Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi -
Annala kirjoitti:
Laput eivät tippuneet salkkuun vaikka Daimler päätti antaa tulosvaroituksen 19.10 ja kurssi livahti hetkeksi alle strike hinnan. Vastapuolena siis taisi olla ihan tavan kuolevainen eikä mikään robotti.

Tästä onkin siis hyvä lähteä virittelemään seuraavia veivejä.

Käytitkö amerikkalaisia vai eurooppalaisia optioita? Eurooppalaisen option voi toteuttaa vasta juoksuajan mentyä, amerikkalaisen koska tahansa.

Näytä koko viesti
Nordea -

Tunnistan itseni täydellisesti tästä sekavasta raapustuksestayes. Isolla kuormalla huomiseen.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit: 4. Aki Pyysingin vieraana Kimmo Matikainen -

Ja unohdinkin samaan lauseeseen mainita että jälleen hyvää ja viihdyttävää settiä niin Akilta kuin Kimmoltakin! Keep up the good work!

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit: 4. Aki Pyysingin vieraana Kimmo Matikainen -

Koska saat Aki suostuteltua daytraderin oluelle? 

Näytä koko viesti
Nordea -
Jimbomonster kirjoitti:

Mitenkä näkisitte mahdollisen korkojen nousun (jos vaikka 1-2% parin vuoden aikana) vaikuttavan Nordean tulokseen? 

Varainhoidosta en osaa sanoa, mutta 2017 yhtiökokouksessa Koskull osas kertoa yhden prosenttiyksikön muutoksen koroissa liikuttavan tulosta n. 800 miljoonaa euroa.

Käsittääkseni myöskään prosentin kahden koronnousun ei pitäisi mitenkään merkittävästi vaikuttaa luottotappioihin. Lainoja laskettaessa nollakorkoaikana 2 % on käytetty usein tulevaisuuden viitearvona muutaman vuoden sisään, jolla lasketaan maksukykyä. Huolestuisin enemmän jos korot äkillisesti pomppaisivat 5%. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Jmakela kirjoitti:

Tunnetusti USA on paljon "fantasy football" tarjoajia joilla on suuri käyttäjäkunta niin jos nämä tahot alkavat tarjota urheiluvedonlyöntiä niin voi olla ulkopuoliselle toimijalle vaikea saada käyttäjiä. Toki kaikki riippuu vetojen tarjonnasta ja hinnoittelusta mutta saattaa olla vaikeaa päästä sisään esim pohjoismaalaisen yhtiön:

Allekirjoitan. Jopa reguloidulla markkinalla jossa vedonlyönti oli kiellettyä, onnistuivat muutama toimija ylläpitämään n. 350 miljoonan vedonlyöntibisnestä. Muistaakseni asiasta väännettiin kongresissa asti, kun firmojen edustajat painottivat draft pelien olevan taitopeli.

Markkinan on aikapaljolti jakanut kaksi toimijaa, Draft Kings ja Fanduel. Jos seuraa jenkkiurheilua, ei mainoksilta ole voinut välttyä, kyseessä siis isot ja näkyvät tekijät.

Näytä koko viesti
Uusköyhyys -
Nagamorich kirjoitti:

Eräs uusköyhyyden muoto muuten on se, että ollaan hyvätuloisia, mutta LUULLAAN olevamme köyhiä. Pääosin johtuu siitä, että työkaverit tai tutut ovat a) hyvätuloisempia b) elävät enemmän luotolle.

Hauska pointti, itse olen huomannut saman ilmiön. Toinen asia mihin helposti herpaantuva huomioni aika-ajoin kiinnittynyy on miten monet kuvittelevat keskiluokkaisen elämän olevan ihan perustarve jokaiselle. Tarkoittaen miten normaalituloiset ei pärjää millään kun pitäisi olla hieno auto, kämppä ja kaksi ulkomaanmatkaa joka vuosi. Ilman näitä on elämä silkkaa kituuttelua.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Aikapaljolti juuri näin, tappiot realisoituu vasta myydessäsi position. Sitä ennen tappioita voi pitää "paperitappioina", ne eivät ole todellisia ennen myyntiä. Hyvänä esimerkkinä olen kuullut käytettävän asuntoa. Jos naapurisi myyvät asuntojaan kilpaa halvemmalla kuin olet sen ostanut, luultavasti omankin asunnon markkina-arvo laskee. Tietenkään asuntoa ei ole pakko myydä ensimmäiselle tarjoajalle, ja et ole tehnyt todellista tappiota ennenkun myyt sen ostohintaa halvemmalla. Mielestäni monien piensijottajien pitäisi kohdella osakkeitaan kun asuntoaan, jos totta puhutaan. Yksityishenkilö voi vähentää verotuksessa realisoituneet tappiot voitoista 5 (?) vuoden sisällä. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Morjensta, jos tarkoitat ihan tuoton laskemista, se ei ole järin monimutkaista. Voidaan ottaa käytännön esimerkkinä, ostat osaketta (X) 1000 €, ostohinta (Y)10 e, eli 100 (Q) osaketta. Osakkeen kurssi putoaa 9 euroon, joten tekemäsi tappio on  1000- (100 kpl * 9) = -100 €. Tai vastaavasti 100*(9-10) = -100 € (Osakemäärä kertaa nykyhinta miinus ostohinta). Eli hiukan matemaattisemmin position nykyarvo on X(±)Q* Δy.

Jos myyt osakkeet uuteen kurssiin, tulee päälle myös kaupankäyntikulut, mahdollisista voitoista verot. Mitä tulee pitkään aikaväliin, lasku pätee yhdellä osakkeella, jos salkussasi on hajautusta (useampia osakkeita) niin tulee tuotto/tappio laskea jokaiselle osakkeelle. Toivottavasti ymmärsin kysymyksen oikein enkä eksynyt turhaan jaaritteluun !

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Daytrader kirjoitti:

Hyvä juttu siitä, miksi kirja-arvo ei ole enää niin hyvä sijoittajan työkalu: http://www.osam.com/Commentary/negative-equity-veiled-value-and-the-eros...

Itsekin mieluummin katson ihan muita juttuja arvosijoituksissa kuin kirja-arvoa. Joku EV/EBIT jo kertaluokkaa parempi.

Kiitos hyvästä linkistä, suosittelen myös lämpimästi jokaiselle joka on kiinnostunut tilinpäätösanalyysistä. Tekstissä myös mainittiin liikearvon poistot GAAP-standardissa. En olekkaan ennen miettinyt miten poistot vaikuttavat negatiivisesti vahvojen brändien kirja-arvoon. Mitä taas näen ongelmana GAAP-standardissa, liittyy juuri liikearvon poistoihin. On paljon firmoja jotka on kasvanut lukuisilla yritysostoilla, ja liikearvoa ei poisteta lainkaan paisuttamasta tasetta. Joissain tapauksissa liikearvo lähenee 50 % koko taseen arvosta.

Näytä koko viesti