Ilmastonmuutoskeskustelu -

Nyt kun Dharma on mainittu, niin hänet vois kyllä vapauttaa banneista. Tulis vähän palstalle eloa. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -
Crusader kirjoitti:

Tonttia en pääse hyödyntää vaikka on hyvällä paikalla ja valmiit suunnitelmat hahmoteltua, ei löydy firmaa mikä osaisi rakentaa kolmea pientä yksiötä järkevällä kustannuksilla. Alle 100m2 ja laatikko ja halvat ratkaisut niin tarjottu 3-4te m2.

En tiedä mitkä mielestäsi ovat "järkevät kustannukset", mutta kyse ei varmaankaan ole siitä, että kukaan ei osaisi. Kyse on siitä, että niihin "järkeviin" kustannuksiin pääseminen ei ole enää mahdollista. 

Näytä koko viesti
Suomen Asuntoneuvoja -
TL kirjoitti:

Tai Kimi Räikkönen saa suunnattua markkinoinnin ja esittelyt aidoille ostajille uteliaiden töllistelijöiden sijaan.

Käykö sijoitusasuntojen näytöissä uteliaita töllistelijöitä?

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Sähkölämmitteisen talon liittäminen maalämpöön vaatii vesikiertoputkiston rakentamisen, eli lattiat auki ja putkitus tai sitten putket+patterit pintavetona. Nostaa siis aika merkittävästi maalämpöön vaihtamisen kustannuksia. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -
JR kirjoitti:

 

Edit: Pitää tietää just sen verran, että pystyy vertaamaan betsejä. Eli esim että onko jossain pelissä jatkoaika, ja onko se mukana joissakin kertoimissa, ja puuttuu toisista.

 

Eikös tuo ole jo aika paljon?

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Onhan se melko hämmästyttävää, että urheiluvedonlyöntiä voi harjoittaa voitollisesti tyylillä "en tiedä urheilusta mitään eikä kiinnosta". Eli varmaan sitten kuitenkin jonkinverran tiedät ja olet kiinnostunut. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

En usko, että uudehkot ja järkevän kokoiset omakotitalot ottavat juurikaan osumaa. Päin vastoin voisi ajatella jopa kysynnän lisääntyvän, koska halvintahan se asuminen on omakotitalossa. 

Liian vanhat ja liian isot omakotitalot kyllä varmasti ottavat osumaa. Ei niitä ostajia välttämättä ole jonoksi asti, jos on vaikkapa 80- luvulla rakennettu 200m2 talo suoralla sähkölämmityksellä. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Nykyisessä tilanteessa tasapainon löytyminen onkin kyllä mielenkiintoinen juttu. Kustannusten noustessa rajusti kohteiden aloituksia lykätään, kun odotellaan hintojen normalisoitumista. Hintojen joskus mahdollisesti laskiessa syntyy suuri kysyntäpiikki, joka tietenkin nostaa hintoja. Melkoinen oravanpyörä.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

"Piippo Oyj on suomalainen pörssiyritys, joka valmistaa sitomiseen, nostamiseen ja kiinnittämiseen soveltuvia tuotteita maatalouskäyttöön, vähittäiskauppaan ja yrityksille. Yhtiön tuotteisiin lukeutuvat muun muassa paalauslangat ja -verkot, köydet, narut ja vaijerit."

Joo, kustannusinflaatio nousee mutta maataloudessa tuollaisten tuotteiden tarve todennäköisesti nousee lisää. 

Ihan mielenkiinnosta, miksi ajattelet että ko. tuotteiden tarve maataloudessa nousee? En ole asiantuntija, mutta itse ajattelen että tarve pikemminkin vähenee tai pysyy ennallaan. Tulee parempia koneita = tarvitaan vähemmän paalauslankoja ja verkkoja yms tarvikkeita. Tilojen koko kasvaa = tehokkaat tilat ja automaattivehkeet eikä viritellä mitään naruja ja vaijereita. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Voi olla, että kapasiteetti ei olisi riittänyt juristiksi saakka jos et tuota lausetta annetussa asiayhteydessä ymmärrä.

Näytä koko viesti