn viivan. Rooman historia oli kuningasvallan jälkeen aidon demokraattinen, joskin vain muutama prosentti äänioikeutetuista äänesti yleensä. Mobilisoimalla kaverinsa kaupunkiin (lahjomalla) voitti yleensä asiansa. 

Nykyään äänestämisen merkitys on legitimoida järjestelmää ja siksi äänestysprosenttia yritetään monin tavoin nostaa. Parasta on tietysti olla äänestämättä. Minä jo äänestin kunnallisvaaleissa Donald J. Trumpia, mutta sitten huomasin, että pitää ostaa postimerkki ja jäi lähettämättä. Kun vaaleja sitten siirrettiin, niin vaimoni sattui olemaan vahtivuorossa ja ajoin golkentältäni läpi Chelsean ja Belgravian katto auki kuunnellen mielimusiikkiani ja annoin ääneni vaimolleni. Romanttinen kun olen.

Järjestelmässämme järjestelmä päättää ehdokkaat, mutta ei ketä äänestämme. 

 

0
0
1.7.2021 - 23:55 #71388

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Tästä näkee hienosti, miten lähellä ykkös-Pfizerin vasta-aineet ovat yleisen havaittavuuden rajaa (42) 80-vuotiailla jo 9 viikkoa rokotusajankohdasta. Kuusikymppistenkään (vihreä) käyrä ei lupaa hyvää suojalle 12 viikon kohdalla:

0
0
2.7.2021 - 00:18 #71389

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Sinne meni lopputyö 5 op kurssilta, jota tein 8,5 viikkoa. Sitten vielä koe ja opponointi. 18/19 lopputyön tehtävää oli ainakin tarkistajan mukaan oikein. Vikaa en nyt jaksaa säätää. Opiskelijana saan ainakin alennusta golfista, pääsen bileisiin ja YHTS:lle.

0
0
2.7.2021 - 01:17 #71390

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Epstein, Xilai, Hodorovski. Raha ei takaa vapautta. USA, Kiina, Venäjä. Sama stoori. Uhmaat valtaa ja sinut likvidoidaan. Sen takia vallan uhmaamisessa ei ole mitään tavoiteltavaa per se. Vain tilannekohtaisesti. 

Anarkismia on siis turha julistaa. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun siitä oikeastaan mihinkään mitään kirjoitan (mikä itselleni on poikkeuksellista). Anarkismi on äärimmäistä individualismia, eikä siihen määritelmänomaisesti kuulu muut ihmiset.

Kaikkein vääristyneitä anarkismia on Chmoskyn sosialistinen anarkismi. Se on puhdasta keskusjohtoista kommunismia, vaikka väittääkin olevansa juuri toista ääripäätä.

Kansalaistottelemattomuus on käytännön anarkismia, mutta vastakohtaistamalla omat arvot virallisia arvoja vastaan tulee itse asiassa vain vahvistaneeksi virallisia arvoja. Lisäksi kansalaistottelemattomuuden ydin on tekojen tekemisessä julkiseksi. Eli kun varastat hyvän asian puolesta, olet kansalaistottelematon, mutta jos et kerro varkaudestasi kenellekään, olet vain varas. 

Varastaminen on itsessään paljastava käsite. Jotta jotain voi varastaa, täytyy sen kuulua jollekin. Jonkin asian omistaminen taas perustuu valtahierarkiaan. Tästä on turha vetää kommunistisia alluusioita, koska kommunismissakin omistusoikeus on olemassa. Se vain on kollektiivinen (mikä ei eroa Suomen sosiaaliturva- ja eläkejärjestelmästä käytännössä mitenkään).

Todellisessa anarkismissa omaisuutta hallitsee se, joka peliteoreettisesti luo sen menettämiseen suurimman odotusarvoisin uhan muille. Omistusoikeus siis määräytyy puhtaasti (potentiaalisen) väkivallan kautta. Aivan kuten luonnossa.

Anarkismi on tietysti järjestäytyneen yhteiskunnan vihollinen. Siksi ei paljon tarvitse anarkistista päätään pinnalle nostaa, kun se jo painetaan alas. Kyseessä on pääosin yliminäkontrollli, joka estää ajamasta tyhjällä kadulla punaisia päin.

Elämme kuitenkin aikaa, jossa tuotantovälineet ovat enenemässä määrin tosiasiallisesti anarkistisessa hallinnassa. Terapeutille höpötellyt potilas luuli sanojensa olevan salaisia ja terapeutti ammattinsa etiikan ehdoton. Toisin kävi. Sama koskee kaikkea tietoa ja verkottunutta tuotantoa. Kuka tahansa voi ottaa ne hallintaansa oman halunsa mukaisesti. Kunhan vain on motivaatio ja osaaminen. Siten anarkismi on todellista elitismiä, jolla voi haistattaa paskat aivan kaikelle kontrollille.

Anarkismi, ja vapaus yleisestikin, on useimmille pelottava asia. Pelottavaan asiaan suhtaudutaan luonnollisesti torjuvasti. Kaikkein pelottavimpia asioita ovat syvälle hardwiretyt käsitykset oikeasta ja väärästä. Jos nyt miettii vaikka somea. Tai tätä palstaa. Kuinka nopeasti ja voimalla halu kontrolloida näkemäänsä yksipuolistaa ne? Ristiaallokko tapetaan. Tämä on alitajuinen pyrkimys kohti keskiarvoa eli regressio. Laumadynamiikan ydin. Siksi anarkisti on aina yksinäinen susi (jälleen vakava ristiriita Chomskyn sosialistisen anarkimismin kanssa).

Anarkismin vaarallisuudesta johtuen siihen uskovat joutuvat elämään todellisuudessa enemmän varuillaan kuin kukaan muu dissidentti. Lukasenkoa vastustavat voivat aina turvautua toisiinsa. Narkkarit voivat myöntää ongelmansa ja hakeutua hoitoon. Huumekauppiaat voivat tunnustaa ja sovittaa vankilassa tekonsa. Kaikille on paikkansa järjestelmässä paitsi järjestelmän kieltäjillä. Anarkisti ei voi ikinä tunnustaa järjestelmälle, koska hän ei tunnusta järjestelmää.

Välitön reaktio anarkismiin näin käsiteltynä on se, että anarkistit ovat rikollisia. Sepä se. Ovat järjestelmän mukaan rikollisia. Juuri tähän järjestelmän palvelijat toistuvasti vetoavatkin: heidän toimensa on ovat laillisia, eli järjestelmän mukaisia. He eivät ylitä kiellettyjä viivoja vedessä.

Käytännössä koko länsimaalainen vapausajatus tuli tiensä päähän koronan myötä. Sitä eivät kaikki tietysti heti huomaa, mutta se on silti ilmeistä. Yhtäältä perusoikeudet olivatkin suhteellisia, eivät absoluuttisia. Toisaalta massoista paljastui piilevä fasismin tuki. Toistaiseksi sitä käytetään Suomessa vielä maolaisittain sosiaalisella rangaistuksella (minkä huomaa heti kommenttiketjuista), mutta täällä UK:ssa koko ajan kovilla fyysisillä rajoituksilla. Terveysministerin piti juuri erota, koska suuteli avustajaansa, joka ei kuulunut virallisesti hänen omaan kuplaansa. Imagine that! "LiberaalI" media antoi tälle tukensa, koska "jos tekee itse säännöt, pitää niitä itse noudattaa". Kuka haluaa elää tällaisessa? 

Minä tarvitsen 50me, jotta saan siirrettyä muita vähän kauemmas. Espteinin saarikaan ei siihen riittänyt, kun tarpeeksi astui varpaille. Karjalassakin yksi oligarkki ammuttiin tässä hiljan järvensä vastarannalta. Xilai ja Hodorovski olivat rikkauksistaan huolimatta orjia. Mutta rahalla voi ostaa illuusiota vapaudesta juuriki siirtämällä puurajaa kauemmas. Ja toki persettä.

Room to breathe!

 

 

 

 

 

0
0
2.7.2021 - 09:28 #71408

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Joulun alla THL:ltä tuli hätäkakka, kun antoi suosituksen, ettei UK:sta saisi lentää Suomeen. Koko jutulla ei olisi ollut muuten väliä, ellei valtio-omistaja olisi painostanut Finnairia noudattamaan tätä Eliten vessan seinälle ripustettua julistusta. Moni suomalainen oli palaamassa UK:sta joulun viettoon Suomeen ja lennot peruttiin. No kaikki muut tietysti lensivät kiertoteitä, isolla vaivalla ja rahalla, paitsi alaikäiset, jotka eivät saa lentää yksin vaihtolennoilla. Sellaista terveysturvallisuutta.

No tässä on nyt sama mahis, että THL:lle tulee flashback ja Sanna Marin keksii syyttää deltasta brexitiä. Lennän 22.7. lasteni kanssa Suomeen suoraan. Jos tämä reitti tukitaan, niin voi olla, että pitää koukata, jopa Dubain kautta. Ehkä sitä voisi pelata kierroksen samalla stop-overina?

Tuossa kuulin just tutusta, jolla oli just delta kahden rokotuksen jälkeen. Lievä kuulemma oli. Itsellänikin se tn oli. En tiedä, enkä haluakaan tietää. Pistin allergian ja krapulan piikkiin.

0
0
2.7.2021 - 09:32 #71409

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Maskisuositus saattaa jatkua loppukesään – kevennystä lykättiin Pietarista tuodun tartuntaryppään vuoksi

Tartunnat ovat lähteneet kasvuun tällä viikolla. Pääosa tartunnoista näyttäisi olevan deltamuunnosta ja yli 40 prosenttia tartunnoista lähtöisin kisaturisteilta. Pietarista palanneiden turistien koronatartuntojen myötä maskisuosituksen kevennys viivästyy.

https://yle.fi/uutiset/3-12005922

 

"Suositusta saatetaan jatkaa". Lol.

"Suosituksen kevennys viivästyy." Lol.

Näitä olisikin hankala kääntää muille kielille.

Todellisuudessa kyse on kaikessa rahasta, kyvyttömyydestä ja illuusiosta.

"Omaehtoinen karanteeni" = maolainen keino sakin hivutuksella saavuttaa karanteeniin määräämisen edut ilman kustannuksia.

"Suositus" = hallituksen todellisen vallan puute, illuusion ylläpito "perusoikeuksien" noudattamisen varjolla, kun tosiasiassa yritetään ritsalla pidätellä panssaridivisionaa

Ongelma tässä on se, että valta lipuu mobeille eli mellakoiville joukoille. Eiköhän kohta joku maskiton kyyditä itärajall. Jos näin käy, niin voinko tulla samalla kyydillä?

 

0
0
2.7.2021 - 09:43 #71410

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Lähden su reiluksi viikoksi Kentiin. Melko hienoa aluetta, varsinkin nyt, kun mannereurooppalaiset eivät sitä ruuhkauta. Kuvaavaa on, että buukkasin ensi tiistaille Royal Cinque Portiin 16.31 lähtöajan kolme päivää sitten ja kaikki sen jälkeisen ajat ovat vieläkin vapaita. Sääkin hyvä. Keskiviikollakin kaikki ajat edelleen vapaita. Saa pelata tyhjälle kentälle tn.

 

0
0
2.7.2021 - 10:07 #71412

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
Dharma kirjoitti:

Tämä ei tarkoita, että yrittäisin vapauttaa ketään toista yksilöä. Se näet olisi vallan käyttämistä toisiin, mitä pidän vääränä. Sen sijaan vapautan itseni.

Ristiriita syntyy toki siitä, että kun vapautan itseni, niin käytän samalla valtaa muihin. Tästä pääsemmekin survival of the fittest -peliin, jossa jäljelle jää se, joka 1) vapautti itsensä ensimmäisenä/tehokkaimmin ja 2) jäi henkiin/valtaan.

Sanot mielessäsi, että valtiota ei ole olemassa, niin sitä ei ole. Niin yksinkertaista ja realistista se aikuisten oikeasti on. Huomattava osa nykyajan vallasta perustuu bluffiin, illuusioon potentiaalisesta rangaistuksesta, jota ei oikeasti tule. Klassinen yliminän raiskaus, alistus, "kasvatus", sosiaalisaatio. Puhdas valhe.

Moraalinsa(kin) voi valita täysin itse. 

Hei, piristävä paluu! Olen kyllä vähän eri linjalla siitä mitä vapaus on tai paljonko riittävä lebensraum maksaa, mutta on virkistävää lukea toisenlaisia näkemyksiä asiasta.

Pelissä on tosiaan se elementti että kun ihmiset saadaan "valitsemaan" ja haluamaan tiettyjä asioita, he itse valitsevat oravanpyörän. Mutta voittavia strategioita on kuitenkin useampia.

 

0
0
2.7.2021 - 10:23 #71413

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Hynägrande kirjoitti:

 

Hei, piristävä paluu! Olen kyllä vähän eri linjalla siitä mitä vapaus on tai paljonko riittävä lebensraum maksaa, mutta on virkistävää lukea toisenlaisia näkemyksiä asiasta.

 

 

Hanoissa lapseni luokkalaisen isä oli länkkäri, joka vietti pyörähti Hanoissa katsomassa tytärtään suhatessaan Australian ja USA:n väliä. Muistan kerran kun tapasimme ja kertoi olevansa matkalla Portugaliin ostamaan vapaa-ajan asuntoa, koska olivat halpoja. Vuosi oli 2012, joten näin olikin. Tätä nykyä kun katsoo vähänkään kivempia kämppiä, niin ei muutama miljoona riitä. Ja noita tarvitaan kuitenkin useampia.

Kunnon ranchiakaan ei saa alle kymmenen miljoonan, mieluiten 30.

Suomessakin vapaa-ajan asunto maksaa 1,5me (Päijänne) - 4me (Porkkala). Siis siten, että näkyy luonnosta juuri se osa, joka on riisutunut minun tahdostani.

https://www.etuovi.com/kohde/21666259?haku=M1685199627

Harjalle 2-kerroksinen talo, josta yläkerroksesta esteetön ulappanäkymä. Ranta suojaisa poukama. Rajautuu hyvinkasvaneisiin metsäalueisiin, jotka varmistavat yksityiseen. Huippukorkeus 15 m ja suoraan ulapalle vastaava 14 m, joten hyvin näkee yli 2-kerroksisesta.

No, nämä ovat nyt vähän kaukaisia yksityiskohtia. I have a number in my mind. Tie siihen on luoda täydellisesti skaalautuva inkrementiaalinen parannus $10b+ businekseen ja myydä se 5-10 % nettodiskonttovaluestaan. Kaikki palikat ovat käytössäni. Pitää vain koota palapeli.

Hynägrande kirjoitti:

Pelissä on tosiaan se elementti että kun ihmiset saadaan "valitsemaan" ja haluamaan tiettyjä asioita, he itse valitsevat oravanpyörän. Mutta voittavia strategioita on kuitenkin useampia.

Muista tekee tylsän olemalla itse mielenkiintoinen. En myöskään ole koskaan yrittänyt rikastua, vaan olen odottanut muiden köyhtymistä. Ilman rapon perusperiaatteiden hylkäämistä olisin jo onnistunut, mutta nyt on sitten pakko taas vähän yrittää itsekin.

 

 

 

0
0
2.7.2021 - 11:10 #71417

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Helvetin kannattaa alkaa valmistautua hyökkäykseen Taivaasta! RIP! <3

0
0
2.7.2021 - 12:19 #71418

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Vuoden kierto luonnossa pohjoisella pallonpuoliskolla on sellainen, että ilmojen kostuessa ja viilentyessä golfkausi hiipuu ja alkaa peruskuntokausi. Laitoin tavoitteeksi 1000 km juoksua, paino 75->69, punttia vapaasti ja paljon ja rangella, minkä ehtii. No golfit suljettiin ja olivat kiinni 29.3. asti, joten ranget jäivät. Pubitkin sulkivat, niin vaimo osti minulle kamat kotiin. Kilsoissa pääsin 750:een, mikä on ihan ok. Keskivauhti 11,3 km/h ja 11,3 km reitti. Jälkipuoliskolla keskivauhti pyöri kahdessatoista, mikä on ihan ok. Tarkoitus oli kuitekin lähinnä polttaa rasvaa. Painossa finaali oli 75, mutta enpä ainakaan lihonut.

Peruskuntokaudella Lagavulin on ykkösmauste lagereille. Se loppuikin lopputalvesta, mutta onneksi kelit lämpenivät ja pääsin jo helmikuussa ottamaan rajatonta rusketusta terassilla vastapäisen talon venäläisen kaunotaräidin ja nannyjensä iloksi. Muuttivatkin sitten heti miten pois ja nyt oligarkin 6-rappuinen talo on yhtä vaille tyhjä. Joku kiinteistövälittäjä siellä on pyörinyt, joten liekö talo hävitty, jää nähtäväksi. Toivottavasti ei, koska kadulla on nyt mukavasti tilaa pysäköidä.

Poltin muuten perseeni aurinkoa ottaessani Kensingtonissa, Lontoossa, Iso-Britanniassa, Euroopassa helmikuussa. Otsonikato on aikamme risti. Punapersepaviaanista olen mulatoitunut sittemmin.

Kevätauringon myötä viskistä giniin ja campariin (joka sekin muuten just loppui). 

Näillä eväillä leposykkeetkin olivat taas melko hyvät ja pääsin golfkauteen hyvältä pohjalta:

Koulubussi on vapauttanut pakkososiaalisuudesta, mikä on ollut eduksi.

 

Svingini on usein laiska ja tulokset sen mukaiset. Yksin pelatessa on ollut vähän vaikea motivoitua koko kierrokseen. Välillä on mennyt ihan hyvinkin, pari birdietä ja paljon pareja etuysiin, mutta lopussa sitten tympeää. Kenttä on vaativa ja siksi siellä pelaan. Links-kenttien tasaisuus tulee olemaan ensi viikolla vapauttavaa hyvin jyrkkämäkisen kotikenttäni jälkeen.

Nyt hierontaan, sitten sushit ja päiväunille, jotta jaksaa ensi yönä taas täyttää Luojan asettamaa tavoitetta:

 

0
0
2.7.2021 - 13:41 #71431

Kojo

+11
Liittynyt:
30.10.2020
Viestejä:
10

En olisi uskonut sanovani tätä, mutta mukavaa että kirjoitat! Alkoi olla ikävä kunnon aktiivista blogia

0
0
2.7.2021 - 13:48 #71433

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Kojo kirjoitti:

En olisi uskonut sanovani tätä, mutta mukavaa että kirjoitat! Alkoi olla ikävä kunnon aktiivista blogia

Ihmiset tykkää katsella sitä, mistä eivät tykkää.

0
0
2.7.2021 - 13:50 #71435

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Late kirjoitti:

Analysoi vähän Tyttiä ja punaista A:ta :)

Viikonloppuja!!

Kun valtion ylin korruptiovalvoja on läpeensä korruptoitunut, elämä on seesteistä, ennakoitavaa ja rauha vallitsee. Tyypillisesti vallankumoukset alkavat juuri siitä, että massat lynkkaavat ylimmän korruptiovalvojansa. Vallankumoukset taasen syövät lapsensa.

#jesuistytti

0
0
2.7.2021 - 14:02 #71437

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Kotikentältäni  näkyy muuten Wembleyn kaari hienosti. Mietin vähän olisiko finaali tonnin arvoinen? Ehkä jos Englanti pelaa

0
0
2.7.2021 - 14:20 #71438

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Kruunuvuoren sillat hyväksyttiin Hesan valtuustossa vuonna 2016 hintaan 260me. Nyt kustannusarvio on jo 800+ me. Äänestäjät palkitsivat johtonsa valitsemalla nämä uudelleen ja Vapaavuorikin sai viimein palkkion rakennusfirmoille tekemistään työstä.

Demokratiassa on se ja sama, ketkä saavat ääniä. Ratkaisevaa on, ketkä ovat ehdolla. Siksi jokainen demokratia tekee kaikkensa, jotta ehdolla ei ikinä olisi todellisia vaihtoehtoja, kuten trumpeja.

Vapauden illuusio tulee, kun laitoksessa onkin yhden sijasta kaksi eri maitotonkkaa: kurria ja normia. Siitä tulee sellainen kiva fiilis, että "hei, mähän olen vallassa!"

0
0
2.7.2021 - 14:35 #71441

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Lueskelin muuten pääsiäisen aikaan paljon Raamattua ja Mein Kempfia. Jälkimmäinen löytyy tosin vain netistä, mutta latasin sen puhelimeeni. Paljon olisi niistä sanottavaa, mutkujutku.

Illalla lyödään pesään tuli!

 

0
0
2.7.2021 - 14:43 #71442

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Suomalaisfaneille myyty 188 lippua perjantain puolivälierään – SMJK ja THL muistuttavat koronaohjeista

Suomeen palaajilta odotetaan omaehtoista karanteenia.

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008099255.html

 

 

 

Itsekin toki odotan muutamaa (sataa) seppukua, mutta en pidätä hengitystä. Odottavan aika on pitkä.

0
0
2.7.2021 - 15:05 #71443

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Otostutkimus tehdään viikottain ja on paras arvio koronatilanteesta maassa. Missään muussa maailman maassa ei tällaista tehdä. 

Samalla viikolla UK:ssa testattiin positiiviisiksi 90 149 ihmistä. 55,98m/260=215 000. Näiden erotus on piilotartuntojen määrä. Testetejä tehtiin 4818769 kpl eli 8,6 %:lle väestöstä. 

Vertailun vuoksi Suomessa tehtiin samalla viikolla 68676 testiä eli noin 1,25 % väestöstä. Edeliselläkin viikolla vain kolmannes enemmän.

Suomen ilmaantuvuusluvut ovat aina olleet täyttä paskaa. Sitten perustavat hassun hauskat kriteerinsä niihin. Lol. UK:ssa sentään opittiin mittamaaan koronaa oikein. 

Suomen testaus- ja jäljitysbudjettti on muuten 1,4 mrd euroa vuodessa. Se menee kunnille ja niiden alihankkijoille eli hyväveliverkoston korruptioon. Keskustalaiset kunnan pamput saavat testausrahat budjettiinsa ja tuottavat minimimäärän testejä virkatyönä. Lopuilla sitten "elvyttävät maaseutua". Kokoomuslaiset yritykset sitten myyvät "maaseudun elvytyspalveluja". Mutta Tytti on paha. 

0
0
2.7.2021 - 15:08 #71445

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Pääkirjoitus: Pietarin futismatkan rajafiasko oli useiden virheiden summa

Testauskapasiteetti oli puutteellinen, rajaa ei haluttu pitää myöhempään auki, pakkotestaamisesta luovuttiin, liikenteen koordinointi meni pieleen - syitä on monia, kirjoittaa Juha Ristamäki.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/39b42de0-fff6-426e-9fe7-04317a7…

 

Kuten sanottua, tulen täältä Suomeen ilman yhtään testiä ja karanteenia ja täysin laillisesti. Mutta kun järjestelmä on täysin rikki, niin se on tärkeää löytää yksi kohta, johon kohdistaa huomio. Suomessa on muuten 31k Venäjän kaksoiskansalaista, jotka ovat koko ajan reissanneet Venäjän rajan yli, kuten minä Britanniasta Suomeen.

0
0
2.7.2021 - 15:16 #71447

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Jokaisessa maassa ylimmällä korruptioviranomaisella on kassakaappi täynnä korkeiden virkamiesten, poliitikoiden ja sotilaiden kuitteja. Tämä kompromaattikokoelma mahdollistaa turvallisen eläköitymisen sisäisten paineiden suhteen. Ulkoiset paineet taasen ovat sitten monesti hallitsemattomat ja johtavat anarkian kautta kleptokratismiin ja sieltä taas juurikin sinne, mistä lähdettiinkin.

 

Tuo "A" vaikuttaa signaalilta "tiedät kyllä kenelle".

 

0
0
2.7.2021 - 15:37 #71449

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa nyt, että täysin rokotetut ihmiset saavat tavata muita ihmisiä kotioloissa ja kesämökillä varsin turvallisesti jopa ilman maskia tai turvavälejä. Myös vene ja ”vastaava tila” mainitaan.

Täysin rokotettu saa tällaisissa tilanteissa tavata myös rokottamattomia, jos he eivät kuulu vakavan koronan riskiryhmään. THL:n mukaan tällaisessa tilanteessa kaikkien paikallaolijoiden riski saada tartunta on pieni.

 

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/6e2060d9-4c11-47b7-8ef3-c8565…

Niin että THL nyt kertoo, miten ihmiset saavat toisiaan tavata. Siinähän kertoo, mutta mediaa seuraamalla tuntuu, että kansa resonoi tällaisen ylhäältä ohjatun lastentarhaelämän kanssa. Eipä ainakaan tätä totalitaristista fasismia vastustavia juttuja ole sattunut silmiini. 

Vaikka muuttuvien sääntöjen ja suositusten kanssa elämä voi vaikuttaa kuin kaiken aikaa muuttuvalta vaikealta peliltä, koronapandemia ei ole peli.

Ei voi sanoa muuta  kuin, että itselläni ei ole mitään muuta yhteistä tuon porukan kanssa kuin käyttämäni kieli. Lapsillani onneksi sekin on ollut aina eri.

Onneksi Suomen hommat perustuvat bluffiin. THL tai Suomen valtio ei tosiasiassa päätä mitään siitä, mitä suomalaiset omassa elämässään tekevät, minne menevät, mistä tulevat ja ketä tapaavat.

 

0
0
2.7.2021 - 16:03 #71450

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Core advanced courses in computer science (vähintään 15 op)

Choose at least 15 cr.

CSM12101 Design and Analysis of Algorithms
5

DATA11002 Introduction to Machine Learning
5

CSM13001 Distributed Systems
5

CSM13101 Networked Systems and Services
5

CSM14101 Software Architectures
5

DATA14002 Introduction to Big Data Management
5

sulje Degree work and academic skills (vähintään 35 op)
CSM11001 Master's Thesis in Computer Science
30

CSM11002 Computer Science Colloquium
5

CSM11003 Kypsyysnäyte FM
0

sulje Study track specific studies (vähintään 30 op)

Valitse alla olevista vähintään yksi vaihtoehto.
sulje Algorithms study track
sulje CSM12000 Algorithms Study Track
30

sulje Suorita vähintään 15 op
sulje CSM12100 Discrete Algorithms, kurssipaketti
15-30

sulje Valitse vähintään 10 op
CSM12102 String Processing Algorithms
5

CSM12103 Data Compression Techniques
5

CSM12104 Randomized Algorithms I
5

CSM12105 Randomized Algorithms II
5

CSM12106 Approximation Algorithms
5

CSM12107 Combinatorial Optimization
5

CSM12108 Biological Sequence Analysis
5

CSM12109 Algorithms in Molecular Biology
5

CSM12114 Automated Logical Reasoning
5

DATA16001 Network Analysis
5

CSM12180 Special Topics in Discrete Algorithms
5

sulje Seminars and Projects in Discrete Algorithms (Valitse vähintään 5 op)
CSM99999 Valinnainen opintojakso (poista tämä Sisussa)
5

sulje CSM12200 Koneoppimisalgoritmit, kurssipaketti
15-30

sulje Introduction to Data Science (optional)
DATA11001 Introduction to Data Science
5

sulje Valitse vähintään 10 op
DATA12001 Advanced Course in Machine Learning
5

DATA12002 Probabilistic Graphical Models
5

MAST32001 Computational statistics
5

MAT22005 Bayesian inference
5
Matemaattisten tieteiden kandiohjelma
Ilmoittautumisaika menossa
MAST33002 Advanced statistical inference
5

MAST32004 Advanced Bayesian Inference
5

Ilmoittautumisaika menossa
MAST32006 High dimensional statistics
5

MAST32005 Spatial modelling and Bayesian inference
5

LSI31003 Machine Learning in Molecular Biology
5
Life Science Informatics -maisteriohjelma
CSM12280 Special Topics in Machine Learning Algorithms
5

sulje Seminars and Projects in Machine Learning Algorithms (Valitse vähintään 5 op)
CSM99999 Valinnainen opintojakso (poista tämä Sisussa)
5

0
0
2.7.2021 - 16:11 #71451

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

^^Tuossa käpistelyn tutkintorakenne algoritmien maisterilinjalta. Lähtökohtaisesti:

DATA12001 Advanced Course in Machine Learning
5

DATA12002 Probabilistic Graphical Models
5

MAST32001 Computational statistics
5

MAT22005 Bayesian inference

MAST32006 High dimensional statistics
5

MAST32005 Spatial modelling and Bayesian inference

On kiinnostavinta.

Jotain laskentaintensiivisistä prosesseista täytyy kyllä myöskin opiskella, koska homma menee nopeasti todella isoksi ja tarkoitus olisi kuitenkin lähtökohtaisesti kehittää reaaliaikaisia prosesseja.

Verkkokauppa, sotilasjärjestelmät, tietoliikenne ja ihmisten kontrollointi ovat kriteerini täyttävät sovellusalueet ja pääsosa näiden tarpeista on reaaliaikaisia. Tarkoitus ei ole ajan kanssa etsiä neulaa heinäsuovasta, vaan dissidentin kaikki rikostoverit reaaliajassa.

Toki voi sitten myöskin lähteä niche-alallekin, jos vain muut kriteerit täyttyvät. Esim. Ilkka Hiidenheimon sähköverkkojen vikaantumista ennakoiva järjestelmä. Data tulee ilmaiseksi jännitemittareista, ja vaikka kyseessä on alle 10b+ business alue, niin kuitenkin sen verran kallis pääomavaltaisuutensa ja universaalisuutensa takia, että value riittää.

0
0
2.7.2021 - 16:53 #71452

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Ajallinen haarukkani on about seuraavat 36 kk opiskeluun, jossa yhä tarkentuvasti keskityn yhden tuoteaihion kehittämiseen ja sitten kahden vuoden kehitys- ja kaupallistamistyö. Viiden vuoden kuluttua työ pitäisi olla myyty vähintään 5me nettosummalla. Se on be sille, että hommaan kiinnostaa lähteä. 

Target on kuitenkin 50me:ssä, mutta se ei tällä sapluunalla ole realistista. En nimittäin aio itse palkata ketään, en tehdä toiselle töitä, en investoida kiinteään omaisuuteen ja liisaan kaiken, mitä tarvitsen lyhyillä sopimuksilla.

Myöskään markkinointia tai liikevaihtoa ei yritykseni tule tekemään kuin nimeksi. Homma tehdään omissa oloissa, pyöritetään ostopalveluina muiden servereissä ja markkinoidaan suoraan ao. suuryrityksille.

Tässä kaikessa on se hyvä, ettei tartte hukata aikaa, energiaa eikä rahaa toisarvoiseen. Eli oman elämän perusehdot pysyvät kasassa pl. aika ja energia, joka tähän menee ja se ei tietty ole ihan vähän.

IMO duunin tekeminen näin on no-brainer. En yksinkertaisesti ymmärrä ihmisiä, jotka tekevät työtä muille saaden murusia sen hedelmistä ilman outteja. Kiinalainen hierojani oli oikein mukava ja juttelimme Kiinasta ja muusta aika paljon. Teki seitsemänpäiväistä työviikkoa itse. Mutta kuka sitä itselleen haluaisi?

No tietty se lähtee siitä, että vanhemmilla ei ollut halua/varaa nostaa lapsiaan paria porrasta ylemmäs ja koko elämä sitten meni käytännössä siihen pääsemiseen, mistä jokaisen rakastetun lapsen pitäisi aloittaa eli päivätöistä vapaana. Suomessa on tapana tehdä välttämättömyydestä hyve ja siksi Suomessa hoetaan, että "lapselle on hyvä oppia tekemään töitä ja tienata itse". Ei ole. Jokaisella on rajallinen määrä aikaa ja energiaa. Jos jokainen sukupolvi hukkaa sen käpyjen keräämiseen, niin saavat mitä tilaavat eli eivät mitään.

0
0
2.7.2021 - 17:14 #71455

Bingo53

+2783
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2013
Dharma kirjoitti:

Suomessa on tapana tehdä välttämättömyydestä hyve ja siksi Suomessa hoetaan, että "lapselle on hyvä oppia tekemään töitä ja tienata itse". Ei ole. Jokaisella on rajallinen määrä aikaa ja energiaa. Jos jokainen sukupolvi hukkaa sen käpyjen keräämiseen, niin saavat mitä tilaavat eli eivät mitään.

Eläke ei periydy, mutta arvo-osuustili ja usein asenne rahaan kylläkin. Eikä se estä nauttimasta säästöjen tuotoista elon aikana.

0
0
2.7.2021 - 17:39 #71457

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Bingo53 kirjoitti:

 

Dharma kirjoitti:

Suomessa on tapana tehdä välttämättömyydestä hyve ja siksi Suomessa hoetaan, että "lapselle on hyvä oppia tekemään töitä ja tienata itse". Ei ole. Jokaisella on rajallinen määrä aikaa ja energiaa. Jos jokainen sukupolvi hukkaa sen käpyjen keräämiseen, niin saavat mitä tilaavat eli eivät mitään.

 

Eläke ei periydy, mutta arvo-osuustili ja usein asenne rahaan kylläkin. Eikä se estä nauttimasta säästöjen tuotoista elon aikana.

Perimnöt tulee liian myöhään lapsien kannalta.

0
0
2.7.2021 - 17:45 #71458

Dharma

OP
+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Pelkästään peruskoulu ja lukio maksaa 500ke.

0
0