Olet täällä

Eläkesalkku - 12.7.2021 04.08

Päivitystä tilanteeseen, edellinen 10 kk takaa. Eli osakesalkku näyttää nyt tältä:

Näiden lisäksi PYN Elitessä 117 882 euroa (+47 882€) ja erinäisissä kiinteistörahastoissa rapiat 500 000 euroa. Pörssikurssien kohotessa kuin pullataikina on alkanut pelottaa pitää kaikki rahat pörssissä. Luulen että alkaa ahdistaa jos päivässä katoaa 6-numeroinen summa. Siksi hajautusta myös pörssin ulkopuolelle, voin ainakin kuvitella rahastojen heiluvan vähemmän.

Sijoituksissa yhteensä (käteinen huomioiden) kiinni 1,8 miljoonaa euroa. Osinkotuloja vuodessa reilut 40 000 euroa. Seuraavan vuoden sisällä saan kertaluontoisia tuloja näillä näkymin reilut 400 000 euroa (miinus verot). Tavoitteena 2,7 miljoonan euron sijoitusomaisuus (velkavivun avulla) vuonna 2024, siinä vaiheessa sitten jalat pöydälle. Tuosta summasta olen "laskeskellut" jäävän noin 10 000 euroa kuussa käteen verojen jälkeen. Nykyisellään en käytä puoliakaan tuosta kuukaudessa mutta onpahan turvamarginaalia.

Näin työläisperheessä kasvaneena ja viimeisen vuoden aikana rikastuneena voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta irrottautua työelämästä. Luulen taantuvani pikavauhtia vihannekseksi jos ei ole mitään aivojumppaa päivisin. Jälkikasvu varmaan sitten kiittää kun isi jättää lapsille enemmän laugh
Rahan käyttökin on vaikeaa, en vain halua mitään roinaa riesakseni. Matkusteluun perheen kanssa aion toki panostaa jahka maailma taas avautuu.

 

Näytä koko viesti
Puuilo - 24.6.2021 12.22

Merkkasin yleisöannista maksimit 20 000 kpl ja sain 5 846 lappua. Kaikki heti myyntiin ja pikavoittoa tuli 4 150 euroa. Ei paha tuotto alle viikon sijoitukselle.

Näytä koko viesti
Solwers - 16.6.2021 07.22

Soloton kirjoitti:

Paljonko sait? Olisin osallistunut instikkapuolella, mutta rahat oli jo kiinni muissa instrumenteissa.

Instikkapuolen minimimerkinnällä tuli 2 054 lappua, 15 405 euron arvosta. Jos tuosta saa 10% pikavoiton perjantaiaamuna niin kelpaa minulle. Ehdin sijoittamaan samat rahat vielä Spinnovaan ja Puuiloon.

Näytä koko viesti
Solwers - 15.6.2021 10.39

Osallistuin ekaa kertaa instikkapuolelta ja nyt näyttää lupaavalita. Saan 13,7% merkkaamastani määrästä kun tuulipuvut saavat vain 5,9%. Pikavoittoa odotellessa, laput menevät myyntiin heti perjantaina.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 19.1.2021 04.05

Vuorensolan artikkelissa sivutaan hyvin vähän suoraan asuntosijoittamiseen käytettävää aikaa. Jos vaikka omistaa kymmenen sijoitusasuntoa niin kuinka monta tuntia kuukaudessa keskimäärin pitää käyttää asuntoihin liittyvien asioiden hoitoon? 1 tunti, 10 tuntia vai 100 tuntia? Tuolle ajalle pitää lisäksi määritellä joku hinta, riippuen siitä kuinka paljon arvostaa (vapaa-)aikaansa voi tuntihinta olla välillä 0 euroa - 500 euroa. Tämä taas pitäisi vähentää tuotoista.

Lisäksi (pörssilistatuissa) rahastoissa on parempi likviditeetti. Ne voi myydä muutamassa minuutissa pörssin aukioloaikoina. Asunnon myynnissä kuluu helposti kuukausia ennen kuin rahat on tilillä.

Näistä edellemainituista syistä en harrasta asuntosijoittamista. Koen erittäin epämiellyttäväksi ajatuksen siitä että minun pitäisi alkaa selvittää vuokralaisen ongelmia aamuyöstä.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 5.1.2021 09.06

RahatonMies kirjoitti:

Itse olen todennut jo aikoja sitten, ettei minulla ole mitään kiinnostusta juosta oravanpyörässä eläkeikään asti. Mikään ei vituta niin paljon kuin herätä kellon soittoon tämän kaamoksen keskellä ja raahata itsensä työpaikalle hukkaamaan koko valoisa aika siihen. Leikitään niin tehokasta, kun esimies on omasta mielestään taas oivaltanut jonkun uuden kivan jutun, mitä alaiset saavat sitten toteuttaa. Kaikki tietävät ettei siitä ole mitään hyötyä ei euroissa tai muutenkaan, mutta suurimmalla osalla ei ole munaa siitä mennä perustellen mainitsemaan.

Hyvä kysymys että mikä pitää miljonäärit kiinni palkkatyössä. Omalta kohdaltani olen huomannut ettei yksi miljoona mahdollista kovin leveää elintasoa - etenkään perheelliselle. Jos jaksan olla viitisen vuotta palkkatöissä niin 5-numeroisen kuukausipalkan lisäksi saan yli puoli miljoonaa euroa optioita ja muita kertaluontoisia tuloja.

Eikä työ ole lainkaan kamalaa. Herätyskello laitetaan sen mukaan miten jälkikasvun pitää lähteä kouluun. Voin käydä vapaasti päiväsaikaan harrastamassa ja tehdä töitä iltaisin. Kotoa käsin toki, minulla on pysyvä etätyölupa. Työn sisältökin on mielekästä, teemme tuotteita joista asiakkaat aidosti pitävät.

Jos minun pitäisi herätä aamusella aikaisin ja tehdä tympeää työtä idioottien kanssa niin ennemmin viettäisin jo vapaaherran elämää. Mutta töiden välillä on eroja. En usko kovinkaan monen palstan miljonäärin tekevän hommia jotka harmittavat päivittäin.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 31.12.2020 11.19

Itsellänikin on mahdollisuus liittyä joutomiehiin lähitulevaisuudessa. Netto-omaisuus nyt noin 1,5 miljoonaa, 90% kiinni osakkeissa. Minulla on lähivuosiksi "kultaiset käsiraudat", seuraavan viiden vuoden aikana pitäisi saada 5-numeroisen kuukausipalkan lisäksi yli puoli miljoonaa kertaluontoisia bonuksia. Olettaen että osakemarkkinat eivät ole täysin romahtaneet vuonna 2025 voin alkaa miettiä mitä tekisi seuraavaksi. Siinä vaiheessa viralliseen eläkeikään on vielä vuosikymmeniä.

Toisaalta varallisuuden kasvaessa olen huomannut omien tavoitteidenkin liikkuvan koko ajan ylemmäs. 2,5 miljoonaa voisi olla perheelliselle sellainen summa ettei tarvitse töistä niin välittää. Ihmetyttää kun netissä vilisee lukuisia kirjoittajia jotka ovat "taloudellisesti riippumattomia" pienimmillään jo 200 000 euroa säästöillä. Voihan tuokin riittää jos asuu kehitysmaassa nuudeleita syöden.

Minullakin on pitkä lista ideoita mitä voisi alkaa työstää jos palkkatyöt alka kyllästyttää. Olen köyhästä perheestä ja kaikki sukulaiset elävät käytännössä kädestä suuhun. Itsekin olin keskiluokkainen tähän vuoteen saakka ja käytännössä tulin miljonääriksi viimeisen puolen vuoden aikana Korona-aikana menestyneen yritystoiminnan myötä. Näistä lähtökohdista minulle olisi varmaan henkisesti vaikeaa olla täysin "tuottamaton" yksilö kaiket päivät.

Pitää pohtia asiaa myös lasten kasvatusten näkökulmasta. Jälkikasvu on koulussa ja haluaisin näyttää esimerkkiä ettei elämässä pääse eteenpäin mitään tekemättä. Rikastumiseni on kantautunut myös kansalaisten korviin ja lapset ovatkin kuulleet muutaman kommentin tyyliin "tiedän että olette rikkaita". Rahan käyttöni on yhtä nuukaa kuin ennenkin, roinan ostaminen lähinnä lisää stressiä. Perheen kanssa matkusteluun aion panostaa jahka pandemia hellittää. Kateellisia ei onneksi ole liiemmälti ilmoittautunut ja elämä sujuu pitkälti kuten tähänkin saakka.

Näytä koko viesti
Pörssiyhtiön henkilöstöantiin osallistuminen - 10.12.2020 01.10

Nyt tuli lisätietoja osto-ohjelmasta. Annin päätyttyä 30.6 osakkeet tulevat tilille parissa päivässä eikä niissä ole myyntirajoituksia. Jos alkaa kaduttamaan voi koko homman perua 20.6 saakka ja saa rahansa takaisin. Näillä tiedoilla ostan maksimimäärän. Eihän tuosta voi olettaa nettoavansa kuin muutaman tonnin vuodessa verojen jälkeen mutta rahaa se on sekin, tässä tapauksessa vielä helppoa ja käytännössä riskitöntä.

Näytä koko viesti
Pörssiyhtiön henkilöstöantiin osallistuminen - 5.12.2020 11.52

Tässä tapauksessa alennus suhteessa käypään arvoon voi olla suurempikin kuin tuo 15%, koska osakkeen hinnaksi muodostuu alempi kahdesta tarkasteluhetkestä 1.1.2021 ja 30.6.2021. Jos osakkeen hinta on $100 1.1.2021 ja $200 30.6.2021 saan ostettua osakkeen hintaan $85 vaikka sen markkina-arvo on $200. Marginaaliveroprosenttini on muutenkin maksimissa joten veroprosentti ei sentään nouse mahdollisten lisätulojen myötä.

Näytä koko viesti
Pörssiyhtiön henkilöstöantiin osallistuminen - 5.12.2020 01.18

hauturi kirjoitti:

Mites noissa nykyään menee veroseuraamukset (nimenomaan tuon alennuksen osalta)?

Hyvä pointti, ei tullut koko asia mieleenkään. Firmalla on henkilöstöä USA:ssa, Euroopassa ja Aasiassa joissa jokaisessa on varmaan eri verosäännökset. Pitääpä kysyä tuotakin.

Näytä koko viesti