Olet täällä

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 24.2.2020 09.41

Heeroksen uusi toimitusjohtaja muokkaa Heeroksen organisaatiota, jotta positivinen kassavirta ja positiivinen liiketulos saavutetaan vuonna 2020.

"Heeros aloittaa 24.2.2020 yhteistoimintamenettelyn tarkoituksenaan muuttaa Heeros-konsernin organisaatiota paremmin asiakasta palvelevaksi ja kääntää operatiivinen kassavirta sekä konsernin liikevoitto positiiviseksi vuodelle 2020.

Neuvotteluissa käsitellään toimintamallin ja tavoiteorganisaation vaatimia muutoksia toimenkuvissa sekä näihin liittyvää henkilöstön vähentämistarvetta.

Henkilöstön vähentämistarve on arvioitu vähemmäksi kuin 10 henkilöä. Neuvottelujen piiriin kuuluu koko Heeros Oyj:n henkilöstö."

http://www.globenewswire.com/news-release/2020/02/24/1988962/0/fi/Heeros-Oyj-Heeros-muuttaa-organisaatiotaan-asiakasl%C3%A4ht%C3%B6isemm%C3%A4ksi-ja-aloittaa-yhteistoimintaneuvottelut.html?print=1

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 23.2.2020 07.26

Vaikka Heeroksen tilinpäätös oli suhteellisen tasainen ja kasvupyrähdystä ei vieläkään nähty, niin seuraava maininta yhtön nettisivuilla (https://www.heeros.com/heeros-tilinpaatoksen-2019-paakohdat-ja-vuoden-2020-nakymat/) on mielestäni rohkaiseva: "Heeroksen asiakasmäärä jatkoi myös kasvuaan ja vuoden lopussa kasvua oli lähes 20 %. Heeros Kirjanpidon käytöstä tuli myös entistä suositumpaa ja saimme lähes 2000 uutta kirjanpitoasiakasta." Tuo antaisi viitteitä sille, että Tikon-asiakkaille suunnattu syksyn allennuskampanja (vaihto Tikonista+koulutus) on onnistunut kohtuullisesti. Voisiko uusasiakkaiden hyvä kasvumäärä näkyä suotuisasti jo H1/2020 liikevahdossa?

Automatisoidun ostolaskuprosessin pilottikäyttö pitäisi olla helmikuun lopulla jo hyvässä vauhdissa, mikäli Tili- ja veropäivillä Juha Takalan esittämä aikataulu on pitänyt.

Jatkan myös Heeroksen holdausta. Vuoden takaiseen hieman masentavaan tilinpäätöstiedotteeseen 2018 verrattuna nyt on saatu paljon positiivista aikaan. Odotuksen ovat korkeammalla. Break even saavutetaan tänä vuonna. Sijoittajien ja Inderesin kasvuodotukset liikevaihdolle ovat maltilliset perustuen alisuorittamiseen 2016-2019. Tämä voi antaa positiivisen boostin kurssiin jos kasvuodotukset ylittyvät edes lievästi (ylittävät 8%:n kasvun). Silloin tätä Saas-yhtiötä ei enää hinnoitella näin alhaisella EV/S -luvulla.

Näytä koko viesti
NoHo Partners ent. Restamax - 13.1.2020 04.29

Lyyrikko kirjoitti:

Hyppäsin kuitenkin katsomon puolelle @10,70. Tässä lienee tulossa vielä lisää Interan myyntejä, jolloin uusia ostopaikkoja saattaa hyvinkin tulla. Lisäksi tässä on kivempi olla ilman possaa tuloksen yli.

Tuloshan on selvillä, kun antoivat odotetun positiivisen tulosvaroituksen 18.12. Positiivinen yllätys voi tulla vielä osinkouutisesta. Smile-kaupan ansiosta uskon Nohon nostavan osinkoa huomattavasti. Ja koska en osaa ajatella tässä itsenäisesti, niin uskon ja peesaan Inderesin osinkoennustetta 0,45 euroacheeky. Jos kurssi tästä keulii vielä yli 11,50 ennen osngon irtoamista, niin harkitsen myyntiä minäkin.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 9.1.2019 01.45

Kiitos kaleerille mielenkiintoisista ja hyödyllisistä kirjoituksista!

Miten vuonna 2020 (todennäköisesti) voimaantuleva tulonlähdejaon poisto vaikuttaa sijoitusyhtiöön? Osakeyhtiöstähän poistuu TVL-tulolähde ja kaikki käsiteltäisiin jatkossa EVL:n mukaisesti siten, että osakeyhtiön elinkeinotulolähteeseen tulee uusi omaisuuslaji ”muu omaisuus”. Olen ymmärtänyt niin, että uuteen omaisuuslajiin menee sijoitusvarallisuus, erityisesti pitkän holdin sijoitukset. 

Onko niin, että jatkossa ei tarvitse tehdä sijoitusyhtiössä olevien osakkeiden myyntejä vain sen takia, että verottaja ei tulkitsen tulonlähdettä TVL:n puolelle? Tämä kuulostaisi liian hyvältä ollakseen totta. Jos on kuitenkin näin, niin sijoitusyhtiön perustamiselle tuli jälleen yksi hyvä syy lisää.

(Pahoittelen jos tätä asiaa on jo käsitelty aikaisemmilla sivuilla. Meni sitten multa ohi.)

Näytä koko viesti
Heeros - 1.1.2019 07.00

Vuoden 2018 viimeinen lisäykseni oli Heeros, kun jotkut halusivat väkisin päästä omistaan eroon kahdella eurolla. Viimeisen pörssipäivän päätös -8,08% (2,02€) ei tehnyt luonnollisestikaan hyvää salkkuni arvolle, vaikka tyytyväisenä pääsinkin alentamaan Heeros-pottini keskihintaa ryöstöhinnalla. 

SaaS-yhtiöille tyypillisin arvostusmittari EV/Sales on Heeroksella noin 1! Poskettoman halpa verrattuna esimerkiksi suomalaisiin verrokkeihin Baswareen, Admicomiin ja Efecteen. Liikevaihdon kasvu ei ole vielä yltänyt keskipitkän aikavälin 20% tavoitteeseen, mutta H1:llä se kasvoi kuitenkin 12,3%. Heeroksen liiketoiminta on yli 90%:sti uustiutuvaa ja siten hyvin ennustettavaa.

Heeros-ketju on aloitettu Inderes Roastilla 13.4.2017 eikä näköjään ole herättänyt Sijoitustiedossa keskustelua. Kokeillaan uudestaan. Ohessa toimitusjohtajan H1- haastattelu 15.8.2018 https://www.inderes.fi/fi/videot/toimitusjohtaja-lattu-luottavainen-heer... ja esitysdiat sijoitusmessuilta 22.11.2018 https://www.heeros.com/wp-content/uploads/2018/11/Heeros_sijoituskohteen...

Näytä koko viesti
Nordea - 21.12.2018 09.13

Cevian ilmoitti nyt omistavansa 2,3% Nordeasta. Riittääköhän vielä hallituspaikkaan?

https://news.cision.com/cevian-capital/r/cevian-capital-announces-a-c--2...

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 18.12.2018 06.10

Tämän päivän pörssitiedotteessa pisti silmään myytävänä olevan Muu toiminta -osan JLL:n arvio 75,0M€ vs. hallinnointiyhtiön menetelmällä saatu arvio 79,7€ (30.9.2018). Eli uusimpien myytäväksi luokitetultujen asuntojen arvo olisi noin 6% alle Ovaron tasearvon. Samalla kuitenkin ydintoimintaan kuuluvien vanhempien asuntojen arvot olisivat JLL:n mukaan samat kuin tasearvo. Koska oma asiantuntemukseni ei tietenkään riitä arvioimaan JLL:n menetelmän paikkansa pitävyyttä vanhojen asuntojen arvon osalta, niin sijoituspäätökseni pohjautuu Ovaron tapauksessa puhtaasti luottamukseen ja (epä)uskoon. Tuntuu vain ihmeelliseltä, että kasvukeskuksien parhaiden ja uusimpien asuntojen arvossa oli tuo n. 6% ilmaa, mutta vuokrasalkkuun jäävillä vanhoilla kämpillä ei. Seuraan jatkossa sivusta saneerauksen onnistumista. Myin Ovarot.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 16.12.2018 01.42

Hyvä blogikirjoitus. Kiitos siitä! Taseessa piilevän mahdollisen "arvoansan" lisäksi myös sijoittamisen vaihtoehtoiskustannus mietityttää. Monen osinko-osakkeen arvosta on pyyhkiytynyt pois jopa kymmeniä prosentteja, joten yleisen kurssitason laskun jälkeen Ovaro ei vaikuta enää suhteellisen halvalta. Itsekin ostin Ovaroa vakuuttavan CMD:n katsottuani. Viime päivinä olen tehdyt kuitenkin vertailulaskentaa, jossa monen osinkoyhtiön arvonnousupotentiaali vaikuttaa suuremmalta kuin Ovaron epävarma kipuaminen lähemmäs tasearvoa.

Näytä koko viesti