Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 11.7.2020 11.33

Teslan osto käytettynä ja takuun päätyttyä on iso riski. Suljettu systeemi, jossa osat maksavat maltaita ja ne pitää aktivoida Teslan kautta että edes toimivat. 

Yhdellä omistajalla meni mm. 9 elektronista ovenkahvaa, joista jokainen n. $1000 kappale. Neljä voimansiirtoa, $6000 per kpl.  Autot eivät ole tehty kestämään.

Huvittavaa kun katsoo Quorassa vastauksia Tesla-kysymyksiin, niin Tesla-uskovaiset kirjoittaa ja upvotettaa vastauksia kärkeen jossa sanotaan että auto kestää 100 vuotta. Koska Elon Musk sanoi niin!

Tesla myy jotain malleja käytettynä takuulla itse jenkeissä, mutta onko Suomessa tätä, ja kuinka kaliita nämä on verrattuna vapaat käytettyjen markkinat?

Absolutely not as they turn into huge money pits especially once they are coming out of warranty. Many people forget that these cars are iPhones on wheels with complicated electrical systems and gimmicky electronics that are prone to failure.

One Tesla owner already went through $24,000 worth drive units which is $6,000 each. Three of those were covered under the warranty and the 4th one out of pocket. Plus going through 9 electronic door handles that cost between $800-$1,000 to replace each. The 17 inch display Media Control Unit is about $3,800. $900 for one rear half shaft, $2,600 for the DC-DC converter, $9,000 for battery replacement and about $5,000–$8,000 for brakes, $3,500 for the heater system and the list goes on.

 

https://qr.ae/pNK02v

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.7.2020 10.35

Demokraatit eivät halua Bidenin väittelemään Trumpin kanssa.  Ehdoksi  perinteisille väittelyille vaaditaan ihan mahdottomia juttuja ihan vaan sen takia ettei niitä pidettäisi.

Vai miltä kuulostaa, että Trumpin pitää eka julkaista vuosientakaiset veroilmoitukset sekä että väittelyssä pitää olla livepaneeli joka haukkuu Trumppia valehtelijaksi, että Biden voisi harkita väittelyihin osallistumista? Sitten taas voidaan haukkua että Trump ei suostunut.

Niin kauan kun Biden on edellä mitään riskejä ei haluta ottaa ja Biden pidetään piilossa. Sen verran Bideniltä irtoaa sammakoita suustaan että parempi pitää kaveri piilossa ja antaa puoluetoimiston PR-hänen ja lehdistön hoitaa markkinointi. 

https://youtu.be/eERIBBCBZcY

 

Lisäksi Biden ehdottelee myrkkypillereitä taloudelle: mm. Green New Deal ja 28% Yhteisövero (corporate tax rate). Kalastelee Sandersin äänestäjiä.

https://www.zerohedge.com/political/watch-live-biden-delivers-speech-new...

 

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 17.6.2020 10.09

Millä saiteilla saa lyödä eniten euromääräisesti Trumpin puolesta parhaalla/hyvällä kertoimella?

En ole vielä varma lyönkö, mutta monet saitit jotka antavat hyvää kerrointa, antavat lyödä vain pieniä summia.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 6.6.2020 10.58

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Paistaa se päivä risukasaankin. Sen verran olen huijannut, että avasin OST:n vasta maaliskuussa, joten nämä luvut on kikkailtu puhtaassa nousumarkkinassa. Hajautuksen hyödyt on hyvin mielessä, sillä salkussa on jäljellä enää yksi rivi. Pikkutili tuli aiemmin Nordean näpräilystä, mutta käytännössä tämän osalta olen ollut all in Aspiressa.

 

Hienoa tulosta.

 

Saatko vaihdettua itse OST:lle valuuttaa ja välttyä kovemmilta valuutanvaihtokustannuksilta?

 

Edit: ei pysty.  https://www.nordnet.fi/faq/3306-voiko-osakesaestoetilillae-kaeyttae-valu...

Näytä koko viesti
Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 20.5.2020 01.03

Juha kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tunnetut-sijoittajat-selvisivat-porssiromahduksesta-lahes-kuivin-jaloin-rauhoittelevien-puheiden-kuuntelu-olisi-ollut-virhe/a26f9cd2-c84f-48f9-82fd-8e58d41559c5

Täällä on nyt Salolla ja Aaltosella mennyt sen verran hyvin, hieman ristiriitaisesta kerronnasta huolimatta, että olisipa mukava päästä kurkistamaan noihin salkkuihin.

(Vähän OT)

 

Maksumuurin takana. Valitettavasti KL-jutuissa on hyvin vähän sisältöä yleensäkin. Onkohan toimittaja tehnyt muutakin kun vaihtanut pari mukavaa sanaa kyseisten sijoittajien kanssa?

 Toisella foorumilla on tapana copy-pasteta [SPOILER]laatikon[/SPOILER] sisälle sisältö, jos siellä on jotain luettavaa.

Modeille vinkkinä, tämän spoiler-ominaisuuden voisi sisällyttää tännekkin foorumille.

Näytä koko viesti
Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 18.5.2020 10.57

Shareville on yksi parhaimmista paikoista peesata. Saa mm. sähköpostilla suoraan treidit. Mitä salkkuja seuraatte siellä ja miksi?

 

Bobo36 kirjoitti:

Jos Buffetin sijoitusfilosofia vietttää, niin kannattanee tutustua kotimaassa Anders Oldenburgin vetämän Phoebus-rahaston toimintaideoihin. Vauhtia niissä ei todellakaan ole, mutta äijällä on omaa rahaa kiinni aika monta miljoonaa.

En tosin tiedä, täyttääkö määritelmän "menestyvä sijoittaja", mutta itse luen kaiken, minkä hemmo julkaisee. Osin olen eri mieltä, ja osin hyvinkin samaa mieltä.

 

Olen Phoebusta joskus yli 10 vuotta sitten hieman seurannut.  Soveltuu buy and hold tyyppiseen peesaamiseen. Suurin omistus on tällä hetkellä Air Liquide SA Ranskasta, jota taas ei yksityisen kannata osingosäädön ja -verotuksen takia ostaa.  

 

 

Näytä koko viesti
Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 11.5.2020 01.42

Kiitos.

Tämähän lähtee sen tosiasian myöntämisestä ettei itse pysty käyttämään tarpeeksi tunteja markkinan seuraamiseen ja pysty tekemään yhtä hyvää analyysia ja treidiä kuin parhaimmat. Pelkkä indeksisijoittaminen on tylsää.

Peesattavia siis hakusessa.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.5.2020 12.40

Heikin Ashi kirjoitti:

 

ScatterBrain kirjoitti:

Haluan perustaa uuden sijoitussalkun jossa peesaan vain jotain fiksumpaa sijoittajaa.

Kysymys kuuluukin mistä näen fiksumpien sijoittajien treidit ja joita voin vaan helposti kopioida? Ei tarvitse olla daytreideri vaan mieluummin vähemmän treidejä kuin enemmän.

Parempaakaan ketjua löytänyt. Mode voi siirtää.

 

No mistähän sulle löydettäisiiin jokin tarpeeksi fiksu sijoittaja, jolla on hyvä track-recordi, ei pelkkiä puheita, ja joka myös tekee kohtalaisen vähän treidejä.  No otetaan vaikka rapakon takaa Warren-setä. Vuodesta 1964 vuoteen  2019 sedän salkku on tuottanut ihan kohtalaisesti eli 2.744.062 % . Jos joku fiksunoloinen vanhempasi tai isovanhempasi olisi älynnyt pistää tähän salkkuosakkeeseen vuonna 1964 esimerkiksi 1000 taalaa, olisi perintönä nyt tulossa 27,4 miljoonaa USD. Siinä olisi sulle nyt sitten pikkaisen lisää päänvaivaa ja Hota-pulverin tarvetta, että mitä niillä tekee?

Samalla jaksolla S & P 500 indeksi muuten  tuotti vain vaivaiset 19.784 %.  Koko salkkuun voit sijoittaa ostamalla  osaketta  Berkshire Hathaway Inc. New (BRK.B). Yhtiö ei jaa osinkoa. Tosin en ole ihan varma onko juuri nyt oikea hetki ostaa (ainakaan isommilla panoksilla), mutta vähitellen, vähitellen,  dipeistä.

Warren-sedän yksittäiset treidit näet esim. tästä.   Tammi-maaliskuun treidit tulevat näkyviin tuossa  toukokuun puolipaikkeilla. Viime aikoinahan setä on ollut myyntilaidalla, kun ostettavaa ei ole kuulemma vielä löytynyt.

https://www.gurufocus.com/guru/warren+buffett/stock-picks

 

 

 

Kiitos. Tuota olen katsonut jo aikaisemmin mutta kuten mainitsikin niin tuo viive syö tuosta sen parhaimman terän.

Eipä auta jos menee pahimmillaan melkein puoli vuotta treidistä - onhan se maailma ja hinnat muuttuneet niin paljon tuossa välissä.

Nordnetin sharevillesta olen koittanut katsella, enkä vielä ole löytänyt sopivaa.

 

Ehdotuksia siis otetaan vielä vastaan.

 

 

 

Näytä koko viesti
NET ENT - 11.5.2020 11.24

NetEnttiä ostamalla tuli salkkuun myös tälläisiä:
 

NetEnt AB IL B

Mitäs nuo on ja pitääkö tai kannattaako toimia jotenkin? Ettei vaan eräänny arvottomina tms.

Google ei oikein valoittanut muuta kuin jostain 2016 tapahtuista.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.5.2020 10.54

Haluan perustaa uuden sijoitussalkun jossa peesaan vain jotain fiksumpaa sijoittajaa.

Kysymys kuuluukin mistä näen fiksumpien sijoittajien treidit ja joita voin vaan helposti kopioida? Ei tarvitse olla daytreideri vaan mieluummin vähemmän treidejä kuin enemmän.

Parempaakaan ketjua löytänyt. Mode voi siirtää.

Näytä koko viesti