Olet täällä

Tammiralli - 30.12.2019 06.24
Onkija kirjoitti:

Empiirisestihän koko tammiralli (January effect) perustuu Small Capeihin. Jos ottaa Small Capit otannasta pois, niin tammiralli ei ole tilastollisesti merkitsevä. Tämä siis jenkkimarkkinoilla.

Löytyisiköhän jotain instrumenttia jolla voisi lähteä ottamaan betsiä tammirallin puolesta Helsingin pörssin Small Capeista? En itse ainakaan äkkiseltään löytänyt, mutta vika saattaa olla etsijässä.

Näytä koko viesti
Huhtanen Capital - 8.7.2019 07.36

Tämä vaikuttaa kyllä sellaiselta keissiltä, että saattaa lähteä joku lukemaan tiilenpäitä. Ainakin jos Kauppalehden foorumin kirjoitteluja on uskominen. Eilen siellä oli aika villiä juttua parin sivun verran mutta moderointi poistanut viestit tänään. 

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 14.11.2018 12.56

En kyllä mitenkään usko, että mistään pankista saa 100% lainaa metsää vastaan. Vakuusarvo on melko varmasti huomattavasti pienempi.

Minusta olisi loogista, että päätehakkuukypsän metsän vakuusarvo olisi pienempi, kuin hyvässä kasvuvaiheessa olevan kasvatusmetsän, koska se takaa pankin saatavat paljon pidemmmäksi ajaksi. En tiedä onko näin, mutta voisi olla.

Näytä koko viesti
Altia - 19.3.2018 05.23

Antia ei keskeytetty, joten ainakaan moninkertaista ylimerkintää ei taida tulla. 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 14.3.2018 06.00

Ei tainnut olla riittävä sun veropommin purkamiseen wink

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 14.3.2018 05.46
Reeti kirjoitti:

 

Itselläni sattui pitkään pantatun osakesijoittamisen alku loppuvuoteen 2008 ja siten luckboxasin suuresti ajoituksen ja olen päässyt nauttimaan tästä 10v huimasta rallista koko ajan lisääkin ostaen. Nyt sitten seurauksena on että, oleelliset lifetime likvideetit on kiinni helvetisti nousseissa positioissa ja salkku on tikittävä veropommi, johon ei voi koskea. Useita positioita, jotka nousseet joko useita satoja tai jopa tuhat prosenttia ja siten noiden osalta myyntihinnasta menisi verottajalle reilu 25%. Esimerkkeinä Wärtsilä ja Neste -positiot ovat käytännön ikiholdissa tämän vuoksi (no joo, vuoden kahden sisään 10v hankintameno-olettama tuo vähän tolkkua tilanteeseen).  Kuitenkaan nykyisellään ei mielestäni ole ollut mahdollista löytää odotusarvoltaan sellaisia sijoituskohteita, jotka biittaisi maksuuntulevat verot - hence, istun ja jökötän positioideni päällä pssiivisena.  :(

Josko se pörssiromahdus tulisi tänä vuonna, niin pääset tuosta vero-ongelmastasi ja saat lifetime likviditeetit käyttöösi! 

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 12.12.2017 10.26
Parkki kirjoitti:
Sssuper kirjoitti:
Iletus kirjoitti:

0,0001% sssuper on keksinyt jotain mullistavaa ja suuri yleisö paisteja.

Sen nimi on SssuperMartingale

Parkki, maili on valmiina lähetettäväksi mutta vielä yhdellä ehdolla, että lupaat aloittaa sen hyödyntämistä vasta perjantaina, arvostella saat heti, koska siinä on simulaatio-mahdollisuus.

 

Juu, nou hätä. En paljasta asiasta mitään ja annan sinulle mahdollisuuden kommentoida arvostelua ennenkuin julkaisen sen.

Ketju on saamassa loppuhuipennuksen. Toivon hartaasti, että saan lukea arvostelun heti huomenna aamukahvia nautiskellen.

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 12.12.2017 09.50

Noin 15 vuotta sitten kerroin innoissani vedonlyöntiä hieman enemmän harrastaneelle kaverilleni keksimästäni systeemistä. Hän sitten naureskeli että wau, olet keksinyt martingalen uudelleen. Kieltämättä tästä tulee nyt sama mieleen. 

Näytä koko viesti
Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 12.12.2017 01.50

Sinun kannattaisi nyt esitellä se ideasi tässä ketjussa, niin saat varmasti analyysin ideastasi. Et häviä siinä mitään.

Näytä koko viesti
Kolumni: Asuntorahastoihin virtaa rahaa – toistaiseksi - 18.5.2017 11.10

"jonain päivänä käy vielä niin, että ensimmäinen asuntorahasto ilmoittaa tappiollisesta kvartaalista, koska arvonnousu osoittautui negatiiviseksi"

Akin ennustus toteutuikin aika nopeasti.  ***Orava Asuntorahasto: Tulos -0,978 milj. euroa 1-3/2017 (edell. +1,9 milj. euroa 1-3/2016)

Aika hauskasti oli sanottu osarissa: " Koko maan vanhojen asuntojen hintanousu antaa edelleen odottaa itseään." Hahhah, kauankohan meinaavat odotella?

Näytä koko viesti