Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Onko kukaan palstalla tutkinut Hedera Hashgraphia(Hbar)? Itse rakennellut tähän aika ison ylipainon salkusta.

Mielenkiintoisen oloinen projekti. Ohitti tänään Ethereumin transaktioiden määrässä. Ei ole vielä desentralisoitu, mutta ajan kanssa olisi tarkoitus siirtyä siihen. Käyttävät tällä hetkellä governing council järjestelmää, jossa 20/39 paikkaa täytettynä. Governing counceliin kuuluu mm. IBM, Google, LG, Afrikan suurin pankki, Etelä-Korean suurin pankki, Avery Denison (yksi maailman suurimmista lakifirmoista) ja Australian "Visa".  Paikat hajautettu ympäri maailmaa. Loput paikat täytetään tämän vuoden aikana.

Pankeilla ilmeisesti tarkoitus rakentaa Hederan päälle CBDC ja Australian Visa aikoo rakentaa micropaymentsit. Avery Denison aikoo tokenisoida mm. kiinteistöt ja paljon muita assetteja. 10000+ tps ja finality 3-5sekuntia ja kiinteä fee 0,0001dollaria, joka maksetaan kuitenkin Hbareilla.Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteitä palstan kryptoeksperteiltä puolesta ja vastaan.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Ainakin Unibetillä lukee näin "Voittaja määräytyy sen perusteella, kuka saa vaaditun määrän valitsijamiesääniä vaalipäivänä. Jos selkeää voittajaa ei löydy vaalipäivänä, vedot ratkaistaan heti, kun yhden ehdokkaan voidaan katsoa voittaneen ilman varteenotettavaa epäilystä." Olettaisin, että samat ehdot pätee Nordicbetillä ja Betssonilla.

Näytä koko viesti
Degiro -
Samu kirjoitti:

Itseltäni on kadonnut talletusmahdollisuus Trustlyllä. Onko muilla samaa ongelmaa? Tällä hetkellä pystyn tallettamaan vain pankkisiirolla. 

 

Mullakaan ei toimi kuin suora pankkisiirto tällä hetkellä. Liittyisköhän jotenkin tähän? 

"Safeguarding your uninvested money

DEGIRO is not a bank but an investment firm. In the Netherlands, investment firms are not allowed to hold clients’ money. Therefore, when you become a client of DEGIRO, you give a standing order to invest your un-used money into a Money Market Fund (MMF). 

We will gradually replace this setup with a personal Cash Account in your name at a licensed bank. Your money will then be held in a segregated personal bank account with a personal IBAN. This means your money is then also guaranteed up to €100,000 as the relevant German Deposit Guarantee Scheme"

 

 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Hei. Olisiko kellään suositella kirjanpitäjää joka osaisi hoitaa pienen raksafirman ja pienimuotoisen sijoitustoiminnan kirjanpidon? Asiakasystävällinen hinta plussaa.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Hei. Ensinnäkin kiitos hyvästä blogista. Luin kokonaan läpi ja muutamia kysymyksiä haluaisin esittää. Eli mulla on pieni rakennusalan yritys. Kaksi omistajaa tasajaolla. Päätettiin yhtiökumppanin kanssa alkaa sijoittamaan yritykseen kertyvät ylimääräiset varat osakkeisiin vuoden alusta. Osakkeet kannattaisi käsitykseni mukaan kirjata EVL:n alaisiksi eli niitä käsiteltäisiin vaihto-omaisuutena? Emme kuitenkaan ole harjoittaneet aktiivista kauppaa joten onko tämä mahdollista? Salkusta löytyy yks jenkki REIT joka on pitkässä holdissa ja muutamia osakkeita joista tarkoitus luopua jos/kun aliarvostus purkautuu. Eli miten nämä pitäisi kirjata tilikirjaan? Tänä vuonna on siis vain tehty kolme talletusta ja kuusi kappaletta ostoja. Tällä hetkellä pari osaketta on myyntilaidassa, mutta ei vielä myytyjä. Jos kaupankäynti on jossain vaiheessa aktiivisempaa mikä olisi helpoin tapa kirjata kaupat ylös? Exceliin vai riittääkö vain välittäjän tarjoama yhteenveto?

 

Eli onko tälläistä arvopaperisijoittamista mahdollista kirjata EVL piiriin? Tällä hetkellä salkun koko on sen verran pieni, että sillä ei ole väliä. Mutta jatkoa ajatellen olisi parempi olla EVL:n piirissä. Onko omistuksia jälkeenpäin mahdollista vaihtaa TVL:stä EVL:ään? En ole vielä keskustellut asiasta tilitoimistoni kanssa kuin pintapuolisesti. Lähinnä haluaisin olla aiheesta paremmin kartalla jotta voin arvioida olisiko tarvetta vaihtaa tilitoimistoa. Olen kyllä tietoinen että tulonlähdejako on mahdollisesti poistumassa ensi vuoden aikana. Mutta varmaahan se ei vielä ole.

Näytä koko viesti