Olet täällä

PPK:n kvalitatiivista analyysia ja vahvaa mutuilua

19.6.2018, 10:32
#1
Käyttäjän PPK kuva
OP
+21
Liittynyt:
19.6.2018, 09:00
Viestejä:
23

Oikeastaan nimimerkin takaa löytyy pieni kaveriporukka, joka keskustelee päivittäin sijoittamisesta sähköisten viestimien avulla. Sijoitustietoa itse kullakin on tullut seurattua jo pidemmän aikaa, ja palstan kirjoituksia jaetaan suht usein keskusteluumme. Ehkä lopullinen ärsyke rekisteröitymiseen oli kirjautumisen taakse ilmestynyt artikkeli, mutta käyttäjätunnuksen ja oman sijoitusblogin perustaminen tänne on ollut puheissa jo kauemmin.

Sijoituskokemusta löytyy keskimäärin vajaan 10 vuoden verran. Keskustelussamme ja tässä blogissa keskitytään nimenomaan piensijoittajameininkeihimme, vaikka muitakin viritelmiä saattaa olla. Tämän tason jutuista on kuitenkin mukavampi jutella avoimesti ja hyvällä meiningillä - ja vakavasti pientä vaurastumista tätäkin kautta tavoitellaan.

Jotta ei lätistä liikaa, isketään alkuun TOP-3 viimeisistä hyvistä tärppäyksistä, käynnissä olevista yhtiö-/kohdeseurannoista sekä todennäköisimmistä seuraavista postauksista:
 

Viimeiset hyvät tärppäykset

- Kannabisjunaan kerettiin hyvin. Canopy +450 % eikä tätä liene syytä perustella sen kummemmin. Nykyinen ajatus on, että aika kuplahinnoissa, vaikka sääntelyn vapauttaminen jatkuisikin.

- AT&T ja Warner. AT&T yritysosto meni läpi ja 20 % instant-preemio ostohetken hinnoille.

- Brasilia ja Lattarit. Vielä on hehkattu Aasian nousevista talouksista, mutta meillä on katse sieltä vähän jo noussut eri mantereille. Toki näyttääpä sieltä löytyvän vielä hyvää, kuten Daytrader on osoittanut, mutta 2015-2016 vuodenvaihteen Latinalaisen Amerikan indekseillä on mukava porskutella (vaikka Brasiliasta pitääkin yrittää Venäjältä tuttua öljypainotteisuutta rajoittaa).

Käynnissä olevat seurannat

- H&M. Hennes pujahti seurantaan vähän vahingossa, Akin "osta ja mieti sitten" -opeille. Onneksi tässä tapauksessa kyse oli hieman jopa vitsillä Nordnetin kampanjasta ostetusta pikkuerästä, mutta kyllähän se punainen -50 % herättää aina mielenkiinnon. FootLocker napsahti hyvin kiinni, ja olisi voinut olla ykkösosiossa, mutta H&Mssä voi olla samanlaisia elementtejä kuin siinä (ja muissa ylilyödyissä jenkkivähittäiskaupoissa).

- Privanetin holding-yhtiöt (joissa holding-alennusta vähintään 25 %). Ei vielä pahemmin liikkeitä, jotain omistuksia. Sijoitustiedonkin kautta tullut seurattua. 

- ETF-markkinoilla hiljaista, mutta jatkuva seuranta. Palstalla nostettu hyviä ideoita, mutta täällä päässä ei mitään neronleimauksia. Venäjä nousee, Intia nousee (no ei, arvostus taitaa olla aika korkealla), Afrikka nousee. Maailman valtasuhteet disruptoituvat. ETF-sijoittaminen kantaaottaen voisi olla myös tekstin arvoinen.

Todennäköisimmät seuraavat kirjoitusaiheet

- Yhtiökohtaiset, kovinkin kvalitatiiviset analyysit. Mietelmiä maailman suunnasta ja vaikutuksista kyseisiin yhtiöihin. Liiketoimintalogiikan ymmärtämistä. Esimerkiksi Hennesissä, Seligsonin Oldenburg on varmasti kirjoittanut yhtiöstä eniten suomeksi, mutta ei haluakaan ottaa kantaa siihen, miten H&M:n brändi toimii ja mihin suuntaan se on kehittymässä. Hyvä vai huono strategia?

- Margin of safety. Vaikka internet on pullollaan tekstiä asiasta, onhan tämä blogi omaa oppimista ja keskusteluakin varten. 

- IT-teknologian kehityksen kommentointia. Taustaa löytyy jonkun verran, mutta ainakin alan yhtiöt on kierretty kaukaa tähän saakka. Alkaako ala kypsyä ja löytyykö jo oikeita kilpailuetuja "konsulttitaloiltakin" (Tieto, Siili, Soprano jne.)?

4
+1
0
-1
4
0