Olet täällä

Asuntosijoittaminen ja nykytilanne: Yksi arvokas vai muutama halvempi?

28.2.2022, 19:56
#1
-2
Liittynyt:
29.3.2021, 18:05
Viestejä:
13

Tervehdys kaikille,

Olen ollut ikäni tiukka rahankäyttäjä ja säästäväinen luonne. Olen yrittäjä ja olen yrittänyt rakentaa asuntokuvioista tukea tulevalle eläkkeelle. Pääosa omaisuudestani on kiinni yhdellä varsin arvokkaan sijainnin tontilla. Tämän lisäksi on pari kerrostalo-osaketta ja jonkin verran osake- ja rahastosijoituksia. Velkaa on noin kolmasosa omaisuuden määrästä. 

Mainitsemallani tontilla minulla on puolitoista asuntoa ja tätä puolikasta on vaikea irrottaa. Olin ajatellut laittaa kokonaan omistamamme asunnon vuokralle, asunnon vuokra vastaa usean kerrostaloyksiön vuokraa. Nyt kuitenkin maailmantilanne on alkanut pohdituttamaan ja vaikka kaikki todennäköisesti menee Suomen kannalta ainakin kohtuullisesti tekisi mieli varautua siihenkin että hommat menevät hyvinkin vaikeaksi. Tarkoitus olisi laittaa myyntiin tämä arvokkaampi asunto tai vaihtoehtoisesti kerrostaloyksiö ja siirtää vähintään yhden yksiön verran omaisuutta ulkomaille.

Onko ihan hullua edes pohtia tällaista ja varautua hieman pahimpaankin? Jos teillä olisi 2/3 omaisuudestanne kiinni yhdessä tontissa (joista toinen puolikas jota ei pysty myymään) kokisitteko paremmaksi pitää tuota yhtä kalliimpaa taloa vuokralla vai hajauttaisitteko useampaan kohteeseen silläkin uhalla että tulot ehkä pienenevät? Hajauttamiseen liittyisi sitten se, että ainakin yhden osakkeen verran rahaa siirrettäisiin ulkomaille esim. niin että ostaisimme asunnon Saksasta tai Norjasta, jossa toki hinnat kovat. En halua sijoittaa enempää osakkeisiin, mutta ehkä jotain voisi laittaa ulkomaisiin REIT-rahastoihin tai vastaviin norjalaisiin tai saksalaisiin. Kiitos!                         

0
+1
0
-1
0
0