Olet täällä

Sijoitustiedon kirjakerho - 13.7.2020 06.32

Aki Pyysing kirjoitti:

Kirjoittaja myös arvostaa kovasti niitä, jotka kannustavat ihmisiä indeksisijoittamiseen esimerkiksi autosijoittamisen sijaan. Tämäkään tunne ei sitten välity😥.

 

Tekstisi on tästä puutteesta huolimatta usein kuitenkin täyttä rautaa.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 13.7.2020 12.05

JR kirjoitti:

”Paljonko olisit valmis maksamaan rokotteesta, joka torjuu kerran tuhannesta muuten tulevan tappavan taudin?”

tyypit maksaisivat viideskymmenesosan verrattuna siihen, jos kysytään

”Mistä hinnasta menisit rokotustutkimukseen, jossa on mahdollisuus saada tappava tauti kerran tuhannesta?”

Rahapelaajan maailmassa hinta molemmille on tietysti sama.

 

Onhan se eri asia mennä vartavasten hakemaan se tappava tauti suoraan neulasta suoneen, kuin se että se leviää ja tarttuu. Normaali tyyppi kuvittelee että leviämistä voi hidastaa muillakin keinoin, vaikka piiloutumalla kellariin, jolloin todennäköisyydet kellahtaa.

 

Blogin kirjoittaja dissaa niitä ketkä ei kannusta tekemään / tee itse suoria osakesijoituksia. Hajauttaminen on muka sitä, että ei osaa/jaksa/viitsi tehdä asioita oikein. Ihan kuin oletuksena olisi että perusjampat on opiskellut kauppatieteitä korkeakoulussa ja käyttää vuositasolla satoja tunteja yhtiöiden tutkimiseen. Ehkä kuplassa eläminen on juuri sitä että ei nää että suuri osa ihmisistä on tosi erilaisia kuin itse. 

 

 

Näytä koko viesti
Kimppatreidaus? - 9.6.2020 02.49

miksi?

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 17.4.2020 02.09

ersotil kirjoitti:

oma arvio sp 500:sta: noustaan vielä reippaasti ja sen jälkeen mennään corona pohjan läpi n. 2050 tasolle. 

 

mihin arviosi perustuu?

Näytä koko viesti
Osingot - Keskusteluketju - 5.4.2020 11.51

Onkija kirjoitti:

Kyse ei ole siitä etteikö omistajat loppupeleissä omistaisivat sitä rahaa, vaan siitä että onko tuo hyvä tapa ajatella asiaa. Esim. omistat neljään pekkaan auton. Riitaannut kavereittesi kanssa, niin vaaditko yhtä rengasta autosta? Tuskin, koska silloin autolla ei voi ajaa.

 

Tämä on mielestäni ainut tapa ajatella asiaa. Mutta esimerkistä olen eri mieltä... Ehkä se ei liity tähän.

Näytä koko viesti
Osingot - Keskusteluketju - 5.4.2020 11.23

Onkija kirjoitti:

Täysin erimieltä. Jos sanoo, että yrityksen kassassa oleva raha on omistajien rahaa, voisi yhtä hyvin sanoa että kaikki varastossa olevat tuotteet ovat omistajien tuotteita. Ehkä Applen omistajien pitäisi vaatia itsellensä iPhonet.

Kyllähän yrityksen kassassa oleva raha on sen yrityksen omistajien rahaa. Samoin ne iphonet, mitä se yritys omistaa. Rahaa on vain helpompi jakaa miljoonien omistajien kesken tasaisesti. Eikä kaikki Applen omistajat ehkä haluaisi uutta puhelinta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.3.2020 09.04

Minä olisin yksi niistä muista ja ajattelisin että onpa erikoinen tyyppi tuo maski päässä ja hanskat käsissä kulkeva. Mitä sinä ajattelet kun olit se yksi sadasta?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 13.3.2020 05.06

joni_k kirjoitti:

mietiskelin tossa sellaista kun puhutaan suomalaisten  sairauspoissaoloja ja että hyvin herkästi sitä pikku flunssassa mennään töihin ja vähän ehkä puolikuntoisenakin.. normaalitilanteessa tavallaan pikku nuhassa ja yskässä se on ihan ok, harvemmin siitä saa edes sairaslomaa. niin verrattaen tätä suomalaisten kynnystä, onko asiantuntijoilla ja muilla päättäjillä nyt sitten kynnys ottaa se valmiustila käyttöön, vaikka kriteerit siihen täyttyy jo selvästi, niin kumminkin vähän niinkuin puolkuntoisena tässä katellaan vaan ja tässä ei tarvii arvuutella miten käy.

 

Hei.

Ymmärsin viestin alun mutta sitten siitä katosi pointti. Mitä tarkoitat?

Näytä koko viesti
Ensiasunnon osto - 8.2.2020 08.23

Harri Holderi kirjoitti:

Kirjanpitoon ei sitten päde mitkään lait tai säädökset. Isolta talolta saa nimet ja leimat ihan mihin tahansa papereihin, joissa ei tarvitse listata tonttirahaston kanssa tehtyjä talonyhtiön rasitteiksi tulevia vuokrasopimuksia rasitteissa. Jos kohteessa on jonkun tonttirahaston vuokratontti niin lähtökohtaisesti olettaisin että löytyy vähintään yksi kusetus papereista jota ei ole mahdollisuus nähdä.

Voisitko tarkentaa tätä? en ymmärrä koko tekstiä. Mikä on iso talo, tonttirahasto, ja miksi rasitteet eivät näkyisi rasitteissa?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 1.4.2019 03.21

miksi keskustelu kauramaitoon sijoittamisesta poistettiin?

Näytä koko viesti