+2669
Liittynyt:
17.8.2020 - 18:12
Viestejä:
1954

Kyllä Nassesta löytyy muutakin kuin teknoa.

Shares of Starbucks climbed almost 5% Friday afternoon. The coffeehouse giant stood out for its position as a provider of one of the most sought-after consumer products, and investors liked the stability and security inherent in making an investment in the stock.

Analysts at BMO Capital upgraded Starbucks from market perform to outperform, boosting its price target by $18 to $120 per share. In addition to stronger fundamentals in the U.S., Starbucks also stands to gain from a better environment in China.

Lähde: https://www.fool.com/investing/2021/02/26/these-2-old-school-nasdaq-sto…

Starbucksin tilikausi päättyy aina syyskuun lopussa, joten sen tulokset ovat viime syyskuulta. Silloin osakekurssi oli vielä jäänyt jälkeen muista Nasdaq yhtiöistä.

Starbucks kasvaa kaiken aikaa ja avaa liikkeitä huimalla tahdilla - noin puolitoistatuhatta vuodessa - ja nyt sillä on yli 32 tuhatta liikettä avoinna.

Nettotuloksesta kolme neljäsosaa tulee USA:sta ja yksi neljäsosa muualta maailmasta, suurimpana Kiina.

Liikevaihtoa yhtiö tekee, mutta kasvaa velalla. Nettotulos nyykähti koronassa ja oman pääoma on muuttunut negatiiviseksi.

Kertyneet voitot ovat kaksi viimeistä tilikautta olleet negatiiviset, mikä näkyy taseen vastattavaa puolella

Kävijämäärän koronalasku jätti tavaraa varastoon ja se näkyi hyödykearvon kohoamisena.

Taulukoiden lähde: Morningstar (SBUX)

Taseen sisältämiä liikearvoja on myös täsmäytetty - osa ikuisiksi arvoiksi taseeseen tuodut goodwill-arvot muutettiin viiden vuoden eliniän omaaviksi:
 
Due to changes in branding and marketing strategy, certain indefinite-lived intangible assets became definite-lived. As a result, approximately $105.5 million was reclassified primarily into Trade names, trademarks and patents within the Finite-Lived Intangible Assets table below. We estimated the fair values of these assets under an income approach with an average
remaining useful life of approximately five years.

Tämä tuo tasearvot lähemmäksi todellisuutta ja kipsikoristeet taseessa vähenevät. Tulot osaketta kohden pienenivät edellisiin vuosiin verrattuna.

Negatiivinen oma pääoma ei näytä markkinoita häiritsevän:

Taulukoiden lähde: https://investor.starbucks.com/financial-data/annual-reports/default.as…

Uskoa yhtiöön on ja sijoittajat uskovat kulutustavaramyynnin suojaavan nyt portfolioarvoa paremmin kuin sähköautot tai IT:

Kurssi ponkaisikin perjantaina ylös päinvastoin kuin monet muut Nasdaq100 yhtiöt. Kahvi se on joka kannattaa ja rauhoittaa kurssihermoilun keskellä.

14.5.2021 - 18:58
#70082
OP
+2669
Liittynyt:
17.8.2020 - 18:12
Viestejä:
1954

Shoppailu jenkeissä jatkuu. Vähittäiskaupan nousu oli tapahtunut maaliskuussa ja oli jatkunut huhtikuussa suurin piirtein samalla tasolla - autokauppa ja ulkona syöminen olivat hieman enemmän kasvaneet. Pääpiirteissään US vähittäiskauppa - ostot liikkeistä, ravintoloista ja verkkokaupoista - oli ollut muuttumaton maaliskuusta huhtikuuhun (US Commerce Department).

Lähde: https://www.census.gov/retail/marts/www/marts_current.pdf

Kulutus on vahvaa siksi, että siihen on rahaa ja se on nyt mahdollista. Palveluala lisäsi 331.000 työpaikkaa huhtikuussa ja se vastasi suurimman osan työpaikkojen lisäyksestä viime kuussa. Jenkkitalous on avautumassa.

Lähde: https://www.wsj.com/articles/us-economy-april-retail-sales-coronavirus-…;

Vertailu edellisvuoteen samaan aikaan ei kerro juuri muuta kuin kulkutaudin jylläämisen silloin. Niistä numeroista ei ole hyötyä.

Palvelukulutuksen lisääntymisen luulisi näkyvän sellaisten yritysten kuin Starbucks (SBUX) ja McDonalds (MCD) hinnoissa:

Ei ainakaan vielä Starbucksissa - voi mennä kesään ennen kuin kahvikauppa tuntuu luvuissa.

Burgerimyynnissä näkyy tilastoa vastaava toiveikas maaliskuun nousu McDonaldsin kurssin muutoksessa - ottanut kuitenkin siipeensä yleisessä säikähdyksessä.

28.7.2021 - 15:09
#72844
OP
+2669
Liittynyt:
17.8.2020 - 18:12
Viestejä:
1954

Starbucksin tilikausi päättyy syyskuun lopulla, joten se tiedottaa nyt - 27. heinäkuuta - kolmannen kvartaalin tulokset.

- myynti nousi 83% heinäkuun lopussa päättyvällä kvartaalilla verrattuna kvartaaliin vuosi sitten samoissa myymälöissä
- globaali tuotto nousi 78% kvartaalilla, 7,5 miljadiin dollariin
- myynnin arvioidaan nousevan 22...25% kuluvalla, syyskuussa päättyvällä neljännellä kvartaalilla

Muutokset Amerikan mantereen myynnissä

Muutokset globaalisti:


Arvio Q4 kvartaalille:

The company introduces the following Q4 fiscal 2021 guidance:

- Global comparable store sales growth of 18% to 21%
- Americas and U.S. comparable store sales growth of 22% to 25%
- International comparable store sales growth in the mid to high single-digits
- China comparable store sales growth roughly flat

Lähde 21Q3 raportti: https://investor.starbucks.com/press-releases/financial-releases/press-…

Starbucksin (SBUX) kurssi eilen:

“Starbucks delivered record performance in the third quarter, demonstrating powerful momentum beyond recovery. Our ability to move with speed and agility and to be out in front of shifting customer behaviors has helped further differentiate Starbucks, positioning us well for this moment,” said Kevin Johnson, president and ceo."

Arkisen ja tavallisen kulutuksen palautuminen ehkä parhaiten kertoo paluusta aika nopeasti normaaliin elämään.