Olet täällä

mattmillen

mattmillen

  • Liittynyt 20.3.2017
  • 12 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Maailmanloppua odotellessa - 11.1.2018 19.56

Shillerin PE alkaa olemaan tajuntaa laajentavalla tasolla, eli yli 33:n. http://www.multpl.com/shiller-pe/

Tuohon nähden ei todellakaan tarvitse olla mikään guru ennustaakseen etteivät nyt indeksiin sisään laitetut rahat välttämättä tuota kaksinumeroista vuosikasvua seuraavien kymmenen vuoden aikana. Historian aikana kun moisissa luvuissa on käyty vain kerran on sample size hieman pieni jotta voisi arvioida tarkasti missä 10 päästä ollaan. Silti tätä kuvaajaa silmämunalla ektrapoloimalla voi tulla siihen lopputulokseen että nyt sijoitettujen massien reaalituotto on todennäköisimmin pyöreät 0% dekaadin jälkeen.

 

Stockmann - 11.1.2018 19.41

Ostin Stokkaa eilen Inderesin ja RW:n juttujen perusteella. Tänään tuli tulosvaroitus ja... kurssi nousi 5%! Koominen reaktio johtui negarin selvyyden ohella eittämättä tästä lauseesta: "Sekä Stockmann Retail- että Real Estate -liiketoimintayksiköt parantavat vuoden 2017 liiketuloksiaan verrattuna edelliseen vuoteen."

Technopolis - 22.12.2017 11.48

Raporttia katutasolta: Oulussa näyttää Tutkijantiellä vihdoin tapahtuvan jotain kun pitkään tyhjillään ollut #2 oli ympyröity PEAB:in rakennustyömaa-aidoin. En ehdinyt katsomaan jatkuiko aita myös tien toiseen päähän Bittiumin vanhoihin tiloihin saakka. Tuo alue on vanhahtavine tiloineen (etenkin Teknologiatien homerivareineen) kyllä sellaista ghettoa että parasta tuottoa saattaisi hyvin saada muutamalla tarkasti asennetulla dynamiittipötköllä ja uudenrakentamisella. Pystyttäväthän Rakennustuho, Lehto ja muut kerrostaloja hirvittävää tahtia siihen ympärille.

Fondia - 3.10.2017 18.22

Elokuun lopussa Fondia tuntui nousun jälkeen kalliilta (11,50e) ja nyt laskun jälkeen ostohintaiselta (11,50e) - kummallinen on ihmismieli.

Raha siis poltteli sen verran taskussa, että sipaisin muutaman muun nordnet-sopulin tavoin. Ei halpa, mutta 20 vuoden targetilla tässä sijoitetaan. Firma ei ole liialla tiedottamisella pilattu, ainoastaan jatkuvassa haussa olevat Ruotsin konttorin työpaikat ("more then 5 employees") löysin pienellä googlailulla - joten ehkäpä Ruotsissa nyt tapahtuu jotain. Inderesin ROASTissahan toimari totesi että aiemmin sekä Baltian, että Ruotsin avainhenkilön rekrytointi epäonnistui ja ulkomaan valloitus hidastui.

Off topic: mikä on tämä NeoNet Securities joka on tänään myynyt Fondiaa urakalla? Sama pulju on ostanut Technopolista isosti.

Technopolis - 7.6.2017 21.55

Katsoin myös webcastin. Jyväskylän ohella myös Pietari loisti poissaolollaan, mutta enpä usko että siellä on divestointitarpeita. Oulussa Tutkijantien alkupään ohi päivittäin kulkevana veikkaan että kohta kuullaan jotain uutisia. Toimitilathan eivät ole netissä vuokrattavina ja ovat toisaalta olleet kuukausikaupalla tyhjinä. Mitään laajempaa remonttiakaan ei näyttäisi olevan menossa.

Keith vaikutti aidon innostuneelta - tai sitten lääkitys on kunnossa. Mies on selvästi iloinen päästessään toteuttamaan UMA-konseptia korkealla prioriteetilla, hallituksen tuen kanssa. "We can now press the gas pedal" taisi olla vertaus jota käytti pariin kertaan.

Ostaisin tätä lappua lisää ovista ja ikkunoista jos vain olisi rahaa. 

Technopolis - 25.5.2017 12.19

Jeans kirjoitti:
Ihan oikeassa olet mutta tätä sijoittajien irrationaalista osingonmaksun arvostusta on vaikea ymmärtää. Onko suurin osa sijoittajista muka niin hölmöjä, ettei TPn kurssi nousisi, jos ilmoittaisivat jättävänsä osingonmaksun ensi vuonna väliin ja käyttävänsä varat hybridilainan maksuun?

Technopoliksen osinkostrategian mukaan yhtiö jakaa vuosittain keskimäärin kolmasosan operatiivisesta EPRA-tuloksesta osinkoina. Tästä strategiasta ja sen orjallisesta toteuttamisesta osakeannit huomioon ottaen voi suomalaisena piensijoittajana olla tasan yhtä (negatiivista) mieltä, mutta esimerkiksi Inderesin toimiala-analyysin mukaan vaikuttaa siltä että verrokkien vakaa, kasvava osingonmaksu on todellakin vaikuttanut siten ettei mitään tasealennuksia ole kilpailijoilta saatavissa.

Vastauksesi sai miettimään ettei Technopoliksen kurssi voisi toisaalta laskeakaan vaikkei osinkoa maksettaisi - olettaen että syyt (hybridin maksu) tällaiselle liikkeelle pystyttäisiin kommunikoimaan hyvin ulospäin. Taseale on jo nyt sen verran kova. Kesäkuun strategiapäivitys olisikin oiva paikka antaa toimivalle johdolle hieman enemmän liikkumatilaa.

Technopolis - 24.5.2017 10.40

Hyvää analyysiä. Itse maksaisin silti hybridin pois ja rahoittaisin jo sovittuja kasvuhankkeita ylijäävällä kassalla + Oulun/Jyväskylän tulevilla divestoinneilla niin paljon kuin pystyy. Osingot pyrkisin pitämään kasvussa, koska se on merkittävä osakekurssia tukeva seikka. Tällä taktiikalla onkin olennaista tuo paljonko divestoinneista tulee rahaa.

[spekulaatio]Toisaalta, isosta kassasta ei varsinaisesti ole haittaakaan mikäli (kun) Ruotsin asuntokupla puhkeaa ja vaikuttaa maan toimitilamarkkinoille. TPS:lla ei Gårdasta huolimatta ole isoa riskiä, mutta kilpailijoilta saattaisi irrota jotain kiinnostavaa ostettavaa.[/spekulaatio]

Technopolis - 9.5.2017 13.36

Miksei Tepsi laita näitä pienempiä uutisia ulos pörssitiedotteina, vaan pelkästään lehdistötiedotteina? Ei olisi ollut mitään käryä Aviapoliksen laajennuksesta ilman Akin heads-uppia.

Meanwhile, hallituksen eläkevakuutuspumpun edustaja tuplasi osakemääränsä, ULTRA MEGA STRONG BUY.

Technopolis - 4.5.2017 11.00

Jäi kyllä hyvä kuva webcastista. Keith oli varovaisen optimistinen ja miksei olisi, olivathan lähes kaikki tunnusluvut kehittymässä oikeaan suuntaan. Palveluliiketoiminnan perimmäinen tarkoitus asiakkuuksien liimana/säilyttäjänä ja katteiden vaalijana kirkastui itselleni. Kesäkuun strategiapäivityksessä "kaikki" on pöydällä ja kun tähän lisätään muutokset CFO/hallitusrintamalla, niin odotan vesi kielellä.

Divestoinnit etenkin Oulussa jatkuvat ja kaupat ovat loppusuoralla. Investoinneista mainittiin että jatkossa pyritään hankkimaan vain alihintaisia (en muista tarkkaa termiä) kohteita, jotka sitten kehitetään eteenpäin - aivan kuten pitääkin. Toisaalta Keith mainitsi myös että divestointien kohteeksi voi joutua korkeatuottoisiakin kohteita, mikäli alueen kehittyminen ei ole halutun mukaista. Eli pelkkään kohteiden tuottoprosenttiin ei kannattane tuijottaa.

Omien ostosta ei taidettu mainita mitään, eikä hybridin takaisinmaksusta.

Technopolis - 25.4.2017 12.33

Nordealla pyöreät 70 000 ostoja tänään. Omien ostot alkaneet?