Olet täällä

hurjaosmo

hurjaosmo

  • Liittynyt 28.4.2018
  • 6 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uusköyhyys - 13.5.2018 19.20

Nagamorich kirjoitti:

Eräs uusköyhyyden muoto muuten on se, että ollaan hyvätuloisia, mutta LUULLAAN olevamme köyhiä. Pääosin johtuu siitä, että työkaverit tai tutut ovat a) hyvätuloisempia b) elävät enemmän luotolle.

Hauska pointti, itse olen huomannut saman ilmiön. Toinen asia mihin helposti herpaantuva huomioni aika-ajoin kiinnittynyy on miten monet kuvittelevat keskiluokkaisen elämän olevan ihan perustarve jokaiselle. Tarkoittaen miten normaalituloiset ei pärjää millään kun pitäisi olla hieno auto, kämppä ja kaksi ulkomaanmatkaa joka vuosi. Ilman näitä on elämä silkkaa kituuttelua.

Sijoitustiedon kysymysketju - 13.5.2018 19.00

Aikapaljolti juuri näin, tappiot realisoituu vasta myydessäsi position. Sitä ennen tappioita voi pitää "paperitappioina", ne eivät ole todellisia ennen myyntiä. Hyvänä esimerkkinä olen kuullut käytettävän asuntoa. Jos naapurisi myyvät asuntojaan kilpaa halvemmalla kuin olet sen ostanut, luultavasti omankin asunnon markkina-arvo laskee. Tietenkään asuntoa ei ole pakko myydä ensimmäiselle tarjoajalle, ja et ole tehnyt todellista tappiota ennenkun myyt sen ostohintaa halvemmalla. Mielestäni monien piensijottajien pitäisi kohdella osakkeitaan kun asuntoaan, jos totta puhutaan. Yksityishenkilö voi vähentää verotuksessa realisoituneet tappiot voitoista 5 (?) vuoden sisällä. 

Sijoitustiedon kysymysketju - 13.5.2018 12.16

Morjensta, jos tarkoitat ihan tuoton laskemista, se ei ole järin monimutkaista. Voidaan ottaa käytännön esimerkkinä, ostat osaketta (X) 1000 €, ostohinta (Y)10 e, eli 100 (Q) osaketta. Osakkeen kurssi putoaa 9 euroon, joten tekemäsi tappio on  1000- (100 kpl * 9) = -100 €. Tai vastaavasti 100*(9-10) = -100 € (Osakemäärä kertaa nykyhinta miinus ostohinta). Eli hiukan matemaattisemmin position nykyarvo on X(±)Q* Δy.

Jos myyt osakkeet uuteen kurssiin, tulee päälle myös kaupankäyntikulut, mahdollisista voitoista verot. Mitä tulee pitkään aikaväliin, lasku pätee yhdellä osakkeella, jos salkussasi on hajautusta (useampia osakkeita) niin tulee tuotto/tappio laskea jokaiselle osakkeelle. Toivottavasti ymmärsin kysymyksen oikein enkä eksynyt turhaan jaaritteluun !

 

 

 

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.5.2018 10.47

Daytrader kirjoitti:

Hyvä juttu siitä, miksi kirja-arvo ei ole enää niin hyvä sijoittajan työkalu: http://www.osam.com/Commentary/negative-equity-veiled-value-and-the-eros...

Itsekin mieluummin katson ihan muita juttuja arvosijoituksissa kuin kirja-arvoa. Joku EV/EBIT jo kertaluokkaa parempi.

Kiitos hyvästä linkistä, suosittelen myös lämpimästi jokaiselle joka on kiinnostunut tilinpäätösanalyysistä. Tekstissä myös mainittiin liikearvon poistot GAAP-standardissa. En olekkaan ennen miettinyt miten poistot vaikuttavat negatiivisesti vahvojen brändien kirja-arvoon. Mitä taas näen ongelmana GAAP-standardissa, liittyy juuri liikearvon poistoihin. On paljon firmoja jotka on kasvanut lukuisilla yritysostoilla, ja liikearvoa ei poisteta lainkaan paisuttamasta tasetta. Joissain tapauksissa liikearvo lähenee 50 % koko taseen arvosta.

Sijoituslaina - Mistä edullista velkavipua ja millä ehdoilla? - 30.4.2018 8.25

En usko, taitaa olla uusi normaali. Ostin itse ensiasuntoni 2017 lopuilla, kilpailutin 5 pankkia  ja kaikki tarjoukset väliin eb12kk + 0,70-0,80 (marginaali). Poikkeavuuksia löytyi sitten muiden ehtojen kohdalta, lyhennysvapaiden yms määrä.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 28.4.2018 20.29

Morjensta, piti ihan rekisteröityä palstalle laittaakseni kyssäriä!

Olen parikymppinen sijoittajanalku, pääsäntöisesti keskittynyt fundaan muutaman vuoden ja pidempiin holdeihin osakkeilla. Pääomaa kertynyt vasta n. 10-20k, joten olen ajatellut ottaa keskipitkää näkemystä optioilla, jotta saisi hiukan vipua pääoman kasvuun. Olen skannaillut eri välittäjiä ja alustoja, (käyttänyt pelkästään Nordnettiä) ja mietin valitsisinko IBn vai Lynxin. Lukemani perusteella itse käytät IBtä, onko kummassakaan pohjoismaisia johdannaisia valikoimassa ? 

Kiitos jo etukäteen!