Sijoita tuottavasti kuin Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesus Kristus

Heikin Ashi

+2389
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
835

Arvaapa, kuka pyörittää  yli 100 miljardin dollarin verovapaata sijoitussalkkua, jossa on miljardeja dollareita suurimmissa teknologiaosakkeissa? Mormonien kirkko. Miksi verovapaus? Ilmeisesti, koska mainittu käsite " Jeesus".
Hyväntekeväisyyttä? Mediatietojen mukaan ilmeisesti nolla.

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon salkkuun  sisältyy 47 miljardia dollaria sijoitettuna osakkeisiin.

Salkku on rekisteröity SEC: ssä nimellä Ensign Peak Advisors, ja sen tietojen puute vuosien varrella johti hiljattain 5 miljoonan dollarin sanktioon tietojen pimityksestä.

Salkku paljastettiin yleisölle vasta vuonna 2019, kun entinen Ensign Peakin työntekijä teki ilmiannon väittäen, että rahastolla ei pitäisi olla verovapaata asemaa, koska se ei harjoita hyväntekeväisyystoimintaa.

"60 Minutes" -TV-ohjelmassa aiemmin tänä vuonna ilmiantaja sanoi, että kirkon sijoitushaara toimii salaisena hedge -rahastona, joka on naamioitu hyväntekeväisyydeksi ( ja siten verovapaaksi). 

Kirkko raportoi osakeomistuksensa nyttemmin neljännesvuosittain  ja äskettäinen 13F-hakemus paljasti sen suurimmat omistukset 30. syyskuuta. Nämä ovat mormonikirkon 10 suurinta osakeomistusta kolmannen vuosineljänneksen lopussa:

10. Tesla

Kaupankäyntitunnus: TSLA
Markkina-arvo: 672,4 miljoonaa taalaa

9. Exxon Mobil

Kaupankäyntitunnus: XOM
Markkina-arvo: 735.6 miljoonaa

8. Mastercard

Kaupankäyntitunnus: MA
Markkina-arvo: 778.6 miljoonaa

7. Meta

Kaupankäyntitunnus: META
Markkina-arvo: 1,01 miljardia

6. UnitedHealth Group 

Kaupankäyntitunnus: UNH
Markkina-arvo: 1,02 miljardia

5. Amazon

Kaupankäyntitunnus: AMZN
markkina-arvo: 1,22 miljardia

4. Nvidia

Kaupankäyntitunnus: NVDA
Markkina-arvo: 1,22 miljardia

3. Alphabet

Kaupankäyntitunnus:: GOOGL & GOOG
Markkina-arvo: $1.75 miljardia
 

2. Microsoft

Kaupankäyntitunnus:: MSFT
Markkina-arvo: $2.51 miljardia

1. Apple

Kaupankäyntitunnus:: AAPL
Markkina-arvo: $2.70 miljardia

Ei olenkaan hassumpi salkku. Hallelujaa ja Aamen!

 

18
0
1.3.2024 - 22:04

The Poet

-28
Liittynyt:
26.8.2020
Viestejä:
32

Ei ollenkaan huono liikeidea

perustaa uskonto...

0
0
13.3.2024 - 11:51

Perassic Park

+307
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
162

Komeaa olisi tuollaista salkkua omistaa!  -Suolaa suomifanin haavoihin!

Average Joe -(kuten vaikka allekirjoittanut) - tunneperäisesti aina ylipainottaa omaa kotimarkkinaa joka maassa. Menestyksen ratkaisee onko kotimarkkinan sijoittuminen sattunut taloudellisesti dynaamiseen maahan. 

Mormoneilla on sikäli tuuria ettei Salt Lake City sijaitse jossain Kiuruvedellä, vaan USA:ssa. Tuon jättisalkun  kansainvälinen hajautus on tavallaan laiminlyöty, ovat jenkkiversio 'suomisijoittajasta'.

Täältä suomalaisesta arjen perspektiivistä käsin tuollaisen voittajasalkun rakentaminen on, -tai olisi vaatinut strategisesti normijamppaa etevämpää kaveria. Typpiä jolla on aikanaan omannut älyllistä kykyä tehdä allokaatiopäätös jenkkimarkkinaan keskittymisestä. Jos jätetään laskuista suomalaiset rahastoyhtiöt USA:han salkunhoitajineen & Teknorahastot, maassamme lienee jäljellä harvalukuinen joukko aidosti tällaisia osakesijoittajia?

Tarina ei kerro. -Ovatko Mormonit todellisia osakeguruja, vai onko riittänyt vuosikymmenten sitkeä holdausstrategia?

 Onko riittänyt pelkästään, että osuttu ostamaan salkkuun sekaan magnificent seven -osakkeita? -ja joiden arvonnousu on ollut niin kerrassaan massiivista, että osakepainot salkussa ja suurimmat omistukset ovat tulleet esitetyn kaltaiseksi?

Menneisyyteen ei voi vaikuttaa, mutta oppia voi yrittää ottaa. Onko uskottavaa että suomisalkku on se voittava arpa tulevaisuudessa? Mielestäni kansainvälinen hajautus ja sen merkitys oikeastaan trendinä korostuu. 

0
0
13.3.2024 - 13:33

big bad bear

+503
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
275

Perassic Park wrote:

Tuon jättisalkun  kansainvälinen hajautus on tavallaan laiminlyöty, ovat jenkkiversio 'suomisijoittajasta'.

Niin, tai sitten Yhdysvaltojen equitymarkkina on kooltaan 25 biljoonaa dollaria josta on sitten poimittu parhaat firmat. Se on karkeasti 100x suurempi pääomamarkkina pelkästään osakkeissa. Olisi ehkä lähempänä vertailukelpoisuutta Suomi-sijoittajaan, jos asuisit Montanassa ja sijoittaisit vain Montanalaisiin firmoihin. 

1
0
14.3.2024 - 09:56

Heikin Ashi

OP
+2389
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
835

Mormonikirkko omistaa tutkimusten mukaan myös USA:n suurimman yksityisen kiinteistösalkun arvoltaan vähintään n. 15 miljardia. 

https://www.truthandtransparency.org/news/2022/04/05/lds-church-has-most-valuable-private-real-estate-portfolio-in-the-us-evidence-suggests/

Kaikkiaan kirkon maanpäällisten omistusten arvioidaan olevan n. 500 miljardia. Hallelujaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wealthiest_religious_organizations

Poikkeuksellisesta sijoitusmenestyksestä päätellen teologinen tulkintani on, että mormonikirkko saa sijoitusohjeet suoraan "ylhäältä" Senior Advisorilta . Sen vuoksi meidänkin kannattaisi luultavasti alkaa seurata silmä tarkkana Pyhän Salkun salkkumuutoksia vaikkapa tästä linkistä (sen sijaan, että yritämme seilata karikkoisella sijoitusmerellä ihan itse tai seuraamalla esimerkiksi  taksikuskien tai sijoitustiedon ostin/myin - tai Citycon -ketjun vinkkejä puhumattakaan  Kauppalehden sijoitussuosituksista;-D):

https://hedgefollow.com/funds/Ensign+Peak+Advisors

Kuva poistettu.
3
0
14.3.2024 - 11:04

Perassic Park

+307
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
162

Tyhjällä saatu tavara vähenee, mutta joka vähin erin kokoaa, se saa karttumaan. (sananlaskut VT)

-Suomi on niin rajua ja kornia, kyllä aivan toista olis Kalifornia! (Juice Leskinen)

2
0