Olet täällä

Kekkulikroisos

Kekkulikroisos

  • Liittynyt 10.11.2018
  • 4 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 10.3.2019 14.42

Jeans kirjoitti:

Jos esimerkiksi strategiasi on myydä voitollisesti put-optioita alhaisen volatiliteetin yhtiöihin, se tarkoittaa tietenkin sitä, että vastapuoli maksaa niistä ylihintaa, eli yliarvioi yhtiön volatiliteetin. Jos tällaista väärinhinnoittelua olisi tarjolla systemaattisesti, niin eikö isommat tradingyhtiöt tietäisi asiasta? Ja jos tietäisivät, niin eikö niiden miljardien pääomilla olisi myyty sen verran näitä put-optioita, että markkinahinta olisi painunut lähemmäs option todellista arvoa? Eli tärkein kysymys, jota kannattaa itseltään kysyä on: Mistä etuni tulee?

Toki jos suhtautuu hommaan kuten vaikka nettikasinolla gämbläämiseen huvin vuoksi, niin mikäs siinä.

Joo, lähtökohdat ovat tässä puuhassa sellaiset, että säätö voi olla odotusarvoltaan pikemmin negatiivista kuin positiivista. Lähinnä strategia, sikäli kuin sitä voi sellaiseksi kutsua, koostuisi covered callien myymisestä sellaisilla striketasoilla,  jotka itse koen mutuarviolla epätodennäköisiksi juoksuajan puitteissa ja möisin position joka tapauksessa ko. hintaan. Far OTM puttien kirjoittaminen kuulostaa häviävältä ehdotukselta fat tailien vuoksi ja ainakaan näiden arvioimiseen oma kompetenssini ei riitä joten siitä puuhasta pysyisin suosiolla erossa.

Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 10.3.2019 10.53

Annala kirjoitti:

Yksityishenkilönä näitä on tullut veivattua.

Tervehdys!

Blogiavauksesi inspiroimana tuli myös virkisteltyä muistia optiostrategioiden suhteen ja olisi kiinnostusta kokeilla lisätienestien hankkimista optioita kirjoittamalla. Minkä välittäjän kautta operoit?

VMP:n yleisöanti 7.–15.6.2018 - 10.11.2018 11.25

Mielestäni VMP lentää melko lailla sijoittajien kollektiivin tutkan alla, tai sitten tätä hinnoitellaan ultrasykliseksi firmaksi jonka liiketoiminnan pohjan oletetaan putoavan laskusuhdanteessa. Nykykurssilla laskettuna liukuvan 12 kk:n P/CF olisi alle 8 ja FAS:n mukaan tehdyistä poistokirjauksista oikaistuna omalla lautasliinamatikalla laskettu FY2018e P/E olisi alle 12 ja P/CF olisi ~6,9. Lisäksi liiketoiminta ei vaadi merkittäviä investointeja, joten kassavirta valuu tehokkaasti omistajille. Riskinä toki on tuo laskusuhdanteen peikko, mutta pahimmassakin tapauksessa se olisi mielestäni väliaikainen monttu matkalla kirkkaampaan tulevaisuuteen. Toimialan liikevaihto kun on läheskolminkertaistunut v. 2009 pohjista, enkä ainakaan itse näe mitään rakenteellista syytä tämän kehityksen kääntymiselle, pikemminkin päin vastoin. Odotan mielenkiinnolla Q3-raporttia reilun viikon päästä nähdäkseni, olenko lukenut tilanteen oikein.

Intrum - 10.11.2018 11.07

Terve! Tarve päästä kontribuoimaan tähän keskusteluun sai aikaan tarpeen rekisteröityä tälle sivulle. Ylipäätään Sijoitustiedon keskustelut vaikuttavat olevan laadultaan selkeästi suomalaisen talous- ja sijoituskeskustelun parhaimmistoa foorumia joitain kuukausia seuranneena. Kiitokset Akille sivuston perustamisesta!

Ja sitten asiaan: Olen aikanaan myös ollut Intrumissa sijoittajana ja möinkin lappuni tuolloin onnistuneesti tappiolla n. 95 SEK hintaan (2011?). Sittemmin olen itseäni soimaten välillä käynyt kurkistelemassa firman kurssikäppyrää, ja nyt alkaisi kutkutella ajatus re-entrystä tähän firmaan. Kiitokset muuten OsinkoMasiinalle ytimekkäästä keskustelun avauksesta, referaattisi virkisti hyvin muistikuvia firmasta.

Katselin firman lukuja pikaisesti läpi ja kiinnitin huomioni siihen, että vaikka liiketoiminta jauhaakin kivasti tulosta ja hyvällä pääoman tuotolla, niin nähtävästi liiketoiminnasta generoituneet kassavirrat kuitenkin tuupataan täysimääräisesti takaisin liiketoimintaan, jolloin omistajille suuntautuva kassavirta efektiivisesti lainataan. Näin siis ainakin toistaiseksi, kun firma on ollut kasvumoodissa. Olisiko jollakulla tarjota syvällisempää näkemystä liiketoiminnan pitkän aikavälin vapaan kassavirran generointikyvystä? Esimerkiksi, jos firma jäädyttäisi uusinvestoinnit luottoportfolioihin, niin tällöin liiketoiminnan kassavirta jäisi karkeasti katsoen jaettavaksi omistajien kesken (FY2017: 4,535 SEKbn) joka kääntyisi P/CF-tunnusluvuksi ~6,6 perjantain päätöskurssilla. Mutta mikä noiden luottoportfolioiden keskimääräinen takaisinmaksuaika mahtaa olla? P/CF 6,6 kuulostaa hyvältä, mutta olisi mielestäni olennaista tietää, miten nopeasti taseen saamiskanta kiertää ympäri tuloslaskelman kautta. Ts. Mikä olisi ns. staattiseen taseeseen vaadittava investointien vuotuinen kassavirta? Yritän siis hahmottaa, miltä Intrum näyttäisi skenaariossa jossa osingot maksettaisiin liiketoiminnan kassavirrasta ja ylijäämällä hankittaisiin uutta saamiskantaa.