Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 14.6.2022 02.22

En usko, että uudehkot ja järkevän kokoiset omakotitalot ottavat juurikaan osumaa. Päin vastoin voisi ajatella jopa kysynnän lisääntyvän, koska halvintahan se asuminen on omakotitalossa. 

Liian vanhat ja liian isot omakotitalot kyllä varmasti ottavat osumaa. Ei niitä ostajia välttämättä ole jonoksi asti, jos on vaikkapa 80- luvulla rakennettu 200m2 talo suoralla sähkölämmityksellä. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 27.4.2022 02.10

Nykyisessä tilanteessa tasapainon löytyminen onkin kyllä mielenkiintoinen juttu. Kustannusten noustessa rajusti kohteiden aloituksia lykätään, kun odotellaan hintojen normalisoitumista. Hintojen joskus mahdollisesti laskiessa syntyy suuri kysyntäpiikki, joka tietenkin nostaa hintoja. Melkoinen oravanpyörä.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 16.3.2022 08.38

Farseer kirjoitti:

"Piippo Oyj on suomalainen pörssiyritys, joka valmistaa sitomiseen, nostamiseen ja kiinnittämiseen soveltuvia tuotteita maatalouskäyttöön, vähittäiskauppaan ja yrityksille. Yhtiön tuotteisiin lukeutuvat muun muassa paalauslangat ja -verkot, köydet, narut ja vaijerit."

Joo, kustannusinflaatio nousee mutta maataloudessa tuollaisten tuotteiden tarve todennäköisesti nousee lisää. 

Ihan mielenkiinnosta, miksi ajattelet että ko. tuotteiden tarve maataloudessa nousee? En ole asiantuntija, mutta itse ajattelen että tarve pikemminkin vähenee tai pysyy ennallaan. Tulee parempia koneita = tarvitaan vähemmän paalauslankoja ja verkkoja yms tarvikkeita. Tilojen koko kasvaa = tehokkaat tilat ja automaattivehkeet eikä viritellä mitään naruja ja vaijereita. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 2.8.2021 10.41

Voi olla, että kapasiteetti ei olisi riittänyt juristiksi saakka jos et tuota lausetta annetussa asiayhteydessä ymmärrä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.7.2021 02.29

Dharma kirjoitti:

Koronan vaarallisuus johtuu sen lamauttavasta vaikutuksesta sairaalatoimintaan. Itsekin elin yli kuukauden niin, että käytössäni oli vain Falckin yksityinen ambulanssi, kun julkisia ei voinut edes yrittää tilata. Tätäkään ei koronasta moni tajua. Tosin elin Hanoissa kaksi vuotta vaippaikäisten lasten kanssa ilman minkäänlaista ambulanssia, joten ei minua niin haittaa.

 

 Tämä kyllä vahvistaa sen sun Dunning-Kruger diagnoosin. Luultavasti mun kuusivuotias tytärkin tajuaa tämän koronasta. 

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 13.2.2021 09.51

Rikkaisiin naimisiin ja mielellään ilman avioehtoa. 

Näytä koko viesti
Musti ja Mirri - 21.1.2020 01.01

Saapasmono kirjoitti:

Kieltämättä ovat erikoista sakkia. Mutta heidän pohjavaikutus on todella suuri. Jos viidessä vuodessa tulee 20-100 pentua (1-5 pentuetta / vuosi riippuen kasvattikannasta) ja he kehottavat ostamaan ruoat jostain muualta, niin se kertautuu. Varsinkin kun nämä ensimmäiset (osa näistä) pennunomistajat kertovat eteenpäin. Myöskin kasvattajat tykkäävät laittaa pentupakkauksia koirilleen mukaan. Penturuoat, hihnat/valjaat, ensimmäinen lelu jne. Long tail-myyntiä olisi tuhottomasti, jos vain saataisiin kasvattajien kanssa luottamus takaisin.

Kissapuolesta en tiedä. Järkeviä kasvattajia on käsittääkseni kiitettävä määrä, mutta kissanpentumarkkinassa nuo maatiaiset taitaa myydä aika paljon "kun ei maksa paljon". Siellä tuntuu olevan järkyttävä määrä pentuja ja ABC:n peräkonttimyyntihommia. Näissä toki varmaan jotain lelumyyntejä löytyy pitkällä tähtäimellä. Mutta kun se raha ei ole siellä.

Minun mielestä hieman yliarvioit tätä kasvattajien pohjavaikutusta. Voi olla, että kasvattaja suosittelee jotain tiettyä ruokaa. Mutta en usko heidän sanovan, että älä osta tätä Mustista ja Mirristä. Mustissa ja Mirrissä näyttäisi olevan koiran ruuissa kolmisenkymmentä eri tuotemerkkiä myynnissä, joten luultavasti sieltä saa ostettua kaikkia yleisimpiä markkinoilla olevia koiran ruokia. Ja sieltähän sitä ostetaan mistä helpoiten saadaan. Tässä M&M on vahvoilla, sillä ainakin minun kotikulmilla liikkeet on sijoitettu supermarkettien auloihin ja kauppakeskuksiin, joten niihin ei tarvitse erikseen mennä vaan ne on siellä missä muutenkin asioidaan. Itse en ainakaan alkaisi tilaamaan koiranruokasäkkiä verkkokaupasta vaan nappaisin sen mukaan joko ruokakaupasta tai aulassa olevasta eläinkaupasta (näin myös toimin silloin kun vielä koira oli taloudessa)

Mitä tulee puruleluihin, raapimapuihin ynnä muihin, sanoisin miltei kaikkien myyvän samaa paskaa eri paketissa. Eli saatavuus on tässäkin valttia.

Verkkokauppa vaikutti minusta ihan normaalilta verkkokaupalta. En keksinyt siitä äkkiseltään mitään huonoa (en nyt toisaalta mitään niin ihmeellisen säväyttävääkään).

 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 30.12.2019 06.24

Onkija kirjoitti:

Empiirisestihän koko tammiralli (January effect) perustuu Small Capeihin. Jos ottaa Small Capit otannasta pois, niin tammiralli ei ole tilastollisesti merkitsevä. Tämä siis jenkkimarkkinoilla.

Löytyisiköhän jotain instrumenttia jolla voisi lähteä ottamaan betsiä tammirallin puolesta Helsingin pörssin Small Capeista? En itse ainakaan äkkiseltään löytänyt, mutta vika saattaa olla etsijässä.

Näytä koko viesti
Huhtanen Capital - 8.7.2019 07.36

Tämä vaikuttaa kyllä sellaiselta keissiltä, että saattaa lähteä joku lukemaan tiilenpäitä. Ainakin jos Kauppalehden foorumin kirjoitteluja on uskominen. Eilen siellä oli aika villiä juttua parin sivun verran mutta moderointi poistanut viestit tänään. 

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 14.11.2018 12.56

En kyllä mitenkään usko, että mistään pankista saa 100% lainaa metsää vastaan. Vakuusarvo on melko varmasti huomattavasti pienempi.

Minusta olisi loogista, että päätehakkuukypsän metsän vakuusarvo olisi pienempi, kuin hyvässä kasvuvaiheessa olevan kasvatusmetsän, koska se takaa pankin saatavat paljon pidemmmäksi ajaksi. En tiedä onko näin, mutta voisi olla.

Näytä koko viesti