Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Ootko Jeans tehnyt alkuvuoden top pickeihin muutoksia pl. Noho?

Itse peesasin suht sokkona perässä, joskin sekä Kamux että Noho menivät myyntiin jo helmikuun lopussa. Noho rommannut tietenkin ihan aiheesta, mutta mielestäni aletaan olla sellaisissa hinnoissa, että tekisi mieli hypätä uudelleen kelkkaan.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Täytyy kompata muita, loistavaa settiä! Erityiskiitos vielä siitä, että sun tekstit ovat helposti ymmärrettäviä myös aloitteleville sijoittajille.

Bayeria et erikseen maininnut kolumnissa. Muistelen, että vajaa vuosi takaperin totesit olevasi vielä vahvasti yhtiön kelkassa. Onko omistus laitettu jo lihoiksi, vai vieläkö löytyy salkusta?

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset -

Sangamon ZFN-testien tulokset olivat pettymys markkinoille ja osake -30 %.  Markkinareaktio vaikuttaa jakavan ihmisten mielipiteitä. Vieläkö Sangamoa löytyy salkusta ja onko sulla mielipidettä testitulosten merkittävyyteen? 

Ostin taannoin (osittain tämän blogin ansiosta) pienen läppäerän muutamaa pharma-osaketta. Suurin syy ostoihin oli se, että omalla kohdallani pienikin omistaminen kasvattaa sektorin seurannan miellekkyyttä huomattavasti. Olen varma, että tälläkin foorumilla löytyy useita, jotka ovat toimineet samoin. Päivittele siis ihmeessä näkemyksiäsi em. sektorista! 

Näytä koko viesti
Osakkeiden myynti - se ostamisen tylsä pikkuveli -
Aki kirjoitti:

P.J. Muukkonen sanoi 1986  HKKK:n oikeustieteen peruskurssin luennolla, että ekonomin perusrutiineihin kuuluu tarkastaa pörssikurssit aamulla. Näin olen pääosin elänyt, enkä ole havainnut varsinaista vahinkoa tästä.

Vaikka kursseja seuraa ahkerastikin, se ei tarkoita, että on pakko tehdä kauppaa. Aika harvoin sitä kuitenkaan löytää mitään edes omasta mielestä 50% aliarvostettua, vaan se on mieluummin 10% tyyppiä. Jos aliarvostus poistuu ja muuttuu yliarvostukseksi, voi osakkeet hilpaista menemään. Kun markkinat liikkuvat aika haipakkaa, voi aliarvostus muuttua yliarvostukseksi hyvin rivakastikin ja päinvastoin.

Eli minun näkemykseni mukaan kerran kuussa on liian harvoin eikä usein. Toki jos ei voi seurata urheilua lyömättä betsejä, eikä pörssikursseja tekemättä kauppaa, sitten on syytä tarkkailla tilannetta harvemmin.

En tarkoittanut sitä, etteikö kursseja tulisi aktiivisesti seurata. Tarkoitin sitä, että aloittelevana sijoittajana käsitys osakkeiden arvoista ei ole yhtä timanttinen kuin esim. sinulla. Tämä näkynee esimerkiksi juurikin liiallisessa soutamisessa ja huopaamisessa.

 

Urheiluvedonlyöntivertaus oli mielestäni osuva; aloitteleva (ja taidoistaan epävarma) urheiluvedonlyöjä tehnee usein liikaa johtopäätöksiä liian pieneltä samplelta. Tämä näkyy tarpeena muuttaa vedonlyöntistrategiaa. Näin ollen voisi olla, että myös aloittelevan vedonlyöjänkin kannattaisi uran alussa noudattaa strategiaa X esimerkiksi puolikkaan sm-liiga kauden verran ja tehdä suuret muutokset joukkueiden arvottamisiin yms. vasta jouluna/kesällä. Taitojen karttuessa joulu/kesä-jaksottamisesta voi luonnollisesti luopua.

Näytä koko viesti