Päivän politiikka -
Hantta kirjoitti:

 

Riskilä kirjoitti:

PS on jo lieventänyt pakkoruotsikantaansa Purran johdolla. En väitä, etteikö kokoonpanossa ole kätilöimistä, mutta kyllä se mahdollisuuksien rajoissa on. Paljon on kiinni siitä, saadaanko riittävä enemmistö. Mahtuuhan tuohon vielä Liike Nyt, mutta vaa'ankieliasemaan ei voi päästää.

 

 

Miten? 

Ainakin tuo ohjelma (PS:n Suomalaisuusohjelma 2022), jossa kannustetaan vapauteen, on julkaistu juuri Purran johdon aikana. 

Sinänsä tietenkin pakkoruotsista luopisesta ei kannata joustaa. Se tapahtuu kuitenkin ennemmin taikka myöhemmin (tutkittaessa enemmistä vastustaa sitä). 

Tuolla on usean sivun perustelut ja avaus sivulla 9 ->

Luovutaan ruotsin kieltä koskevista osaamisen vaatimuksista

Lisätään kielivalintojen joustavuutta tekemällä ruotsista valinnainen kieli peruskoulussa.

https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2022/09/Suomalaisuuso...

 

Hesari uutisoi aikoinaan kannan lieventämisestä, mutta se olikin ankka. Oikaisu puolestaan meni minulta ohi.

https://www.suomenuutiset.fi/purra-hs-valehtelee-paakirjoituksessaan-ja…

Joka tapauksessa PS ei hallitukseen pääse, ellei se tee kompromisseja. Eihän pakkoruotsia lakkautettu edelliselläkään hallitustaipaleella, vaikka tuolloin RKP oli harvinaisesti oppositiossa.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -

PS on jo lieventänyt pakkoruotsikantaansa Purran johdolla. En väitä, etteikö kokoonpanossa ole kätilöimistä, mutta kyllä se mahdollisuuksien rajoissa on. Paljon on kiinni siitä, saadaanko riittävä enemmistö. Mahtuuhan tuohon vielä Liike Nyt, mutta vaa'ankieliasemaan ei voi päästää.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -

RKP voi hyvinkin suostua persujen kanssa porvarihallitukseen, kunhan saa kielipoliittisia myönnytyksiä. Persut houkuttelevat väliinputoajia, ja uusia väliinputoajia puolestaan syntyy nykytilanteessa melkoista vauhtia, eli kannatus voi vaaleihin mennessä kasvaa merkittävästikin. Eli voi olla, että kok+ps+kd+rkp on ihan varteenotettava mahdollisuus.

Näytä koko viesti
Harvia -

Meitä on moneen junaan. Kommentti sai ainakin minut hirnahtamaan, mutta alapeukkujen määrästä päätellen monet eivät tykänneet. Olen silti sitä mieltä, että liika varovaisuus siinä, mitä kehtaa kirjoittaa, johtaa tylsempään keskustelupalstaan.

Näytä koko viesti
Uusiutuva energia -
Bingo53 kirjoitti:

Lokan tekojärvi on Euroopan unionin suurin tekojärvi, mikäli ei lasketa mukaan padottuja merenlahtia. Sen avulla säädellään Kemijoen voimalaitoksille tarvittavaa vesimäärää.

Alimman vedentason kohdalla (240 metriä meren pinnan yläpuolella) tekojärven pinta-ala on 216 neliökilometriä ja ylimmällä tasolla (245 m mpy) 418 neliökilometriä. Keskipinta-alalla 315 neliökilometriä sen tilavuus on 1,19 kuutiokilometriä.

Vuotson kanava yhdistää Lokan toiseen suureen Lapin tekojärveen, Porttipahdan altaaseen.

Porttipahdan tekojärvi on Kitisen latvoilla Sodankylässä sijaitseva tekojärvi. Järven pinnan säännöstelyväli on 9 metriä, mikä vastaa pinta-alan vaihtelua välillä 34–214 km². Porttipahdan säännöstelypato sijaitsee järven eteläpäässä. Sen pudotuskorkeus on 30 m ja sen yhteydessä on 35 MW:n vesivoimalaitos.

Ylimääräistä aurinko- tai tuulivoimaa voitaisiin hyödyntää pumppaamalla vettä alemmasta altaasta ylempään ja tuottaa vesivoimaa silloin kun ei paista tai tuule.

Resurssit Suomesta löytyvät, niitä ei vain ole otettu käyttöön.

Porttipahta ja Lokka on käytännössä samalla tasolla, eikä niiden välissä ole voimalaitosta. Porttipahta laskee voimalaitoksen läpi suhteellisen kapeaan ränniin, eli padon alapuolella ei riitä vesi kummoiseenkaan energian varastointiin, ellei pumppaa sitä ylöspäin useamman voimalaitoksen läpi.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj -

Lifa tekee varmasti ihan hyvääkin tavaraa, mutta että on valittu kärjeksi jotain niinkin turhaa kuin kaulassa roikkuva ilmanputsari, kertoo siitä, että mitään järkevää vallihautaa ei ole. Maskeja tehdään Kiinassa miljoonalla eri pajalla. Hiukkas- ja kaasusuodattimissakin valikoimaa löytyy tuhannelta eri valmistajilta. Ilmanputsari on käytännössä puhallin+suodatin, eli hyvin yksinkertaista teknologiaa, ja erot kahden eri valmistajan laitteiden välillä ovat käytännössä ulkonäössä ja käyttöliittymässä, jos valitaan saman kapasiteetin laite.

Pöyhäistäänpä siis vähän tuota kaulassa roikkuvaa aparaattia. Laite tuottaa siis puhdasta ilmaa hengitysvyöhykkeelle. Siis silloin, kun laite ja käyttäjä sattuvat olemaan sellaisessa asennossa, että ilmavirta osuu oikeaan paikkaan. Lisäksi ulkoiset ilmavirrat sekoittavat ja ohjaavat laitteen tuottaman puhtaan ilman muualle. Entäpäs teknologia sitten: hepa-suodatin, UV-valo+TiO2 pinnoite+ionisaattori. Hepa poistaa hiukkaset, mukaan lukien virukset ja bakteerit. Näille muille tekniikoille jää siis kaasumaisten aineiden hapettaminen. Suurella armuudella voin sanoa, että 40 l/min ilmavirralla reaktioaika laitteessa jää niin pieneksi, että mitään vaikutusta niillä ei ole. Enkä minä ainakaan viitsisi roikottaa tuollaista möykkyä kaulassa, ja vieläpä maksaakin siitä.

Näillä eväillä pysyn erossa Lifasta.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -

Perhanan hankala nimi taivuttaa tuo Kiukas. Olen kuitenkin tullut johtopäätökseen, että oikea taivutus menee kuten taivutettaisiin liukas, eli Kiukas - Kiukkaan.

t. Kieli Poliisi

Näytä koko viesti
Energia -

Usein laitetaan hiilinielu, hiilivarasto ja biodiversiteetin säilyttäminen samaan nippuun, vaikka niiden tavoitteet ja menetelmät ovat osittain ristiriitaisia. Totta on, että nopeasti kasvava tiheä talousmetsä sitoo tehokkaimmin hiilidioksidia ilmasta, mutta toimii huonosti/väliaikaisesti hiilivarastona (riippuen tietysti siitä, mihin käyttöön hakattu puutavara menee) ja on biodiversiteetiltään yksipuolinen. Vanha metsä puolestaan toimii hiilivarastona ja lajistoltaan monipuolisena, mutta sitoo hitaammin hiilidioksidia. Jonkinlainen tasapaino olisi löydettävä, jotta metsätalous ja luontoarvot eivät olisi ainaisessa ristiriidassa.

Nyt kun EU:n tasolla ollaan kovalla tohinalla suojelemassa metsiä syytä tai toisesta, Suomen metsät nousevat keskusteluun erityisesti kahdesta syystä: 1) niitä on vielä jäljellä ja 2) ne ovat muusta Eroopasta katsottuna siellä, missä kaikki tällaiset toimenpiteet on parasta tehdä, eli jossain muualla.

Näytä koko viesti
Nordea -

edit. Velho ennätti ensin

Näytä koko viesti
Nightingale Health -

Itse päätin pysytellä erossa tästä puljusta. Mulla hälytyskellot soivat silloin, kun yhdistetään yksi (kallis) mittaustekniikka, erilaiset markerit, AI ja koneoppiminen. Tämä helposti tarkoittaa sitä, että luotettavia analyysejä ei pystytä tekemään, mutta toivotaan, että tulevaisuudessa AI kaivaa tarvittavat korrelaatiot datasta. Tähän mennessä minun tietääkseni mikään firma ei ole saanut tehtyä näistä asetelmista mullistavaa liiketoimintaa.

Näytä koko viesti