Nanoform -

Jos lehtitietoja on uskominen, niin listautumisannin koko on 88m. Siitä palkkioita maksetaan 13.8m eli luokkaa 15%. Aika kallista, mutta niinpä kai elämä on. Ja osakkeet.  CFO:ta ja IR-johtajaa ei voi kuin veronmaksajana kiittää, että ottavat palkkaa 3.7 milliä jos anti menee läpi, sen sijaan että rahastaisivat omistuksen kautta.

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Husqvarnalta tänään virustiedote, joka oli aika helppo tulkita positiiviseksi odotuksiin nähden. Ja tuntuu myös, että näihin yhtiökohtaisiin juttuihin nyt joko ei reagoida ollenkaan, tai sitten jos reagoidaan niin reagoidaan rajusti. Ihan liian aikaisin myin tässä keississä.

Koko markkinoiden osalta huomio tuntuu olevan jenkkien ja euroopan virustilanteen kehittymisessä, itse koitan katsoa enemmän Kiinan tilannetta eli tuleeko toinen aalto tartunnoissa vai hiipuuko vaan pikkuhiljaa. Isoa toista aaltoa en usko markkinan vielä hinnoittelevan.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Koronavirukseen liittyviä negareita alkaa nyt tulla ja veikkaan tahdin siinä vaan kiihtyvän. Veikkaan myös aika vaihtelevia reaktioita ja edestakaisia heilahduksia, kun toisaalta koronan vaikutusta on jo niin paljon jauhettu medioissa ja nyt Applekin on sen vahvistanut, mutta toisaalta joillain firmoilla se vaikutuksen laajuus yllättää ja joillain firmoilla tulee sit samassa yhteydessä tiedotettua muusta heikkoudesta. Tuntuuko susta Mikko että positiivinen reagointi jatkuu ja koronavirusnegarit noin yleisesti ohitetaan pienillä reaktioilla?

Mä olen muuten kans lämpimässä tän viikon mutta mobiilitoimisto mukana ja lomailen vaan puolet päivästä. Eilen vähän otti taas pattiin että en ole Bloombergiin vieläkään investoinut...

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Joillain markkinoilla CFD:tä on pakko käyttää treidaamiseen, että välttyy leimaverolta. Tosiaan myös vipua saa monesti paremmin kuin suoraan osakkeisiin, vaikkakin vivutusta ollaan EU:n toimesta suitsimassa (mikä aiheuttaa vitutusta, hehheh).

Tuossa YIT:ssä mä löin ekana 17 kiloa laitaan, mutta tein sen pelkän otsikon perusteella enkä uskaltanut jäädä lukemaan tiedotetta vaan suljin nopeasti 10 sentin voitolla.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Nuo viihteellisen osaston kirjat olen minäkin lukenut ja tykännyt paitsi en tuota Hedgehogginia, laitanpa lukulistalle. Itse suosittelisin samaan osastoon seuraavia, joista osa aika vähän tunnettuja:

"Money Mavericks" - Lars Kroijer, 2010

Käytännönläheinen kuvaus ja muistelma Lontoon hedgefund-maailmasta entisen managerin kirjoittamana. Ei ehkä niin viihteellinen mutta todenmukainen.

"Frozen Assets" - Armann Thorvaldsson, 2009

Kaupthingin nousun ja tuhon kuvaus. Kirjoittajana Kaupthingin brittitytäryhtiön johtoon nuorena noussut islantilainen.

"Ugly Americans" - Ben Mezrich, 2004

Ylläolevia viihteellisempi ammattikirjoittajan kirja hedgefund-maailman tulosta Aasiaan.

"Dark Pools" - Scott Patterson, 2012

WSJ:n toimittajan kertomus siitä miten jenkkien kaupankäynti- ja markkinarakenne muovautui. Hiukan sekava ja ylipitkä kirja ja turhan liioittelevakin paikoiten, mutta treidaajalle silti mielenkiintoinen.

Näytä koko viesti
Kolumni: Sijoitusyhtiöt lypsylehminä -

Jos nyt hakemalla jotain positiivista hakee, niin tuota Yle-veroahan esitettiin ensin liikevaihtoon perustuvaksi, mikä näin treidaajan kannalta olisi ollut aika painajaismainen skenaario. Onneksi sentään näin ei käynyt.

LEI on EU-byrokratiaa tyypillisimmillään. Mutta suurin ongelma sijoitus- ja treidausyhtiön pyörittämisen osalta ainakin itselleni on epävarmuus tulevasta osinkoverotuksesta. Kaikki muu on aika pientä siihen nähden.

Näytä koko viesti
Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä -

Miksi olet niin varma että maailmassa on liian paljon velkaa? Marsilaisilta ei ole lainattu, joten ulkoisesti ihmiskunta ei ole velkaantunut. Veikkaan kyllä että olet oikeassa ja liika velka tullaan maksamaan isoksi ryöpsähtävän inflaation kautta sitten kun luottamus fiat-valuuttoihin horjahtaa. Mutta miksei olisi mahdollinen sekin skenaario että velkamäärät etenkin länsimaissa asettuvat pysyvästi paljon korkeammille tasoille kuin historiassa ja niiden velkojen korkojen maksustakaan ei tule ongelma kun demografisista ja muistakin syistä johtuva savings glut pitää korot alhaalla?

Näytä koko viesti
Kolumni: Öljyn hinta laskee 10 dollariin -

Niin, ainahan osakkeista voi osan myydä korkojen maksuun. Silloin sopii toivoa ettei joudu myymään silloin jos markkina on juuri rajusti sakannut. Toisaalta tähän olennaisesti liittyy se ikävä tosiasia, että sijoituslainojen korkojen hoitaminen ei tuppaa riittämään pankille - se kun vaatii myös tarpeeksi vakuuksia lainoille ja yleensähän vakuuksina ovat ne ostetut osakkeet. Eli jos kurssit romahtavat kunnolla niin se ei riitä että saa hoideltua korot, pankki voi silti pakkomyydä (ja myykin) osakkeita jos vakuusarvot tippuvat liikaa.
 

Näytä koko viesti