Olet täällä

Venäjän tilanne - 8.10.2022 12.34

Niin annetaanko sen tapahtua, täälläkin on keskusteltu siitä että niitä käyttää niin on poliittisesti vaikeaa. Jos se hyväksytään niin sittenhän putinilla on tiet auki🤔 itse en usko että käytettäisiin.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 8.10.2022 12.08

Kyllä tuntuu joskus aivottomalta lukea tätä palstaa kun mennään henkilökohtaisuuksiin. Silti täältä saa paremman informaation kuin hesarista tai iltasanomista. Ketään ei varmaan kiinosta menettää lastaan? Jos joku ampuu sen nuclearin niin me kuollaan kaikki, eikö? Ja putin sitä ei tee sillä on liikaa riskiä sen takia koska se voi, jopa se on niin inhimillinen. Suomella ei ole hätää koska putin havittelee iivana julman aikasia maitaan milloin suur venäjä syntyi, suomi oli silloin osa ruotsia. Ja olemme osa natoa, ruotsi on se joka tässä raapii selkää ja olen samaa mieltä erdoganin lausunnon kanssa että ruotsissa ne terroristit juoksee vapaana, toivottavasti suomi ei ota oppia tässä asiassa. Vaikka martinlaaksossa on joskus kaadettu poliisi auto niin en halua nähdä sitä jatkossa😅 Kuka iski laasuputkiin ja siltaan?

Näytä koko viesti
Siltronic AG - 3.9.2022 06.55

Inderesin rautanen joskus puhui tästä firmasta oliko 2017🤔, siitä asti vähän seuraillut. Mielenkiintonen case nyt ton kiina/taiwan akselin kannaltakin ja niinku hynägrande totes niin joka sauvasekottimessa tarvitaan. Päädyin myös yhteen whatsapp ryhmään missä on ihan pätevää porukkaa ja sieltä löyty kiinteistöwelho joka oli sitä mieltä että kännykät yms on jo aika loppuun kehitelty ja se betsas sijotuksissaan älykiinteistöihin/koteihin joissa näki vielä huomattavasti parannettavaa, näihin tarvitaan myös siruja. Just my thoughts, en omista, vielä.

Näytä koko viesti
Huhtamäki - 3.9.2022 06.45

Heiska kirjoitti:

Ja lisäyksenä vielä että Inden foorumilla joku Huhtamäen hessu kommentoi että rahatkin on saatu jo Suomeen.

täähän kuulostaa hyvältä jos rahat on jo saatu, aika longina huhtamäessä ensimmäiset ostot tehty lokakuussa 2018 ja tankattu korona dipissä, pidän erittäin defensiivisenä ja hyvänä yhtiönä👍

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 26.11.2021 05.30

vsquid kirjoitti:

Nykyisin on paljon puhetta osakesäästötilistä, mutta niin sijoittajat kuin pankit tuntuvat unohtaneen PS-tilin. Nykyisellään tuota on uusmyynnissä ilmeisesti ainoastaan Danskella. Seuraavassa lyhyesti:

Mistä kyse

 • PS-tilille sijoitettu summa on suoraan vähennyskelpoista pääomatuloista 5000 euroon asti vuodessa. Mikäli ei ole pääomatuloja näin paljoa, vastaavan vähennyksen saa ansiotulojen veroista. Käytännössä siis max veroetu 1500-1700 e vuodessa riippuen pääomatuloveron tasosta.
 • PS-tilin sisällä sijoituskohteiden vaihtamisesta ja osingoista jne ei realisoidu veroja
 • Sijoituskohteeksi kelpaavat ainakin osakkeet, rahastot ja ETF:t
 • Nostettaessa koko nosto on verotettavaa pääomatuloa
 • Nostamisen voi aloittaa "eläkeiässä" (omalle syntymävuodelleni alin nostoikä 70 v) ja pitää ajoittaa vähintään 10 vuodelle
 • Poikkeustilanteissa kuten yli vuoden työttömyys ja avioero rahat voi nostaa jo aiemmin
 • Danskella tili ei sinänsä maksa mitään vaan maksetaan ainoastaan sijoituskohteiden ja kaupankäynnin kulut

Edut verrattuna osakesäästötiliin

 • Laajempi valikoima instrumentteja. Voi sijoittaa myös rahastoihin ja ETF:iin.
 • Ei 50k rajaa talletetulle rahalle (raja käytännössä 5k per vuosi verosyistä).

Haitat verrattuna osakesäästötiliin

 • Nostoja voi tehdä pääsääntöisesti vasta eläkeiässä

Epävarmuuden aiheta

 • Nostoajankohdan pääomatuloveron tasoa on vaikea arvioida
 • Aikaisinta nostoajankohtaa on jo kerran muutettu takautuvasti, joten tästä ei voi olla varma. Voisi kuvitella tämän säilyvän jollain lailla linjassa työeläkkeen ikärajojen kanssa.

Omasta mielestäni tämä kuulostaisi hyvinkin järkevältä sijoitusratkaisulta veroedun takia, jos on irrottaa 5k per vuosi ylimääräistä. Ensisijaiseksi säästökohteeksi en tätä kuitenkaan ottaisi johtuen nostojen ajoittumiseen kaukaiseen tulevaisuuteen ja muusta epävarmuudesta. Jäikö minulta jotain huomaamatta vai onko tämä tili oikeasti näin hyvä juttu? En heti keksi yhtään syytä, miksei kaikila olisi tätä.

Meinasinkin jos kysellä toisessa ketjussa asiasta mutta löysin googlella onneksi tämän. Eli ps tilillä vois ostaa ja myydä ilman veroseuraamuksia ja verotus tapahtuu vasta sitten joskus eläkkeellä. 
 

ps tili on sinänsä hyvä juttu koska keksin sijottamisen sen takia kun joskus huvikseni katsoin pankista tietoja ja ne rahastothan olivat hiukan tuottaneet, tästä valveutuneena kirjoja tilaukseen ja palstat syyniin. Lopetin ne ostot sitten melkeempä heti rahastojen kulujen takia ja nyt kyseisillä säästöillä olisi tarkoitus lottoilla jotain järkevää, turhaan ne sielä kelluvat. Eli tavallaan onni onnettomuudessa että tuli avattua pankin pyynnöstä tää tili joskus finanssi kriisin aikoihin☺️

Näytä koko viesti
Spinnova - 5.7.2021 04.48

Kekkoslovakki kirjoitti:

Spinnovan markkina-arvo alkaa lähestyä tasoa 2 x Ålandsbanken, missä en kyllä näe enää järkeä. Omat lähtee, sääli ettei niitä saanut koko rahalla.

Sama täällä, tulipahan kesälomalle terassi rahaa, jäädään silti seurailemaan. Tarkotus oli alunperin pitää tuo pieni positio.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 13.5.2021 11.06

Zeppiä ja paysafea otettu pienet erät sisään.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 13.5.2021 08.31

Itellä ollu myös tää zepp tarkkailussa, ei näköjään osari toiminut, paysafe kiinostais myös, hyvää rallattelua sielläkin. Luulempa että joutaa tänään/huomenna ottamaan erän salkkuun. Saimaalla hyvä keli👍

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 13.5.2021 08.19

Veikkaisin että parhaan koron saat kun ostat jonkun paskotun mökin ja siihen vaikka 100, remontti lainaa. Itse odotellut tässä 3viikkoa yhteyden ottoa osuuspankista kun haluaisin neuvotella marginaaleista ym. Mutta juttujen perusteella nordeassakin ruuhkaa asuntolainojen kanssa mikä, mikä huolestuttaa kyllä. Ihmiset velkaantuu kovaa kyytiä🤔

Näytä koko viesti
Aker Carbon Capture - 19.3.2021 12.57

Hyppäsin myös pienellä betsillä tähän kelkkaan aker horizon:in kautta. Sai samaan pakettiin muitakin cleantech virityksiä, ehkäpä tätä voisi pitää mini etf:änä alalle. Samaa tullut harrastettua hexagon compositen kanssa vuoden verran.

Pidän näitä tulevaisuuden tuotteina etenkin hexagonia raskaan kaluston transportaation kannalta. Eikös eu tasolla pitäisi olla kokouskin kesällä näiden päästö asioiden kannalta? Olettaisin sieltä tulevan tukiaisia ja myönnytyksiä kovalla kädellä, mutta olettamushan on aina kaikkien munausten äiti.

Näytä koko viesti