Mixed Martial Predictor

15.2.2019 - 22:41
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Moi! Olen pitkäaikainen Pokeritiedon ja Sijoitustiedon sivustaseuraaja ja nyt päätin vaihteeksi tuottaa tänne jotain sisältöäkin kun sattui sopiva itsekäs motiivi kohdalle. Pokeria pelailin aktiivisemmin ja tulostavoitteisemmin lähinnä buumivuosina, jotka sattuivat sopivasti opiskeluajalle ja vapauttivat pakosta "yhdistää opiskelu ja työnteko" muutamaksi vuodeksi. Nykyään olen viihdepelaaja sekä pokerissa että vedonlyönnissä. Tämä blogi palvelee pitkälti omia tarkoitusperiäni, mutta en pahastu jos joku ammentaa vapaaottelua koskevista spekulaatioistani jotain lisäarvoa. 

Vetoja on tullut omaksi viihteeksi lyötyä lähemmäs 10 vuotta lähinnä fudikseen ja viime aikoina enemmän myös vapaaotteluihin. Laitoin silloin muinoin muutamalle eri vetotilille pienet pesämunat, jotka tämän lähes kymmenen vuoden jakson jälkeen näyttävät suunnilleen saman kokoisilta kuin aloittaessani. Palautusprosenttini lienee siis ollut lähelle 100 tuhansien vetojen otoksella. Ilmeisesti jalkapallovedoissa (tulosvedot) - joita pääasiassa olen pelaillut -  tällaiseen palautukseen pääsee ilman lähes minkäänlaista joukkueiden ajankohtaisiin tilanteisiin tms. perehtymistä tai muuta syvällisempää tietoutta. Välittäjien tarjoamissa kertoimissa on sen verran hajontaa, että muutamaa saittia yhdistelemällä välittäjän marginaalin saa näemmä melko pieneksi. 

Fudiksessa olen mennyt siis puhtaasti fiiliksellä ja lyönyt enimmäkseen tulosvetoja Champions Leaguen peleihin. Ei mikään ruudinkeksijän strategia siis varsinaisesti sellaiselle, joka pyrkisi etsimään markkinasta jotain tehottomuuksia. Mutta tarkoituksena onkin ollut pääasiassa lisäjännityksen hakeminen televisiopeleihin.

Nyt pelattuani muutaman vuoden hieman aktiivisemmin myös vapaaottelukohteita, olen alkanut kuvittelemaan että minulla saattaisi olla satunnaisesti jonkinnäköinen "aito edge" jopa näissä main cardien mediaspektaakkeleissa, joita pääasiassa viitsin katsoa. Sellaista ei tietenkään pitäisi helposti olla näin seuratuissa kohteissa, mutta tuntuma on että olen osunut paremmin kuin pelkällä sattumalla pitäisi. 

Edgen kuvittelen perustuvan pitkähköön kokemukseeni kamppailulajeista ottelijana ja spektaattorina. Tulevissa postauksissa valoitan ehkä taustaani enemmän ja selitän syvällisemmin mihin ajattelen mahdollisen edgeni perustuvan. 

Tämän blogin kuningasideana on toteuttaa pienimuotoinen reality check ja katsoa vuoden 2019 ajalta miten homma oikeasti sujuu. Kirjaan tänne ennustukseni etukäteen ja sitten vuoden lopussa nähdään oliko kuvitelmilleni mitään katetta. Jätän kylmästi kaikki vahvahkosti alkaneen vuoden aikaisemmat tulokset tästä pois ja aloitan puhtaalta pöydältä, jottei tule mitään turhia jossitteluja. 

 

 

15.2.2019 - 23:08
#24066
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

En ole missään mielessä "pro" vedonlyöjä enkä pyri esittämään mitään tarkempia prosentteja mitä annan tietyn ottelijan voitolle. Toisaalta en kuitenkaan halua yksinkertaisesti vain ennustaa voittajia ja häviäjiä valitsemiini kohteisiin spesifioimatta millään tavalla luottamustani kunkin kohteen osalta. Tästä syystä ajattelin jakaa valitsemani kohteet kolmeen tasoon:

yes

Kohteet, joita lyön huvin/jännityksen vuoksi. En näissäkään yritä tahallani hävitä, mutta en myöskään oleta että olisi edgeä.

yesyes

Nämä ovat kohteita, joissa mulla on joku teoria siitä, miksi vetoni on kannattava. Tiedostan kuitenkin samalla että kohteeseen liittyy merkittävä määrä epävarmuustekijöitä, jotka saattavat keikauttaa vaa´an väärään suuntaan. Kahden tähden kohteissa "löisin vetoa" että mulla on edge, mutta en ole lainkaan vakuuttunut siitä. 

yesyesyes

Tämä on sitten se kiinnostavin kategoria. Ne kohteet, joissa mulla on joku selkeä idea syistä, joiden takia kertoimet on väärin asetettu ja pyrin hyödyntämään virhettä vedossani. Usko edgeen on vahva. 

 

Ehkä selkein ongelmani on, että mulla turhan huonosti aikaa otteluiden katsomiseen. Ehdin yleensä katsoa viikoittain lähinnä UFC:n/Bellatorin Main Cardit tai välillä vain toisen niistä. Tästä syystä löydän 3 peukun kohteita suhteellisen harvoin. Ehkä jopa niin harvoin, että vuoden ajalta ei saa edes kunnollista otosta kasaan tässä kategoriassa. Mutta katsotaan miltä näyttää.

16.2.2019 - 00:38
#24067
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Ensimmäiset ennustukset

Tänä viikonloppuna on pari Bellator-tapahtumaa ja yksi UFC. Aloitetaan UFC:n puolelta josta nostan esille pääottelun, jossa Cain Velasquez tekee paluun melkein 3 vuoden tauon jälkeen ranskankamerunilaista Francis Ngannouta vastaan.

UFC: Cain Velasquez vs. Francis Ngannou yesyes

Cain Velasquez on legendaarinen raskaansarjan jyrä, joka on tunnettu painoluokkaansa nähden käsittämättömästä kunnosta ja volyymista. Cain laittaa pressurea täydet viisi erää eikä omaa merkittäviä teknisiä tai strategisia heikkouksia. Ilmeinen ongelma ovat lukuisat loukkaantumiset, joiden takia on ollut poissa muutaman vuoden. 36 vuoden iässä paluun tekeminen pitkän loukkaantumisen jälkeen on jotain aivan muuta kuin 25v tai edes 30v jannulla. Cainin ajankohtainen kunto onkin koko ottelun suurin epävarmuustekijä. Prime-kunnossaan uskoisin Cainin vievän viime otteluissa nähtyä Ngannouta suhteellisen vaivattomasti, pakottaen tämän omaan valtakuntaansa clinchiin tai mattoon. Mutta on vaikea uskoa että Cain olisi entisensä, vaikka esim. hänen ystävänsä ja treenikaverinsa, ihailemani Daniel Cormier muuta väittäisikin. 

Ngannoussa ei ole valtavasti analysoitavaa. Kyseessä on valtava sarjakuvamaisen atleettinen jättiläinen, jonka lyönnit ovat kuin Thorin vasarasta. Teknisesti ei täydellinen, mutta ei myöskään mitenkään onneton. Pystyssä sarjan pahimpia mahdollisia uhkia. 

Ottelun kulku

Cain pyrkii clinchiin, clinchin kautta maihin, antaa alussa Ngannoun työskennellä itsensä valtavasti energiaa kuluttaen ylös ja sitten sama operaatio uudestaan. Sitten kun Ngannou on riittävän finaalissa eikä enää vakava uhka pystyssä, viedään maihin ja haetaan sieltä lopetus ground & poundilla tai kuristamalla väsynyt iso mies. 

Ngannou yrittää pysyä etäällä ja osua kovaa kun Cain pyrkii lähelle. 

Valintani tässä ottelussa: Ngannou KO & TKO kertoimella 2,5

Perustelut First things first, Ngannou ei ole voittamassa tätä pisteillä. Jos syvälle mennään, sinne mennään Cainin tukahduttavassa kyydissä. Siksi otan mieluummin tuon KO & TKO @ 2,5 kuin voiton any means @ 2,2, vaikka ero kertoimessa on vain pari kymmenystä. Vaikka pidän Cainia lievänä suosikkina, uskon Ngannoun suhteellisen tasaväkisiin mahdollisuuksiin. Tämä johtuu siitä mitä näin Stipe vs. Ngannou -ottelussa. Stipe on hyvin saman tyylinen ottelija kuin Cain. Kaikki osa-alueet kunnossa (paitsi potkut), hyvä paini & clinch, teknisesti ehkä hieman Cainia parempi lyömään. Cainin kunto ja volyymi parhaimmillaan tosin omaa luokkaansa. Mutta anyway. Stipeä vastaan Ngannoulla oli omat saumansa ja Ngannou kesti kyydissä täydet viisi erää, vaikka selvästi oli painiosastolla melkoisen pihalla. Mikä tärkeintä, huomattava osa ottelusta käytiin kuitenkin pystyssä, mikä tarjosi Ngannoulle mukavat voitonmahdollisuudet.

Huomioitavaa on, että Stipeä vastaan Ngannou oli selvä ENNAKKOSUOSIKKI kaikilla välittäjillä, vaikka kokemusta lyhyellä uralla oli vuoden vähemmän kuin nyt. Ngannoun aktiivinen harjoittelutaival on niin lyhyt että vuodessa pitäisi mennä kunnon harppauksin eteenpäin niillä resursseilla mitä miehellä nyt on käytettävissään. Cainin päinvastoin pitäisi kaiken järjen mukaan olla heikompi kuin mitä oli ennen taukoa. Tästä päättelen, ettei ole merkittäviä syitä olettaa nykyisen Cainin olevan parempi kuin vuoden takainen Stipe ja jos vuoden takainen Ngannou oli Stipeä vastaan selkeä ennakkosuosikki, en keksi perusteita antaa nykyiselle Ngannoulle 2,5 kerrointa hajonneista palasista rekonstruoitua kehäruosteen kuorruttamaa Cainia vastaan. Jos Ngannou on oppinut neutraloimaan clinchin &alasviennit siedettävällä tasolla, on hänellä erittäin hyvät saumat voittoon. 

Päättelyni kusee lähinnä siinä tapauksessa, että Cain onkin selvinnyt vammoistaan erinomaisesti ja osoittautuu entisensä veroiseksi tai jopa paremmaksi taantumisen sijaan. 

Bellator: Mirko Cro Cop vs. Roy Nelson yesyes

Cro cop on legenda. Hänet muistetaan urotöistään erityisesti K-1 GP:n ja Priden ajoilta, UFC:ssä meni heikommin. Nyt - 44-vuotiaana - mies näyttää siirtyneen Japaniin RIZIN-organisaation leipiin. Cro cop oli parhaimmillaan tarkka, älykäs ottelija jonka vasen jalka teki selvää jälkeä vastustajasta toisensa perään. 

Roy Nelson on jonkinlainen genettinen friikki. Huippu-urheilija, jolla näyttää olevan valtava kaljamaha. Kuitenkin sen kaljamahan kanssa pärjätään valtavan kokoisia he-man -ukkoja vastaan. Royn kovimmat aseet ovat nopea ja poskettoman kova "snagariheijari" sekä alan paksuin pää. 

Cro cop on selvä ennakkosuosikki. Miehet kohtasivat edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten, jolloin Nelson vei voiton kolmannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Oletan että Cro copin suosikkiasema perustuu kertoimenlaskijoiden papereissa eroihin miesten viime aikaisissa tuloksissa. Cro cop on 9 ottelun voittoputkessa (huikea voittoputki vapaaotteluympyröissä noin face valueltaan) Nelsonin listan näyttäessä pääosin punaista.

Ottelun kulku

Otellaan pystyssä ja katsotaan kumpi osuu paremmin. Tahti tulee olemaan verkkainen ja jos ensimmäisessä erässä ei tapahdu ihmeitä, voi mennä väsymyksen takia jopa pisteille. 

Valintani 

Nelson kertoimella 2,6

Perustelut

Tässä tapauksessa tulosten tuijottaminen johtaa harhaan. Cro copin voittoputki on tehty japanissa judokoita (mm. 2x sama judoka), greco-roman painijoita ja nimettömiä vastaan (muutamalla ei ole edes omaa wikipedia-sivua cheeky). Sen sijaan Nelson on otellut säännöllisesti alan lähes terävintä kärkeä vastaan tehden otteluista usein tiukkoja. Nelsonin listan perusteella hän on hankala vastus vielä aivan kenelle tahansa. On hyvin todennäköistä että kovapäinen Nelson ei kaadu mihinkään iskuihin mitä 44v Cro copilla tänä päivänä on tarjottavanaan. Jos Nelson keskeyttää, kyse tulee olemaan tankin tyhjentymisestä. Mutta mikä vetoni kannalta tärkeintä, uskon Nelsonin saavan monta tilaisuutta sen kuuluisan snagariheijarinsa ajoittamiseen. Osuessaan siihen kaatunee edelleen lähes kuka tahansa kuolevainen. Näillä spekseillä 2,6 kerroin näyttää ihan mehukkaalta.

Bellator: Michael Page vs. Paul Daley yes

Äärimmäisen kiinnostava matsi.

Michael Page on egoa pursuava showmies, joka rakastaa temppuilua ja vastustajien nöyryyttämistä. Äärimmäisen taitava pystyottelija, jolla on tausta pisteottelupuolella. Nopea, ulottuva, akrobaattinen. Puhdas lista jossa valtaosa tyrmäysvoittoja ja luonnollisesti lähtee ennakkosuosikkina otteluun. Oletettavasti selvä heikkous painiosastolla, mutta sitä ei todennäköisesti tässä ottelussa tulla mittaamaan.

Paul Daley on jonkinlainen vapaaottelun "paha poika", joka aikanaan bännättiin UFC:stä muistaakseni siksi, että meni lyömään vastustajaa vielä ottelun loputtua. Kuitenkin erittäin taitava, kokenut ja kova lyömään. Otellut mm. täyden ajan Tyron Woodleytä vastaan, mikä on äärimmäisen kova meriitti. 

Ottelun kulku

Pystyssä otellaan, Page pyrkii käyttämään ulottuvuuttaan ja temppuilemaan Daleyn pyrkiessä lähemmäs tekemään ottelusta ruman.

Valintani &perustelut

Daley KO & TKO kertoimella 4. Pidän houkuttelevana, koska Page on käytännössä otellut lähinnä nimettömiä vastaan jolloin komea lista on osin silmänlumetta. Daley on kuumissa liemissä keitetty veteraani, jolla on kokemusta aivan alan terävimmästä kärjestä. Tyrmäysvoimaa pitäisi riittää, joten näen yllätysmahdollisuuden Pagen joutuessa ehkä ensi kertaa todelliseen testiin. Tämä kuitenkin vain "yhden peukun" kohde, koska en tunne kumpaakaan ottelijaa erityisen hyvin. Vainuni perustuu lähinnä herrojen listoihin ja käsitykseeni siitä, että Daley on selvästi kovin Pagen toistaiseksi kohtaamista vastuksista. 

Kuten huomataan, en tällä kerralla löytänyt yhtäkään 3 peukun kohdetta. Toivottavasti niitäkin välillä löytyisi, koska tarkoituksenani olisi saada jokaisesta kategoriasta riittävä otos sen arvioimiseen, olenko osannut edes laittaa oikeat ottelut oikeisiin kategorioihin. Ts. jos teen paremman tuloksen 1 peukun kohteissa kuin 3 peukun kohteissa, voi sanoa että olen suht kujalla. 

 

 

17.2.2019 - 21:13
#24093
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

No niin, tuloksellisesti ei Bellatorin osalta mennyt ihan putkeen. Ottelutapahtumien perusteella väittäisin kuitenkin että Sklanskyja ropisi tilille, koska sekä Cro cop vs Nelson että MVP vs Daley osoittautuivat hyvin tasaisiksi pareiksi. Oikeastaan niin tasaisiksi, että pistevoitto olisi voinut mennä molemmissa pareissa kumpaan suuntaan tahansa. Tuomiot olivat mielestäni ookoo, mutta mistään oikeusmurhista ei olisi ollut kyse jos Daleyn tai Nelsonin kädet olisi nostettu pystyyn. MVP vs. Daley erät menivät 3-2 MVP:lle ja epäilen MVP:n kääntäneen ottelu n viimeisessä erässä nipin napin edukseen.

Huomioita:

MVP vs Daley:

Kyse oli kahden selkeän pystyottelijan kohtaamisesta ja kaikki odottivat ottelun pystyssä pysyvän. Hieman yllättäen Daley pyrki viemään ottelun mattoon. Tämä oli periaatteessa fiksu strategia MVP:n ollessa kaksikosta vaarallisempi pystyssä ja oletetusti heikko painiosaamiseltaan. Homma kaatui painirutiinin puutteeseen. Kyllä, Daley oli parempi painimaan kuin MVP, mutta ero ei ollut riittävä. Kahden heikon painijan mittelössä puolustaminen on huomattavasti kevyempää kuin hyökkääminen ja siksi Daleyn tankki tyhjeni MVP:tä nopeammin. Daley sai pari alasvientiä, mutta ei juuri damagea aikaiseksi matossa. Erien loppupuolella oli myös sen verran hyytynyt että painiuntuvikkonakin MVP pääsi pari kertaa dominoivaan positioon. Ottelusta jäi käteen ainakin varmuus siitä, että MVP:n paini on toistaiseksi silmiinpistävä akilleen kantapää. Jos Daleyn tasoinen painija saa vietyä noinkin vaivattomasti tonttiin ja MVP pääsee ylös lähinnä Daleyn hyytymisen johdosta, voi kuvitella että melkein kuka tahansa vapaaottelussa pyörivistä "all-american" tason painijoista grindaa MVP:n luovutuskuntoon. En ole perehtynyt MVP:n listaan tarkemmin, mutta epäilen ettei sieltä löydy huippuluokan painijoita ja tappiottomuus perustuu tähän. Joskus stara-potentiaalia omaavien yksilöiden listaa rakennetaan näin.

Cro cop vs Nelson:

Ottelu kulki juuri kuten ajattelinkin. Vanhat miehet oikoivat raajojaan verkkaiseen tahtiin yksi tekniikka kerrallaan. Tasaisen ottelun päätteeksi Mirkon käsi nostettiin pystyyn, vaikka Nelson tavallaan "hallitsi rinkiä". Okei, Cro cop oli osuvampi, mutta ei valtavalla erolla. Hienoinen yllätys oli Nelsonin into hakea alasvientiä. Oletan että ideana oli saada ottelu mattoon varhaisessa vaiheessa ja sitten makoilla isolla ruholla Mirkon päällä luottaen siihen ettei seniorilta löydy virtaa ylös nousemiseen. Tämä oli ideana ihan ookoo, mutta sitten kun alasviemisen epätoivoisuus kävi ilmeiseksi, olisi strategiasta pitänyt luopua. Nelson on ookoo painija, mutta Cro copin alasvientipuolustus on aina ollut huippuluokkaa. En ymmärrä miksi Nelson jatkoin päänseinäänhakkaamista läpi ottelun. Hän hallitsi tilaa ja olisi hyvinkin voinut viedä ottelun ihan rehellisesti iskuja vaihtamalla Cro copin näyttäessä hyvin väsyneeltä ja innottomalta.

UFC otellaankin poikkeuksellisesti vasta tänään sunnuntaina. Nähtäväksi jää tuleeko sieltäkin lähinnä Sklanskyja vai sattuisiko Kamerunin predatori olemaan pelipäällä.

19.2.2019 - 14:21
#24138
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

No niin, ensimmäinen blogiaikainen osuma Ngannoun salamalopetuksen myötä. Ottelu kaikessa lyhykäisyydessään oli melko hämmentävä. Ngannou osui jollain raajallaan Cainia johonkin kohtaan (ainakin selkään?), Cain hieman sekavan näköisessä tilassa yritti iholle, näytti törmäävän seinään ja taittoi polvensa rytäkässä. Tyrmäykseksi laskettiin. Tuollaisia ihmeellisen näköisiä tilanteita sattuu usein kun osapuolena on Ngannoun kaltainen yliluonnollisen vahva friikki. Rytäkästä jäi vaikutelma että Ngannou jotenkin ruhjoi ja musersi Cainin maihin voimalla, jota Cain ei osannut odottaa ja ehkä tämän voiman yllättämänä onnistui myös kaatumaan ikävän näköisesti polvensa päälle. 

Viikonlopun vedoista jäi päällimmäisenä hyvä fiilis. Hain yllätyksiä pienimmän kertoimen ollessa 2,5 ja suurimman 4. Yksi kohde osui ja jäin niukasti pakkaselle, mutta kaikki vedot olivat ottelutapahtumien perusteella "hyviä". Nelson vs. Cro cop ja Page vs Daley olivat ihan 50-50 matseja. Ngannou vs Cain vähän hankala vetää ihmeempiä johtopäätöksiä, mutta vaikea nähdä että Ngannou tuossa olisi ollut EV mielessä selkeä altavastaaja. 

Toivottavasti Cainin polvi olisi kunnossa jottei parin vuoden kuntoutus valuisi täysin hukkaan. Mielellään miehen näkisi kehässä hieman tuota 26sek pidempään vielä pari kertaa ennen eläköitymistä. 

Laitetaan vielä tulokset tähän kirjanpitoa varten kun noita aiempiä postauksia ei voi enää muokata. 

Cro cop vs Nelson (Nelson @ 2,6) lost

Michael Page vs. Paul Daley (Daley KO&TKO @ 4) lost

Velasquez vs Ngannou (Ngannou KO & TKO @ 2,5) Won

 

 

23.2.2019 - 21:58
#24253
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Tulevan yön UFC Fight Night 145 on tarjonnaltaan suhteellisen tylsä ja listalta on vaikea löytää erityisen mehukkaita kohteita. Pari vetoa laitoin, tässä ensimmäisessä lähinnä jonkinlainen lievä hunch ylikertoimesta. 

Gian Villante vs. Michal Oleksiecjzuk yesyes

Gian on entinen jenkkifutari joka siirtyi sieltä vapaaottelun puolelle. Tankkimainen ottelija joka talssii hitaasti ja vastustajaa turhauttavasti eteenpäin koko ottelun ajan, tuli osumia omaan päähän tai ei. Lyö periaatteessa "kovaa", mutta niin suoraviivaisesti ja ennalta-arvattavasti ettei esim. viimeisen kolmeen vuoteen ole onnistunut tyrmäämään kuin kerran. En usko että tyrmää nyt vastaan asettuvaa puolalaistakaan, mutta mahdottomaksi en näe sitä että grindaisi puuduttavalla tyylillään 3 erää ja koppaisi pistevoiton octagon controllin perusteella kummankin ottaessa tasaväkisesti osumia läpi ottelun perusteella. 

Täytyy myöntää että puolalaisesta en tiedä juuri mitään. Vilkaisin youtubesta vähän ukon edellistä ottelua Khalin Rountreetä vastaan enkä ollut mitenkään erityisen vakuuttunut. Otti itse aika paljon iskuja sisään eikä vaikuttanut miltään one punch -tyrmääjältä. Kärähti myös jostain kielletyistä mehuista ja oletettavasti nyt joutunut syynin alla ollessaan hieman vähentämään mikä voi näkyä suorituksessa. 

Näillä semilaihoilla perusteilla pidän kuitenkin femman kerrointa Villanten pistevoitolle lyömisen arvoisena. Eli Villante by points @5 ja pieni varmistus Villante by KO&TKO @7.

Jan Blachowicz vs Thiago Santos yes

Tämä kohde oli alunperin fifti-siksti välittäjien papereissa, viime hetkellä Santos kääntynyt lieväksi suosikiksi. Santos on kokenut UFC-jyrä, joka muutaman viime vuoden esiintymisten perusteella alkaa olla lähellä breikkaamaan ihan sarjan kärkisijoille. Vahva, aggressiivinen ja valmis railakkaaseenkin iskujen vaihtoon. Silloin kun voittaa, ruhjoo vastustajan lähes aina keskeytyskuntoon. Heikkous on ehkä suoraviivaisuus ja jonkinlainen mielikuvituksettomuus. Pidän kuitenkin suosikkina tässä otteluparissa juuri tämän ajankohtaisen vireen perusteella. Blachowicz on ehkä asteen verran ovelampi mutta uupuu lyöntivoimaa. Kaverilla on yksi tyrmäysvoitto viimeisen kahdeksan vuoden ajalta. Tämä ei tokikaan kerro kaikkea, koska jotkut submission-voitot voivat olla käytännössä tyrmäyksiä, jotka on vain viimeistelty esim. rnc:llä. Uskonkin että ajoittain hieman holtitonta Santosia vastaan Blachowiczilla itse asiassa on jonkinlainen tyrmäyssauma. Santosin kannalle kuitenkin kallistun. On kovassa iskussa ja ruhjoo väkisin voiton tavalla tai toisella. Kuitenkin vain yksi peukku tälle.

Yleensä pyrin valitsemaan lyönko tyrmäys- vai pistevoittoa, mutta tällä kertaa Santos KO&TKO on 2,1 ja Santos win (any means) 1,83 ero on sen verran mitätön että lyön mieluummin vain voiton puolesta metodia erottelematta. Blachowiczilla on tapana otella täysiä eriä enkä ihmettelisi vaikka tämäkin menisi pisteille.

Siispä: Santos @1,83

24.2.2019 - 16:17
#24262
-2
Liittynyt:
6.9.2017 - 23:07
Viestejä:
Viestejä: 37

Terve!!

 

Millä sivulla lyöt vetoja? Jos kertoimet vaihtelee eri sivuilla, olisi siistiä jos kerrot onko isot erot ja mitä kautta mihinkin betsaat.

24.2.2019 - 23:10
#24272
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Results UFC 145:

Villante vs Vaikeaniminen puolalainen (Villante by points @5) lost

Blachowicz vs Santos (Santos @ 1,83 ) won

 

Villanten matsia olis ollu kiva nähdä vähän pidempään. Noi maksalyönnit on ehkä snadisti onnenkantamoisia, vaikka pitäähän ne osata lyödä. Kuten Rountreetakin vastaan, puolalainen otti jälleen ihan kohtalaisia osumia sisään tuossa lyhyessä ajassakin mitä ehdittiin temmeltää. En vielä tuolla skill setillä näe hätyyttelemässä raskaan sarjan kärkisijoja. Ehkä eniten yllätii miehen koko. Ei tuolla kropalla pitäisi olla raskaassa sarjassa. Puuttuu sekä ulottuvuus että lihakset. Toistaiseksi hyvin mennyt joten ehkä olen väärässä. Jos ennustaa pitäisi, väittäisin kuitenkin että mies tullaan näkemään vielä sarjaa tai kahta alempana.

Santos yllätti strategiallaan. Oli selvästi valmistautunut siihen, että mennään täydet viisi erää. Otti täysin eri tyylillä kuin yleensä, rauhallisesti ja hieman peruutellenkin vältellen overcommittausta. Hyvä idea myös häiritä Blachowiczin gamea niillä rujon näköisillä stompeilla ja alapotkuilla. Tällaista pelisilmää Santos tarvitsee mikäli meinaa pysyä pidempään voittojen tiellä. Tyrmäys tuli nätisti taka-askelilta parilla hyvin ajoitetulla pitkällä koukulla. Siinä Santos osoitti ettei ole pelkästään väkisin eteenpäin rynnivä ruhjoja vaan osaa pitää silmät auki ja ajoittaa puolustuskannalla ollessaankin.

Oikeastaan koko illan mielenkiintoisimmaksi otteluksi osoittautui Dodson vs Yan. Peter Yan on näitä kivikovia venäläisiä/dagestanilaisia yms. joita tuntuu nyt tulevan kovalla tahdilla UFC:hen. Hirvittävä lyöntivoima ja armoton pressure taukoamatta. Hieman Lomachenkomaisesti hakeutuu koko ajan lyöntietäisyyden sisään. Lomachenkosta poiketen ei tietenkään matrix-hengessä väistele iskuja vaan lähinnä blokkaa ja lyö kovempaa vastaan. Dodsonistakin näki että nopeusedustaan huolimatta alkoi murtumaan havaitessaan että mitä tahansa tekee, aina tulee välittömästi kovempaa takaisin. Raastava vastus kenelle tahansa. Matossa ei hirveästi pyöritty mutta vaikutti lähikahnauksissa erittäin vahvalta ja taitavalta ja uskon että halutessaan pystyy lähes ketä tahansa vasyaan pitämään ottelun pystyssä. Äärimmäisen mielenkiintoista nähdä esim. Codya tai TJ:tä vastaan. 

Jos tätä vetohommaa tosissaan tekisi, pitäisi scouttailla näitä Yanin tyyppisiä itäblokkilaisia pienemmistä organisaatioista ja aina sopivien kohdalla lyödä vähän isommalla silloin kun ensimmäisen kerran ottavat jotain "nimimiestä" vastaan. Näissä usein tarjolla meheviä kertoimia. 

24.2.2019 - 23:20
#24273
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256
ezkelbimbo kirjoitti:

Terve!!

 

Millä sivulla lyöt vetoja? Jos kertoimet vaihtelee eri sivuilla, olisi siistiä jos kerrot onko isot erot ja mitä kautta mihinkin betsaat.

Oon lyönyt pääosin Betfairilla ja Nordicbetilla. Välillä mukana ollut myös Betsson, mutta siellä lähes aina heikommat kertoimet kuin kahdella edellä mainitulla joten vähään aikaan en ole jaksanut tarkistaa. Tajusin kesän fudiskisojen aikaan että Pokerstarsilla on nykyään myös vedonlyönti ja sinnekin olen satunnaisesti lyönyt. Esim. tuo Santos @ 1,83 oli Starsilta. Starsilla on mun fiiliksen mukaan pääasiallisesti ollut vähän heikommat kertoimet kuin Betfairilla tai Nordicbetilla, mutta satunnaisesti sieltä löytyy mehukkaampia. Ei ole niin "synkassa" noiden muiden kanssa kuin esim. NB ja Betfair ovat keskenään.

Jos lyö yksinkertaisia vetoja ottelun voittajasta, erot saittien välillä eivät yleensä ole kovin isoja. Sen sijaan jos lyö noita voittometodin huomioivia vetoja, erot voivat usein olla todella huomattavia. Esim. kun jokin aika sitten osuin Jose Aldon tyrmäysvoiton Renato Moicanosta, sain Starsilta 8,5 kun muut tarjosivat 5 pintaan. Samoin isoja eroja löytyy usein jos lyö tyrmäystä tai submissionia tietyssä erässä ym spesifimpiä vetoja. 

Mut joo, voin jatkossa laittaa mukaan sivut millä veto lyöty. Ei tosin mitään takeita siitä että olisi markkinoiden paras kerroin, ainoastaan paras noista joita itse käytän ;) Joskus saatan myös tietoisesti lyödä marginaalisesti pienemmällä kertoimella jos kys. sivun likviditeetti sillä hetkellä parempi enkä jaksa siirrellä. 

28.2.2019 - 17:19
#24328
-299
Liittynyt:
11.2.2017 - 16:34
Viestejä:
Viestejä: 178

Smithin kertoimet hiukassa laskussa. Onko tähän korttiin mitään tipsejä?

28.2.2019 - 23:40
#24337
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Huikee kortti lauantaina, tossa on monta matsia jotka muissa illoissa vois olla pääotteluita. Laitan huomenna jotain arvioita/ideoita.

1.3.2019 - 09:10
#24342
+28
Liittynyt:
10.11.2016 - 10:50
Viestejä:
Viestejä: 31

UFC 235 vaikuttaa kyllä hyvältä kortilta.

Tyron Woodley vs Kamaru Usman
Molemmilla painitausta, Woodley NCAA 1 Division ja Usman paini vähän alempana NCAA 2:sessa. Lisäksi mielestäni Woodleyn painitausta on paremmin siirtynyt MMA:n puolelle. Woodleyllä on koko ufc:n paras takedown defence prosentti (on puolustanut 97.6% vastustajien alasvienti yrityksistä)
Eli painietu Woodleylle.Painin lisäksi Tyron Woodley on käsittääkseni ihan semi legit BJJ black belt.

 Pystyssä ero on vielä isompi, Woodleyn pysty on paljon teknisempää kuin Usmanin, lisäksi Woodleyltä löytyy enemmän poweria lyöntien takana.

Lisäksi Woodleyllä on paljon kokemusta mestaruusotteluista ja tässäkin selkeä etu Kamarun Usmaan nähden.

Veikkaus antaa Woodleyn voitolle 1,58 kertoimen mikä on mielestä aika hyvä tässä kohtaa koska en osaa sanoa miten Usman tämän matsin hoitaisi.

1.3.2019 - 14:19
#24359
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Kirjoitan tätä duunikoneelta jossa ei passwordeja muistissa, joten en pysty vielä tähän postauksen sisällyttämään lyömiäni vetoja. Laitan tähän spekulaatiot ja itse vedot myöhemmin kun pääsen omalle koneelle.  

Okei, eli UFC 135 on niin stacked että tekis melkein mieli ottaa joku sporttipaketti ja katsoa se suorana yöllä. Noi lähetykset vaan alkaa niin pirullisen suboptimaaliseen aikaan kuin nyt vaan on ikinä mahdollista eli prelit tyyliin 3.00 ja maini 5.00. Ei oikeen iltavirkulla saumaa mennä joskus 19 aikaan nukkumaan ja herätä noita katsomaan. Hirveesti ei myöskään houkuttele klo 8 am asti valvominen. Eli varmaan sitten sunnuntaina taas katsellaan "jälkilähetyksenä". 

Kaikki neljä miesten ottelua main cardilla voisivat olla pääottelun roolissa vähintään fight nighteissa (tai nykyään myös ESPN:llä) ja ainakin Woodley vs Usman ja Lawler vs Askren myös numero UFC:ssa. Garbrandtin ottelut ovat aina myös spektaakkeleita, vaikka nyt vastassa onkin hivenen huonommin tunnettu Munhoz. Kaiken lisäksi preleissä on kaksi erittäin mehukasta ottelua eli Stephens vs. Magomedsharipov ja Cirkunov vs Walker. Kyseiset preliottelut myös vedonlyönnillisesti kohtuu kiinnostavia.

Pääottelu:

Jones vs. Smith

Jonesia tuskin tarvitsee hirveästi mainostaa. Siiviilielämän seikkailut ja roinailut sivuuttaen, poskettoman taitava kaveri joka ehkä alan monipuolisimmin ja mielikuvituksellisimmin osaa yhdistellä ja soveltaa ihmiskehon tarjoamia väkivallan välineitä. Pystyottelija, jonka painiosaaminen tähän saakka riittänyt vastustajien clinch-ryskäämisen ja alasvientien neutraloimiseen. Smith on kokenut ja vaarallinen ottelija, mutta en oikein keksi millä osa-alueella pystyisi haastamaan Jonesin. Jonesin 1,1 kerroin siis suht oikealla tasolla enkä näe tässä rahantekopotentiaalia. 

Oikeastaan en tiedä, voiko olla olemassa sellaista ison organisaation ottelua, josta olisi löydettävissä alle 1,2 kerroin jota pitäisin kiinnostavana. Jos ottelun lähtökohdat ovat että haastaja voittaa harvemmin kuin kerran kuudesta, en oikein tiedä pitäisikö huipputasolla yleensä sellaisia otteluita edes käydä. Jos match making ei ole täysin perseestä, vapaaottelussa on yleensä sen verran muuttujia vaikuttamassa tapahtumiin että tuollainen 1,1 kerroin antaa ymmärtää suosikin olevan täysin suvereeni jokaisella osa-alueella. Tuo pieni mahdollisuus jonka 1,1 kerroin antaa haastajalle, pitäisi tulla jo siitä että aina on sauma jonkinlaiseen onnenkantamoiseen. Vapaaottelu ei ole mitään joukkuepalloilua jossa oman maalin jälkeen saa yrittää uudestaan tai jossa esim. yhden pelaajan flunssa ei olennaisesti vaikuta oddseihin. Jos ottelutilanteessa sähläät ja otat vaikka polven otsaan, ottelu on usein ohi. Vastaavasti jos olet flunssassa, kynnys ottelun perumiselle voi olla korkea ja ottelet sitten esim. 70% kunnossa. Minkä merkitys taas on "hieman" suurempi kuin se jos maalivahdilla on nuha jalkapallo-ottelun aikana. 

Tuohon kun lisää sen että mun pelikassalla 1,1 tyyliset kertoimet ei näytä kauheen kiinnostavilta, niin vedot painottuu enemmän ennalta tasaväkisiin kohteisiin tai yllätysten hakemiseen. 

Woodley vs. Usman

Tää vois aivan yhtä hyvin olla illan pääottelu ja taitaakin olla "co-main event". Mun papereissa oikeastaan kiinnostavampi kuin Jones vs. Smith. Jonesin ja Smithin kohtaamiselta en odota mitään yllättävää. Jaellaan iskuja ja katsotaan kumpi osuu paremmin. Lopuksi mitä luultavimmin Jonesin käsi nostetaan pystyyn.

Woodley ja Usmanin osalta joutuu tosissaan vähän arvailemaan ottelun kulkua. Haastan "myyntimiehen" edellä esittämän näkemyksen Woodleyn painiedusta ja epäilen edun olevan niukasti Usmanilla. Koitin itsekin vähän googlailla mitä nuo jenkkien collegepainidivisioonat varsinaisesti meinaavat. Ilmeisesti siellä 1-divisioonassa on yleensä ne parhaat ottelijat, mutta satunnaisesti huippuja voi eksyä myös 2-divisioonaan. Riippuu mihin kouluun on päätynyt ja kouluvalintaan vaikuttaa mm. raha ja arvosanat urheilustipendien ohella. Tuo divisioona ei siis suoraan määritä painietua. Mitä Usmanin toimintaa nähnyt, niin on todella vahva ja dominoiva vääntäjä.

Usmanin ongelmana on, että niukan painiedun hyöty voi jäädä melko laihaksi. Yleensä tasaisten painijoiden välillä puolustajalla on selkeä etu siinä mielessä että alasvieminen on paljon vaikeampaa kuin alasviennin puolustaminen samoin kuin matossa pitäminen ja damagen tekeminen on hankalampaa kuin passailu ja lopulta ylös pääseminen. Toisin sanoen: jos olet vain niukasti heikompi painissa, pystyt yleensä neutraloimaan vastustajan painipelin suht tehokkaasti. Eli uskon Woodleyn pystyvän määräämään millä tyylillä ottelua käydään. Jos hän haluaa potkunyrkkeilyottelun, sellainen todennäköisesti saadaan. En usko Usmanin pystyvän tekemään ottelusta edes likaista clinchitaistelua jos Woodley ei sellaista halua. Toisaalta pressitilaisuudessa nähdystä nokittelusta päätellen en ihmettelisi jos Woodley ihan egon vuoksi haluaisi osoittaa Usmanille vievänsä tätä myös painissa. Tässä piilee kuitenkin riski, koska jos sille tielle lähdetään niin uskon Usmanin grindauskestävyyden olevan parempi. 

Ennustukseni ottelun kulusta on kuitenkin seuraava: Usman hallitsee kehää Woodleyn peruutellessa ja tehdessä räjähtäviä hyökkäyksiä Usmanin pyrkiessä iholle joko ryskäämään tai viemään maihin. Jos ottelu kulkee Woodleyn suunnitelman mukaan, lopulta Usman joutuu luovuttamaan painipyrkimystensä suhteen ja tyytyy kokeilemaan puhdasta iskujen vaihtoa. Tällöin Woodley on osuvampi ja voittaa joko tyrmäyksellä tai pisteillä mikäli Usman ei mene all-in viimeisissä erissä. 

Usmanin voittoskenaario olisi se, että painietu osoittautuisikin yllättävän selväksi ja hän pääsisi jatkuvasti hyydyttämään Woodleytä clinchiin ja alasvientiyrityksiin. Koska Usmanin mattopeli on lähinnä dominointia jota Woodleyn pitäisi pystyä suht vaivattomasti passailemaan, tämä skenaario menisi todennäköisesti pisteille. Usmanin tyrmäysmahdollisuudet kulminoituvat tilanteeseen jossa Woodely olisi pystyssä huolimaton tai lopussa epätoivoinen ollessaan pisteissä tappiolla.

Loppupeleissä uskon kuitenkin Woodleyn vievän. Hänellä on kaikki aseet voittamiseen ja ominaisuudet pitää ottelu omalla mukavuusalueellaan. Lisäksi Woodley on strategisesti fiksu kaveri, jolla riittää kokemusta toteuttaa strategiaa myös armottoman paineen alaisena. Usmanin pitäisi jotenkin saada Woodley menettämään malttinsa ja tekemään tyhmyyksiä jotta saumoja aukeaisi. En näe Woodleyn tällaiseen lankeavan.

 

 

1.3.2019 - 14:21
#24360
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Robbie Lawler vs Ben Askren

Entisen olympiapainija Ben Askrenin ensiesiintyminen UFC:ssa. Jotenkin gloorian hiipumisen nopeutta UFC:ssa kuvaa hyvin se että Lawler on jonkinlaisen "ponnahduslaudan" roolissa Askrenin lanseeraamiselle UFC:n rosteriin. Lawler oli kuitenkin vielä 2016 welterweight champion ja iso stara viihdyttävällä ottelutyylillään. Sittemmin hän on hävinnyt kaksi kertaa, toisen Woodleylle ja toisen Dos Anjosille. Pari tappiota kivikoville mestareille siis suistanut Lawlerin jossain mielessä "rivimieheksi". 

Ottelu tiivistyy kysymykseen siitä, pystyykö Askren dominoimaan Lawleria painillaan siinä missä kyennyt about kaikkia aiempiakin vastustajiaan. Jonkinlainen case on sille, että Askrenin vastustajat pienemmissä organisaatioissa eivät ole olleet aivan UFC-levelillä ja siksi dominointi onnistunut iisimmin. Lawleria ei ole juuri matossa nähty ja edellinen luovutustappio on vuodelta 2011 Ronaldo "Jacare" Souzalle. Jacare niputtaa käytännössä kenet tahansa myös isommassa painoluokassa joten tämä ei ole suuri häpeä. Toinen luovutustappio on vuodelta 2009 Jake Shieldsia vastaan joka on saman eliittiluokan mattovelho kuin Jacarekin. 

Tässä on hankala arvioida Lawlerin painipuolustusta. Häntä ei ole juuri mattoon saatu, mutta toisaalta en tiedä onko juuri yritettykään sitten Jacaren ja Shieldsin. Ja tappiot mainituille taas eivät kerro juuri mitään, koska kyse on parhaista mattospesialisteista ja Jacare vielä painoluokkaa isompi. 

Pystyssä Lawlerilla kuitenkin lienee melko suuri etu ja lähemmäs kolmosen kerroin näyttää houkuttelevalta, koska ei ole selvää että Askrenin listalta löytyisi montaakaan UFC main card -tason vastusta. Lawler on kuitenkin aivan UFC:n terävintä kärkeä parista tappiostaan huolimatta. Mun fiilis kokemukseen pohjautuen on, että tappiot saavat kerrointen laskennassa usein liian suuren painoarvon eikä arvioissa riittävästi huomioida sitä, keitä vastaan tappiot ovat tulleet. Taidan lähteä hakemaan yllätystä tästä kohteesta, vaikka melko hataralta pohjalta. 

 

Cody Garbrandt vs. Pedro Munhoz

Odotan Codyn matseja aina innolla. Lyöntitekniikka on silmiä hivelevää. Lähtee aina hyvästä asennosta paikaltaan täysin sähköttämättä nopeasti ja terävästi. Kaksiteräinen miekka on Codyn "viihdyttävyys", ts. se että lähtee usein päättömiin iskujen vaihtoihin joissa voi sitten sattua vähän mitä tahansa. Kuten Dillashawta vastaan ollaan nähty. Voi kuitenkin olla että näissä kohtaamisissa lataus on mennyt niin yli ettei voi vetää suoria johtopäätöksiä muihin otteluihin. Painitaustan oletan Codylla olevan riittävän vahva siihen, ettei juuri kukaan lähde häntä sillä alueella haastamaan ja ottelut käydään pystyssä jos Cody niin haluaa (en ole varma mikä olisi asian laita esim. Cejudoa vastaan). Heikkoutena Codylla on yksipuolisuus, mikä seuraa siitä ettei potkuja ole juuri ollenkaan mukana. Toisessa Dillashaw-matsissa näki että potkuja oli yritetty saada mukaan, mutta vielä oltiin alkeissa siltä osin. Saa nähdä mikä nyt on tilanne.

Munhozilta olen nähnyt ehkä yhden tai kaksi ottelua eikä kaverista ole piirtynyt selkeää kuvaa. En kuitenkaan usko että pystyy haastamaan Codya lyöntiosaamisessa tai tekemään ottelusta painiottelua. Potkuilla Codyn peliä pystyy sotkemaan, mutta jää nähtäväksi onko Munhozilla sellaiseen rahkeita. kun Munhozin listaa katselee, huomaan hänen hävinneen kaikille vastaan asettuneille "nimimiehille" (Dodson, Rivera, Assuncao). Pidän 1,6 kerrointa Codylle ihan ookoona. Cody on sen verran reippaan tyylin ottelija, että harvemmin pystyy sulkemaan pois saumaa etteikö laatuvastustaja voisi jonnekin väliin sattua osumaan. Haen tähän kuitenkin Codylle jonkinlaista vetoa, josta lisää myöhemmin.

1.3.2019 - 21:48
#24372
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Noniin, sain laitettua pari vetoa sisään (Ensimmäisten perustelut edellisissä postauksissa).

Jones vs Smith yesyes

Tähän ei alunperin pitänyt laittaa mitään kun tuo 1,1 kerroin ei houkutellut, mutta sitten huomasin että Betfairilla sai rakennettua kombon jossa yhdistämällä vedot Jones KO&TKO ja Jones by points sai kertoimeksi ~1,8. Koska pidän submissionia hyvin epätodennäköisenä, tuo 1,8 näyttäytyy ihan kivana. Annan tälle jopa kaksi peukkua, vaikka vähän viime hetken fiilishaku.

Eli Jones by KO, TKO & Points @1,8 (Betfair)

 

Woodley vs Usman yesyes

Woodley @ 1.65 (Nordicbet) 

 

Lawler vs Askren yes

Tässä mennään lähinnä sillä fiiliksellä että Lawler on tällä hetkellä underrated ottelija suhteessa oikeaan tasoon osaamatta juuri arvioida Askrenin skill settiä kun ei kaverin otteluita ole nähnyt. Kuitenkin 3.25 on aina kiva kerroin UFC:n entiselle mestarille ja eliittiottelijalle jonka alamäki ei vielä ole alkanut.

Lawler @ 3.25 (Stars)

 

Garbrandt vs Munhoz yesyes

Tässä löisin muuten KO&TKO vedon, mutta hieman epäröin koska Codylla saattaa kaksi perättäistä tyrmäystappiota vähän jarrutella menoa. En usko että lähtee millään guns blazing meiningillä liikkeelle ja Munhoz voi hyvin pysyä kyydissä 3 erää jos Cody yhtään himmailee. 

Garbrandt @ 1.67 (Stars)

 

Sitten vielä pari kiinnostavaa matsia preliminary cardilta.

Cirkunov vs. Walker yesyes

Johnny Walker on ehdottomasti kiinnostavimpia tulokkaita isoihin sarjoihin vähään aikaan. Kaksimetrinen jättiläinen joka on kuitenkin hämmentävän atleettinen. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin tuon kokoisen sällin heittävän takaperinvoltin seisovilta jaloilta kun Walker tuuletti edellisiä voittojaan. Atleettinen kaksimetrinen on todella pelottava näky kehässä. Toistaiseksi näyttänyt tekevän siellä ihan mitä haluaa ja tyrmännyt vastustajansa silmänräpäyksessä välillä hyvin kummallisilla tekniikoilla jotka friikahtava vipuvarsi mahdollistaa. Walkerilla on hillitön draivi päällä eikä edellisestä ottelusta ole kuin kuukausi. Riskinä on että virtsa kihahtaa nuppiin ja ja homma menee huolimattomaksi. Yleensä tuollaisilla pitkillä hieman kokemattomilla kavereilla akilleen kantapäänä on tilanne, jolloin ensimmäistä kertaa vastaan tulee joku tasokas (ja pahimmillaan lähes yhtä pitkä) nyrkkeilijä. Jos on 198cm pitkä ja hyvä siinä mitä tekee, on lähes mahdotonta löytää sopivia sparrivastustajia, joiden kanssa harjoitella etäisyyden hahmottamista. Sopivia sparraajia alkaa löytyä edes joitain vasta sitten kun on resursseja käydä treenileireillä missä huvittaa. En ole ihan varma onko Walkerilla vielä ollut sellaisia resursseja.

Cirkunov ei kuitenkaan ole mikään nyrkkeilijä vaan ainakin listan perusteella näyttää enemmän mattospesialistilta. On myös hiljattain kärsinyt kaksi tyrmäystappiota, joskin ihan kovia kavereita vastaan. Vaikka luulen että Walkerilta edellä mainituista syistä vedetään kerran tai pari valot pois ennen lopullista huipulle breikkaamista, niin en usko Cirkunovin sitä olevan toteuttamassa. Siispä:

Walker @ 1.77 (Nordicbet) 

Sittemmin Walkerin kerroin laskenut selvästi joten ilmeisesti ihan ookoo veto.

 

Zabit Magomedsharipov vs Jeremy Stephens yesyes

Zabit on älyttömän taitava ja tyylikäs nuorehko dagestanilainen, jonka pystyottelu on teknisesti ja flairiltaan ihan sarjan eliittiä. 187cm runko tarjoaa myös ihan kivan ulottuvuusedun featherweightiin. Listassa ei kuitenkaan vielä ole syvyyttä enkä näe Zabitin peliä vielä ollenkaan aukottomana. Ongelmat tulivat hyvin esiin vajaa vuosi sitten Kyle Bochniakia vastaan. Bochniak on sellainen suoraviivainen keskitasoinen pystyottelija, jolla on kova pää ja tulee aggressiivisesti eteenpäin. Miesten välinen ottelu oli mahtavaa viihdettä ja Zabit korjasi lopulta pistevoiton. Mutta merkittävää oli se, ettei Zabit pystynyt pitämään omaa etäisyyttään läheskään loppuun asti vaan tehot loppuivat ja Bochniak pääsi puskemaan lähelle ja osuikin ihan hyvin. Jos astetta taitavampi ja kovempaa lyövä Stephens pystyy samaan, voi Zabitilla tulla suuria vaikeuksia. Osin epäilen Zabitia ylihypetetyksi myös juuri sen takia, että on tyylikäs ottelija. Jos tekee näyttäviä temppuja, pistää enemmän silmään kuin tasaisesti grindaamalla.

Stephensiin pätee sama mistä olen aikaisemminkin maininnut, eli tuntuu olevan kertoimissa aliarvostettu koska listalla on paljon tappioita. Mutta kun katsoo keitä vastaan tappiot ovat tulleet niin siellä on viime vuosilta esim. Jose Aldo, Renato Moicano, Frankie Edgar ja Max Holloway! Toisin sanoen tällä hetkellä ehkä pound for pound kuningas (Holloway) ja kaksi tulevaa hall of fame kaveria, jotka eivät vielä otteluiden aikaan olleet ollenkaan uransa ehtoopuolella.Ja päälle Moicano joka oli juuri 1. haastajan asemassa. Eli niin kovia kuin nyt voi olla ja kaikissa paitsi Aldo mentiin täydet erät. Tämä on mielestäni enemmänkin etu kuin rasite Zabitia vastaan, jolla ei ole mitään kokemusta vastaavan tason otteluista. Zabit on kuitenkin voinut nousta vuoden aikana taas uudelle levelille ja siksi annan tälle vain kaksi peukkua vaikka hieman kolmeakin harkitsin hyvästä kertoimesta johtuen.

Stephens @ 3.30 (Stars)

 

 

 

4.3.2019 - 17:09
#24413
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

 

Hämmentävä pläjäys koko UFC 235. Pääottelut olivat siinä määrin yksipuolisia näytöksiä, että niitä voisi puhtaasti ottelullisilla kriteereillä pitää jonkinlaisina pannukakkuina. Itselleni ne kuitenkin tarjosivat mielenkiintoa, koska mielenkiintoa on pelissä aina kun Jonesin tai Woodleyn tasoiset kaverit asettavat legacynsa peliin. Vaikka molemmissa matseissa kävi hyvin nopeasti selväksi ettei vyöstä tule todellista taistelua, on tällaisen intohimoisen spektaattorin näkökulmasta aina arvokasta nähdä millä spesifillä tavalla Jones tällä kertaa dominoi ja toisaalta miten Woodleyn kaltainen skill setiltään lähes aukottomana pidetty ottelija murretaan noin totaalisesti. 

Yhteistä molemmille pääotteluille oli toisen soturin täydellinen henkinen murtuminen. Smithin kohdalla ei valmentajankin erätauoilla peräänkuuluttamasta leijonansydämestä nähty vilaustakaan kaverin tyytyessä kohtaloonsa jo toisen erän paikkeilla ja lähinnä pyrkiessä selviytymään loppuajan. Minkäänlaista yritystä omiin hyökkäyksiin ei alkua lukuunottamatta nähty. Näin voi käydä kun havaitsee vastustajan taidoiltaan ja ottelusilmältään ylivertaiseksi. Näin totaalista murtumista en olisi kuitenkaan odottanut. Tätä tosiseikkaa ei juuri muuta se, ettei Smith kopannut tarjottua dq-voittoa. 

Woodleyn murtuminen oli vielä selvästi hämmentävämpää katseltavaa, koska en missään vaiheessa keksinyt syytä miehen lammasmaiselle passiivisuudelle. Itse olisin koutsina karjunut kurkku suorana että "itse ensin, olet paljon nopeampi. Terävillä lyönneillä without overcommitting, välillä alapotkuja". Voi olla että koutsi karjuikin, mutta Tyron näytti olevan jossain kummallisessa ruususen unessa. Antoi vain Usmanin tulla ilmaiseksi iholle ja toteuttaa omaa grindaustaan kaikessa rauhassa. Tätä sitten 5 erää. Eihän sitä koskaan tiedä mitä siellä on taustalla, mutta tuon esityksen perusteella on vaikea keksiä perusteita edes Woodleyn nyt vaatimalle uusintaottelulle. Listahan sinänsä ilman muuta oikeuttaa nopeaan uusintaotteluun. Mutta lauantaisella suorituksella vaikea nähdä mikä muuttuisi jos homma toistetaan. Toisaalta onhan Woodleylla edelleen teoriassa kaikki aseet Usmanin peittoamiseen, mutta tuolla surullisella mentaliteetilla ei toivoa. No, ehkä mentaliteettiin oli jokin syy. 

Mutta tässä joudun tunnustamaan arvioineeni Usmanin painiedun täysin alakanttiin. Ervelin että etu on olemassa, mutta en ikimaailmassa olisi kuvitellut sitä noin suureksi. Eipä tainnut kuvitella kyllä kukaan muukaan. Woodleytähän pidettiin about sarjan all-time parhaana painijana. 

Garbrandt vs Munhoz

Teki oikein pahaa katsoa. Miten noin lahjakas ottelija kuin Cody voi otella noin typerästi? Vaihda nyt ihmeessä jo valmentajaa ja leiriä hyvä mies! Ensinnäkin, miksi yksi sarjan parhaista lyöjistä heittelee jatkuvasti ilmaan ns "tyhjiä potkuja" ja tarjoaa siten vastustajalle ilmaisia paikkoja? On oikein, että potkuja on otettu mukaan harjoitteluun. Mutta heikon potkijan pitäis noudattaa aivan toisenlaista strategiaa ja hyödyntää potkuja lähinnä yllätyselementtinä. Eli esim. joku 4min vanhalla tyylillä pelkästään käsillä ja sitten kun vastustaja kuvittelee että Cody on edelleen pelkkä lyöjä, niin yllättäen se vahvin potkutekniikka parin lyönnin päätteeksi ja tuloksena voi olla vaikka tyrmäys. Ideana on, että huonollakin potkupelillä voi pakottaa vastustajan huomioimaan sen mahdollisuuden, että kenkää voi tulla. Tämä häiritsee ottelemista. Mutta tämän efektin aikaan saaminen ei vaadi turhaa jalalla sohimista, vastustajalla paikkojen tarjoamista ja sen paljastamista että potkut ovat edelleen suht onnettomia. Ja sitten se järjetön jalkojen naulaaminen lattiaan ja slugfesti selvästi hitaampaa kaveria vastaan. So retarded. Jos on noin iso nopeusetu, niin silloin omilla hyökkäyksillä rauhassa etäisyydeltä vähitellen murretaan vastustaja. Ei mitään syytä tuollaiseen coinflippiin. 

Askren vs Lawler

Sairas matsi cheeky Lawler periaatteessa tyrmäsi Askrenin alussa ihmeellisellä bodyslamilla, mutta Herb Dean ei keskeyttänyt ottelua. Sitten Askren verisen zombien näköisenä hakeutui iholle, roikkui siinä aikansa etsien kadonnutta tajuntaansa ja ropulta otti jonkun pääpuristuksen, jonka aikana Lawlerin käsi näyttä valahtavan hervottomaksi ja Dean stoppasi ottelun siihen. Vaikka Deania on tuosta kritisoitu, niin siinä vaiheessa kun ottelijan pää on aikansa ollut puristuksissa liikkumatta, naamaa ei näy ja raaja putoaa elottoman näköisenä lattialle, vaikea sitä on olla ottelua keskeyttämättäkään. Kukaan ei tuossa voinut tietää oliko Lawler vielä tajuissaan vai ei, mutta en tiedä miten olisi voinut antaa saman jatkua esim. vielä minuutin. Mitäs sitten kun Lawlerin aivot olisivat siinä yhteensä pari minuuttia hautuneet ilman happea ja seurauksena aivovaurio, ehkä muutama syyttävä sormi olisi voinut Deania osoitella. Eli ihan hyvä risk control epätäydellisen informaation oloissa. 

Tässä ottelussa Lawler-betsini oli näin jälkikäteen spekuloituna onnistunut, koska konsensuksena tuntuu olevan että Lawler voitti jo ottelun tyrmäyksellä, Dean ei vain sitä tajunnut keskeyttää. Eli Lawler oli niin lähellä voittoa kuin nyt voi olla. 

Walker vs. Cirkunov

Kaikki meni odotusten mukaan. Walker aivan älytön fysiikkamonsteri. Harvoin näkee kaksimetrisiä tuolla motoriikalla ja räjähtävyydellä. Tulee vielä tarjoamaan Jonesille kovan vastuksen mikäli pysyy ehjänä eikä lähde haastamaan liian aikaisin. Liiallinen itsevarmuus voi vielä kostautua ennen breikkiä top kolmoseen. 

Magomedsharipov vs Stephens

Tässäosasin mielestäni arvioida ottelijoiden voimasuhteet suht hyvin. Ehkä odotin että Stephensin sag tank olisi kestänyt vähän paremmin jolloin olisi päässyt enemmän ryskäämään lähelle vaihtamaan iskuja erityisesti loppuvaiheessa. Viimeisen erän voitti, mutta ei selvästi. Itse näin ensimmäisenkin erän Stephensille ja olisin tuominnut Stephensin voittajaksi erin 2-1. Tuomarit näkivät toisin. Tässä lienee kyse paljolti siitä, miten "octacon control" vaikuttaa arvosteluun. Musta sen pitäisi vaikuttaa siten, että peruuttelijan pitää olla jokseenkin selvästi osuvampi/tehdä enemmän damagea voittaakseen erän. Koska ensimmäisessä erässä ei ollut suurta eroa osumissa tai damagessa, mielestäni erän olisi pitänyt mennä Stephensille, joka oli aggressiivisempi ja liikkui koko ajan eteenpäin. Pitää varmaan joskus googlata ne viralliset säännöt ja katsoa sanotaanko siellä tuosta mitään. 

Laitan vielä myöhemmin yhteenvedon vetotuloksista.

4.3.2019 - 19:19
#24421
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Results:

Kaksi peukkua

Jones by KO, TKO & Points @1,8 (won)

Woodley @ 1.65 (lost)

Garbrandt @ 1.67 (lost)

Walker @ 1.77 (won)

Stephens @ 3.30 (lost)

 

Yksi peukku

Lawler @ 3.25 (lost)

 

Isoin veto oli Jonesille joten vain hivenen pakkaselle jäätiin. Vähän jäi hampaankoloon, koska sekä Lawler että Stephens oltaisiin periaatteessa voitu tuomita voittajaksikin ja palautus olisi tullut yli kolminkertaisena. Sklanskyja tilille niistä. Sen sijaan Woodleyn otan täysin omaan piikkiin. Ei vain osannut ennakoida Usmanin totaalista painiylivoimaa ja Woodleyn hämmentävää hampaattomuutta tämän edessä. Codyn otan myös omaan piikkiin ainakin osin. Arvioin mielestäni fyysiset ja taidolliset voimasuhteet oikein, mutta aliarvioin Codyn strategisen hölmöyden ja kuumapäisyyden. 

4.3.2019 - 22:48
#24425
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Illegal blows

Näistä on ollut viime aikoina paljon puhetta esim. Joe Roganin podcastissa ja yhdyn Joen näkemykseen, jonka mukaan yhden pisteen menetys on naurettava seuraus siitä että vedät vastustajan semikylmäksi esim. laittomalla polvella päähän. Eihän se että saat muutaman minuutin taukoa ja pisteen eteen välttämättä lähimainkaan korvaa otettua damagea. Okei, on tilanteita joissa korvaa, mutta juuri näiden tilanteiden moninaisuuden takia on ollut täysin naurettavaa että standardi rangaistus on ollut yhden pisteen menetys riippumatta tilanteen vakavuudesta. Nythän Jonesilta lähi kaksi pistettä ja tämä kahden pisteen ottamisen mahdollisuus on parannus entiseen.

Edelleen pidän kuitenkin tilannetta ongelmallisena. Mielestäni nuo selkeästi sääntöjen vastaiset osumat tulisi hoitaa siten, että pannaan peli poikki ja kaikki tuomarit kokoon syynäämään tilanne videolta kaikista mahdollisista kulmista. Sitten tämä tuomarineuvosto päättää, otetaanko yksi piste, kaksi pistettä vai suora diskaus. Rikotulta ottelijalta ei kysellä pystyykö jatkamaan, vaan päätös on tuomareiden. On täysin kohtuutonta vaatia tokkurassa ja adrenaliineissa olevaa ottelijaa arvioimaan tuollaisessa tilanteessa jatkamispotentiaalinsa. Diskauskynnyksen pitää olla nykyistä alempana ja diskaus seuraa, mikäli laiton osuma tulkitaan suht yksimielisesti tahalliseksi tai jos vahinko, niin diskaus seuraa mikäli damage tulkitaan merkittäväksi. Ottelijaa ei tietenkään voi pakottaa jatkamaan, joten jos tuomarit päätyvät esim. poistamaan pisteen tai kaksi ja antavat ottelun jatkua mutta ottelija kieltäytyy, tällöin julistetaan alustava no contest idealla, että tilanne tutkitaan isommalla asiantuntijakokoonpanolla jälkeen päin. Tällöin lähtökohta on se, että "jurylla" on ikään kuin todistustaakka osoittaa, ettei rikottu ottelija perustellusti pystynyt jatkamaan. Jos tähän ei pystytä, rikkonut ottelija merkitään aikakirjoihin voittajaksi ja palkintorahat sen mukaan. 

5.3.2019 - 14:44
#24442
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

That said, sääntö jonka mukaan ottelija jolla on jalkojen lisäksi toisen käden sormenpäät maassa, katsotaan "maassa olevaksi" jolloin potkut/polvet päähän kiellettyjä, on perseestä. Kyseistä sääntöä exploitataan selkeästi ja se muuttaa liikaa ottelun luonnetta parantamatta merkittävästi turvallisuutta. Uusissa säännöissä tähän on tullut parannus ja nyt yksi käsi maassa ei enää riitä. Ongelmana vain on, että riippuu osavaltiosta onko uusia "unified rules" otettu käyttöön. Nevadassa ei ollut ja siksi Jonesilta otettiin kaksi pistettä. On vähän liikaa vaatia ottelijoita muistamaan taistelun tuoksinassa tuollaisia pieniä sääntöjen nyansseja, jotka vaihtelevat osavaltiosta toiseen. Pitäisi olla samat säännöt kaikkialla ja juuri noin että yksi käsi maassa ei tuo suojaa potkuilta. 

Sitten kun säännöt ovat kunnossa, tulisi niiden rikkomisesta rangaista ankarammin kuten edellä esitin. 

8.3.2019 - 14:07
#24519
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Tulevan lauantain UFC Fight Night on isojen nimien osalta kuivahko ja kortilla esiintyvät vähemmän isot nimet ovat itselleni melko tuntemattomia. Pääottelussa olen näkevinäni ihan kohtuullista vetopotentiaalia.

Derrick Lewis vs Junior Dos Santos yesyes

Dos Santosista povattiin jossain vaiheessa suvereenimpaakin raskaan sarjan hallitsijaa, mutta 3 tyrmäystappiota 2013-2017 himmensivät hieman miehen sädekehää. Ottelutahtikin on ollut melko verkkainen, noin kerran vuodessa. Nyt kahdessa viime ottelussa kaikki on näyttänyt hyvältä ja Ciganolta odotetaan uutta kukoistusta ennen vääjäämätöntä eläköitymistä (ikää 35v). Vuoden 2018 hyvien esiintymisten takia Dos Santos oletettavasti lähtee selvänä suosikkina otteluun.

Itse en oikein noin selvää suosikin asemaa ymmärrä. Lewisillä on lähes puhdas lista kovia ukkoja vastaan viime vuosilta, tappiot käytännössä vain Cormierille (Lewisin näkökulmasta painajaismainen match up) ja Huntille (coinflippi kun tyyliin 2 kovinta lyöjää vastakkain). Se että Cormier otti Lewisistä helpon voiton johtui vain ja ainoastaan siitä, että Cormierille olympiapainijana Lewis oli tyylillisesti täydellisesti sopiva match up. Lewisiltä ei tarvitse varoa muuta kuin lyöntejä ja lopulta Cormier suvereenina painijana vie homman mattoon Lewisin hyytyessä.

Lewisillä ilmeisesti kuitenkin on kohtalaisen hyvä alasvientipuolustus, koska häntä ei käytännössä ole juuri koskaan saatu mattoon. Ja useimmat varmaan olisivat halunneet, koska harva mielellään vaihtaa black beastin kanssa iskuja. Santosin brassijutsu lienee ihan legitiimiä, mutta hänkin on käytännössä pystyottelija enkä usko että skillsit riittävät alasvientiin. Pidän hyvin todennäköisenä että ottelu käydään pystyssä, vaikka Cigano luultavasti kokeilee josko alasvienti onnistuisi.

Jos osun oikeaan tuossa että ottelu käydään pystyssä, pidän Lewisia itse asiassa suosikkina. Lewis ei ole jäänyt oikeastaan ketään vastaan alakynteen "nyrkkeilyottelussa". Korkeintaan Huntia ehkä. Dos Santos lyö hyvin mutta potkuja ei ainakaan ennen käyttänyt juuri ollenkaan. Tämän pitäisi sopia Lewisille erinomaisesti. Pahimmillaan kyseessä on coin flippi. Miehet myös lyövät niin kovaa ja Lewisin cardio on niin huono, että ottelua tuskin käydään kolmea erää. Täten pidän Starsin tarjoamaa Lewis KO&TKO @ 3.35 ihan mehukkaana. Koska saman KO&TKO saa Ciganolle @ 2.4, otan siitä pienen varmistuksen jolla saan suht halvalla omat pois Ciganon osuessa paremmin. 

Mut pääveto: Lewis KO&TKO @ 3.35 (Stars)

 

13.3.2019 - 16:40
#24608
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Yllättävän hyvässä vireessä on Dos Santos. Liikkuminen oli raskaan sarjan mittapuulla kevyttä, lyönnit lähtivät herkästi ja terävästi. Itseluottamus oli kohdillaan. 

Osuin oikeaan siinä että tuossa ei juuri ollut saumaa täyden kolmen erän tanssiin. Kuitenkin jälkikäteen tarkasteltuna aliarvioin Ciganon ja tunnustan miehen olleen suosikki tässä match upissa pelkästään pystyottelun osaltakin. Vetoani pidän kuitenkin melko onnistuneena, koska ei Lewis tuossa vailla saumoja ollut ja toisaalta varmistus toi omat takaisin ilman suurta pelkoa siitä että menisi pisteille. 

Suvereenisti ottelun hauskin hetki oli Lewisin all-in tilanteessa jossa Cigano oli vetänyt ilmat pihalle takapotkulla ja Lewis näytti odottavan viimeistä niittiä kaksinkerroin vatsaansa pidellen. Kuka oikeasti pystyy ton tason levelöintiin siinä vaiheessa kun happea ei kulje keuhkoihin ja kroppa sanomassa sopimusta irti? laugh Ihan hirveä poweri sen yllätyshyökkäyksen takana eikä ollut kaukana että olisi osunut kunnolla. Lewis on kyllä jollain oudolla tavalla sympaattinen ottelija. Ei varsinaisesti kaveri josta huokuisi urheilullisuutta tai edes mitään tappelunhimoa, vaan tulee fiilis et on tuolla koska luonto on suonut eväät ja pakko kai se on niitä hyödyntää.

Result:

Dos Santos vs Lewis: Omat takas

16.3.2019 - 23:07
#24685
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Hurahti viikko lasketellessa Lapin maisemissa, joten tällä kertaa melko kevyellä perehtymisellä pari betsiä.

UFC Fight Night 147

Gunnar Nelson vs Leon Edwards yesyes

Tykkään Gunnin karate-tyylistä ja laadukkaasta ground-gamesta. Viimeistelee työnsä yleensä matossa erittäin tehokkaaksi viritetyllä rnc:llä. Vaarallisempi myös pystyssä kuin mitä listan perusteella voisi kuvitella. Menee hyvin harvoin pisteille. 

Edwards on monipuolinen kaveri jolla ei ole mitään merkittäviä heikkouksia, jos nyt ei mitään yksittäistä häikäisevän suvereenia osa-aluettakaan. Ottelee tyypillisesti täysiä eriä, mutta kykenee myös tyrmäämään. Edwards on treenaillut AKA:n jengissä mm. Khabibin kanssa ja tämän kokemuksen myötä vahvahko painija, jonka epäilen pystyvän pitävän ottelun pääosin pystyssä ja neutraloimaan Gunnin mattotyöskentelyn mikäli mattoon ei olla päädytty knock downin seurauksena. Mattoon ei halunne, koska Gunnilla selkeä etu BJJ:n osalta.

Pidän todennäköisimpänä skenaariona että ottelu käydään pääosin pystyssä. Edwardsilla ehkä pieni etu puolellaan ja saattaa viedä ottelun pisteillä. Toisaalta Gunnilla ihan hyvä sauma osua yllättävällä counterilla ja viimeistellä homma matossa. Tästä syystä lyön yhdistelmänä:

Edwards by points @ 2.75 (Betfair) + Nelson inside distance @ 2.7 (Nordicbet)

 

Darren Till vs Jorge Masvidal yesyes+

Darren Till oli äärihypetetty ennen kuin hävisi helpohkon näköisesti Woodleylle. Tappion myötä hype hyytyi ehkä jopa liikaa kun huomioi kenelle tappio tuli ja kuinka ongelmallinen match up Woodley oli Tillille. Masvidal on kokenut kehäkettu joka on pysäytetty ennen täyttä aikaa viimeksi noin 10 vuotta sitten. Toisin sanoen sitä ottelijaa joka Masvidal on nykyisellään, ei ole pysäytetty koskaan. Kuitenkin Starsin tarjoama kerroin Tillin keskeytysvoitolle on tällä kertaa liian houkutteleva. Pitää muistaa, että kyse on viisieräisestä pääottelusta. Masvidal on uransa aikana otellut viisieräisen kaksi kertaa, molemmista tappio pisteillä. Hyvin mahdollista että pisteille mennään tälläkin kertaa, mutta en nyt vain pysty ohittamaan yli kolminkertaista palautusta Tillin kaltaisen lyöjän ja master of distancen kohdalla.

Till inside distance @ 3.25 (Stars)

 

Dominick Reyes vs Volkan Özdemir yesyes

Reyesiltä olen nähnyt matsin tai pari enkä muista paljoa. Tehnyt kuitenkin todella vakuuttavaa jälkeä ja pitänyt listan puhtaana. Lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun. Volkania ei kuitenkaan pidä aliarvioida ja kummassakin lapasessa löytyy nukuttavaa voimaa. Lyhytkin liike riittää tainnuttamaan kenet tahansa hyvin osuessaan. Lähden siitä että Reyes vie, mutta tästäkin saa kivan kombon idealla että täyttä aikaa ei mennä. 

Reyes KO/TKO @ 2.55 (Nordicbet) + Özdemir KO/TKO @ 6 (Betfair)

16.3.2019 - 23:06
#24687
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Tajusin just että täähän on Lontoossa eli siellä on hornankattila täynnä verenhimoisia ladeja vaatimassa tyrmäystä. Till tuskin tässäkään paineessa ottaa tyhmiä riskejä, mutta ei se mylvintä ja hoilaaminen voi yhtään olla vaikuttamatta, joten nostinpa vielä hieman panosta tuossa. 

18.3.2019 - 22:29
#24727
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Ei mitenkään ikimuistoinen ilta noin kokonaisuudessaan, joskin Tillille ehkä siinä mielessä että tuosta kestää tovin kasata itsensä taas henkisesti. Isona ennakkosuosikkina kotiyleisön edessä ei oo hirveen kiva nukahtaa pystyasentoon. Noh, Darrenilla on vielä sellaiset 8 vuotta primetimea jäljellä jos pysyy ehjänä joten eiköhän se sieltä nouse. Nyt pitäisi kuitenkin ehkä hakea hieman uusia tuulia treenaamiseen, sen verran yksipuoliselta touhu näyttää. Vasen suora lähtee jumalaisella ajoituksella ja voimalla, mutta jos muuta ei ole niin tuolla top 10 aika moni osaa ottaa sen ainoan aseen pois ja keksiä vastalääkkeen. Kuten nyt nähtiin. Niin mahtava se vasuri on, että vaikka Jorge varmasti oli täysin selvillä mitä tuleman pitää, niin sieltä se vaan tuli heti perille ensimmäisellä yrityksellä ja Jorge oli perseellään. Mutta tuolla tasolla toista saumaa ei sitten välttämättä tule jos ei pysty mixaamaan peliä yhtään. Jorge oli nopeampi ja esitteli paljon monipuolisempaa arsenaalia terävine ns. mataline vartalopotkuineen ja vaihtelevista kulmista tulevine lyönteineen molemmilla käsillä. Tulos oli sitten täysin oikeutettu sen vähän perusteella mitä ehdittiin nähdä. Jatkoa ajatellen Tillin on pakko laajentaa repertuaariaan. Etäisyyden hallintaan perustuva tyyli voi pysyä, mutta vaikka koukkuja ei juuri löisikään niin vähintään potkuja on pakko saada mukaan. Pelkät suoraa linjaa pitkin tulevat lyönnit on osaavien ja kokeneiden vastustajien liian helppoa neutraloida.

Özdemir oli yllättävän hyvä myös tuollaisessa pidemmän kaavan taistossa jollaisissa häntä harvemmin on nähty. Ehkä Reyesin hype on hieman hämäävästi perustunut osin heikkoon vastukseen. Itse olisin tuominnut erät 2-1 Özdemirille, mutta tuomarit näkivät toisin. Joka tapauksessa oma vetoni kosahti. Ottelu kuitenkin mielestäni nosti Özdemirin osakkeita enemmän kuin Reyesin tuloksesta huolimatta. Täytyy pitää kertoimia silmällä miesten seuraavissa otteluissa, koska Reyesin edelleen puhdas lista todennäköisesti painaa kerrointa jatkossa alas vaikka esitys paljasti tiettyjä heikkouksia. Vastaavasti Özdemir oli vahva, mutta tilille tuli tappio joten seuraavassa ottelussa voisi olla hyvää vetopotentiaalia. 

Edwards vei Nelsonia selvästi Nelsonin voittaessa lähinnä ottelun viimeisen minuutin kiivettyään vihdoin mountiin. Jostain syystä yksi tuomari näki Nelsonin voittaneen mitä pidän käsittämättömänä. Veto sentään osui ja sain vähän omia takaisin. 

Results:

Till vs Masvidal 

Till by inside distance @ 3.25 (lost)

Nelson vs Edwards

Edwards by points @ 2.75 + Nelson inside distance @ 2.7 (won)

Reyes vs Özdemir

Reyes KO/TKO @ 2.55 + Özdemir KO/TKO @ 6 (lost)

 

23.3.2019 - 19:02
#24840
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

UFC Nashville

Anthony Pettis vs Stephen Thompson yes

Karatemestari vs taekwondomestari. Mielenkiintoinen matchup vaikka Wonderboy lähteekin selvänä suosikkina. Aloitin itse aikoinaan oman kamppailu-urani kilpakaratesta ja sikäli on ollut hauska seurata miten selkeällä karatemaisella tyylillä pärjää vapaaottelussa. Mainiostihan siellä näyttää pärjäävän kun on riittävän hyvä. Pienillä hanskoilla karatetaustan tuoma etäisyyden hallinta ja kyky syöksähtää silmänräpäyksessä iskuetäisyydelle pääsevät oikeuksiinsa. Tämä yhdistettynä loistavaan alasvientipuolustukseen tarjoaa erinomaiset lähtökohdat pystyotteluun. Unohtamatta tietenkään Wonderboyn monipuolisia ja tehokkaita potkuja. 

Pettis on jossain mielessä saman tyylinen taitava ja tekninen pystyottelija kuin Wonderboykin, mutta ilman kykyä pystellä vastustajan iskuetäisyyden ulkopuolella. Potkut ovat edelleen aivan UFC:n huipputasoa. Kiertopotkut lähtevät täysin sähköttämättä ja erittäin terävästi. Luovuutta ja pelisilmää löytyy myös kiitettävästi.  Ulottuvuus ja etäisyyden hallinta onkin se merkittävä ero näiden kahden ottelijan välillä. Siinä missä Wonderboy säilyy käytännössä koskemattomana useimmissa otteluissa, Showtimella on tapana ajautua kovia pttelijoita vastaan brutaaleihin molemminpuolisiin verilöylyihin, jotka usein ovat viime aikoina kääntyneet lopulta tappioiksi. Taso on lightweightissa ja welterweightissa ihan älytön joten vaikea tätä on "huonoudeksi" laskea. Ehkä Pettisiltä kuitenkin uupuu hieman sellaista nyrkkeilyosaamista ja iskuvoimaa jota tarvittaisiin, mikäli haluaisi kääntää tuollaisia pystysotia enemmän voitoiksi nykyisiä top10 kavereita vastaan. Tankki myös tyhjenee monia huippuottelijoita nopeammin.

Pettis on vasta 32v mikä tuntuu vähältä huomioiden että ensimmäinen virallinen ottelu on käyty vuonna 2017. Taitoa ja kokemusta on mutta en tiedä onko miehellä enää eväitä nousta uudestaan ihan terävimmän huipun kyytiin. Jotain uutta tarvittaisiin ja uudistuminen voi olla entiselle mestarillekin haastavaa 12 vuoden uran jälkeen, vaikka ikä ei sinänsä olisi este.  

That said, on jotenkin hullua että Wonderboyn kerroin kävi alhaisimmillaan alle 1.10. Kuten jossain aikaisemmassa postauksessa mainitsin, mielestäni vapaaottelussa ei oikeastaan pitäisi edes olla sellaisia otteluita huipputasolla, jossa jompi kumpi on tyyliin 10/1 suosikki. Ja todella harvoin näin onkaan. Syitä miksi vapaaottelussa on hankalaa olla noin iso suosikki ammattilaistasolla on lukuisia, mm. se että otteluita ei helposti peruta loukkaantumisten/flunssien tms takia. 

Nyt Thompsonin kerroin on hieman noussut ja näyttää vaihtelevan 1.14 (Betfari) ja 1.28 (Stars) välillä. Pettisille saa parhaimmillaan 4.5 (betfair). 

Pidän tässä kertoimia suhteellisen oikeansuuntaisina enkä näe ihmeempää ylikerroinpotentiaalia. Laitan kuitenkin huvikseen Pettisille tyrmäysvedon, koska hänellä periaatteessa siihen aseita kuitenkin on. Pidän myös melko todennäköisenä että Pettis menee tässä ottelussa all-in ennemmin tai myöhemmin, koska häviön myötä mies alkaisi olla auttamattomasti sarjan kärkikahinoiden ulkopuolella. Toisaalta voitto voisi nostaa hänet sinne pikavauhtia uudelleen, sen verran kova nimi Wonderboy edelleen on. Wonderboyn pistevoitto on toki silti täysin mahdollinen ja suhteellisen todennäköinenkin. 

Pettis KO, TKO & DQ @ 9.00 (Stars)

(laitan myös varmistuksen jolla snadisti voittoa, wonderboy by points @ 2.75 (Stars)) 

23.3.2019 - 21:52
#24841
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Lajista toiseen. Näköjään Italia-Suomi EM-karsinta tulee Viafreelta. Todella väsynyttä että edes maaotteluita ei näe nykyään Yleltä. Miksi Yleltä tulee Game of Thronesia mutta ei fudismaajoukkueen pelejä? No comprehende. 

Taidan kuitenkin vilkaista, sen verran kiinnostaa toisaalta huippuvireinen Pukki ja toisaalta uudistunut Italia. 

Laitoin Starsilla naurettavat 0-1 ja 1-2 betsit Suomelle. Ensimmäisessä kerroin 29 ja toisessa 51. Okei, ei Suomi voita Italiaa ikinä, etenkään vieraissa. Mut jotain tehottomuuksia tossa tulosvetomarkkinassa kyllä on kun Betfair tarjoaa ekalle 20 ja tokalle 25. 1-2 tulokselle saa siis Starsilta yli tuplakertoimen. Yksinkertaisesti näitä eroja hyödyntämällä oon ilmeisesti pysyny pinnalla sillä 10 vuotta sitten talletetulla alkusijoituksella. Enimmäkseenhän oon pelannu näitä fudistulosvetoja ja vasta parina viime vuonna enemmän vapaaottelua josta kuvittelen jotain tietäväni. Toki oon palloakin potkinu käytännössä koko ikäni, mutta joukkueiden/pelaajien ajankohtaisista tilanteista oon nykyään yhtä pihalla ku Hakkarainen metoo-kampanjasta. Hyvä kun ehtii kerran viikossa katsella noi MMA päätapahtumat. 

Laitoinpa vielä Italialle 2-1 ja 3-1 koska Veikan muuttuvissa näytti olevan vielä toistaiseksi ihan mehukkaat oddsit kys lukemille bonusrahan siivittämänä. Jospa Pukki pussittais yhen? Probably not. 

Edit. Ihan järkyttävää laatua toi Viafreen striimi. Tai niin kun onhan sitä varmasti paskempiakin mutta aika sama kun toikin iisisti alittaa sen riman, että vois oikeasti katsoa tota peliä siitä striimistä. Nyt voi korkeintaan pitää tota sivussa auki kun puuhaa jotain muuta...

24.3.2019 - 15:26
#24847
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Spoiler warning

 

 

 

 

 

On tää vapaaottelu hienoa. Matsi näytti sujuvan odotusten mukaisesti ShowTimen pyrkiessä etäisyydelle WonderBoyn potshottaillessa rauhalliseen tahtiin ST:n naamaa turvoksiin. Ehkä hieman yllättävää oli että WB antoi ST:n kävellä melko vapaasti suht lähelle, josta ST:kin ylettyi helpohkosti potkimaan ja melkein lyömäänkin. Etenkin ensimmäisessä erässä ST osui pari kertaa ihan kivasti vartalopotkuilla. Kielikö tämä siitä että WB ei samassa määrin kunnioittanut ST:n tehoja kuin vaikka Woodleyn tai parin muun joista pysytteli hyvin kaukana? ST oli myös katsellut videoita huolella, koska selvästi targetoi WB:n jalkoja, jotka ovat puolustuksellisesti miehen ykkösheikkous. Karateasento kylki vahvasti edellä iso osa painosta etujalalla altistaa standardeille alapotkuille ja polveen kohdistuville "stompeille". Näitä ST haki jatkuvasti kohtalaisella menestyksellä. ST:n ongelma on, että taekwondo-taustalla alapotkut eivät kuitenkaan se kaikkein luontevin ase ole ja vaikka taekwondo-ajoista toki on jo tovi vierähtänyt niin vieläkään alapotkuissa ei ole sellaista tehoa kuin jollain Edson Barbosalla tai Justin Gaethjella. Puhumattakaan Jon Jonesin stompeista. Sinänsä oikea strategia kuitenkin häiritä Wonderboyta hyökkäämällä jalkoihin, mutta ST tuskin olisi pelkästään jalkoihin keskittymällä ottelua nimiinsä vienyt. 

Toisessa erässä Showtimen meno alkoi kuitenkin jo hidastumaan ja pää tökötti sen verran staattisena maalitauluna että käsikirjoitus näytti selvältä. Jos ihmeitä ei tapahtuisi, WB potshottailisi pistevoiton tai hakisi TKO:n damagen kasautuessa. 

Ihmeitähän sitten tapahtui ja Showtime kaivoi nurkkaan ahdistettuna hatusta supermanpunchin jolla käytännössä veti Wonderboyn ykkösellä pystyyn ja ne pari mattolyöntiä olivat lähinnä tarpeeton muodollisuus. Taisi olla ensimmäinen kerta koskaan kun olen todistanut suoraa tyrmäystä supermanpunchilla. Vahva ehdokas voittamaan Knockout of the Year -palkinnon. Onhan noissa aina reippaasti sattumaa mukana, mutta toisaalta Showtimella on nimensä mukaisesti näitä highlight reel -sattumia tilillään saman verran kuin monella veteraanilla voittoja ylipäätään. Tästä syystäkin ihmettelen miten joku voi lyödä 1.09 kertoimella about ketään Pettisin kaltaista vastaan ottelevaa. 

Ihan kiva osuma ja sai vähän niitä alkuvuonna kerättyjä sklanskyja realisoitua.

Pettis vs Thompson

Pettis by KO, TKO or DQ @ 9.00 won

 

24.3.2019 - 20:19
#24850
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Lolllerztröm. Mulla oli näköjään Starsilla vielä pieni lisäbetsi tossa Showtime vs Wonderboy. Showtime KO round 2 @ 17 cheeky Eli ei yhtään paskemmin osunut tällä kertaa. Tää tais kuitata viimeisen kuukauden lievät miikat ja sysätä saldon overall ohuesti plussalle. Ihan kiva ylläri näin jälkikäteen. En kuitenkaan laske tätä ylläriä mukaan "kirjanpitoon" kun ei kerran ollut presubmitted mikä tässä blogissa on ideana. 

30.3.2019 - 23:36
#25030
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Vähän viime tingassa ollaan tulevan yön otteluiden kanssa joten keskityn nyt lähinnä huippukiinnostavaan UFC on ESPN pääotteluun.

Edson Barboza vs Justin Gaethje yes

Barboza lähtee otteluun niukahkona suosikkina. Uskoisin suosikkiaseman perustuvan käsitykseen siitä, että Gaethje tyylilleen uskollisena ottaa paljon koppeja sisään ja koska Barbozan iskujen räjähtävyys on omaa luokkaansa, ei Gaethje yksinkertaisesti pysty absorboimaan näitä siinä missä on yleensä pystynyt. 

Gaethje on kevyesti koko UFC:n eläimellisin tappelija, kunnon berserkkeri joka painaa jatkuvasti päälle ottaen osumia sisään idealla että kuittaa sitten kovempaa takasin. Tyyli on suorastaan "tieteellisesti kiinnostava", koska ennen Gaethjen ottelujen todistamista tv-ruudulta en usko että useimmat alan ihmiset (allekirjoittanut mukaan lukien) oikeastaan edes uskoivat moisen olevat mahdollista kovilla 4 unssin vapaaotteluhanskoilla. Nyrkkeilyssähän vastaavaa tyyliä on nähty, mutta se on hieman eri case kun voi piilottaa päänsä niiden tyynyjen taakse. Vapaaottelussa iskuja tulee tuolla tyylillä väkisinkin sisään ja kovaa. Toki Gaethje pyrkii ja osin onnistuukin blokkaamaan isoimpia pommeja tai "rollaamaan" niiden mukana, mutta aivan tajutonta rankaisua mies tuntuu kestävän. Välillä tulee mieleen Homer Simpson nyrkkeilijänä. Homerilla oli joku harvinainen geeni, jonka takia kallo oli niin paksu etteivät kovimmatkaan lyönnit Homeria onnistuneet kaatamaan. Homer ottelikin strategialla, jossa vastustajan annettiin ensin lyödä ittensä finaaliin ja sitten riitti kun tönäisi sormella rinnasta kumoon. Samaa DNA:ta lienee Gaethjella. 

Vaikka Gaethjen tyyli vaikuttaa luupäiseltä, on siellä kuitenkin ajatusta takana. Mies hyödyntää niitä avuja mitä hänelle on siunattu. Kunto, iskukestävyys, lyöntivoima, kovat alapotkut. Hän ei ole ehkä nopein tai ulottuvin mahdollinen ottelija, joten potshottailu etäisyydeltä tai jabihippa eivät ole vaihtoehtoja. Lähelle täytyy päästä ja parhaaksi vaihtoehdoksi on katsottu iskujen ottaminen pakettiin ja siitä sitten omat kontraukset. Hyvin on pääasiassa toiminut.

Kuitenkin on niin, että Barboza näyttäisi päällisin puolin omaavan edun. Hän on nopeampi, terävämpi ja monipuolisempi spinning muuveineen ja pystyy hyökkäämään kauempaa. On mahdollista, että ottelussa käy niin kuin bookkerit ovat laskeneet ja Gaethje ei vain pysty ottamaan Barbozan iskuja. Tai ainakaan ottamaan niitä JA pysymään riittävässä tasapainossa niihin vastaamiseen vaadittavalla teholla. 

Bookkerit myös ilmeisesti olettavat Gaethjen pysyvän uskollisena tyylilleen jättäen painietunsa täysin hyödyntämättä. Gaethje on kaksinkertainen NCAA div. 1 All-American, mikä tarkoittaa suomeksi että helvetin kova painija. Barbozalla on ollut suuria vaikeuksia kovia painijoita vastaan. Gaethjella olisi ilmeinen mahdollisuus yrittää väsyttää Barboza painigrindauksella, mutta kai se sitten on "live by the sword, die by the sword" ja paremmuus ratkaistaan nyrkein kuten tähänkin mennessä.

Jos Gaethje selviää kaksi ensimmäistä erää vieden viiltävimmän terän Barbozan iskuista, näen hänellä ihan hyvän sauman ilman painiakin. Barbozan kestävyys on välillä ollut hieman compromized ja tämän Gaethje kyllä hyödyntää jos selviytyy alun. Uskon että selviytyy, koska Barboza ei todennäköisesti uskalla aloittaa erityisen vauhdikkaasti peläten tyhjentävänsä kaasutankkinsa Gaethjen paksua päätä pehmentäessä. Tämä voi sitten avata Gaethjelle sauman hoitaa homma kotiin myöhemmissä erissä. Toinen vaihtoehto on että Gaethje yllättää kaikki ja sekoittaa Barbozan pelin painimalla. 

Anyways, vaikka tässä ottelussa voi tapahtua lähes mitä tahansa, Gaethjen voitto ennen täyttä aikaa vetää nyt eniten puoleensa. Pisteille meneminenkään ei ole täysin poissuljettua, mutta jos se Gaethjesta on kiinni niin hommaa ei tuomareiden varaan jätetä. 

Gaethje inside distance @ 2,75 (Stars)

 

Pari ihan arvontaa vielä gämbläys kicksien takia:

Michael Johnson vs. Josh Emmett yes

Kaksi hyvää pystyottelijaa. Johnsonilla takana pari hyvää matsia joista voitot kotiin. Emmettillä puolestaan paluu häkkiin yli vuoden tauon jälkeen karmean tyrmäystappion jäljiltä. Luonnollista olisi jos Emmett ei nyt ihan heti olisi naulaamassa jalkoja lattiaan ja lyömässä ristiin. Odotan tarkkaa ottelua jossa tarkempi, nopeampi ja pidemmältä potshottailemaan pystyvä Johnson vie voiton.

Johnson by points @ 3.85 (Nordicbet)

 

David Branch vs Jack Hermanssonyes

Tää on läppä koska meen ihan sokkona Hermanssonin suhteen. Listaa lukuunottamatta ei mitään hajua kaverista. Branchista muistan et otti tyylikkään voiton kivenkovasta Thiago Santosista (joka tyrmäsi Hermanssonin) jokin aika sitten. Hermansson on tässä enemmän nousevana tulokkaana ja Branch veteraanina, jolloin hype enemmän Hermanssonin puolella. Ihan tällä löyhällä perusteella:

Branch @ 2.05 (Nordicbet)

 

Michelle Waterson vs Karolina Kowalkiewiczyes

Kaksi taitavaa ja esteettisesti miellyttävää ottelijaa, joilla suht samannäköinen lista, pääosin voittoja. Watersonilla enemmän submissioneja, Karolinalla pääasiassa decisioneita. Luulen että pisteille mennään ja toivon Karate hottien vievän, koska on niin valoisa persoona smiley

Waterson by decision @ 3.00 (Betfair)

1.4.2019 - 11:45
#25063
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Vauhdikas ilta, jonkin verran päälle jäätiin. Johnson vs Emmett jäi vähän harmittamaan koska meni juuri kuten kaavailin, eli Johnson piti etäisyyden, liikkui alta pois ja potshottaili rauhassa kaksi kokonaista erää ja 4 minuuttia viimeisestä. Kunnes sitten....Kaboom!

Kai tää on se vapaaottelun suola että voit hallita matsia 14/15min ja sitten vikalla minuutilla yks heijari ja lights out. Toki Emmett pääsi kolmannessa erässä muutenkin paremmin peliin mukaan ja alkoi osumaan. Silti Johnsonille olisi riittänyt voittoon vaikka karkuun juokseminen vikan minuutin ajan. Mut tällä kertaa näin. Eikä sinänsä Emmettiltä mitään pois, onhan se kova lyömään. 

Gaethje on petojen peto, what else can I say. Bookkerit olivat väärässä ja Gaethje otti naama peruslukemilla muutaman kovan sisään alapotkusodan ohessa ja pakotti sitten Barbozan ristiinlyömiskisaan omalla etäisyydellään. Se oli ennustettavissa että jos tähän mennään, on Gaethje vahvoilla. Täytyy sanoa että vaikka ottelu kesti vain pari minuuttia niin tuossakin ajassa Barbozan gastank tietyllä tavalla näytteli merkittävää roolia. Gaethje laittoi siinä määrin vauhtia, että Barboza näytti sen verran hyytyneeltä ettei järkeviin muuveihin (pois alta ja omalle potkuetäisyydelle) oikein ollut virtaa tämän parin minuutin rypistyksen päätteeksi. Vaihtoehdoksi jäi miehekäs iskujenvaihto josta Gaethjen kanssa ei yleensä vastustajalle mitään erityisen positiivista seuraa. Viimeistely tapahtui pitkällä koukulla irtautumistilanteessa Barbozan jättäessä kädet roikkumaan alas, mikä saattoi myös olla osittain seurausta hyytymisestä. 

Näyttävä voitto Gaethjelta ja jatkon kannalta ihan jees että meni näin päin. Nyt voi olla ihan realistista että jossain vaiheessa nähdään esim. Gaethje vs. Khabib mikä olisi äärimmäisen kutkuttava match up. Ei ole nimittöin lainkaan selvää että Khabib pystyy paiskomaan  two time all-americania pitkin häkkiä samaan malliin kuin useimpia muita vastustajia. Gaethje saattaa olla Khabibille koko rosterin pahin match up tällä erää. 

Hermansson oli mielenkiintoinen uusi pohjoismainen tuttavuus. Vahva esitys ja hätyyttelee pian varmaan jo top 5. Waterson oli selvästi mennyt eteenpäin ja ties vaikka hänet nähtäisiin tämän vuoden aikana ottelemassa tittelistä. 

 

Results

Waterson by decision @ 3.00 (Betfair) won

Branch @ 2.05 (Nordicbet) lost

Johnson by points @ 3.85 (Nordicbet) lost

Gaethje inside distance @ 2,75 (Stars) won

 

4.4.2019 - 15:35
#25120
OP
+177
Liittynyt:
9.10.2015 - 17:44
Viestejä:
Viestejä: 256

Makwan Amirkhani

Maku on palaamassa UFC-kehään vuoden tauon jälkeen 1. kesäkuuta Chris Fishgoldia vastaan.

https://www.mmafighting.com/2019/3/25/18280556/makwan-amirkhani-vs-chris-fishgold-set-for-ufc-stockholm

Tällä hetkellä Maku on ainoa aktiivinen suomalaisottelija UFC:n rosterissa (Packalenin ajankohtaisesta tilanteesta en tiedä) ja kokeilleista myös ainoa jolla plusmerkkinen runi siellä (4-1). Kuivanen kokeili kolmen ottelun verran recordilla 1-2, Niinimäki neljä matsia joista yhden voitti split decisionilla ja hävisi kolme keskeytyksellä, Teemu Packalenin saldo on toistaiseksi sama kuin Kuivasella eli 1-2. Melko ohdakkeinen on suomalaisten polku UFC:ssä ollut.

Makua ei käsittääkseni alunperin pidetty edes erityisen potentiaalisena menestyjänä UFC:ssä verrattuna muihin suomalaisiin. Pystyosaaminen oli debyyttiä tehdessä heikkoa jollei olematonta ja matossakaan ei mitään erityisen vaarallisia aseita ollut arsenaalissa. Ei BJJ-osaamista eikä mitään musertavaa ground & poundia. Painitausta toki vahva, mutta ei mitenkään suvereeni UFC-mittapuulla. Jotenkin mies vain on silti onnistunut vääntämään itselleen 4 voittoa ja vain yhden tappion. Kunnioitettava suoritus. Makulla näyttäisi riittävän itseluottamusta ja kilpailuhermoja huipputasolla pärjäämiseen. Lahjakkuudestakaan ei sinänsä tuntuisi olevan pulaa.

Vastustajien tasossa on tietysti aina suurta varianssia ja on vaikea sanoa minkälainen arpaonni Makulla on kokonaisuutena ollut. UFC-uran alussahan ei mielellään ota ihan huippunimiä vastaan, koska punaiset merkinnät tekevät markkinoinnista jatkossa aina pykälän haastavampaa. Kuivasella tuli 3. matsissa Michael Chiesa ja Niinimäellä neljännessä Renato Moicano. Ei ehkä kauheen kiva arvonta, vaikka Chiesa ja Moicanokaan ei nyt ihan samoja gladiaattoreita ollut mitä ovat nykyisellään. Makulla ei ole vielä tullut isoja nimiä vastaan, mutta olihan tuo viimeisin Jason Knight jo ihan naamataulun parkkiintuneisuuden perusteellakin suht nasty vastus. Eivätkä muutkaan toki mitenkään "helppoja". Overall Makun suoriutuminen ehdottomasti parasta suomalaisten osalta. 

Nyt vastaan asettuva Chris Fishgold vaikuttaa lyhyen perehtymisen perusteella ihan tekijämieheltä. Lista on 18-2 ja tappioista tuoreempi Calvin Kattarilla joka on erittäin taitava pystyottelija. Uskon kyseessä olevan ilman muuta Makun kovin haaste tähän mennessä. Tai no, "haasteen" kovuus riippuu myös omasta tasosta mikä Makulla toki on noussut merkittävästi tässä viimeisen 4 vuoden aikana. Fishgoldia vastaan päästään näkemään mitä Maku tekee tilanteessa, jossa ei ole tarjolla mitään selkeää voittostrategiaa. Fishgold pyrkii yleensä painimaan ja on lopettanut suurimman osan vastustajistaan rnc:llä tai giljotiinilla. Ei ole mikään "BJJ-taituri", vaan kova painija, jolla mattotyöskentelyn perusteet kunnossa ja puristaa heikommista vastuksista voiton yksinkertaisilla perustekniikoilla. Hieman samantyyppisiä vahvuuksia ja heikkouksia kuin Makulla. En osaa edes veikata kummalla tässä match upissa on painietu enkä tiedä osaako Maku itsekään. Todennäköisesti se ei ole kummallakaan merkittävä.

Pystyottelun osalta tilanne ei myöskään ole selvä. Näkemäni perusteella Fishgoldilla (aggressiivinen, ryskää ja lyö, ei juuri potki) olisi lievä etu pystyssä "vanhaa Makua" vastaan, mutta nykyisestä vaikeampi sanoa. Maku on nimittäin ihan oikein hakenut nyrkkeilykokemusta kansallisista salikisoista. Tossa ottelee viime lokakuussa Mico Hakkaraista vastaan, joka on rankattu kuudenneksi Suomen rankingissa.

https://www.youtube.com/watch?v=JJPNuLT_yFQ

Hakkarainen on hyvin nuori, kansallisella tasolla ihan pätevä ottelija. Maku häviää ottelun kaikin tuomariäänin, mutta antaa ihan ookoo vastuksen huomioiden että eka nyrkkeilymatsi ja vähän omaa sarjaa isommassa painoluokassa. Lisäksi Maku on ottanut pistevoiton Hakkaraista selkeästi heikommasta, 9. rankatusta Ari Nevalaisesta. Tässä pitää huomioida että Ranking-sijoitukset Suomen listalla eivät kerro hirveästi. Ainakin oman kamppailu-urani aikana tuolle listalle pääsi siten, että ylipäätään kävi kisoissa tai parissa. Meni syteen tai saveen, niin olit suoraan top 10:ssa. Ilmeisesti sama pätee edelleen, koska nyt Makukin on rankattu sijalle 8. 75kg sarjaan, vaikka lista on ilmeisesti 1-1. Anyways, tämä on mielestäni ihan hyvä tapa hankkia pystykokemusta ja monipuolistaa arsenaalia. 

Tämähän on se haaste mikä useimmilla nykyottelijoilla on edessä. Nykyisestä ottelijasukupolvesta useimmat ovat vielä lajinvaihtajia, eli tulevat paini/pystyottelu-taustalta ja siirtyvät vapaaottelijoiksi. Tällöin väistämättä jokin osa-alue/alueet laahaavat aina perässä ja koskaan ei tunnu että koko paketti olisi kasassa. Jos miettii esim. Makun sarjaa UFC:ssä, niin top 15 mahtuvat ottelijat lähes kaikki pyyhkisivät lattiaa Suomen kansallisen tason top 10 nyrkkeilijöillä nyrkkeilyottelussa. Siinä on Makulla vielä hirvittävästi kiinni kuromista. Puhumattakaan sitten potkujen osalta. Toki tuota eroa ei tarvitse kuroa kokonaan kiinni jos luottaa enemmän painiosaamiseen. 30-vuotiaana ei kuitenkaan ole enää kauhean montaa vuotta aikaa hioa itseään siihen uran primeen, joten jonkinlaista kiirettä pukkaa. 

Noista Makun matseista Hakkaraista ja Nevalaista vastaan näkee että liikkuminen ja lyöminen on mennyt eteenpäin. Maku pysyy suht hyvin poissa lyöntien alta etäisyyttä kontrolloimalla ja silmä pelaa siten ettei ota pahemmin isoja koppeja sisään. Näin ainakin niin kauan kuin kunto kestää. Paras lyönti on selkeästi etummaisen käden koukku, joka lähtee rivakasti tilanteessa kuin tilanteessa. Oikeastaan kyseinen lyönti voi kokeneita vastustajia vastaan olla pidemmälle mentäessä myös haavoittuvaisuus, koska se lähtee Makulta niin ennustettavasti ja maneerinomaisesti reaktiona tilanteisiin jolloin ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Tällaisia maneereita kokeneemmat nyrkkeilijät osaavat exploitata. Lisäksi Makulla on tapana väistää useimmat hyökkäykset nojaamalla taaksepäin hieman päätä kääntäen hanskat alhaalla. Tämä taaksepäin nojaaminen toimii tiettyyn pisteeseen saakka hyvin, mutta jos se toimii ainoana väistönä niin on myös exploitattavissa.

Mielenkiintoista nähdä kesäkuun alussa mihin asti Maku on edennyt pystyottelun osalta. Uskon että tullaan näkemään monipuolinen matsi, jota käydään sekä matossa että pystyssä ja voiton vie se, kumpi osaa ottelun aikana paremmin adaptoitua ja hyödyntää aukkoja vastustajan pelissä. Makun ura UFC:ssä tuskin on vielä katkolla tappiostakaan mutta voitto voisi avata jo sauman jotain isompaa, ehkä rankattua nimeä vastaan. Sitä odotellessa tsemppiä Makulle valmistautumiseen!