Hennes & Mauritz (H&M) -

Kiitos! Juu näin varmasti on. Oon näköjään sellainen, että saatan kyllä penkoa asiaa ja opiskella taustoja esim. ostohetkellä, mutta sitten seuraaminen jää. Eli pienen opiskelun, muiden kommenttien ja mutun perusteella sain tehtyä ihan kelvollisia kauppoja kun oli helppo tehdä sellaisia koronakuopan jälkeen. Sitten vaan homma jää vähemmälle eikä oikein tiedä mitä siellä tapahtuu ja pitäisikö myydä vai pitää. Siksi aattelin, että yksinkertaistan elämääni tältä osin ja siirryn pala kerrallaan enemmän rahastoihin. Suomalaiset tutut osinkoyhtiöt pidän ennallaan, samoin joitain amerikkalaisia. Kaikki muu on pohdinnassa, mutta ihan hätäisesti en viitisisi myydä hyvä yhtiöitä ainakaan kokonaan.

Nordnetissä ruotsalaisten firmojen osakkeiden myynti on hintavaa, minkä vuoksi ei viitsi myydä ihan pieniä eriäkään. Toisaalta esim. tämä H&M on plussalla sen verran, että verojen vuoksi sitä ei kannata ostaa ainakaan samoilla kursseilla enää takaisin.

Sen verran puolustelen itseäni, että oon kyllä nähnyt vähän liikaakin vaivaa opiskellessani osakesijoittamista ja yhtiöitäkin, mutta nyt tuntuu että mitta on tullut täyteen. En edes tiedä pystynkö lyömään indeksejä saati sitten saamaan siitä vaivanpalkkaa.

Näytä koko viesti
Hennes & Mauritz (H&M) -

Kiitokset Pimmy! Ostin sitä alunperin täysin amatööripohjalta, penkoen muka taustoja ja lukien toisten kommentteja. Mut eihän siellä ollut oikeaa tietoa taustalla. Aloitin viime vuonna nollista ja tämä oli yksi niistä osakkeista joiden kohdalla tuntui, että nousua tulee reippaasti koronakuopasta.

Nyt siis tilanne on se, että en tiedä tästä paljoakaan enkä tiedä suoraan sanottuna kiinnostaako mua tutkiakaan :) Yritän karsia pois osakkeita joista en tiedä tarpeeksi ja siirtyä rahastoihin. Niissä en pysty säätämään niin pahasti turhaan. Mut nyt pitäisi koittaa tehdä päätöstä tämän lafkan osakkeiden kanssa. Kiitos vielä!

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Kiitos Naganon-prinssi! Taisin kokeilla tuota jokin aika sitten huonolla menestyksellä :) En oo tarpeeksi osaava ja vaikka tietoutta onkin kertynyt sen verran että jotain pystyy penkomaankin ei oma aika ja energia näköjään riitä. Eli ostin muiden vinkkien perusteella parin firman osakkeita enkä ollut tarkkana ja hetken päästä oltiinkin kovasti pakkasella. Varmasti oli hetkellisesti hyvä ostos, mutta kun en älynnyt :) Kiitos joka tapauksessa linkistä, arvostan ehdottomasti vinkkiä ja ehkä joku päivä sitten taas tuon pariin paremmalla menestyksellä.

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Kiitos Makaroonilaatikko! Pahoittelen oikeasti kun kirjoitin samasta aiheesta useampaan eli kolmeen ketjuun! Kyllä minä ymmärrän että se saattaa ärsyttää. Tää on joskus tätä kun on hoppua vähän kaikilla rintamilla ja silti pitäisi laittaa vähän näitä asioita järjestykseen. Olin laittanut aikanaan kurssihälytyksiä esim. Aspiren kohdalle sillä ajatuksella että möisin ehkä jos tippuu lisää ja nyt se pentele ilmaantui ruutuun. Eli pakko yrittää tutustua hieman aiheeseen. En kiistä sitä ettenkö olisi sijoittanut yhtiöön liian vähällä penkomisella, tein toki sitä aikanaan, mutta enemmän olin keskustelupalstan tietojen varassa kuin oman selvittelyn. Silloin en tosin olisi osannutkaan tehdä sitä. Nyt jo hieman, mutta en tarpeeksi.

Oon selvästi rahastoihminen eli alunperinkin olisi ollut järkevintä satsata vain niihin, mutta kun noita osakkeita tuli hankittua pitää näiden kanssa nyt vaan elää tai myydä paloittain pois.

Sen verran puolustelisin itseäni, että en minä ainakaan tarkoittanut esittää noin yksipuolisia kysymyksiä. Ymmärrän jos ne siltä vaikuttivat. Olisin kuullut mielelläni tietoa taustoista ja sitä kuinka enemmän tietävät arvostavat nämä yhtiöt. Eli tyyliin millainen johto, omistuspohja, tulevat osingot, talouden terveys, tuotto, velat, toimitusjohtajan laatu, omistajien myynnit, hyvät tai huonot merkit jne. Siitä saisi sitten tukea myynti- tai ostopäätöksille. 

Juurikin tämä Aspire kiinnostaisi kovasti, koska tietoutta on vaikea löytää, etenkin tuoretta sellaista. Tuottoa on tullut prosentuaalisesti tosi paljon (tosin turhan pienellä alkupanoksella) joten olisi mielenkiintoista tietää nähdäänkö tälle vielä nousupotentiaalia vai olisiko syytä kotiuttaa ainakin osa voitoista nyt kun kerrankin on ollut erityisen tuottava lehmä.  

Näytä koko viesti
Citycon -

Isot kiitokset Reisikoipi ja Bobo36! Arvostan vastauksia kovasti, itse kun oon mitä oon näiden kanssa. Paljon oon käyttänyt aikaa ja energiaa kyllä opiskeluun, mutta leväytin pakkaa vähän turhan hajalle heti alkuun. Nyt on jäljellä jonkun verran osakkeita joiden kanssa pitäisi tehdä päätöksiä.

Eihän tämä mikään huikea hinta ole, joten ehkä tosiaan jätän tärpiksi ja aika näyttää miten käy. Mikähän tämä Lippulaivan aikataulu on? Sekö on niin iso Cityconin mittakaavassa, että määrittää ehkä pitkälti kurssia?

Mulla on yksittäisistä osakkeista ylivoimaisesti suurin paino Sammossa. Oon miettinyt pitäiskö tuon osalta riskiä pienentää ja vähentää hieman pottia. Toisaalta yhtiö on ainakin ollut aika vakaa sijoituskohde, hyvä osingonmaksaja ja ainakin Inderes suosittelee (tai suositteli vähän aikaa sitten, en tiedä mikä nyt on tilanne) sitä. Jos tuosta möisi osan pois pitäisi keksiä jotain järkevää OST:n puolelle tilalle, mielellään vastaavantapaista suhteellisen turvallista osinkokonetta pitkän ajan sijoitukseksi. En tiedä uskallanko vielä kysellä asiasta täällä, mutta toki otan tässäkin mielläni ideoita vastaan. Kiitos paljon vielä!

Näytä koko viesti
Aspire Global -
Makaroonilaatikko kirjoitti:

 

studiotec kirjoitti:

Otan tosiaan erittäin mielelläni vastaan ajatuksia Aspiresta, eli kannattaisiko myydä nyt vai onko syytä uskoa laskun taittumiseen ja ehkäpä hyvään tulevaisuuteen.

 

Paljon maksat? Kun näytät täällä olevan ilmaista sijoitusneuvontaa vailla.

Sori jos ymmärsin tämän palstan väärin. En tiennyt ettei täällä passaa kysellä neuvoja. Tosin tiedän että ihmisissä on paljon sellaisiakin jotka jakavat mielellään tietouttaan vaikka hyvin lyhyinäkin viesteinä. Itse olen ns. konkari toisella alalla ja olen yllä käyttänyt melkoisesti aikaa ihan ilmaiseen aloittelijoiden ja muidenkin opastamiseen. Saan jopa hyvää mieltä siitä jos pystyy auttamaan, mutta eihän tämä ole aina mahdollista ajan puolesta siinä mittakaavassa kun toivoisin. Sijoituspuolellakin olen kyllä koittanut auttaa jos on sattunut olemaan asia josta mulla on ollut jotain tietoutta, en tosin tällä palstalla kun liityin juuri. Sulla on selvästi vähän erilainen ajatusmalli ja kyllä minä maksankin ammattilaisille silloin kun on sen paikka ja kun tiedän että kaveri osaa asiansa.              

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Ei ainakaan tänään ole ollut aktiivista keskustelua tästä yrityksestä, ilmeisesti aika harvalla on rahaa kiinni tässä. Toisaalta keskustelua on kymmenien sivujen verran joten jospa sitä vielä pukkaisi tähän viestiä. Jos kurssi tippuu vielä joudun varmaan tekemään aika pikaisia päätöksiä siitä että möisin osan pois. Koyfin näyttää aika korkeaa Price targetia, mutta kuinkahan päivitettyä tuo tieto on ja kukahan sen lie laatinut. Taitaa olla sen verran pieni pulju, ettei tietoa ole ihan hirveästi saatavilla.

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Kiitos Arsi! Joo tiesin tuon, mutta tämä raja on paukkunut jo rikki. Sinänsä tuo voi olla ihan hyvä tieto jos haluaa vaikka luopua juurikin tällaisista Aspiren kaltaisista hyvin voittoa tuottaneista osuuksista, mutta no can do tänä vuonna.

Otan tosiaan erittäin mielelläni vastaan ajatuksia Aspiresta, eli kannattaisiko myydä nyt vai onko syytä uskoa laskun taittumiseen ja ehkäpä hyvään tulevaisuuteen. Oon ollut huono ajoittamaan voittojen ottamista, osin siksi etten ole muistanut tarkkailla asioita tarpeeksi, mutta luin 10% säännöstä (jota jotkut venyttävät 15%) eli kun kurssi on tippunut 10-15% huipustaan voisi olla aika myydä ainakin osa pois. Toki asia on toinen jos on vahvaa tietoa tulevasta kehityksestä, mutta itse kun olen aika amatööri pitää jostain kaivaa tietoutta ja siksi kyselen myös täältä.

Muutenhan noista olisi helppo luopua ja ostaa tarvittaessa halvemmalla takaisin, mutta vero vie summasta kolmasosan. Siksi päätös tuntuu hieman lopullisemmalta. Toisen tilin tuoreet osuudet oli helppo myydä kun niistä ei ollut kertynyt voittoakaan, mutta tämä alkuperäinen toisen salkun osuus on eri juttu.

 

Näytä koko viesti
Citycon -

Mahtavaa, kiitos tosi paljon Reisikoipi (heh, hauska nimimerkki) kun viitsit kirjoittaa! Tosiaan tämä on vähän erikoinen sijoitus kun se sattuu olemaan lähes ainut osake lasten säästöissä. Eli aikaväli on pitkä, mutta toisaalta tämän painoarvo lasten salkussa on aika iso (vaikkei valtavista summista puhutakaan), noin 8%. Eli hyvällä tuurilla palkitsee joskus tulevaisuudessa, mutta huonolla tuurilla kuihtuu pieneksi. Toisaalta tuo osinkopuoli auttaa paljon, eli periatteessa välttää jos hinta pysyy jotakuinkin samana ja osinko ennallaan. Eihän se huimaa voittoa ole, mutta ei ainakaan kuihduttaisi lasten säästösalkusta rahaa pois ja hieman kasvattaisikin.

Taisin törmätä toisella palstalla sellaiseen, että viime viikolla olisi myyty iso määrä osakkeita mikä painaisi hintaa ja toisaalta olikohan niinkin, että osinko oli juuri maksettu. Ehkä tarkkailen vähän aikaa jatkuuko käyrä alaspäin, mutta 7 euron kohdalla tekisi ehkä myydä osa pois. Lasten tilillä on niin vähän toimintaa, että välityspalkkio on 9 euroa ja sehän maksetaan molemman lapsen kohdalla. Prosentuaalisesti palkkio on siis niin suuri, ettei parilla sadalla myyminen ole tavallaan hirveän mielekästä.

Kiitos vielä ja toki otan mielelläni vastaan muitakin näkemyksiä!

Näytä koko viesti
Hennes & Mauritz (H&M) -

Ja vielä kolmanteen  ketjuun kirjoittaminen tälle päivälle, nyt pitäisi riittää :) Laitoin koronakuopan jälkeen jonkun verran rahaa H&M:ään ja niinhän tämä sitten nousikin mukavasti. Tätä oli toisessakin salkussa, mutta myin ne pois jo aikaa sitten. Nyt salkussa oleva osuus on noin 44% plussalla, mutta käyrä on osittanut jo jonkin aikaa alaspäin. Olin pohtinut osan myyntiä viikonloppuna, mutta nyt tuli vielä Kiinan uutinen joka on painanut lähes kolme prosenttia miinusta päivän aikana. Pahoittelut, mutta hyödyntäisin mielelläni teidän ehkäpä enemmän tietävien näkemyksiä ja kysyisin pari kysymystä:

1. Voisiko nyt olla syytä vähentää tätä entisestään esim. myymällä kolmasosa tai puolet? Edestakainen humpailu ei kannata kun veroa menee aika paljon.

2. Onkohan tämän päivän lasku tilapäinen pörssireaktio Kiinan uutisen myötä, vai jatkuuko tämä vauhtikierre arvionne mukaan pitempäänkin? 

3. Oliko niin, että mahdollinen osinko maksetaan syksyllä? Ilmeisesti H&M on ollut perinteisesti ihan hyvä osingonmaksaja? Tulin tosin ostaneeksi tämän Degiroon, joten Ruotsiin menee nyt ylimääräistä lähdeveroa.

Kiitos!

 

Näytä koko viesti