Lehto Group -

Pidemmällä tähtäimellä on tietenkin potentiaalia, mutta hieman tässä mietityttää, onko seuraavaan 2-3 kuukauteen näköpiirissä mitään, mikä piristäisi yrityksen näkymää? Mahdollisesti joku Lippulaivan tasoinen projekti? Näistä tappiollisista projekteista eroon pääseminen näyttäisi olevan pidemmän aikaa kestävä prosessi ja vaikutukset tulokseen eivät varmastikaan heti katoa.

Lisäksi huolettaa, että jos ei tiedetä mitä näille projekteille tehdään, miten voidaan edes luotettavasti arvioida niistä koituvia kustannuksia (vuoden loppuun luvattiin tiedottaa toimenpiteistä)? Siinä mielessä tässä on realistinen mahdollisuus, että lähitulevaisuuden näkymät heikkenevät entisestään, kun huonoista projekteista koituvat kustannukset selviävät kokonaan.

Kevennyksenä: vaikka kyseessä onkin kivulias case, hieman nauratti tämä lainaus Lehdon työpaikkailmoituksessa (haetaan useita työnjohtajia korjausrakentamiseen):

Jos olet tuskastunut perinteiseen kilpailu-urakointiin, jossa tulos syntyy kiristämällä vyötä ja juoksemalla kovempaa, unohda se. Suunnittelemme jokaisen hankkeemme itse asiakkaan kanssa, sillä uskomme, että meillä on rakentajina paras tieto siitä mitä erilaiset suunnitteluratkaisut maksavat.

Näytä koko viesti
Lehto Group -
Jeans kirjoitti:

Sisäpiirin myynnit olivat tietysti negatiivinen signaali, mutta kun perustajat irtaantuvat omistuksistaan sellaisia kokoluokan summia vastaan, joilla helposti elää hyvän loppuelämän, niin se ei aina tarkoita, että mietitään pelkästään 100% odotusarvon maksimointia. On hyvin mahdollista, ettei remppafirman perustajajäsen ei edes ymmärrä pörssiosakkeen valuaation perusteita. On loputtomasti esimerkkejä, joissa perustaja tai muu iso sisäpiirin omistaja myy positionsa muusta syystä ja osake jatkaa nousuaan.

Mulla oli samat ajatukset tämän suhteen. Jälkeenpäin tuo myyntien ajoitus + tulosvaroitukset tietenkin epäilyttävät, mutta sillä hetkellä tuntui jollain tapaa jopa hyvältä ostomahdollisuudelta (markkinoiden mahdollisesti ylireagoidessa). Tosin saatiinhan tässä positiivinenkin signaali, kun Myllymäki (yksi näistä keväällä myyneistä) osti Lehtoa takaisin.

No joo, tulee ainakin vastaisuudessa oltua varovaisempi sisäpiirin myyntien kanssa.

Jeans kirjoitti:

Lehto-keissistä toki tekee kummallisen, miten pieleen sen jälkeiset ohjeistukset ovat menneet. Mulla on 10,88e keskimääräinen ostohinta eli -50% meni rikki ja siten tästä sijoituksesta tuli mun kaikkien aikojen huonoin (tai saattaa olla toiseksi huonoin).

Suunnilleen sama tilanne täällä. Vielä melko iso osa salkusta tässä kiinni - tosin sijoitushan on vielä kesken. Markkinoiden odotukset ovat niin alhaiset tällä hetkellä, että luulisi kurssin nousevan vauhdikkaasti jos vain positiivisia uutisia alkaa tippumaan (toisaalta tiedottamiseen on jatkossa vaikeampi luottaa).

Jeans kirjoitti:

Ehkä se mitä eniten näin jälkeenpäin mietin on ylipäätänsä rakennusalaan sijoittamista tässä vaiheessa sykliä, kun löytyy tuhansia (Lehdon sisäpiiri mukaanlukien), jotka tulevat huomaamaan syklin käänteen ennen mua. Tällainen tieto oli varmasti jo osittain leivottu Lehdon kurssiin, ja siksi luvut näyttivät halvoilta, eli ns. "Value Trap". Sen mitä ite (ainakin luulen) ottaneeni opikseni on olla entistä tarkempi syklisten yhtiöiden sijoittamiseen tässä vaiheessa sykliä. Vaikka Helsingin pörssistäkin löytyy halpoja P/E firmoja vieläkin, niin jos maailmantalous kosahtaa tulee kyllä typerä olo niiden omistamisesta.

Tässä syklispekuloinnissa näin myös positiivisen puolen: Lehto on suhteellisen "terve" rakennusfirma, joten negatiiviset odotukset syklin suhteen on voitu leipoa liian vahvasti sen kurssiin. On mielestäni myös loogista, että parhaimmassa asemassa olevat firmat voivat jopa hyötyä tilanteesta, jossa toimialalla noin yleensä menee hetkellisesti heikommin?

Sykli ei tosiaan varsinaisesti ollut syynä tähän tulosvaroitukseen (vaikkakin se voi olla osasyynä Lehdon markkina-arvoon), joten jää vielä nähtäväksi miten tuo oletus pärjää todellisuutta vastaan.

Näytä koko viesti
Lehto Group -
Velho kirjoitti:

Juu, jatka ihmeessä! Virheet kannattaa tunnustaa mutta turha itseruoskiminen on tarpeetonta. Tokihan Lehdolla oli hyvä rekordi ohjeistuksen ylittämisestä ja ylipäätään kasvusta ja hyvästä kannattavuudesta. Eivät nämä ole merkityksettömiä asioita kun harkitsee sijoituspäätöstä ja sitä uskooko johdon puheisiin. Paljon näyttää olevan sharevillessä ym. jälkiviisaita liikkeellä jotka "tiesivät" tämän etukäteen, mutta kertoohan kurssireaktiokin siitä, että negari oli poikkeuksellisen raju ja yllätti markkinat täydellisesti.

Samaa mieltä, jälkiviisaana on helppo analysoida.

Vaikka historia pörssissä onkin lyhyt, kahden peräkkäisen negatiivisen tulosvaroituksen ennustamiseen ei mielestäni ollut edellytyksiä aikaisemman tiedottamisen perusteella. Ja sijoittajan pitäisi kuitenkin voida luottaa pörssiyhtiön tiedottamiseen jonkin verran.

Tässä kun laskee yhteen sisäpiirin myyntien ajoituksen + kaksi peräkkäistä negaria, voisi ylioptimistisena toivoa, että tuloksena saadaan Finanssivalvonnan aktivoituminen.

Ja kuten tässä ketjussa jo mainittiin, syyt tulosvaroitukseen löytyvät korjausrakentamisen ja hyvinvointitilojen puolelta. Lisäksi mainintana oli uusien tehtaiden käynnistyskustannukset. Moni tuntuu nyt ihmeellisellä tavalla yhdistävän mm. Lippulaivan viivästyksen ja asuntorakentamisen syklin tähän tulosvaroitukseen.

Hyvinvointitilat / puolivuosikatsaus

Yksilöllisten hoivarakennushankkeiden toteutus vaatii aikaisempaa enemmän suunnittelua ja työtä, mikä osaltaan on vaikuttanut palvelualueen projektikatteiden heikkenemiseen katsauskaudella.

Hyvinvointitilat / tulosvaroitus

Myös Hyvinvointitilat-palvelualueella projektien katteet ovat edelleen kehittyneet negatiivisesti ja yksikössä on myös tappiollisia projekteja. Palvelualueella on elokuussa nimetyn uuden johdon toimesta tehty toimia projektinhallinnan kehittämiseksi, ja toimintaa on aiempaa selkeämmin suunnattu omien tuotekonseptien kehittämiseen sekä oman tehdasvalmistuksen tehokkaampaan hyödyntämiseen. Näiden toimenpiteiden odotetaan parantavan palvelualueen projektien kannattavuutta vaiheittain.

Korjausrakentaminen / puolivuosikatsaus

Katsauskaudella valmistui viisi linjasaneeraushanketta ja kolme peruskorjaushanketta. Kauden päättyessä meneillään oli 17 urakkamuotoista linjasaneeraushanketta, kolme peruskorjaushanketta sekä kolme luovutuksen mukaan tuloutuvaa omaperusteista korjausrakentamishanketta.

Katsauskaudella linjasaneeraustoiminta kehittyi tavoitteiden mukaisesti, mutta peruskorjaushankkeiden katteet olivat selvästi tavoitteita heikompia tai negatiivisia. Projektien kustannusten nousu on seurausta projektien arvioitua suuremmasta työmäärästä sekä alihankintatyön ja joidenkin raaka-aineiden hinnan kohoamisesta. Lehto on organisoinut työnjohdon, suunnittelun ohjauksen ja hankinnan resursseja uudelleen projektien kustannushallinnan parantamiseksi.

Korjausrakentaminen / tulosvaroitus

Korjausrakentaminen-palvelualueella Lehto toteuttaa linjasaneerauksia ja peruskorjaamista. Peruskorjaamisen yksikössä projektit eivät ole edenneet suunnitellusti ja korjaavista toimenpiteistä huolimatta useiden projektikatteet ovat edelleen heikentyneet ja yksikössä on useita tappiollisia projekteja. Peruskorjaustoiminnalla on kokonaisuudessaan huomattava negatiivinen vaikutus Lehdon vuoden 2018 liiketulokseen. Lehto on nopealla aikataululla tutkimassa vaihtoehtoisia ratkaisuja korjausrakentamisen kannattamattomista osista luopumiseksi. Päätöksistä tullaan kertomaan viimeistään vuoden 2018 loppuun mennessä.

Täytyy kuitenkin ihmetellä, miten Lehdolla (joka tuntee moduulirakentamisen hyödyt parhaiten) lähdettiin tällä tavalla tekemään kohteita, joissa moduulirakentamista ei päästä käyttämään samalla tavalla hyväksi.

Miten mentiin noin paljon pieleen laskelmissa? Miten vielä kolme kuukautta sitten oltiin noin pihalla? Ja toki ihmetyttää, miten liikevaihdoltaan suhteellisen pieni segmentti (korjausrakentaminen n. 10% liikevaihdosta H1/2018) vaikuttaa noin paljon tulokseen.

Mitä tästä eteenpäin? Onko toivoa? Haaveskenaariossa tämä on vain hetkellinen notkahdus, karsitaan/saatetaan loppuun huonot projektit, opitaan tästä. Todellisuus voi olla jotain ihan muuta.

Sijoittajille pääkysymys on tietenkin seuraavien vuosien tulos, ei niinkään seuraavan osavuoden. Onko tämä liikevoittoprosentin muutos pysyvää? Mielestäni tästä ei voi vetää sellaista johtopäätöstä. Yhtiö on nyt kuitenkin hinnoiteltu halvaksi jopa alimmalla ennustetulla tuloksella, eli markkinat ilmeisesti näkevät vielä heikomman tulevaisuuden.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Casteliero kirjoitti:

Nyt ollaan tilanteessa, jossa henkilö joka omien sanojenkin mukaan ei ole teknologiasta perillä, eikä muutenkaan niin kiinnostunut aiheesta, sanoo minua käytännössä idiootiksi, kun olen sijoittanut tälläiseen teknologiaan ja uskon vielä siihen. Ja minä olen kuitenkin opiskellut aihetta satoja tunteja ja suurin osa työhistoriasta ja opiskeluista tukee tätä osaamista. Rahallisesti olen myös tehnyt tuottoja, joita en koko elämäni aikana saisi aikaan osakemarkkinoilta. Tottakai minä tälläisessä tilanteessa otan kommentista vähän itseeni ja puolustan itseäni.

Toivottavasti tämä on tästä aiheesta nyt viimeinen vääntö ja kukaan ei mieltään pahoittanut. Tämä on vaan aihe, jossa jokaisella tuppaa olemaan mielipide ja useimmilla vielä hyvin vahva sellainen, eikä kiivailta keskusteluilta voi välttyä. Jatketaan kuitenkin kryptokeskusteluista tuolla omassa keskustelussaan, paitsi jos Aki haluaa vielä aihetta blogissaan jatkaa.

En myöskään halua tuota Pyysingin blogia spämmätä sen enempää, mutta mainitaan nyt täällä vielä nopeasti (kun edellisestä viestistä jäi pois) näin aktiivisen lukijan näkökulmasta, että sinun(kin) tuottamaasi sisältöä on mielenkiintoista lukea, ja on arvostettavaa, että jaksat tänne kirjoitella.

Niin ja vaikea uskoa kenenkään täysjärkisen pitävän sinua idioottina, oli mielipide kryptoista sitten mikä tahansa. smiley

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Casteliero kirjoitti:
Mietin jonkin aikaa viitsinkö tähän edes vastata vai lopetanko vaan kirjoittamisen tälle foorumille kokonaan, mutta kun tuo viesti ja koko tilanne nyt päässä välillä ajatuksena käy niin avaudutaan sitten.

En tiedä ymmärrätkö, että sinulla on alusta, jossa on suomen kiihkottominta ja varmasti eniten teknologiaan ja hinnan muodostumiseen keskittynyttä keskustelua kryptoista, ehkä jopa koko euroopassa tai maailmassa, koska kiihko tulee yleensä helposti tähän aiheeseen mukaan. Sen vuoksi olen myös itse halunnut täällä asiasta keskustella. Jos haluan vittuilua, niin voin mennä Bitcoin foorumeille puhumaan Ethereumista, siellä kun Bitcoin maksimalistit ei oikein tykkää siitä.

Se mikä minua tässä asiassa ärsyttää on tuo sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan. Välillä naureskellaan teerenpelissä kryptoille Oksaharjun kanssa, välillä piikitellään pokeritiedon- tai sijoitustiedon kolumneissa ja kuten tuossa yllä, niin myös monessa muussa keskustelussa puhut kryptokeskustelijoista uskovaisina, hörhöinä, puffaajina jne, niputat Bitcoinit ja kryptot samoissa lauseissa. Minä ymmärrän jos esim. Eken kaltaiset trollit käy välillä jotain älytöntä kirjoittamassa keskusteluun, minä osaan ne ohittaa, mutta sinä olet sivuston ja foorumin perustaja ja minun tuottama kryptokeskustelu tuo sinulle suoraan arvoa, ja jos sinä et arvosta sitä vähääkään, niin miksi minä sitä sinun alustalle tuottaisin? Jos et halua kryptokeskustelua, niin se on ihan ok, sano vaan niin en minä tänne enää kirjoita.

Vaikka tulee harvoin kirjoiteltua tänne niin pakko kommentoida tätä.

Maailma ei pyöri Castelieron ympärillä. Moni täällä saa paljon valueta Pyysingin kirjoituksista, joissa nimenomaan suorat mielipiteet ja huumori ovat tärkeitä elementtejä. Pikkaisen itsekästä ehdottaa, että hänen tulisi rajoittaa mielipiteidensä julkaisua (tai tyyliä julkaista niitä) koska ne ärsyttävät sinua.

Itsekin mainitset että ”…sinun yleinen asennoituminen kryptoja ja niiden puolesta puhuvia kohtaan.” Edustat siis koko omaisuusluokkaa, josta tulee puhua kunnioittavasti, jotta et lopettaisi kirjoittamista? Jotenkin tuntuu, että otat keskustelun turhan henkilökohtaisesti.

IMO nuo Pyysingin kryptokirjoitukset ovat olleet kaukana trollaamisesta/kiihkoilusta. Enemmän tuo sinun avautumisesi vaikuttaa kiihkoilulta. Vielä erikoisempaa, että itse ”piikittelit” kryptokeskustelun liikkeelle tässä ketjussa.

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Iso osa omasta salkusta Lehdossa yli kympin hinnoissa joten kurssin laskua tulee seurattua (liiankin) tiuhaan. Täytyy toivoa, että kyse on tilanteesta jossa "the market is there to serve you, not to guide you."

Netissä on paljon keskustelua asuntojen rakentamisen hiipumisen vaikutuksesta Lehdon tulokseen. Kuitenkin ensimmäisellä puoliskolla ongelmana olivat nimenomaan Korjausrakentaminen- ja Hyvinvointitilat-segmenttien heikot katteet (joissain tapauksissa tehty ja tehdään vieläkin tappiolla).

Asunnot- ja Toimitilat-segmenttien toimintaan oltiin päinvastoin tyytyväisiä, joten ainakaan tämän H1:en odotettua heikompi liikevoittoprosentti ei selity asuntomarkkinoiden tilanteella.

Lisäksi ei voi suoraan olettaa, että Lehto olisi kykenemätön tekemään parempaa tulosta (tai edes nykyistä tulosta) vaikka asuntojen rakentaminen kääntyykin. Onhan yritys jatkuvasti kasvanut markkinoita vauhdikkaammin ja ottanut siis isompaa osaa markkinoista. Päinvastoin, on mielestäni loogisempaa, että mikäli yrityksellä tosiaan on kilpailuetua, se tulee vahvemmin esiin nimenomaan kun markkinatilanne muuttuu vaikeammaksi.

Näin vauhdikkaasti kasvavalle ja palkkaavalle yritykselle voi mielestäni odottaa mutkia matkaan. Työntekijämäärä on pelkästään kasvanut kahdessa vuodessa 560 —> 1531. Suurin haaste vaikuttaa olevan työnjohdon ja suunnittelijoiden löytäminen. Myös tehdastyöntekijöille on kysyntää (Yle 14.08.2018: Hartolan talotehdas etsii kuumeisesti työntekijöitä − kunta mielissään 50 uudesta työpaikasta).

Viimeisimmällä puoliskollahan katteita siis heikensivät korjausrakentamisen puolella peruskorjaukset ja hyvinvointitilojen puolella hoivatilat. Näistä joitakin ajatuksia:

Korjausrakentaminen

Korjausrakentamisen puolella puolen vuoden aikana valmistui viisi linjasaneeraushanketta ja kolme peruskorjaushanketta. Meneillään oli 17 linjasaneeraushanketta (tähän toimintaan oltu tyytyväisiä), kolme peruskorjaushanketta sekä kolme luovutuksen mukaan tuloutuvaa omaperusteista korjausrakentamishanketta. Määrällisesti (sen suuremmin tietämättä yksittäisten projektien kokoluokista) nämä vaikuttaisivat jakautuvan paremmin tulevaisuudessa kuin viime puoliskolla, jolloin ei myöskään valmistunut yhtään omaperusteista korjausrakentamishanketta.

Toivotaan, että näistä on opittu, ja jatkossa lähdetään mukaan maltillisesti vain oman mukavuusalueen projekteihin. Tulosvideon perusteella vaikutti, että tiedostetaan sopivien projektien valinnan tärkeys, mutta mistä sitä tietää. Vaikka korjausrakentamisen liikevaihto laski 9%, tilauskanta oli ennätyslukemissa (+26% puolen vuoden takaisesta). Toivottavasti tähän kuuluu reilusti suurimmaksi osaksi hyvällä katteella tehtäviä projekteja.

Korjausrakentamisesta mainittakoon vielä puolivuotiskatsauksesta seuraava kappale:

Lehto jatkoi lisäkerrosrakentamiseen liittyvän tuotekonseptin kehittämistä. Tavoitteena on tuoda vuoden 2019 aikana markkinoille tehdastuotantoelementteihin perustuva ratkaisu kerrostalojen lisäkerrosten rakentamiseen. Ratkaisulla vastataan kasvukeskusten tavoitteeseen tiivistää kaupunkirakennetta lisäämällä asuntorakentamista alueilla, joilla on valmiiksi rakennetut liikenneyhteydet ja palveluverkosto. Kerrostaloyhtiöille lisäkerrosrakentaminen on keino rahoittaa peruskorjauksiin ja linjasaneerauksiin liittyviä kustannuksia.

Hyvinvointitilat

Yhteensä katsastuskaudella valmistui 17 uutta hoivakotia, ja katsastuskauden päättyessä rakenteilla oli 17 hoivakotia, kaksi päiväkotia ja kolme koulua.
Tilauskanta laski 9.7% — toivottavasti tämä on merkki siitä, että projekteihin on lähdetty mukaan maltillisemmin. Puolivuosikatsauksen mukaan ongelmat olivat tosiaan hoivatiloissa, joten päiväkodeista ja kouluista saadaan oletettavasti paremmat katteet.

Myös tähän liittyen mielenkiintoinen kappale puolivuotiskatsauksesta:

Hoivarakentamisen rinnalle on nousemassa myös palveluasumisen rakentaminen. Ikääntyvien määrä Suomessa kasvaa edelleen ja he tarvitsevat monipuolisia asumisen ratkaisuja yhdessä hoivapalveluiden kanssa. Katsauskauden aikana Lehto teetti laajan kyselyn ikääntyvien ihmisten asumistarpeista. Saatujen vastausten perusteella pystymme kehittämään rakentamistoimintaamme aiempaa paremmin tarpeita vastaavaksi.

Vielä huomio eroista 2017- ja 2018-puolivuosikatsausten ”Riskit ja epävarmuustekijät”-osioissa. 2018-versioon on lisätty seuraavat tekstit:

Lisäksi hankkeen viivästyminen saattaa siirtää hankkeen liikevaihdon ja liikevoiton seuraavalle tilikaudelle ja näin ollen heikentää kuluvan tilikauden liikevaihtoa ja liikevoittoa.

Liiketoiminnan kasvaessa käyttöpääomaa sitoutuu erityisesti vaihto-omaisuuteen ja saamisiin. Tilanteessa, jossa samanaikaisesti liiketoiminta laajenee usealla palvelualueella, suuria tonttien hankintasitoumuksia realisoituu ja asiakkailta saatavat maksut viivästyvät, yhtiö saattaa joutua tilanteeseen, jossa yhtiön lisärahoituksen kustannukset kasvavat.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Jeans kirjoitti:

Touko: "Rohkea Aino Pennanen yritti estää ihmisen pakkopalautuksen"

Pennanen ei myöskään tapahtumahetkellä voinut tietää mihin tätä henkilöä oltiin viemässä ja mistä syystä - veti vain johtopäätökset omien ennakkoluulojensa pohjalta.

Tämä + Touko of Finlandin edustustehtävät Ruotsissa = hieno viikko vihreille.

Jeans kirjoitti:

Enemmän luotan viranomaisiin, jotka ovat tutkineet eri maiden turvallisuustilannetta ja todenneet ne tarpeeksi turvallisiksi, sekä tehneet päätöksen, että turvapaikanhakija on syytä palauttaa, kuin näihin Ainoihin ja 21v Elineihin, jotka perustelevat kantaansa because it's Afganistanilla.

Niinpä. Ulkomaalaislaissa sanotaan seuraavaa pakkopalautuksista:

Ketään ei saa käännyttää, karkottaa tai pääsyn epäämisen seurauksena palauttaa alueelle, jolla hän voi joutua kuolemanrangaistuksen, kidutuksen, vainon tai muun ihmisarvoa loukkaavan kohtelun kohteeksi, eikä alueelle, jolta hänet voitaisiin lähettää sellaiselle alueelle.

Joitain relevantteja lainauksia sisäministerin vastauksesta pakkopalautuksia koskevaan kysymykseen:

... kansainvälisen suojelun myöntämisen tarkoitus ei ole turvata kaikille samanlaista elämää kuin esimerkiksi Suomessa, vaan antaa turvaa henkilöille, jotka ovat kotimaassaan henkilökohtaisen vainon vaarassa.
 
Esimerkiksi Afganistanissa ja Irakissa koko maa ei ole sodassa, eivätkä maan yleiset olosuhteet ole peruste myöntää kansainvälistä suojelua, mutta tietyillä alueilla tilanne on sellainen, ettei näille alueille palauteta ketään.
 
Henkilön tulee hakea turvaa ensisijaisesti omalta kotivaltiolta, jos se pystyy sitä tarjoamaan. Irakissa ja Afganistanissa on alueita, joille Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut, että Irakin viranomaiset pystyvät antamaan riittävää suojaa väestölleen.
 
Turvapaikanhakija voidaan palauttaa kotimaahansa vasta kun Maahanmuuttovirasto on tutkinut suojelun tarpeen ja hallinto-oikeus on vahvistanut päätöksen mahdollisen valituksen jälkeen. Hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen hakija voi hakea vielä palautuksen täytäntöönpanon kieltämistä korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Jos korkein hallinto-oikeus ei kiellä palautusta, hakija tulee lain mukaan palauttaa kotimaahansa.

Tosiaan Pennasen & Aallon oletus virheellisestä pakkopalautuksesta on täysin uskomaton, kun ajattelee mikä määrä selvitystyötä Suomessa tehdään, ennen kuin ketään palautetaan + heillä ei ollenkaan tietoa kyseisestä henkilöstä.

Jeans kirjoitti:

Tykkään Elina Lepomäen keloista, vaikka hän ei ole vakuuttanut erilaisissa televisioiduissa väittelyissä. Välillä on ollut tilanteita, jolloin olisi ollut niin helppoa argumentoida toinen nippuun, mutta Elina on pysytellyt etukäteen harjoitelluissa argumenteissa ja keskustelu on jäänyt jankkaukseksi. Luen tällä hetkellä Elinan Vapauden Voitto -kirjaa ja vaikka suurin piirtein tiesin mitä odottaa niin kirja on yllättänyt positiivisesti ja parantanut entisestään mun kuvaa Elinasta.

Samaa mieltä Lepomäestä. Ymmärtää asioita, selvästi tehnyt duunia mielipiteidensä eteen ja uskaltaa sanoa oman kantansa. Tosiaan ei ehkä luonteeltaan sopivin televisioväittelyihin (joka on muutenkin nykyisellään kyseenalainen formaatti poliittiseen keskusteluun) mutta toivotaan että kokemuksen myötä kehittyy.

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Lehto Group Oyj (”Lehto”) ja Citycon Oyj ovat päättäneet jatkaa sopimusneuvotteluita koskien kauppakeskus Lippulaivan rakentamista Espooseen.

 

https://lehto.fi/cision/lehto-group-oyj-lehto-ja-citycon-jatkavat-kauppakeskus-lippulaivan-sopimusneuvotteluita/

Näytä koko viesti
Lehto Group -
Jack Reacher kirjoitti:

Myin eilen ison siivun Lehto-betsistäni heti aamulla. Tappiolle jäätiin (ainakin toistaiseksi), mutta ajatuskulku oli seuraava: Jos Hippos-uutiset eivät riitä selkeään välittömään positiiviseen nykäykseen, niin mikä riittää? Oma arvaukseni on, että siihen riittää vasta H1 katsauksessa esitettävä paksu tilauskirja ja vahvistus että koko vuoden tuloksen odotetaan edelleen pysyvän annetuissa ohjeistuksissa. Joten en siis ennen elokuuta näe mitään syytä kurssinousulle tämän hetken olosuhteissa. 

Toki Lippulaiva voisi pienen nykäyksen ylöspäin antaa, mutta silläkään ei 2018 tulokseen vaikutusta ole, jonka ohjeistusta varmaankin markkinoilla epäillään. Suurimpana ajurina alaspäin toiminee toki rakennusalan syklin (todennäköinen) kääntyminen. Pidemmän ajan näkemykseni yhtiöstä ei ole muuttunut, uskon vain että kesä- tai heinäkuussa saan omani takaisin halvempaan hintaan. Trump, Italia, Suomen hallitus. Joku noista vaikkapa voisi tuoda hienon ostopäivän.

Viime vuonna koko vuoden näkymiä päivitettiin ylöspäin vain kaksi viikkoa Q1 raportin jälkeen. Pian on kulunut neljä viikkoa tämän vuoden raportista eikä päivityksiä näkymiin ole tehty. Se antaisi olettaa että aiempi ohjeistus pitää.   

Toivottavasti saat takaisin paremmalla hinnalla!

Omalta osalta tuli tankattua eilen lisää. Tuntuu loogiselta, että jos joku on hyvä diili hintaan x, niin se on vielä parempi hintaan x-y. Markkinoiden liikehdinnän ennustamisen jätän suosiolla viisaammille.

Näytä koko viesti
Uhkapeliyhtiöt ja pelintarjoajat vertailussa -

No niin, Paddy Power Betfair yhdistää Jenkkibisneksensä FanDuelin kanssa ja omistaa diilin johdosta 61% yhteisestä yrityksestä. Mahdollisuus lisätä omistusta aina 100% saakka. Fanduelilla 7 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta 40 osavaltion laajuudella, joista 1.3 miljoonaa aktiivisia. Asiakaskyselyn mukaan 84% Fanduelin asiakkaista lyö vetoa.

Tässä on kaksi olennaista seikkaa:

1) Kuinka moni FanDuelin nykyisistä asiakkaista onnistutaan konvertoimeen vedonlyöjäksi?

2) Kuinka hyvin FanDuel kasvaa entisestään Paddy Power Betfairin resursseilla? Asiakkuuksien hankkiminen osavaltioissa, jotka eivät ole ehtineet laillistaa vedonlyöntiä, on äärimmäisen tärkeää. Näitä asiakkaita pääsee sitten houkuttelemaan vedonlyönnin puolelle sillä sekunnilla kun toiminta osavaltioissa käynnistyy.

Näytä koko viesti