Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 27.4.2018 06.00

Joillain markkinoilla CFD:tä on pakko käyttää treidaamiseen, että välttyy leimaverolta. Tosiaan myös vipua saa monesti paremmin kuin suoraan osakkeisiin, vaikkakin vivutusta ollaan EU:n toimesta suitsimassa (mikä aiheuttaa vitutusta, hehheh).

Tuossa YIT:ssä mä löin ekana 17 kiloa laitaan, mutta tein sen pelkän otsikon perusteella enkä uskaltanut jäädä lukemaan tiedotetta vaan suljin nopeasti 10 sentin voitolla.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.2.2018 06.08

Nuo viihteellisen osaston kirjat olen minäkin lukenut ja tykännyt paitsi en tuota Hedgehogginia, laitanpa lukulistalle. Itse suosittelisin samaan osastoon seuraavia, joista osa aika vähän tunnettuja:

"Money Mavericks" - Lars Kroijer, 2010

Käytännönläheinen kuvaus ja muistelma Lontoon hedgefund-maailmasta entisen managerin kirjoittamana. Ei ehkä niin viihteellinen mutta todenmukainen.

"Frozen Assets" - Armann Thorvaldsson, 2009

Kaupthingin nousun ja tuhon kuvaus. Kirjoittajana Kaupthingin brittitytäryhtiön johtoon nuorena noussut islantilainen.

"Ugly Americans" - Ben Mezrich, 2004

Ylläolevia viihteellisempi ammattikirjoittajan kirja hedgefund-maailman tulosta Aasiaan.

"Dark Pools" - Scott Patterson, 2012

WSJ:n toimittajan kertomus siitä miten jenkkien kaupankäynti- ja markkinarakenne muovautui. Hiukan sekava ja ylipitkä kirja ja turhan liioittelevakin paikoiten, mutta treidaajalle silti mielenkiintoinen.

Näytä koko viesti
Kolumni: Sijoitusyhtiöt lypsylehminä - 16.8.2017 03.42

Jos nyt hakemalla jotain positiivista hakee, niin tuota Yle-veroahan esitettiin ensin liikevaihtoon perustuvaksi, mikä näin treidaajan kannalta olisi ollut aika painajaismainen skenaario. Onneksi sentään näin ei käynyt.

LEI on EU-byrokratiaa tyypillisimmillään. Mutta suurin ongelma sijoitus- ja treidausyhtiön pyörittämisen osalta ainakin itselleni on epävarmuus tulevasta osinkoverotuksesta. Kaikki muu on aika pientä siihen nähden.

Näytä koko viesti
Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 2.11.2016 11.54

Miksi olet niin varma että maailmassa on liian paljon velkaa? Marsilaisilta ei ole lainattu, joten ulkoisesti ihmiskunta ei ole velkaantunut. Veikkaan kyllä että olet oikeassa ja liika velka tullaan maksamaan isoksi ryöpsähtävän inflaation kautta sitten kun luottamus fiat-valuuttoihin horjahtaa. Mutta miksei olisi mahdollinen sekin skenaario että velkamäärät etenkin länsimaissa asettuvat pysyvästi paljon korkeammille tasoille kuin historiassa ja niiden velkojen korkojen maksustakaan ei tule ongelma kun demografisista ja muistakin syistä johtuva savings glut pitää korot alhaalla?

Näytä koko viesti
Kolumni: Öljyn hinta laskee 10 dollariin - 17.1.2016 11.46

Niin, ainahan osakkeista voi osan myydä korkojen maksuun. Silloin sopii toivoa ettei joudu myymään silloin jos markkina on juuri rajusti sakannut. Toisaalta tähän olennaisesti liittyy se ikävä tosiasia, että sijoituslainojen korkojen hoitaminen ei tuppaa riittämään pankille - se kun vaatii myös tarpeeksi vakuuksia lainoille ja yleensähän vakuuksina ovat ne ostetut osakkeet. Eli jos kurssit romahtavat kunnolla niin se ei riitä että saa hoideltua korot, pankki voi silti pakkomyydä (ja myykin) osakkeita jos vakuusarvot tippuvat liikaa.
 

Näytä koko viesti