Olet täällä

Lynx broker ja Brexit

28.12.2019, 23:13
#1
0
Liittynyt:
28.12.2019, 21:27
Viestejä:
3

Tietääkseni Lynx Broker käyttää kaupankäyntialustana UK Interactive Brokerssia jossa osakkeita säilytetään. Tilanne muuttuu mielenkiintoiseksi kun Brexit etenee. Eräs sijoitusneuvoja minua varoitteli, että tässä kantaa ylimääräistä riskiä josta ei varsinaisesti ole luvassa tuottoa. Asia jäi kalvamaan.. Ainoa löytämäni keskustelu aiheesta oli saksan kielellä, joten otin yhteyttä Lynxin asiakaspalveluun:

 

Hei xxxx, 

Kiitos viestistäsi! Olemme selvittäneet Brexitistä koituvia mahdollisia seurauksia, ja keskustelemmekin jatkuvasti viranomaisten kanssa sen mahdollisista vaikutuksista. Tällä hetkellä oletamme, että Brexitin tapahtuessa toimeksiantojen toteuttaminen on edelleen mahdollista ja osakkeet pidetään tietenkin aina turvassa.

 

Interactive Brokers (IB) on parhaillaan hankkimassa lisenssiä Euroopasta tarjotakseen palveluitaan tulevaisuudessa IB EU:n yksiköstä. Viimeisimmät Brexittiä koskevat tiedot näyttävät varmistavan riittävän siirtymäajan, jonka aikana asiakkaamme voidaan siirtää tähän eurooppalaiseen yksikköön. Tämänhetkisten tietojemme perusteella ei siis ole syytä odottaa merkittäviä seurauksia asiakkaillemme (esim. verot ja/tai rajoitukset). Emme siis näe tarvetta sulkea positioitasi LYNX:illä.

 

Ilmoitamme tietenkin asiakkaillemme mahdollisimman pian kaikista olosuhteista, jotka voivat mahdollisesti vaikuttaa LYNX:in tarjoamiin palveluihin.

Olethan yhteydessä, mikäli sinulla on lisää kysyttävää tai huomautettavaa.

Ystävällisin terveisin, 
Erika Sintonen 
Customer Service Professional

-----------

Onko palstalaisilla näkemyksiä aiheesta? 

 

0
+1
0
-1
0
0
29.12.2019, 02:12
+1379
Liittynyt:
26.6.2014, 13:39
Viestejä:
1263

Minulla on iso salkku, käytännössä koko osakeomaisuus Interactive Brokersissa ja perusoletus on ettei Brexitillä ole käytännössä mitään vaikutusta IB tilin toimintaan. Lontoossa on ollut kirjoilla iso osa Euroopan finanssimarkkinoiden omaisuudesta ja toiminnan paikan joustava juridinen siirto on kaikkien intressissä.

Interactive Brokers on iso toimija, osassa futuuri- ja optiomarkkinasta jättiläinen, jonka toiminnan häiriintyminen voisi aiheuttaa globaalinkin markkinahäiriön ja helposti vältettävissä oleva yleis-Eurooppalainen tekninen markkinahäiriö on viimeinen asia, jota Brexitin yhteydessä EU haluaa.

 

 

 

 

0
+1
0
-1
0
0
29.12.2019, 13:29
0
Liittynyt:
28.12.2019, 21:27
Viestejä:
3

Kiitos vastauksesta. IB varmasti perustaa jonkin haarakonttorin EU:n sisälle.

Sijoitin joskus Turkcellin osakkeisiin NYSE:n kautta (TURKCELL ILETISIM HIZMET-ADR). Noi ADR-maksut tuli tällöin yllätyksenä. Ajattelin lähinnä, että Brexitin yhteydessä voisi käydä jotain samantyyppistä (maksu ulkomaisten osakkeiden transaktioille tms). 

0
+1
0
-1
0
0