Olet täällä

Diletantin mietteitä

25.12.2018, 02:31
#1
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Ajattelin aloittaa sijoitusblogin pitämisen koska löysin tämän Sijoitustieto sivuston joka vaikuttaa aivan asialliselta.

Kokemusta sijoittamisesta on varsinaisesti 90-luvun lopulta joskin avaus tapahtui jo vuonna 1989 kun monen muun kanssa jonotin OKO:n osakkeita pankin Hämeentien konttorissa Helsingissä. Pian alkoikin se suuri lama ja vain satunnaisesti silmäilin pörssikursseja lehdestä ihmetellen pankkiosakkeiteni kohtaloa joiden arvo oli puoliintunut.

Mutta 1990-luvulla internetin myötä sijoittaminen helpottui huomattavasti ja tietoa oli saatavilla valtavasti eikä saksia enää tarvittu osinkolippujen leikkaamiseen. Onneksi heti alkuun tuli Aasian kriisi ja harhaluulot omasta erinomaisuudesta karisivat. Sen jälkeisen teknokuplan selvitin loistavasti ja Nokian sekä Soneran myynnit ajoittuivat hyvin.

Olin ahkera kirjoittelija ja lukija Arvopaperi-lehden legendaarisella areenalla aikoinaan tällä samalla nimimerkillä. Ja se oli hyvä foorumi asioiden oppimiseen ja omien ideoiden (päähänpistojen) testaamiseen.Sen jälkeen olen kyllä laiskistunut ja strategia on ollut lähinnä Osta-ja-Pidä. Joten nyt on aika aktivoitua ja alkaa tarkastelemaan kriittisemmin osakevalintojaan.

Sijoitan etupäässsä vain suomalaisiin osakkeisiin. Laajempi hajautus olisi tietysti paikallaan. Velkavipua en käytä vaikka viime vuosina sekin olisi ollut hyvinkin järkevää. Osakesijoittaminen on minulle lähinnä harrastus – jota jo nimimerkkini osoittaa – ja tarkoitukseni ei ole tulla hautausmaan korttelin varakkaimmaksi mieheksi.

Miksi en sijoita indeksiin suoraan? Koska osakepoiminta on minulle harrastus ja itseisarvo. Valmistanhan itse ruokaakin vaikka ulkona syödessäni voisin saada ehkä laadukkkaampaa.Mene ja tiedä.
 

Talvet vietän täällä Atlantilla Espanjalle kuuluvalla saarella. Sekin osakesijoittamisen sivutuotteita.

Hyvää joulua /Feliz Navidad

OKO Osakekirja 1989 (kuva: www.porssitieto.fi

 

3
+1
0
-1
3
0
29.12.2018, 23:41
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Ohessa salkkuni vuoden 2018 lopussa prosentuaalisessa jakaumassa. Muutamia jenkkiosakkeita on lisäksi mutta en ota niitä laskelmiin mukaan. Yhtiöitä on 22 kpl.

Iso osa osakkeista on hankittu finanssikriisin myllerryksen aikoihin n. 10 vuotta sitten (esim. UPM) mutta osa on vieläkin vanhempaa perua (esim. Kone). Kuluvan vuoden 2018 joulukuussa on hankittu Stockmann B mutta ostoa edelsi melko ison tappion kirjaaminen A-sarjan osakkeilla.

Periaatteessa tuttuja suomalaisia yhtiöitä mutta joukossa pari kummajaista , esim. Elecster ja pörssissä painoarvoltaan iso Nordea loistaa poissaolollaan. Tarkoitus olisi käydä blogissa yhtiöt yksi kerrallaan läpi ja pohdiskella odotuksiani niiden suhteen.l

 

SALKKU 30.12.2018

Käteinen ja lyhyt korko 12.19

UPM Kymmene 9.38

Nokia 8.87

Elecster 7.45

Kone 7.34

Tieto 6.65

Elisa 5.09

Orion 4.28

Aspo 4.21

Sampo 4.06

Stockmann B 3.72

Sanoma 3.59

Wärtsilä 2.94

Amer 2.71

Revenio 2.66

Fiskars 2.65

Tokmanni 2.53

Neste 2.38

Vaisala 2.33

Alma Media 1.95

Ilkka Yhtymä 1.23

DNA 1.20

Terveystalo 0.57

TOTAL 100

1
+1
0
-1
1
0
1.1.2019, 15:01
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

UPM (9,38% osuus salkusta) on onnistunut hankinta salkussani. Vuosina 2008-2011 finanssikriisin ja yhtiön saneeraustoimenpiteiden aikana hankin sitä alhaiseen keskihintaan. En ole juuri koskaan ollut kiinnostunut muista metsäalan yhtiöistä vaan ollut aina “Yhtyneiden miehiä” Syksyn 2018 ennätyskurssin 34 € aikoihin harkitsin toki keventämistä mutta se jäi hyväksi aikomukseksi  ja kun luulin syklisyyden jo yhtiöstä hävinneen niin alas tultiinkiin aivan vanhaan malliin nopeaan ja markkina-arvosta haihtui taivaan tuuliin kolmannes jouluun mennessä.. Ja syynä oli vain kiinalaisten hiukan nuupahtanut into ostaa sellua jonka hinta on edelleen korkealla tasolla.

En nyt aio lisätäkään omistusosuuttani vaikka se toki olisi omien sääntöjeni mukaan mahdollista kun paino on alle 10% portfoliostani. Osinkotuotto rupeaa olemaan aivan hyvällä tolalla (yli 5%) ja seuraan tilannetta. Metsäyhtiöistä tämä on monipuolisin ja luotan vankasti tulevaisuuteen tämän kanssa. Suomalaisen osakesijoittajan peruskauraa.

NOKIA (8,87% osuus salkusta). Tästä voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkään mutta lyhyesti sanottuna luotan yhtiön kykyyn tulevina vuosina selviytyä voittajana 5G-teknologian parissa. Ja kehittyvän indeksejä paremmin luonnollisesti.Huomattakoon mm. Aspocompin viikolla antama positiivinen tulosvaroitus joka osaltaan tukee 5G ympärillä tapahtuvasta kiihtyvästä pöhinästä.

ELECSTER (7,45% osuus salkusta) Salkkuni outo lintu ehkä. Itse olen seurannut tätä 90-luvun lopusta saakka. Varsinainen vientiyhtiö ja päämarkkina-alueet kehittyvissä talouksissa joissa elintarvikkeiden kylmäkuljetusketjut eivät ole kovin hääppöisiä. Kurssi hyppäsi pari vuotta sitten jopa 15€ tasolle ja osake nousi samalla salkkuni kärkeen! Fokus on nyt Afrikassa ja Kenian yksikön käynnistynyt tuotanto tulee näkymään jo Q4:n luvuissa ja varsinkin ensi vuonna.Mikään helppo tehtävä ei toki ole näillä muskeleilla viedä businesta Afrikkaan mutta osaltaan juuri sen takia haluan olla osakkeessa mukana. Kuulostaa hienolta kun pääkonttori on Kylmäkoskella mutta sivukonttori Nairobissa.  Ja salaa haaveilen toki että kaikki Kenian koululapset tottuisivat juomaan maitoa smiley

https://www.youtube.com/watch?v=SF6M5gVYHPg

Tässä kurkistus salkkuni kolmen suurimman sijoituksen osalta. Jatkoa luvassa :)
 

0
+1
0
-1
0
0
3.1.2019, 12:23
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

salkkuni sijoitukset 4-6

KONE (7,34% osuus salkusta) on pitkäaikainen , yli 10 vuoden,sijoitus myös ja tuottanut hienosti.
Yhtiö ei mielestäni koskaan ole ollut niin sanotusti halpa vaan tunnusluvut aina korkeat, tälläkin hetkellä P/E-luku on noin 24 ja P/B noin 7.

Vuosia Martti Ala-huhdan johdossa yritys menestyi hyvin kvartaali kvartaalilta. Nyt viime aikoina on kannattavuus noussut haasteeksi. Kone on esim. Kiinassa suurempi toimija kuin Otis mutta jenkkifirmalla on parempi kannattavuus. Joten seuraavassa osavuosikatsauksessa tammikuun lopulla seuraan hyvin tarkasti liikevoittoprosenttia.

En kuitenkaan aio hätiköidä myynnissä vaan annan aikaa numeroiden korjaamiseen. Megatrendit puoltavat vahvasti Konetta. Maailman kaupungistuminen jatkuu edelleen, miljoonia ihmisiä muuttaa kuukausittain kaupunkeihin ja korkeiden rakennusten pystyttäminen jatkuu ja niihin tarvitaan luonnollisesti hissejä.

Lisäksi hissialalla tapahtunee lähivuosina konsolidoitumista suurien tekijöiden kesken. Thyssen ja Kone lienevät käyneet joitain keskusteluja aiheen tiimoilta. Ja Otis-yhtiön kerrotaan listautuvan itsenäisenä yksikkönä pörssiin jopa vielä tänä vuonna. Nythän Otis on osa UTS jättiä.

Uskon Herlinien huolehtivan hyvin yhtiön edusta jatkossakin ja aion pysyä omistajaluettelossa.
 

TIETO (6,65% osuus salkusta) on ollut myös pitkäaikainen sijoitus. Viimeiset vuodet se on suorittanut indeksiä paremmin. Kilpailu alalla on kovaa ja täytyy osata reagoida jos tunnusluvut heikkenvät.

ELISA (5,09% osuus salkusta). Hyvä defensiivinen osake josta en ainakaan nyt karhumarkkinan odotuksessa aio luopua vaan ehkä jopa lisätäkin.Hyvä osingonmaksaja jonka takia olen sitä ostanutkin.Osingot eivät ole minulle mikään riesa vaan tarvitsen niitä eläkkeeni lisäksi jokapäiväiseen elämiseeni.Lisäksi niiden verotus on lievempää kuin luovutusvoiton verotus.

jatkoa seuraa..

 

1
+1
0
-1
1
0
7.1.2019, 02:23
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Yhtiöt 7-10 salkustani

ORION  A (4,28% osuus salkusta) Pörssilistan vakiotavaraa vuosikymmenestä toiseen ja myös salkustani löytynyt.

Hauska lappu sinänsä kun vuosia peloteltiin että tähän ei kannata sijoittaa patenttien umpeutumisen vuoksi mutta kurssi vain kuin aivan kiusallaan nousi. Kyllähän tuo parin vuoden takainen reilusti yli 50€ noteeraus oli sellainen että vaikea keksiä järkevää perustetta sille miksi en myynyt ainakin osaa siinä vaiheessa! Mutta näillä mennään ja kuittaillaan osinkoja. Onhan siellä tulossa syöpälääke ja toivotaan toki sille menestystä sijoittajien ja potilaidenkin vuoksi.

Harmi kun kotimaasta ei löydy tämän enempää lääkealan yrityksiä jotka kuitenkin ovat hyviä juuri laskusuhdanteen aikana.

ASPO (4,21% osuus salkusta) on yhtiö jota olisi pitänyt olla salkussa paljon kauemmin ja isommalla painollakin. Se on ollut vuosien saatossa hyvä yhtiö ja kehittynyt indeksejä paremmin.
Monialayhtiönä se ei vain ole ollut koskaan oikein seksikäs ja jäänyt varmaan monelta muultakin huomiotta.Tylsät yhtiöt ovat vain monesti parhaimpia.

Muutamia vuosia sitten menin mukaan tähän ja motiivina taisi olla Aspon yhden osan, Leipurien tukun, listautumisspekulaatiot. Listautuminen menikin sitten puihin ruplan romahdettua mutta olen säilyttänyt osakkeet salkussani.

SAMPO (4,06% osuus salkusta) Tästä voisi kirjoittaa pitkäänkin. Arvostan osinkoja ja Sampo maksaa niitä. Salkussani ei ole tämän hetken kuumaa osaketta Nordeaa ja yksi syy on juuri se että omistan pankkia Sammon kautta, Sampoa todennäköisesti lisään kuluvana vuonna.

STOCKMANN B (3.72% osuus salkusta). Stockmannin suhteen jouduin myöntämään tappioni joulukuussa 2018 ja myin kaikki osakkeeni. Oli virhe roikkua näin pitkään yhtiössä. Ostin joulukuussa kurssin vain lasketellessa sitten lyhyeen salkkuun nämä B-sarjan osakkeet (myydyt olivat kaikki A-sarjaa). Osan olen jo ehtinyt myydä voitolla tammikuun alkupäivinä ja suurimman osan myyn lähipäivinä. Ehkä jätän n.1% osuuden muistutukseksi itselleni huonosta sijoituksestani.

Stockmann loistonsa päivinä https://www.elavamuisti.fi/aikajana/suuri-tavaratalo

 

lisää tulossa---

 

 

 

 

2
+1
0
-1
2
0
13.1.2019, 15:24
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Tapahtunut viime katsauksen jälkeen:

Myyty kaikki STOCKMANN  B osakkeet jotka oli ostettu joulukuun puolenvälin jälkeen. Myyntivoitto n. 0,4% koko salkun arvosta.

 

sijoitukseni 11-14

SANOMA (3,59% osuus salkusta)

Sanoma on ollut myös vuosia salkussa. Välillä sen kanssa on ollut usko koetuksella. Herlinin ilmestyminen isoksi omistajaksi säilytti kuitenkin luoton yhtiöön ja uskalsin siitä syystä tankata lisää kurssin ollessa aallonpohjissaan.Media-ala on edelleen murroksessa ja yhtiöllä on painetun median osuus iso liiketoiminnassaan joten riskejä löytyy. Tuskin ainakaan lisään tätä kuluvan vuoden aikana.

WÄRTSILÄ (2,94% osuus salkusta)

Wärtsilä on myös yksi suomalaisen holdarin peruspilareita Vuonna 1834 Tohmajärven Wärtsilän kylässä perustetusta sahasta  on kasvanut globaali yritys. Monenmoisia vaiheita historiaan sisältyy ja parikin kertaa konkurssiuhka on ollut läsnä.

Laivamoottororeiden kysyntä on kuitenkin edelleen syklistä koska nehän eivät ole mitään jokamiehen laitteita. Markkina rokottaa osaketta aika kovalla kädellä kun maailmatalouden näkymiin kehittyy tummia pilviä.Syksystä asti ollaan tultu reippaasti alas ja paljon enemmän kuin indeksit keskimäärin.

Mutta megatrendit ovat yhtiön puolella ja sykleistä emme hermostu vaan näemme pudonneet kurssit ainostaan tilaisuuksina lisätä omistusosuutta. Wärtsilä tulee olemaan älykkään teknologian lippulaivoja seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Tulen melko varmasti lisäämään painoa salkussa kunhan sykli selkiytyy.

AMER (2,71% osuus salkusta)

Amerista ei sen enempää. Poistuu listoilta kun 40€ lunastushinta toteutuu. Hyvä sijoitus urani aikana.

REVENIO (2.66 % osuus salkusta)

Häpeäkseni täytyy tunnustaa että en kovin ole tätä seurannut mutta hyvin on kehittynyt. Menin muutama vuosi sitten mukaan kun pöhinä yhtiön ympärillä oli kovaa. Toki tunnen Icaren kasvuodotukset jne. Odotukset markkinoilla ovat kovat..jos oikein laskeskelin niin P/E luku on viimeisen 12 kk tienesteillä noin 40.. Eli jos odotusten suhteen tapahtuu jokin iso pettymys niin kurssikin puoliutuu hetkessä.

En tee mitään toistaiseksi tämän kanssa kunnes olen suorittanut ja päivittänyt kotiläksyni yhtiön suhteen.

Jatkoa luvassa...

 

 

 

0
+1
0
-1
0
0
18.1.2019, 01:29
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

 

Loput osakkeet salkustani eli 15-22 lyhyin kommentein.

 

FISKARS (2,65% osuus salkusta)

Pitkäaikainen sijoitus.Peesataan omistajasukua ja nostetaan kunnon osinkoja.

 

TOKMANNI (2,53% osuus salkusta)

Syksyn 2018 hankinta. Hyvä osinkotuotto ja muutenkin edullinen. Kai tämän tyyppiselle liikkeelle on vielä tilaa ja pärjää taantumankin aikana.

NESTE (2,38% osuus salkusta)

Suurin virhe tässä oli se että tulin aivan liian myöhään mukaan. Ehkä salkkuni mielenkiintoisin seurattava kuluvana vuonna ja todennäköisesti lisään.

VAISALA (2,33% osuus salkusta )

Kovan luokan hight tech yritys jonka osake voisi mielestäni kehittyä paremminkin ja pääomat olla tehokkaammassa käytössä. Mutta osinkoja ropisee takuuvarmasti.

 

ALMA MEDIA (1,95 % osuus salkusta)

En muista miksi ostettu mutta kehittynyt aivan hyvin. Kun salkun osakeiden määrää tulen supistamaan kuluvan vuoden aikana niin tämä lienee myyntilistan kärkipäässä

ILKKA (1,23% osuus salkusta) Tunnusluvuilla halpa. Toivotaan jättiosinkoa kevääksi jolloin osakkeen saattaisin myydäkin.

DNA (1,20% osuus salkusta)

Listautumisen yhteydessä salkkuun ilmestynyt. Menee todennäköisesti myyntiin.

TERVEYSTALO (0,57% osuus salkusta)

Samat sanat kuin edelliseen.

Tässä siis salkkuni sisältö vuoden vaihteessa. Poistunut jo Stockmann B kuten edellä mainittu.

Pyrin kommentoimaan jokaista ainakin osavuosikatsauksen jälkeen eli heti jo tammikuun lopulla ensimmäisen kerran!
 

2
+1
0
-1
2
0
18.1.2019, 15:30
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Tapahtumia 18.1.2019

Heti aloitettu salkun muokkaus.

Kaikki TERVEYSTALON osakkeet myyty. Sijoituksena huono. Osallistuin listautumiseen  ja merkitsin osakkeita hintaan 9,76€ syksyllä 2017. Myin kuitenkin yli puolet pois heti alkumetreillä ja nyt siis hintaan joka on alle merkintähinnan.

Puolet ALMA MEDIAN osakkeista myyty. Sijoitus on ollut aivan hyvä. Mutta toimialaa on ennestään salkussa (sanoma, ilkka) joten syytä keventää.

 

Ostettu SILMÄASEMAA Täysin spekulatiivinen sijoitus. Uskon nimittäin että Coronaria Oy tulee lunastamaan yrityksen pois pörssistä. Pakollisen ostotarjouksen tekemisen raja on 30,0% osakekannasta ja  aivan tammikuun alussa Coronaria liputti omistavansa 22,9%. Toiseksi suurin omistaja on Intera sijoitusyhtiö joka exitissään tulee vaatimaan reippaan preemion. Silmäaseman listautumishinta oli 6,90€ ja tämän päivän kurssi n. 5,49€. En osallistunut aikoinaan listautumismyyntiin koska ei tämä ole sellainen firma josta olisin koskaan ollut kiinnostunut vaikka silmälaseja olen käyttänyt lähes koko ikäni.. Osuus salkusta nyt n. 2%

Todennäköisesti lisään omistusta yhtiöstä hiukan myöhemmin.

Liputusilmoituksia voi seurata tuosta

https://company.silmaasema.fi/fi/liputukset
 

1
+1
0
-1
1
0
23.1.2019, 18:52
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Tapahtumat 23.1.2019

Myyty AMER kaikki osakkeet hintaan 38,78€  Osuus salkusta n. 2,7%  Vain 3% alle lunastushinnan. Pääomaa vapautettu osavuosirumban alla lyhyen ajan sijoituksia varten.

Ostettu hieman SILMÄASEMA lisää kurssin laskiessa. Perustelut 18.1 viestissä. Ostettu osuus n. 0,4% salkusta. 

Huomenna ensimmäinen OVK salkkuosakkeesta. KONE klo 12:30 Positiivisin odotuksin

0
+1
0
-1
0
0
25.1.2019, 13:56
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

KONE osavuosikatsaus ja koko vuoden tiedot tulivat eilen. Hieman laimeampi kuin odotin. P/E luku vuoden 2018 tuloksella n. 26 - 27 eli ei tätä voi mitenkään edullisena pitää vaikka toki laatuyhtiöstä kysymys. Koko vuoden liikevoittoprosentti (EBIT) 11,5 eli työsarkaa riittää vielä mutta Q4 oli hieman rohkaisua antava.

Oma suositus itselleni on HOLD. En vähennä en lisää. Toki myynti kävi mielessä koska pääsisin tämän kanssa hyödyntämään 10 vuoden hankintameno-olettamaakin. Onneksi sain karkoittua pois moisen ajatuksen. laugh

Nyt kiinnostaa lähinnä se että miten paljon Herlin tankkaa lisää osaketta. Ja tietty tarkalla korvalla kuunneltava uutisia muista hissialan yhtiöistä Otis,Thyssen jne..Tänä vuonna voi tapahtua konsolidoitumista alalla. 

Megatrendit suosivat edelleen yhtiötä. Porukkaa lappaa kaupunkeihin korkeisiin taloihin asumaan solkenaan. Hissi heidät sinne kotiin kuljettaa :smiley

0
+1
0
-1
0
0
28.1.2019, 19:56
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Ostettu hieman SILMÄASEMA . Perustelut 18.1 viestissä. Ostettu osuus n. 0,2% salkusta. Yhteensä yhtiön paino n. 2,6% salkusta.

Tänään Coronaria jolla yli 22% SILMÄASEMASTA ilmoitti myyneensä Coronaria Hoivan ja saavansa kaupasta 71 milj. euroa. Spekulaatio on että Coronaria lunastaa koko SILMÄASEMAN.

1
+1
0
-1
1
0
30.1.2019, 10:59
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Ostettu eilen (29.1) lisää SILMÄASEMA osaketta. Toimeksianto on vielä tänäänkin voimassa joten jos hintaa ei karkaa niin pieni lisäostos mahdollinen. Kasvataan tätä aina 5% saakka koko salkusta ja jään sitten odottelemaan lunastusta.

WÄRTSILÄ antoi tänään (30.1) katsauksensa. Q4 oli pettymys ja huomattavasti odotuksia heikompi.  Yhtiö aloittaa mittavat säästöohjelmat. Markkina on ollut vaikea viime vuoden lopussa. Tilauskanta on kuitenkin yhtiöllä hyvä.

Eiköhän tänään kuitenkin huolimatta säästöohjelmasta ja vahvasta tilauskannasta kurssi käänny laskuun. Yritän myydö osaketta joko osan tai kokonaan. Tähän voi sitten palata myohemmin maailmantalouden tilan selkiytyessä.

EDIT: Myyty kaikki WÄRTSILÄ B osakkeet. Yhtiö on hyvä mutta olen aika varovainen vielä syklisten yhtiöiden osalta ja varmaan edelleenkin lasken osakepainoa-Kuolleen kissan pomppu on vielä hyvin varteenotettava vaihtoehto. smiley

0
+1
0
-1
0
0
1.2.2019, 01:20
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

31.1 2019
 

 NOKIA ostettu lisää kun kurssi laski. Toki varovainen ohjeistus tulevaisuudelle mutta luotan edelleen 5G-nosteeseen tulevina vuosina. Nokian paino on nyt yli 10.0% salkusta joten en osta lisää enää.

SILMÄASEMA  myös pikkuisen lisää ja nyt lienee ostot tehty ja jäädään kärsivaliisesti odottelemaan suurimman omistajan Coronarian seuraavia siirtoja.

ILKKA lisätty myös hieman. Ilkan tulos tulee 18. helmikuuta ja silloin voidaan katsella jo mahdollista irtaantumista tästä. Ilmoitus isosta osingosta nostaisi kurssia jo silloin.

0
+1
0
-1
0
0
20.2.2019, 12:44
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

ILKKA YHTYMÄ  myyty. Eipä kauaa kestänyt suhteemme. Odotin rajumpaa osinkoa mutta eivät halua palauttaa omistajilleen heidän rahojaan. Tiedä vaikka arposivat kahvikupposen äärellä kumpaan laitettaisiin rahat nyt: Norwegian Air Shuttleen vai Swedbankiin. En jää odottelemaan päätöstä. Moi! Tuu joukkohon!

1
+1
0
-1
1
0
21.2.2019, 13:19
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

NESTE ostettu lisää hieman. Nordea kertoo aamukatsauksessaan odottavan yhtiöltä ensi viikolla positiivisia uutisia pääomamarkkinapäivillä: ”Odotamme yhtiön korottavan taloudellisia tavoitteitaan ja mahdollisesti myös tuotantopotentiaaliaan, jolla olisi vaikutusta ennusteisiin jo tänä vuonna”, 

NORDEA tekisi mieli hypätä mukaan jo. AInoa omistus pankistahan on viimeisen 15 vuoden ajalta epäsuora omistus Sammon kautta. Mutta tänäänkin Nordeaa isolla vaihdolla reippaasti alaspäin joten eiköhön tuota edullisemmin saa vielä. Sisäpiirin ostokset kyllä houkuttelevat painamaan Osta-näppäintä mutta toistaiseksi istun käsieni päällä.

ELECSTER huomenna kiinnostava päivä kun tulos julkistetaan. Kyllä sieltä vahva Q4 tulee koska aiempaa ohjeistusta koko vuoden tuloksesta ei ole muutettu tulosvaroituksen myötä. Mutta informaatio Keniassa käynnistyneen tehtaan tuotannostahan tässä on se kiinnostavin osa (minulle) . Pakkausmateriaali-liiketoiminnan osalta puolestaan öljyn hinta synkentää näkymiä hiukan. Viime päivinä hiukan eloa osakkeessa joka muuten melkein eloton vaihdoltaan.

0
+1
0
-1
0
0
4.3.2019, 14:05
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

Ostettu NORDEA tänään kurssin syöksyttyä useita prosentteja alas isolla vaihdolla. Pitkään salkkuun maximi eli 2% kertaostos salkun kokonaisarvosta ja pelisalkkuun hieman vähemmän ja sen varmaan myyn yhtiökokouspäivänä tai sen alla.

Jos kurssi vastoin oletustani laskisi lisää niin sitten lisäostos max. 2% min. viikon päästä sijoitusprosessini mukaan.

Ulkomaalaiset taisivat såikähtää Bloombergin uutisointia

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-04/nordea-drops-finnish-...

Nordean mukaan kysymys on vain vanhoista asioista

https://www.hs.fi/talous/art-2000006022698.html

Joka tapauksessa maailma on nykyään tälläinen eli milloin tahansa saattaa putkahtaa joku uutinen - uusi tai vanha - joka säikyttää pääomavyöryn liikkeelle koskipa asia sitten rahanpesua tai autojen testitietojen manipulointia. Näitten kanssa on vaan elettävä.

Asiasta kirjoitti muuten Juhani Huopainen viime kolumnissaan osuvasti: Kts. alla

Joukkoviestimet, netin yleistyminen ja lopulta sosiaalinen media synnyttivät maailman, missä jokin asia saattaa hetkenä minä hyvänsä pelmahtaa julkisuuteen. Kohu on valmis, johtajan on erottava ja poliitikkojen reagoitava. 

Joku menneeksi ja unohdetuksi luultu asia saattaa pelmahtaa myöhemminkin julkisuuteen, kun joku vanha sähköposti vuotaa vahingossa ulos, tai kun yleisö herää vihdoin ja viimein johonkin asiaan, jonka kaikki tiesivät. Ei kai kukaan ihan oikeasti uskonut, että hoitokodeissa on vanhuksilla yhtä mukavaa kuin mitä niissä neliväriesitteissä kerrotaan? Tai että yrityksillä on muitakin arvoja kuin tuloksen tekeminen ja omien osakkeiden takaisinosto-ohjelma?

0
+1
0
-1
0
0
12.3.2019, 13:47
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

NORDEA ostettu hivenen lisää ja osakkeen paino on nyt noin 3% salkusta. Pidän kuitenkin sen hintaa maltillisena-

0
+1
0
-1
0
0
20.3.2019, 15:03
+33
Liittynyt:
5.12.2018, 18:24
Viestejä:
58

NORDEA ostettu pikkuisen lisää

NESTE myös pieni lisäys. Vielä kun alle 100€ saa. smiley

ORION A myyty neljäs osa. Kurssi hieman piristynyt niin hyvä aika luopua osasta.

 

0
+1
0
-1
0
0