23.2.2015 - 21:27

OsinkoMasiina

OP
+50
Liittynyt:
12.12.2014
Viestejä:
54

Salkun läpikäynti, osa 8:

Aflac on vakuutusyhtiö joka toimii Japanissa ja USA:ssa. Japanista tulee (~77% liikevaihdosta (2013)) vaikka yritys jenkkiläinen onkin. 

Vilkaisu viime vuosien kehitykseen:

Ihan mukavalta kirahvilta näyttää. 2014 heikompi tulos johtuu Yenin kehityksestä dollariin nähden. Ilman valuuttavaikutuksia tulos oli parempi kuin 2013. Osinkokasvu on ollut viimeisenä viitenä vuotena 1,79 - 8,94% vuosittain. 

Johtoryhmän ennusteissa on 2-7% vuosittainen tuloskasvu jos ei huomioida valuuttakursseja. Itse pyrin välttämään valuuttakursseilla spekulointia niin katson mielummin tulosta ilman kurssivaikutuksia.

Mutu-riskejä:
-Japanin talouden kehityksen vuoksi kasvu voi olla hankalaa pitkällä tähtäimellä, jenkeissä kehitys on ollut maltillista.
-Tulos riippuu vahvasti Yen-Dollari-kursseista.

Tukevana osinkotykkinä ja salkun tukevana kantopilarina AFL näyttäisi olevan mitä mainioin:
-Osinkoja kasvatettu 32 vuotta
-Tuloksesta on maksettu keskimäärin n 25% osinkoina -> rahaa riittää huononakin vuosina varmasti
-Markkinajohtaja Japanissa
-Hyvä kasvuhistoria herättää luottamusta


Vilkuilin tosi nopeasti Q4 osaria ja mitään erityistä ei pistänyt silmään. Eli "tylsä sijoitus" siinä mielessä että ei tarvitse hirveästi seurailla. Sopii erinomaisesti mulle, näistähän minä tykkään, näitä lisää. Eli pidän toistaiseksi salkussa, ja nukun jatkossakin yöt hyvin tämän kanssa.(Jos vauva ei herätä)

 

Sivuhuomautuksena täytyy todeta että hillitöntä rallia ollut markkinoilla Marraskuusta lähtien. Muistelen Erolan kirjasta jotain laskelmaa siitä miten paljon vähemmän indeksisijoittajalla olisi tuottoja jos vuoden muutaman parhaat pörssipäivät olisi poissa markkinoilta. Se oli aika paljon. Tähän ei meikäläisellä ole varaa. Toisaalta katsotaan mitenpäin holdaajan hymy sitten kääntyy kun seuraavan kerran sukelletaan. Kunnon alamäkeä tämä salkku ei ole vielä nähnyt. :)

0
0
24.8.2015 - 22:21

OsinkoMasiina

OP
+50
Liittynyt:
12.12.2014
Viestejä:
54

Ajattelin väsäillä pientä päivitystä pitkästä aikaa markkinasyöksyjen kunniaksi. :)

En ole juurikaan lueskellut vuosikatsauksia tuon viime postauksen jälkeen. Syynä ovat olleen ajan puute, sijoitettavan rahan puute, ja mielenkiinnon puute. Mielenkiinto osakehommien opiskeluun on hyvin syklistä, ja noudattaa jossain määrin sijoitettavissa olevan pääoman tulotahtia. Aikaa ja rahaa ovat syöneet pitkähköt ulkomaanoleskelut ja perheenlisäys on myös pitänyt kiireisenä ja romahduttanut kassavirran talouteen.

Salkun puolesta uutisia:

  • Lorillard meni kaupaksi Reynolds Americansille kuten ennustettiin, ja käteen jäi tukku rahaa ja 17kpl Reynoldsin osaketta. Tarkastin äsken Reynoldsin osinkopolitiikan(~80% voitoista maksetaan) ja se ei sovellu pyrkimykseeni rakentaa tukevaa DGI-salkkua, joten se menee myyntiin. En kuitenkaan vuosien suurimpaan laskupäivään viitsinyt myydä, kun ei ole ostokohdettakaan vielä selvillä. Tutkassa on CAT, PG, JNJ, OHI, XOM jotka ovat kaikki lasketelleet (vähintään) tämän vuoden. Pitää vähän tutkia tarkemmin syitä laskuihin.
  • Fortumia olen ostanut parissa erässä 200kpl laskeviin kursseihin "kun oli niin halpaa". Tämä hieman ilmoitetusta suunnitelmasta poiketen mutta kuitenkin hyvä safe play.
  • Exxonia ostin yhden erän viime viikolla. Hieman riskialtista riippuen minkä näkemyksen omaa öljyn hinnan kehitykselle. Itse en ota kantaa tähän, mutta näen XOM:n USA:n tukevimpana öljyjättinä joka ei ihan heti tule horjumaan vaikka öljy ei ikinä palaisi entisille tasoilleen. Maksukykyä osingoille riittää toistaiseksi, katsotaan uudelleen tilannetta vuoden päästä. Näen tämän mahdollisuutena ostaa loistavaa aristokraattia poikkeuksellisen halvalla. Chevronia mietin myös, mutta sitä löytyi jo salkusta.
  • BHP Billington keräsi ongelmallisimmat tuotannot nippuun ja eriytti omaksi yhtiökseen, South32. Tapahtumasta lähtien uusi yhtiö on ollut nimensä veroinen eli "gone south". Soitin tänään Nordnetiin ja asetin myyntiin. (Jostain syystä netin kautta ei antanut noita myydä) Arvokin oli vaan päälle satasen joten en tuollaisia vessapapereja jaksa salkussa kauaa katsella.

Kuten monen muunkin salkku varmasti niin on tänään tullut ennätysosumaa, nordnet näyttää -5,54%. Viimeisen kuukauden aikana noin -10%. Ilokseni olen huomannut että yllättävän vähän tämä hetkauttaa(~ei yhtään) ja ei ole houkutellut missään määrin tekemään mitään paniikkiliikkeitä, joten ehkä jotain pitkäjänteisen sijoittajan ainesta minussakin voi olla.

Ainut joka vähän arveluttaa on Billingtonin osingonmaksukyky jota on epäilty Seeking Alphassa, mutta huomenna tulee puolivuosikatsaus, joten sieltähän se selviää hyvinkin pian. Se sukeltanut ostohetkestä 28%, joten jos yhtiöön vielä löytyy luottoa katsauksen jälkeen voisi olla lisäostojen paikka. Rahaa ei tosin hirveästi sijoitettavaksi ole, joten "decisions, decisions"

E: huomasin että kuvakavalkaadi on blogista kadonnut. Pitää ensin kerralla valita vähän luotettavampi palveluntarjoaja. Onko muuten mahdollista ladata kuvia foorumin palvelimelle? Ei ainakaan heti näyttäisi tästä näkymästä olevan. Sehän voisi olla näppärä ominaisuus, vink vink.

0
0
25.8.2015 - 10:40

bullero

-1
Liittynyt:
11.6.2015
Viestejä:
47

XOMilla on se hyvä puoli että jalostavat myös öljystä tuotteita eteenpäin. Näin ollen halpa öljy syö poraamista, mutta mahdollistaa myös jalostusbisneksen voittojen kasvua. Chevronilla tätä ei ole niin suurissa määrin ja eronkin huomaa jo kurssilaskuissa. Taisi CVX treidata viime viikolla melkein alempana kuin XOM vaikka vuodenvaihteessa eroa oli parikyt USD ainakin. 

Mulla oli vahva näkemys öljyn hinnan paluusta takaisin lähemmäs 100$ barrelilta. Sitten tekivät diilin Iranin kanssa ja Kiinan kysyntä yskii. Hyvä että luovuin omista XOM-lapuista 85$ hintaan. Jääräpäät pumppaavat kilpaa ja hinta sen kuin painuu. Ei olla vielä pohjia nähty imo.

0
0
1.12.2017 - 22:40

OsinkoMasiina

OP
+50
Liittynyt:
12.12.2014
Viestejä:
54

Yli 2 vuotta on vierähtänyt päivityksestä. Salkku on siirtynyt tänä aikana haluttuun suuntaan, ja nykyään salkusta on:

52% jenkkiosakkeita:

Aflac
AT&T
Diageo
Exxon
Flower Foods
Hasbro Inc
Intel
Johnson & Johnson
Realty Income Corp
Starbucks
Target
Unilever
VF Corp
Wal-mart Stores inc
Walgreen boots alliance

 

28% Suomesta ja ruotsista:

Intrum Justitia
Sampo A plc
Swedish Match
Technopolis
UPM kymmene

 

5% on edelleen Seligson top25 brands -rahastossa

12% Käteistä

Loput on s-osuuksia ja joitain "kikkailu-osakkeita".

Salkku on hyvässä nuku-yösi-hyvin -kunnossa, ja noista yllä listatuista osakkeista en juuri mistään kanna mainittavaa huolta tällä hetkellä.

Nyt kun on historiaa vähän takana, tuli mieleen kurkistaa miten olen onnistunut osakepoiminnassa hyvin hajautetulla salkulla indeksiin verrattuna:

 

Selaimessa tuo S&P500 näytti maalaamalla ~86%, mikä on prosentin sisään oman salkun tuotosta. smiley

(Disclaimer, en ole varma onko nordnetin salkkuraportteihin ja näihin indekseihin laskettu osingot mukaan)

Sikäli kun indeksiin vertaamisesta nyt mitään kiksejä saa, niin voi todeta että suurinpiirtein saman tuloksen olisi saanut sillä. Olisinko jälkikäteen ajatellen mielummin sijoittanut indeksiin? - En. Käteen on kuitenkin jäänyt jotain peruskäsitystä sijoittamisesta, ja onhan tämä ajoittain mielenkiintoista. Osinkojen ropsahtaminen tilille tuo myös aina hyvää fiilistä.

Seuraava hyvä kysymys onkin: Miten salkku pärjää laskumarkkinassa? Onko stabiileihin osingonmaksajiin virrannut enemmän rahaa alhaisen korkotason myötä, ja kohdistuuko tästä syystä salkkuun indeksiä suurempi laskuriski? Näihin palaamme ehkä seuraavassa jaksossa.

 

0
0
9.1.2018 - 22:00

OsinkoMasiina

OP
+50
Liittynyt:
12.12.2014
Viestejä:
54

Hyvää uutta vuotta sijoitustiedon lukijoille! Samalla raketinpamauksella juhlin blogin otsikon mukaisen matkan päättymistä!

Eli salkun arvo ylitti tänään ensimmäistä kertaa 100k€!

Aikaa tähän meni hieman vajaa 7 vuotta ensimmäisestä sijoituksesta. Näistä 37 kuukautta on ollut sellaisia että ei ole ollut siirtää massia sijoitustilille tai rahat on mennyt muihin tärkeämmäksi luokiteltuihin kohteisiin. Pisin tällainen putki on 1,5v. Mitenkään hirveän tunnollisesti en siis ole säästänyt, varsinkin viime vuosina on ollut heikompaa. Onneksi olen vielä kohtuullisen nuori, joten varsinaista kiirusta ei ole.

Yhteensä sijoitetut varat: ~61k€, joista lähes 80% ensimmäisen kolmen vuoden aikana.

Suurimmat kuukausittaiset heilahdukset:
Suurin tappiokuukausi: Elokuu 2015: -7k€  - Kreikan talousahdinko ja kiinan pörssiromahdus
Suurin voittokuukausi: Helmikuu 2015: +4,8k€ - Euroopan keskuspankin lupaukset nostivat pörssiä

Ostoja yhteensä: 84kpl.
Myyntejä yhteensä: 40kpl.
Kierrätysnopeus näyttää olevan maltillinen, kuten strategiaan kuuluukin.

Salkun osakkeiden osinkotuotto ennen veroja tällä hetkellä: 2,92%

Toivotaan että seuraavan satanen karttuu hieman nopeammin. Mitään takeita tästä ei kuitenkaan ole, koska hidastavia tekijöitä on enemmän edelliseen periodiin verrattuna: Perhe(kustannusten kasvu), todennäköinen laskumarkkina ja mahdolliset korkojen nousut asuntolainassa. Nopeuttavia tekijöitä on toki myös: suurempi salkku mihin aika tekee tehtävänsä ja potentiaalisesti parempi palkka.

Katsotaan mitä tuleva tuo tullessaan. Matka jatkukoon hyvien sijoituspäätösten saattelemana!

 

Ps. Tällä summalla elelisi Intiassa jo 15-30 vuotta. smiley  (https://www.quora.com/How-much-does-it-cost-per-month-to-live-in-India)

0
0
12.2.2021 - 20:35

OsinkoMasiina

OP
+50
Liittynyt:
12.12.2014
Viestejä:
54

Back in business!

Tuli selailtua vanhoja postauksia, ja miksei tännekin voisi laittaa vähän päivitystä. Hirveästi en ole itseäni sijoitusten maailmassa sivistänyt, vaan aika on menny muuhun elämään. Tästä huolimatta olen ottanut enemmän näkemystä vuosien kuluessa, vaikka tähän ei välttämättä löydy päivänvaloa kestäviä perusteluja. 
 

Salkku on kasvanut mukavasti, ja allokaatio on nykyään seuraavanlainen:

Pohjoismaista kivijalkaa: 59%
Jenkit: 24%
Riski + kryptot: 7%
Rahastot: 4%
Muut: 3%
Cash: 2%
 

Lisäksi on noin 70% luottoa nordnetilta sen varalta että kunnolla rysähtää.

Salkkua on viilattu sen näkemyksen mukaan, että jenkeissä arvostuskertoimet ovat nousseet osittain aika korkeiksi. 
 

Jatketaan tästä! 

laugh

0
0