22.6.2021 - 11:43 #71153

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Real Feelisboy tässä hei,

Enkä siis tee vertailua missään muussa kuin että kovan jätkän nick on aina huvittanu: mä oon imo oikea Fiilismies, siis elämän. Välillä liikaakin.

Vähän aattelinkin että tunteet tulee pintaan kun sairaala ohi ja jep jep. 66 Päivää tappelua inessä sairaalassa ja nyt vastapalloon mä oon ihan taivaissa joka hetki. Like elämä on niin auki ja mikään ei vois olla paremmin ja omg. En tiedä onko ihmisillä tälläsiä tunteita miten usein - huumehigh ilman huumeita - mutta tuskin koska ei niistä kirjallisuudessa paljon puhuta.

Huvittavinta, että moni vois mun tilanteessa olla että kaikki on just perseestä. Ei työtä, ei terveyttä, ei parisuhdetta. Mä nään: Vapaus, paraneva terveys; ihania ihmissuhteita. Viime aikoina on taas korostunut itselle, että mun aivojen viritykset on jotensakin erilaiset. En hirveesti näistä halua puhua mutta esimerkiksi musta ihmissuhteissa Suomi on ainakin 40-50v ikäluokassa aika kehittymätön. Nuoremmilla menee osin paremmin, tässäkin. Mun oma normaali tuntuu olevan aina vaan kauempana yhteiskunnan normaalista, like, jussia vietän exän ja se uuden kumppanin kanssa. Mun aloitteesta toki. Keverit on että "ette mene" ja voi voi kun kaverit on väärässä. Mä en tiedä mihin tämä elämä vielä viekään eikä kiinnostakaan tietää. Nyt on hyvin.

Tuli vähän oletettavaa balsamia eli Suomen pelistä joku 5ke ja päälle optio lisemmästä jos jatkopaikka ei aukea. Saa mun puolesta aueta, raha sijoitellaan omalla logiikalla ja fanitus sit toinen raide. Toi on tollanen onetime juttu niin olisihan se kova se top 16 peli kokea.

Mutta ei tässä, liian kuuma hirveesti hommeloida. 5-7c pois niin aloittelen. Ehkä. Harmi homma, että formulavedot näyttää heikommalta kun red pull up, jos menee heikosti se niin kokonaiskuoppa 6fig mut happens. Formulat imo oli hyvät betsit, nyt ei vain näytä kauheen hyvältä.

 

This pretty much sums 14.4. - 22.6.2021 up.

https://www.youtube.com/watch?v=ohuXgCBVsfU

 

 

0
0
22.6.2021 - 13:22 #71158

Pörssimörssäri

+1187
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
819
JR kirjoitti:

 

Pörssimörssäri kirjoitti:

Vahensin inflaation kasvusta, koska mieleeni ei juolahda mitaan toista keinoa ottaa sita huomioon. Jos firma kasvaa nimellisarvoisesti 5% per vuosi ja inflaatio on 5%, se jauhaa nykyrahassa samaa tulosta vuodesta toiseen. Mita tassa ajatuksessa on pielessa?

 

Meillä on nollainflaatio, ja bisnes joka kasvaa 5% ensi vuonna. Seuraavan vuoden jälkeen on mahdollista, että meille tulee 3% inflaatio. Jos näin käy, niin voidaan olettaa, että firman bisnes sitä seuraavana vuonna kasvaisi nimellisarvoisesti hieman reilun 8%.

Jos lahtokohtana on etta kasvu adjustoituu inflaatioon, niin sittenhan koko inflaatiolla ei ole mitaan valia.

JR kirjoitti:

Kasvua voidaan ilmaista nimellisarvoisesti, mutta sitä ei ole mitään järkeä arvioida muuten kuin reaalisesti.

Miksi?

0
0
22.6.2021 - 13:32 #71160

JR

+5056
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1485

Tää menee ihme inttämiseksi eikä oikein johda mihinkään.

0
0
22.6.2021 - 17:08 #71169

Makaroonilaatikko

+14
Liittynyt:
19.11.2020
Viestejä:
142

Mörssäri. (hyvä) Inflaatio tarkoittaa, että talous kasvaa nopeammin ja silloin voi olla, että joudutaan nostamaan liikevaihdon kasvunäkymiä. Inflaatio kuitenkin myös luo kustannuspainetta yrityksille ja näin ollen voi olla, että joudut pienentämään marginaaleja, vaikka liikevaihto kasvaisikin nopeammin. Inflaation myötä vaihtoehtoiskustannuksen voidaan olettaa kasvavan ja tämä tulee näkymään diskonttokorossa. Ts. jos kassavirtojen duraatio on pitkä, niin voidaan olettaa inflaation pienentävän yrityksen arvoa.

 

Muutama sivupointti vielä. Mitä jos ”hyperinfla” tai  ”super-defla”. Yksi näiden suurista ongelmista on nimenomaan se, että ne tekevät arvonmäärittämisestä vaikeaa – puhutaan sitten Nokian osakkeesta tai Primulan leipäpaketista. Lisäksi, korkea inflaatio johtaa usein siihen, että kuluttaja joutuu käyttämään suuremman osan budjetistansa perustarvikkeisiin ja näin ollen esim. EVON liikevaihdon, ei välttämättä voida olettaa kasvavan inflaation mukana.

0
0
23.6.2021 - 09:56 #71175

PikkuPro

OP
+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764

Päivä tykisti alkuun,

Ensinnäkin avasin sen veroetu-osakehärpäkkeen, viimeinkin. Ja se onnistui! Kai.

Toiseksikin ostin härpäkkeeseen Cityconia. Aina kun ostan Cityconia (ainakin näin edukkaasti) niin tulee jotenkin lämmin olo. Teoriassa voisi ilmakin vaikuttaa mutta aika teoriaa. Ikävää sitten se, että tuo lämmin olo kestää vain hetken ja sitten tuleekin jo "miten tätä voisi vivuttaa maksit!"...liian kuuma ottaa pankkeihinkaan yhteyksiä mutta aidosti pelkään, että tyyliin kolmen vuoden päästä indeksi sahaa noin näissä, kani on 8,5e ja joku pääomasijoittaja ostaa sen pois 10e ja matkalla on nostettu 1,5e palautuksia...ja mietin taas, että kuinka tyhmä voi olla, ei varsinaista rakettitiedettä ostella kania jollain pinnan korolla.

Tosin pinnan korkoa ei voi venytellä loputtomiin, ainakaan miun kontakteilla.

Yks idea tuli just, taas lyhennysvapaata pari vuotta Pikku-Huopalahteen. Mutta liian kuuma liikkua.

0
0