Olet täällä

Kesäralli 2018

Käyttäjän kahvi kuva
Liittynyt: 21.7.2017, 13:47
Viestejä: 49

Joo-o. Ihan tosissaan tässä ollaan.

Jo närkästykseen asti saa lukea talousuutisoinnista, keskustelufoorumeilta ja eri blogeista kuinka nyt ollaan noustu pörssissä jo niin ja niin monta vuotta ja veretseisauttava pudotus, romahdus tai korjausliike, alkaa jo aivan heti tai ainakin huomenna. Perusteluina välittömälle laskulle pitkään jatkuneen nousun (pl hex) lisäksi esitetään maailmanpolitiikkaa, kauppapolitiikkaa, keskuspankkipolitiikkaa etc. Romahduskirjoituksissa esitetään mitä henkeäsalpaavampia graafeja välittömän osakeromahduksen lähes varmoiksi selittäjiksi. Auringonpilkkusyklejä tai myyräkantojen syklejä en ole vielä nähnyt tulevan romahduksen selittäjänä, kaikki muu on tainnut olla jo näytöllä.

Ja ähäkutti - laput sen kun nousee! Vittu ihan kiusallaan!

Mielestäni hex on nyt mukavassa nousutrendissä, alkukesän ohuet ja pehmeät markkinat ovat näkyneet pienenä paikallisena luisumisena, pikkudippeinä siellä täällä. Kyseinen kausiluontoinen markkina on muodostamassa/muodostanut lokaalin nousumarkkinadipin, ei muuta.

Kansainvälisessä liennyttävässä ilmpiirissä kuluva viikko on ollut jättimenestys, jolla on mahdollisuuksia kantaa pitkälle. FEDin korkopäätökset jäänevät kauppasotauutisoinnin alle, en usko kauppasotaan; kukaan ei voita kauppasodassa. Jenkkitalous voi hyvin, korkopäätös suuntaan tai toiseen ei aiheuta hätäännystä. EKP tuskin vetää mattoa vielä orastavan Eurooppalaisen talouskasvun alta. Mikäli printtauksen vähentäminen nostetaan esille, tuodaan se esille sellaisessa valossa joka paljastanee positiivista yllätystä Euroopan talouskehityksessä. Kertakaikkiaan keskuspankkipolitiikasta ei tule löytymään pienintäkään murenaa laskun perusteeksi.

Ja mitä vielä - huomenna alkaa fudiksen MM - jees jees - fiilis sen kuin vaan nousee!

Helsingissä etenkin pienissä ja keskisuurissa yhtiöissä on erittäin lupaava H1 julkistuskausi tulossa. Etenkin puolivuosittain raportoivista ja First Northille listatuista yhtiöistä paljastunee useita loisteliaita positiivisia tulosyllätyksiä. Myös useat päälistan, etenkin kotimarkkinavetoiset, pikkufirmat ovat kuin unohdettu kotimarkkinansa vahvan talouskasvun alle. Nyt ennen tuloskauden alkua on kotiläksyjen aika. Lyhyt kesäale on nyt - jussin jälkeen alkaa kesäralli vuosimallia 2018!

Käyttäjän kahvi kuva
Liittynyt: 21.7.2017, 13:47
Viestejä: 49

Keskuspankkipäivät on nyt nähty, FED eilen ja EKP tänään. Päivien anti oli täysin odotettu. Taloudet rapakon molemmilla puolilla ovat hyvässä vedossa, Euroopan ollessa muutaman stepin Jenkkitalouden perässä. EKP.n lepyttety tuli esille lupauksena: vuosi lisää nollakorkolinjaa. Halpaa investointirahaa.

Aikoinaan tuli kansiksen kursseilla opiskeltua taloudellisen toiminnan mielekkyyttä nousevassa korkoympäristössä; mihin kannattaa tuolloin investoida ja mihin kannattaa rahansa tuolloin laittaa. Reaalimaailmassa samaa asiaa tuli simuloitua ajanjaksolla 2004-2008. Tuolloinhan Suomessa korko nousi pohjastaan 2 aina 5,5 prosentin tasolle asti. Samalla ajanjaksolla hex "reagoi nousevaan korkokäyrään"  liikkumalla tasosta 5000 aina tasolle 12500 asti. Voi olla, että reaalimaailman opeilla kansiksen kursseilta olisi tullut hylsy. wink

Jos tarkastellaan juuri toteutunutta keskuspankkipolitiikkaa voidaan tehdä johtopäätös: Jenkkilässä talous on hyvässä vedossa ja keskuspankki pitänee talouden ohjaksista kiinni sopivan rennolla otteella. Vastaavasti Euroopassa keskuspankki on todennut talouden koneen juuri käynnistyneen ja pysyvän käynnissä jo lähes ilman ryyppyä. Ryyppy suljettaneen loppuvuodesta koneen lämmettyä tarpeeksi. Edelleen keskuspankki on luvannut siirtää jalan jarrulle kesän 2019 jälkeen, tuolloin jarrua voidaan jo hivelynomaisesti painaa mikäli matkanopeuteen kiihdyttäminen huimaa takapenkkiläisiä. Tällöinkin keskuspankki toivonee talouskoneen saavuttavan tavoitenopeutensa liikoja kuhnailematta.

Entäpäs se kesäralli? Still coming. Jopa vahvemmalla näkymällä kuin toissapäivänä. Ensimmäisenä indikaationa keskuspankkipäivistä tuli mieleen; ketkäs hexiläisistä hyötyvätkään heikkenevästä eurosta... Onhan noita...

 

Sijoitustiedon erikoistarjous Coinmotionille:
Bitcoin ja uutuutena Litecoin -transaktiot -50% ensimmäisen kuukauden ajan!
Lue lisää