Olet täällä

mattmillen

mattmillen

  • Liittynyt 20.3.2017
  • 21 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Citycon - 20.4.2018 9.21

Veikkaan että Cityconia painetaan vieläkin alemmaksi kunhan Amazon-hysteria lähtee kunnolla yltymään. Ilman sijoitusyhtiötä puuhastelevana odottelen myös tietoa osakesäästötilistä ennen tällaiseen osinkokoneeseen koskemista.

Technopolis - 5.4.2018 14.22

Jotain tornihuhua Tutkijantie 2:n paloasemaksi muuttamisesta oli ilmoilla, mutta opiskelija-asuntola on kieltämättä parempi ratkaisu ottaen huomioon alueen valtavasti kasvavan opiskelijamassan. Talo on ollut vuoden päivät täysin tyhjänä, joten hyvä että vuokrausaste saadaan näyttämään entistä paremmalta.

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 23.3.2018 11.42

Vaikka osakesäästötili tulisi, on poliittinen riski sen vesittämiseksi seuraavan hallituksen aikana ilmeinen. Vai mitä mieltä ollaan SDP:n keinoista rahoittaa "10 uudistusta eriarvoisuuden vähentämiseksi"? (lähde: https://sdp.fi/fi/blog/sdp-esittaa-10-uudistusta-eriarvoisuuden-vahentam... )

Miten uudistukset rahoitetaan?

Karsitaan tehottomia ja vääristäviä listaamattomien yhtiöiden osinkoverohuojennuksia (282 milj.)

Korotetaan pääomatuloveroa suuria pääomatuloja painottaen (147 milj.)

Poistetaan suurituloisia suosiva ja tehoton yrittäjävähennys (120 milj.)

Sijoitusvakuutusten vero (115 milj.)

Konsernilainojen korkovähennysoikeuden rajaus (60 milj.)

Perutaan suuria omaisuuksia suosineet perintö- ja lahjaveroalennukset (59 milj.)

Poistetaan tehoton ja muiden keinojen kanssa päällekkäinen metsälahjavähennys (13 milj.)

Luodaan uusi ansiotuloveroluokka yli 90 000 euron tuloille (solidaarisuusvero) (61 milj.)

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 20.3.2018 13.45

Lienee selvää ettei nykyisiä sijoituksia tule olemaan mahdollista siirtää uuden tilin sisälle ilman veroseuraamuksia. Onneksi tuli ostettua Nordeaa syksyllä ja tehtyä kunnon turskat, joten tarvittaessa noin puolet salkun pääomasta liikkuu tuonne verottomasti myyntitappioita hyödyntäen laugh.

Technopolis - 8.3.2018 7.51

Olipa ärsyttävä tiedote. Annetuilla tiedoilla ei itselläni ole kompetenssia alkaa arvioimaan uudelleenrahoituksen taloudellisia vaikutuksia. Inderes sentään pohti, että vieraan pääoman keskikorko laskee 2,3 prosenttiin 2,6:sta. Eli joo, varmaan paremmankin diilin olisi voinut saada aikaiseksi.

Citycon - 8.2.2018 12.24

Cityconin osinkotuotto on laskennallisesti tuota 6,2% korkeampi koska firma maksaa osingot ulos neljä kertaa vuodessa. Jos oletetaan että joka kvartaalilla maksettu osinko uudelleensijoitetaan verojen jälkeen 7,5% tuottavaan indeksiin, ehtii loppuvuodeksi kertyä kerran vuodessa osingot maksaviin nähden vertailukelpoisesti reilut 7% osinkoa. Juuri mitään käytännön merkitystä tällä ei tietenkään ole koska tämä "lisäosinko" tulee firman kassasta. Silti pidän tästä Cityconin tavasta maksaa osinkoja - tai siis pitäisin jos osaketta omistaisin.

Sijoituslaina - Mistä edullista velkavipua ja millä ehdoilla? - 2.2.2018 13.22

Minkälaisia korkoja on tulonhankkimislainalle viime aikoina irronnut? Itse aloitin kilpailuttamisen Nordeasta, josta sain mielestäni helvetin kalliin tarjouksen: 50ke lainalle (velaton 80ke arvoinen sijoitusasunto vakuutena) marginaaliksi 2,5%+12kk eb sekä 300e perustamiskulut. Tämä oli hyvin mielenkiintoista ottaen huomioon saman tädin laskeneen asuntolainamme marginaalia prosentista 0,6 prosenttiin pari viikkoa sitten.

Ja sitten paistikas kysymys, kun en ole aiemmin tämän sortin lainaa hankkinut: nostetaanko näissä koko lainasumma kerrallaan, vai voiko sitä nostaa vain tarpeen (herkullisen ostopaikan) ilmaantuessa?

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 1.2.2018 14.17

Omistan asunnon taloyhtiössä jossa on kolmasosa (noin 1000 kerrosneliötä) käyttämätöntä rakennusoikeutta eli käytännössä yksi kolmesta rapusta on jätetty aikanaan rakentamatta. Talo on 80-luvun neukkukuutio kaupungin vuokratontilla ja sen vuokrasopimus päättyy joskus 2040-luvulla. Kaavan perusteella myös autopaikoille pitäisi löytyä tilat, ne ovat nykyään metsää. Asunnon sijainti on hyvä, joten kysyntää vuokralaisille pitäisi olla jatkossakin - alueella rakennetaan 20 neliön yksiöitä 100ke velattomalla hinnalla.

Kysymys kuuluu, miten tätä rakennusoikeutta voisi hyödyntää tulevissa remonteissa (putket, katto, julkisivu)? Miten tälle voisi lähteä laskemaan arvoa?

Maailmanloppua odotellessa - 11.1.2018 19.56

Shillerin PE alkaa olemaan tajuntaa laajentavalla tasolla, eli yli 33:n. http://www.multpl.com/shiller-pe/

Tuohon nähden ei todellakaan tarvitse olla mikään guru ennustaakseen etteivät nyt indeksiin sisään laitetut rahat välttämättä tuota kaksinumeroista vuosikasvua seuraavien kymmenen vuoden aikana. Historian aikana kun moisissa luvuissa on käyty vain kerran on sample size hieman pieni jotta voisi arvioida tarkasti missä 10 päästä ollaan. Silti tätä kuvaajaa silmämunalla ektrapoloimalla voi tulla siihen lopputulokseen että nyt sijoitettujen massien reaalituotto on todennäköisimmin pyöreät 0% dekaadin jälkeen.

 

Stockmann - 11.1.2018 19.41

Ostin Stokkaa eilen Inderesin ja RW:n juttujen perusteella. Tänään tuli tulosvaroitus ja... kurssi nousi 5%! Koominen reaktio johtui negarin selvyyden ohella eittämättä tästä lauseesta: "Sekä Stockmann Retail- että Real Estate -liiketoimintayksiköt parantavat vuoden 2017 liiketuloksiaan verrattuna edelliseen vuoteen."