Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Kiitos paljon kattavasta vastauksesta. Samaa mieltä lähes kaikesta tuohon dynamiikkaan liittyen.

Yksi vahva tekijä on myös markkinointi. Suuri osa trendikkäistä jojoista käyttää suhteellisen suuren osan coin supplysta markkinointiin, jolloin hype pysyy helpommin pinnan yläpuolella. Pelkällä teknologialla ja tiiviillä, pienellä yhteisöllä pääsee pitkälle onnistumisissa, mutta aikajana on pidempi ja todellisia läpimurtoja vaaditaan näissä tapauksissa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Oletko Antti seurannut Iotan kehitysputkea? Ja jos niin mitä mielipiteitä? Täydellinen web3-layer, kestää tarkemmankin vertailun, tuossa korissa on vain muutamia jotka pystyvät samaan yhtä laaja-alaisesti ja ratkaisee onnistuessaan pitkälti nykykryptojen ongelmat.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

https://www.ft.com/content/60e0ea28-043c-36e7-a1b9-a90359655dbb

https://www.ccn.com/japans-horrific-gdp-spiral-poses-major-u-s-stock-market-threat/

Näitä oirelistoja lukiessa olisi mielellään paremmin kartalla mikä tilanne on 3-6kk päästä sillä oletuksella, että Kiinan lockdown jatkuu. Nyt on mennyt kuukausi ja noin 15% on resolved cases. Tilanne tulee olemaan päällä vielä pitkään, oli lopputulema mikä tahansa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Kiitoksia jo tässä vaiheessa Ristolle, petterille, Xmanille ja muille asiallista ja rakenteeltaan erinomaista keskustelua ylläpitäville foorumilaisille. 

Wuhanin esimerkin perusteella suhteellisen selvää on, että terveydenhuolto pettää täysin, jos epidemia pääsee paikallisella tasolla iskemään näin laajasti. Toki koska tämä on jo tapahtunut Wuhanissa, Manner-Kiinassa ja muualla maailmassa näyttäisi tilanne olla paremmin hallinnassa ja reagointi paremmalla aikataululla. Ajan ostaminen rokotteen kehittämiselle tuntuu olevan monen maan agendalla toimenpide top kolmosessa, joten vielä ei voi oikein hengähtää.

Makropuolesta enemmän ymmärtäviltä lukisin mielelläni, miten Kiinan mahdollinen useamman kuukauden grid-shutdown vaikuttaa markkinoihin Aasiassa ja myös muualla. Omissa kirjoissa yhteiskuntarakenteiden ja talouden kestävyys on suurempi uhka kuin terveydelliset tekijät, jo tammikuun ensimmäisistä uutisista lähtien.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Tällä hetkellä 273 on testattu, 61 positiivista. Risteilyalusten buffeteissa ja suljetussa, pienen tilan ympäristössä tällainen räväkkä virus ensimmäisen polven tartuttajasta leviää nopeasti. 

Tässä on pari mielenkiintoista kulmaa. Nyt kaikki testataan. Tätä ei ole tapahtunut Wuhanissa testien kontrolloidun käyttöönoton vuoksi. Kiinan valtiolla ei ole nyt myöskään minkään sortin kontrollia informaatioon eli viruksesta, sen tappavuudesta ja leviämisestä saadaan hyviä signaaleita tässä parin viikon sisään kun kaikki risteilyaluksen asukkaat on testattu. 

Tästä saa ensimmäistä kertaa myös suht järkevällä otoksella tehohoitoa vaativien potilaiden jakauman (pienellä vääristymällä koska risteilyaluksen mediaani-ikä on varmasti 50 paremmalla puolella) sekä ainoastaan lieviä oireita saavan määrän. Sanoisin, että Kiinassa ei ole juurikaan testejä haaskattu vuotavaan nenään. Joistain vahvistamattomista lähteistä on tullut luettua että aasialaisilla miehillä pahimmat ongelmat, mutta paatilla on sen verran jenkkejä että varmasti tulee signaalia myös tästä. 

Kaikki tämä on tietysti spekulointia, mutta koska kyseistä rypästä seurataan niin tarkkaan, tästä saa sekä tärkeää tietoa tutkimuskäyttöön että helpottaa asioiden laittamista oikeaan mittakaavaan.

Edelleen pidän pahimpina uhkina talouteen ja yhteiskuntarakenteisiin jäävät jäljet, jotka voivat olla vielä läsnä vuosikymmenen päästä pahimmassa, täysimittaiseen pandemiaan johtavissa skenaarioissa. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
wickerman kirjoitti:

Omasta mielestä keskusteluissa jätetään myös huomioimatta liiaksi kiinalaisten ja/tai kaakkois-aasialaisten keskinäinen kanssakäyminen. Ne jotka ovat käyneet edes kiinalaisessa ravintolassa kiinalaisten kanssa tietävät miten pöytään tuodaan tusinan verran eri lautasia ja pannuja joista jokainen omia ruokiaan ottavat ja hyvinkin usein tikuilla jotka ovat omassa suussa pyörineet.

Tähän kun lisää vielä sen pienen, faktaksi useissa lähteissä tarkistetun kuriositeetin, että:

"On Saturday, two days before Wuhan told the world about the severity of the outbreak, it hosted a potluck banquet attended by more than 40,000 families so the city could apply for a world record for most dishes served at an event. " 

Jaetaan parikymmentätuhatta ruoka-annosta ja sit lähdetään kiinalaisen uuden vuoden viettoon karanteenin alta. Vuotuinen tapahtuma, josta paikallista dokumentaatiota täällä: https://m.weibo.cn/status/4462935805605012?#&video

Sanoisin että tällä on jotain tekemistä sekä Wuhanin outbreakin laajuuden kanssa. Myös Wuhanin kaupungin pormestari on useassa yhteydessä myöntänyt tämän.

“We haven’t disclosed information in a timely manner and also did not use effective information to improve our work.”

The mayor of Wuhan has faced scrutiny for allowing a massive Lunar New Year banquet - involving 40,000 families - to take place despite the spread of the virus.

(https://www.sbs.com.au/news/mayor-of-wuhan-admits-delays-in-providing-accurate-information-on-the-coronavirus-outbreak)

Kuolleisuudesta sen verran että suurin osa pienistä oireilijoista flunssailevat kotona ja heitä voi olla satoja tuhansia. Tämä vääristää kuolleisuuden lukemia toisaalla, kun taas se että kriittisessä tilassa olevat ovat vielä "flipissä" (kuolee tai elää), vetää köyttä toisesta suunnasta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Tänään julkaistu ja luonnollisesti vertaisarviota vailla oleva pahvi:

https://biorxiv-cache.s3-us-west-2.amazonaws.com/2020.01.30.927871.full.pdf

Pointtina se, että tämä tulkinta, jos oikea, nostaisi aika paljon prosentteja sille, että virus olisi laboratoriotyötä. Julkaisun jälkeisiä reaktioita alan tyypeiltä alla ja asiantuntijoilta "oh my godit" särähtää aina vähän korvaan. 

Miehen krediitit:

Research Scientist, International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology1992, BSc (Hons) in Chemistry, St Stephen's College, Univ. of Delhi; 1994, BA in Natural Sciences, Univ. of Cambridge; 1998, PhD in Biochemistry, Univ. of Cambridge; 1998, MA (Honorary), Univ. of Cambridge. 1998-99, postdoctoral fellow, Univ. of Cambridge. Since 1999, Research Scientist, International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology, New Delhi, India. Published author of literary fiction; weekly columnist for a news webzine. Expertise/interests: research into Mycobacterium tuberculosis and dengue. Recipient of awards and honours: Cambridge Nehru Centenary Fellowship (1992); Scholarship, Pembroke College, Cambridge (1995); Associate Fellow, Indian Academy of Sciences (2003-06); Young Scientist Medal, UDCT, India (2006); Young Scientist Medal, Indian National Science Academy (2007).

Miehen krediitit:

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Hauturille:

http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

Kyse ei varsinaisesti ollut kuitenkaan ainoastaan tiedemiehistä eikä varsinaisesta monte carlo tyyppisestä simulaatiosta. Ajoitus oli foliohattuilijoille erinomainen, about samaan aikaan kuin outbreak sai alkuaskeleensa. Vähän kevyttä, pintapuolista huttua, mutta pohdinnat pandemian vaikutuksista muuten yhteiskuntaan ja talouteen olivat ihan mielenkiintoisia.

https://youtu.be/AoLw-Q8X174 "Highlight reel" projektista.

Näytä koko viesti
Aspire Global -
Marraskuu kirjoitti:

Miten Aspire on kyennyt tähän asti kasvamaan ja parantamaan tulostaan vaikka se on asiakkaiden mielestä niin paljon huonompi kuin muut?

1.) Koska vipit harvemmin huutelevat netissä. 2.) Koska nousuveden mukana kaikki veneet nousevat arvioita on vaikea tehdä. Aspire ei mielestäni ole missään nimessä huonoimmasta päästä pörssirahapelitaloista, penninvenyttämistä ovat harjoittaneet aina mutta koska näin ovat siinä myös hyviä. Nyt kun Ruotsin mukana koko ala rytisee alaspäin niin tästä taidosta ei ole varsinaisesti haittaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Meuro kirjoitti:

Saapa nähdä lähteekö markkina tämän tapahtuman johdosta kunnon nousuun taas kuten jotkut arvioivat

https://www.coindesk.com/events/consensus-2018/

https://www.coindesk.com/events/consensus-2018/sponsors/

Mielenkiinnolla odottelen keskiviikon Streamr osuutta, suomalaiselta tiimiltä tulossa real world applikaatio (data marketplace) ja kaksi uutta kumppania ulos keskiviikkona.

Näytä koko viesti