Olet täällä

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 26.10.2022 12.28

Aki Pyysing kirjoitti:

Kaikki yhtiön hommat kannattaa hoitaa ajallaan, koska myöhästymiset on sanktioitu.

Itselleni ihan kirjanpitäjä suositteli laittamaan sijoitusyhtiön ennakkoverot nollaksi ja maksamaan kaikki yhteisön tuloverot jäännösverona. Jäännösveron vuosikorko on tähän saakka ollut 2% joten olen katsonut sen edukkaaksi sijoituslainaksi joka kannattaa hyödyntää. Pitäisikö Akin mielestä myös verot maksaa ennakkoveroina "ajallaan"?

Näytä koko viesti
Citycon - 22.11.2021 04.56

HattiWatti kirjoitti:

Oletko laskenut paljonko Helsingin pörssi on Cityconin omistusaikanasi noussut, eli montako euroa hehkutettuun junaan hyppääminen on tullut maksamaan?

EDIT: Alapeukuttajille tiedoksi että puksuttelin pitkään mukana ihan samassa junassa, ei ollut vittuilukysymys.

Hyvä pointti, mutta olen ostanut positiota valtaosin tässä ihan viime kuukausien aikana. Toisekseen nyt kun sijoitusvarallisuuteni ylitti juuri 2 miljoonaa euroa ei tavoitteeni ole enää tuoton maksimointi isolla riskillä. Nykytilanteessa näen Cityconin houkuttelevana sijoituksena Helsingin pörssiyhtiöiden joukossa. Jos Citycon maksaa 7% osinkotuottoa maailman tappiin ilman että osakkeen kurssi muuttuu mihinkään olen tähänkin hyvin tyytyväinen.

Näytä koko viesti
Citycon - 22.11.2021 02.46

Sijoittaja.fi-sivuston Timo Heikkilä näkee osakkeessa nousupotentiaalia:

https://www.sijoittaja.fi/317301/citycon-yrittaa-strategiamuutosta-onnis...

"Jos oletetaan, että Citycon onnistuu strategiamuutoksessa ja 30 % portfoliosta on asunto- ja muuta vuokratuottoa, voisi arvostuslukujen myös olettaa nousevan samassa suhteessa. Tällöin Cityconille hyväksyttävä P/E-luku olisi 17-18 ja P/B 0,8. Jos yhtiö pystyy lisäksi nostamaan tulosta, on yli 50 % kurssinousupotentiaali mahdollinen seuraavan 24 kk tähtäimellä."

Osin tämän foorumin hehkutuksen seurauksena Citycon on myös oman salkkuni suurin omistus. 25 000 lappua löytyy 7 euron keskihinnallafrown 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 20.8.2021 12.43

Kuinka verohuojennettujen osinkojen sijoittaminen takaisin listaamattomaton yrityksen SVOP-rahastoon menee?

Oletetaan että oma pääoma on 1 875 000 euroa ja maksan siitä maksimit verohuojennetut osingot 150 000 euroa. Osingoista jää verojen jälkeen käteen 138 750 euroa jotka sijoitan takaisin yrityksen SVOP-rahaston kautta. Kuinka seuraavan vuoden verohuojennetut osingot lasketaan tässä tapauksessa? Jos yrityksen oma pääoma on taas seuraavan tilikauden lopussa samat 1 875 000 euroa SVOP-sijoitus huomioiden ja maksan itselle saman maksimiosingon jonka takaisinsijoitan SVOP-rahastoon niin onko SVOP-rahaston arvo nyt 138 750 x 2 = 277 500 euroa. Eli toistamalla samaa kaavaa vuosikausia firman omaisuus siirtyy pikku hiljaa 8% vuodessa minun omaisuudekseni? Olettaen etteivät maksamattomat osingot happane on firman oma pääoma pelkästään SVOP-rahasto 100 / 8 = 12,5 vuoden päästä?

Yritykselläni on siis vain sijoitustoimintaa ja kahden miljoonan salkku jota haluisin hallinnoida mahdollisimman verotehokkaasti. Omissa nimissä sijoituksia ei juuri ole. Olen toistaiseksi palkkatöissä joten yrityksen sijoituksiin ei ole lähivuosina tarve kajota.

Näytä koko viesti
Eläkesalkku - 12.7.2021 04.08

Päivitystä tilanteeseen, edellinen 10 kk takaa. Eli osakesalkku näyttää nyt tältä:

Näiden lisäksi PYN Elitessä 117 882 euroa (+47 882€) ja erinäisissä kiinteistörahastoissa rapiat 500 000 euroa. Pörssikurssien kohotessa kuin pullataikina on alkanut pelottaa pitää kaikki rahat pörssissä. Luulen että alkaa ahdistaa jos päivässä katoaa 6-numeroinen summa. Siksi hajautusta myös pörssin ulkopuolelle, voin ainakin kuvitella rahastojen heiluvan vähemmän.

Sijoituksissa yhteensä (käteinen huomioiden) kiinni 1,8 miljoonaa euroa. Osinkotuloja vuodessa reilut 40 000 euroa. Seuraavan vuoden sisällä saan kertaluontoisia tuloja näillä näkymin reilut 400 000 euroa (miinus verot). Tavoitteena 2,7 miljoonan euron sijoitusomaisuus (velkavivun avulla) vuonna 2024, siinä vaiheessa sitten jalat pöydälle. Tuosta summasta olen "laskeskellut" jäävän noin 10 000 euroa kuussa käteen verojen jälkeen. Nykyisellään en käytä puoliakaan tuosta kuukaudessa mutta onpahan turvamarginaalia.

Näin työläisperheessä kasvaneena ja viimeisen vuoden aikana rikastuneena voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta irrottautua työelämästä. Luulen taantuvani pikavauhtia vihannekseksi jos ei ole mitään aivojumppaa päivisin. Jälkikasvu varmaan sitten kiittää kun isi jättää lapsille enemmän laugh
Rahan käyttökin on vaikeaa, en vain halua mitään roinaa riesakseni. Matkusteluun perheen kanssa aion toki panostaa jahka maailma taas avautuu.

 

Näytä koko viesti
Puuilo - 24.6.2021 12.22

Merkkasin yleisöannista maksimit 20 000 kpl ja sain 5 846 lappua. Kaikki heti myyntiin ja pikavoittoa tuli 4 150 euroa. Ei paha tuotto alle viikon sijoitukselle.

Näytä koko viesti
Solwers - 16.6.2021 07.22

Soloton kirjoitti:

Paljonko sait? Olisin osallistunut instikkapuolella, mutta rahat oli jo kiinni muissa instrumenteissa.

Instikkapuolen minimimerkinnällä tuli 2 054 lappua, 15 405 euron arvosta. Jos tuosta saa 10% pikavoiton perjantaiaamuna niin kelpaa minulle. Ehdin sijoittamaan samat rahat vielä Spinnovaan ja Puuiloon.

Näytä koko viesti
Solwers - 15.6.2021 10.39

Osallistuin ekaa kertaa instikkapuolelta ja nyt näyttää lupaavalita. Saan 13,7% merkkaamastani määrästä kun tuulipuvut saavat vain 5,9%. Pikavoittoa odotellessa, laput menevät myyntiin heti perjantaina.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 19.1.2021 04.05

Vuorensolan artikkelissa sivutaan hyvin vähän suoraan asuntosijoittamiseen käytettävää aikaa. Jos vaikka omistaa kymmenen sijoitusasuntoa niin kuinka monta tuntia kuukaudessa keskimäärin pitää käyttää asuntoihin liittyvien asioiden hoitoon? 1 tunti, 10 tuntia vai 100 tuntia? Tuolle ajalle pitää lisäksi määritellä joku hinta, riippuen siitä kuinka paljon arvostaa (vapaa-)aikaansa voi tuntihinta olla välillä 0 euroa - 500 euroa. Tämä taas pitäisi vähentää tuotoista.

Lisäksi (pörssilistatuissa) rahastoissa on parempi likviditeetti. Ne voi myydä muutamassa minuutissa pörssin aukioloaikoina. Asunnon myynnissä kuluu helposti kuukausia ennen kuin rahat on tilillä.

Näistä edellemainituista syistä en harrasta asuntosijoittamista. Koen erittäin epämiellyttäväksi ajatuksen siitä että minun pitäisi alkaa selvittää vuokralaisen ongelmia aamuyöstä.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 5.1.2021 09.06

RahatonMies kirjoitti:

Itse olen todennut jo aikoja sitten, ettei minulla ole mitään kiinnostusta juosta oravanpyörässä eläkeikään asti. Mikään ei vituta niin paljon kuin herätä kellon soittoon tämän kaamoksen keskellä ja raahata itsensä työpaikalle hukkaamaan koko valoisa aika siihen. Leikitään niin tehokasta, kun esimies on omasta mielestään taas oivaltanut jonkun uuden kivan jutun, mitä alaiset saavat sitten toteuttaa. Kaikki tietävät ettei siitä ole mitään hyötyä ei euroissa tai muutenkaan, mutta suurimmalla osalla ei ole munaa siitä mennä perustellen mainitsemaan.

Hyvä kysymys että mikä pitää miljonäärit kiinni palkkatyössä. Omalta kohdaltani olen huomannut ettei yksi miljoona mahdollista kovin leveää elintasoa - etenkään perheelliselle. Jos jaksan olla viitisen vuotta palkkatöissä niin 5-numeroisen kuukausipalkan lisäksi saan yli puoli miljoonaa euroa optioita ja muita kertaluontoisia tuloja.

Eikä työ ole lainkaan kamalaa. Herätyskello laitetaan sen mukaan miten jälkikasvun pitää lähteä kouluun. Voin käydä vapaasti päiväsaikaan harrastamassa ja tehdä töitä iltaisin. Kotoa käsin toki, minulla on pysyvä etätyölupa. Työn sisältökin on mielekästä, teemme tuotteita joista asiakkaat aidosti pitävät.

Jos minun pitäisi herätä aamusella aikaisin ja tehdä tympeää työtä idioottien kanssa niin ennemmin viettäisin jo vapaaherran elämää. Mutta töiden välillä on eroja. En usko kovinkaan monen palstan miljonäärin tekevän hommia jotka harmittavat päivittäin.

Näytä koko viesti