Aki Pyysing

+11892
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6598

Törmäsin tällaiseen: https://www.investopedia.com/ask/answers/011215/what-difference-between-roce-and-roi.asp

Kun mie olin koulussa, ei ROCE:a opetettu (kai). En ainakaan muista, että olisi. ROI toki. Siksi päädyinkin ROCE:en jossain törmätessäni googlailemaan varmistusta. Olin mie kuitenkin kartalle, mutta tuskin olisin pystynyt näin täsmällisesti muotoilemaan:

  • Return on capital employed (ROCE) and return on investment (ROI) are two profitability ratios that measure how well a company uses its capital.
  • ROCE looks at earnings before interest and taxes (EBIT) compared to capital employed to determine how efficiently a firm uses capital to generate earnings.
  • ROI compares the profits of an investment compared to the cost of the investment to determine gains.
  • Both measures are similar in theory, however, ROCE looks at how capital is employed within a firm and is useful when comparing companies within an industry. ROI looks purely at the profit made on an investment.

Katsokaa laskukaavat linkistä. Koska nykyterminologian osaamiseni on horjakkaa, ja kaikki tästä aiheesta kiinnostuneet osannevat englantia, en viitsinyt käännellä. Geelitukathan puhuvat kolmi- ja useampikirjaimisista lyhenteistään ikään kuin kaikki lukijansa ymmärtäisivät ne. Kaikki kunnia tuulipuvuille, mutta rohkenen epäillä.

Jos yksikin sielu sai tästä postauksesta jotain oppia, katson sen palvelleen tarkoitustaan. Tunnustakaa toki, jos näin😎.

Ja jos joku ahkera viitsii täydentää, en varsinaisesti estele. 

3
0