Olet täällä

Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 25.8.2021 07.23

Mielenkiintoinen blogi. Itselläni on myös suunnitelmissa suunnata keskieurooppaan perheen kera, mutta Sveitsi valikoitui meillä ykkösvahtoehdoksi. Olen myös it-alalla, pilviarkkitehtuuri ja siihen liittyvät hommat erityisalueena, joten töitä pitäisi löytyä "ihan ok".

Mites siellä Luxemburgissa oli verotuksen suhteen asiat(lähinnä tulovero)? Muistaakseni aika korkea verotus, kuten useimmissa euroopan maissa.

Mutta peukku täältä, ja ehdottomasti seurantaan.

Edit: tossahan se verovastaus tulikin jo sillä aikaa kun kirjoitin.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 6.5.2021 07.56

Foorumin haku ei toimi kunnolla. Esim hakusanalla "vontier" ei löydy mitään, vaikka se juuri tuossa ostin ja myin -ketjussa on mainittu..

Näytä koko viesti
Sijoitussanasto - Kysymyksiä ja vastauksia - 5.5.2021 09.42

Onko seuraavilla termeillä eroa, ja jos on niin mitä? 
 

Voittomarginaali = Liikevoitto / liikevaihto

Operatiivinen voittomarginaali = ?

Tulosmarginaali = ?

Operatiivinen tulosmarginaali = ?

Näytä koko viesti
Intrum - 29.4.2021 08.26

Intrumilta hyvä tulos. Onhan tämä kivunnut 30% sitten helmikuun postauksen myös, eli pahin aliarvostus on purkautunut. Muutama taho on nostanut tavoitehintaa kolmensadan paremmalle puolelle.

 

* Strong performance in the quarter with cash revenues growing 6 per cent in constant currency

* Cash EBIT up 24 per cent year on year to SEK 1,365 M

* Increased RTM cash EBITDA and underlying deleveraging in constant currency

* Record pipeline and new contract signings with strong momentum for the remainder of 2021

First quarter, January-March 2021:

* Adjusted EBIT increased to SEK 1,532 M (1,095).

* Cash EBIT improved to SEK 1,365 M (1,105).

* RTM cash EPS of SEK 30.16.

* RTM cash RoIC was 8.2 per cent (6.6).

* Net debt/RTM cash EBITDA was 4.1x (4.0x).

* Available liquidity at the end of the quarter was SEK 18,386 M (17,061).

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 22.4.2021 03.13

jippej kirjoitti:

Onko tähän muuta lääkettä kuin ostaa se pyörä?

Yleensä kuumeisiin voi auttaa että altistaa itsensä mahdollisimman vähän kohteelle. Lakkaa surffailemasta nettimopossa, lakkaa juttelemasta prätkistä kavereiden kanssa. 

Mitä enemmän olet ympäristössä/yhteisössä jossa prätkäily on normi, sitä enemmän se tarttuu sellaiseksi itsellesikin. ( Sama pätee elintapoihin yms )

Näytä koko viesti
Nostalgiaketju - romahdus vuosi sitten. - 9.3.2021 08.35

Tämähän oli hauska idea, ja tässä huomaa hyvin kuinka hankalaa on ollut ennustaa kriisin kehitystä tai pohjia. Tai edes osua oikeisiin toimialoihin.

Itse ei tullut koronaa tai pörssiä seurattua aktiiviseti alkuvuodesta, ja sen leviäminen ja osakkeiden laskuralli tuli aika lailla yllätyksenä. Salkkuraportti näytti äsken että oltaisiin oltu -23% lukemissa, mutta muistelisin kyllä että olisi ollut suuremmat miinukset taulussa. Salkkuni kuitenkin liikkui aika lähellä indeksiä joten sieltä voi tarkastaa suuruusluokan. Varsinaista paniikkia ei ollut, vaikka jonkun pikkuposition myinkin. Yhtenä syynä hyviin yöuniin oli salkun defensiivisyys. Toisena syynä oli se, että olin sattunut alkuvuodesta saamaan elämän myötätuulen myötä yllättäen käteistä noin 25% salkun arvosta. Lisäksi oli käyttämätön salkun kokoinen superluotto nordnetistä isojen droppien varalla.

Muistan että kuopan pohjan paikkeilla päällimmäisenä oli ajatus/kova luotto siihen että pohjia ei oltu vielä nähty, ja siihen että toipuminen kestää kauan, "koska näin on aina ennenkin käynyt kriiseissä", ja takana ennätyspitkä nousumarkkina jne. Odottelin siis _kunnon_ droppia ja tein ostosuunnitelmia 6kk - 1v aikajänteelle, mikä tietysti jälkikäteen tarkasteltuna osoittautui liian pitkäksi. Ensimmäinen osto näyttää olevan tehty 10.3, ja maaliskuu on ollut vilkkain ostokuukausi, joten ei tämä kuitenkaan ihan puskiin mennyt. Oli kuitenkin tosi kauan vielä "tässäkö tämä nyt oli"-fiilis, ja harmitus että on niin mietiskelevää sorttia että nopeita liikkeitä on hankala tehdä.

Ostot jatkuivat Syyskuulle asti ja kohdistautuivat melkein poikkeuksetta jo salkusta löytyviin salkun "tukipilareihin". Intrum, Upm, Sampo, Fortum, ja viimeisenä Wärre koska se näytti olevan vielä syyskuussa dippihinnoissa.

Sain kaiken ylimääräisen pääoman kulutettua, mutta superluotto on vielä tänäkin päivänä koskematta. Salkku näytti jo heinäkuussa olevan hyvin lähellä helmikuun ATH:ta.

Tärkeimmät opit:

1) Käteisen pitäminen kassassa vastaavien tilaisuuksien varalta. Ilman lisäbuustia olisin taatusti purjehtinut iloisesti 100% osake allokaatiolla dippiin, ja velkarahalla en luultavasti olisi aloittanut ostoja yhtä ajoissa ja vailla huolta.

2) Jos pitää valtaosan salkusta osakkeissa jonka fundamentit ovat vähintään ok-tasolla, ei tarvitse niin paljon stressata dippejä, koska osakkeiden arvo palautuu kuitenkin järkevässä ajanjaksossa.

3) Tuurin vaikutusta elämään ei pidä koskaan aliarvioida.

Näytä koko viesti
Matka Markkaan - 12.2.2021 08.35

Back in business!

Tuli selailtua vanhoja postauksia, ja miksei tännekin voisi laittaa vähän päivitystä. Hirveästi en ole itseäni sijoitusten maailmassa sivistänyt, vaan aika on menny muuhun elämään. Tästä huolimatta olen ottanut enemmän näkemystä vuosien kuluessa, vaikka tähän ei välttämättä löydy päivänvaloa kestäviä perusteluja. 
 

Salkku on kasvanut mukavasti, ja allokaatio on nykyään seuraavanlainen:

Pohjoismaista kivijalkaa: 59%
Jenkit: 24%
Riski + kryptot: 7%
Rahastot: 4%
Muut: 3%
Cash: 2%
 

Lisäksi on noin 70% luottoa nordnetilta sen varalta että kunnolla rysähtää.

Salkkua on viilattu sen näkemyksen mukaan, että jenkeissä arvostuskertoimet ovat nousseet osittain aika korkeiksi. 
 

Jatketaan tästä! 

laugh

Näytä koko viesti
Intrum - 12.2.2021 03.37

Tulos tuli 28.1 ja hyvältähän se omiin silmiin näytti, varsinkin koronavuoden tulokseksi.

Muutama vuosi sitten asetettuihin kasvutavoitteisiin ei olla päästy, mutta mielestäni tämä on kyllä edelleen kovalaatuinen firma. Tasaisen tappavaa tulosta olosuhteista huolimatta, ja arvostuskin maltillinen. Ketjun aloituksen kaltaisia hintoja ei ollakaan nähty sen jälkeen. Ilmeisesti jonkin verran koronahuolia hinnoiteltu vielä kurssiin tms. En tiedä mikä tässä ainakaan fundamentaalisesti olisi niin kovin muuttunut.

Itsellä holdissa edelleen salkun suurimpana, ja viimeksi kevään 10x.xx -hinnoista ostin lisää.

Pitänee tutkia rapsaa hieman tarkemmin vielä..

 

 

Näytä koko viesti
Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 26.10.2020 12.25

Moi R.W!

Kiitokset hyvistä kolumneista, on tullut luettua. 

Onko sinulla kirjallisuusvinkkejä(tai muita hyviä lähteitä), jos haluaisin oppia tekemään (ja ymmärtämään) samantyylisiä analyysejä kun mitä olet tehnyt nordnetin puolella esim. Sammosta, Wärtsilästä ja Nesteestä? Englanti ja Suomi käy yhtä hyvin kielinä. smiley

 

 

Näytä koko viesti
Pihlajalinna - 30.9.2020 11.12

hauturi kirjoitti:

 

Pörssimörssäri kirjoitti:

Mika parametri minulla on pielessa?

 

Todennäköisyys yhdistymiselle

Täytyy kyllä kompata hauturia, vaikka itsekin poltin näppini tässä. Kauppalehdessä oli juttu jossa katsottiin tapauksia missä KKV:n kielto oli kumottu oikeudessa, mutta monissa näistä oli kuitenkin lätkäisty sellaisia ehtoja yhdistymiselle että kaupat oli peruttu jommankumman osapuolen toimesta. Itse laittaisin myös < 10% että tämä tästä muuttuisi. Tappiot realisoitu ja elämä jatkuu.

Näytä koko viesti