Olet täällä

Suuri Pörssiromahdus 2020 - 17.6.2020 12.48

Myin ison siivun osakkeistani noin 30 pinnaa. Kun en tiedä mitä tehdä, niin en ole tehnyt muuta. Odottelen syksyyn ja katselen missä silloin mennään.

Näytä koko viesti
Millaista korkoa pyytäisit ystävälle myönnettävästä lainasta? - 25.5.2020 11.43

En ole lainannut, mutta olen pitänyt muutaman kaverin kanssa huolen siitä, että jos ollaan menty esim. syömään, niin minä maksan. Tai menty kauppaan, niin olen maksanut mitä hihnalle on laitettu jne. Rahaa on palanut kiitettäväsi myös tällä tavalla, mutta loppupeleissä on toiminut hyvin.

Näytä koko viesti
Citycon - 18.5.2020 03.52

Itse etunoja on siihen suuntaan, että ne keskukset jotka ovat hyvällä sijainnilla sekä monipuolisia kaupan ym. viihteen sekoituksia ja joissa voi olla mukana myös kuntia ym. vuokralaisina nousevat kuin feenix tuhkasta. Ihmisillä on vaan luontainen tarve välillä mennä ulos johonkin. Sen sijaan pienien keskuksien vetovoima tulee pienenemään.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 18.4.2020 08.44

Jos tarkoitus on vain kasvattaa omaapääomaa niin silloin minusta ei yhtiöstä kannata maksaa mitään ulos. 

Näytä koko viesti
Citycon - 17.4.2020 07.35

Löyhä kirjoitti:

Ensi viikolla Q1 julkistus joka on karmeasti miinuksella ja Q2 vielä enemmän miinuksella.

Toki näin, mutta parin vuoden päästä voi olla jo hymy huulilla. Katsellaan. Olen varovasti lisäillyt.

Näytä koko viesti
Perintöverosuunnittelua (metsä, mökki + asunto) - 13.4.2020 06.01

Äiti on eronnut, mutta onko aikoinaan ositus tai omaisuuden erottelu tehty. Tämä kannattaa tutkia ensin.

SItten on se seikka, että jos äidiltä jotakin ostaa ja vielä liikuttaa varoja, niin näistä sitten maksetaan perintöveroa. Jos taas äidille velkaannutaan, äiti kuolee ja joku on maksanut velat ja joku ei ja vielä menee sukset riistiin, niin juristit kiittävät, mutta täytyy juristienkin elää.

Yksinkertainen on kaunista. Pohtisin miten verot menee jos vaikka äiti lahjoittaa pääomaisuuden eli metsäpalstan perilliselle ja pidättää itselleen puunmyyntitulot tai hallintaoikeuden kuolemaansa.

Sitten on tuo Uuno Espanjassa. Espanja kuten ei moni muukaan ymmärrä suomalaista kuolinpesää ja josta seuraa mielenkiintoisia tilanteita. Espanjan pää kannattaa tosiaan tutkia siellä ja koska äidin kotipaikka on suomi, niin suomi perintöverottaa ja jokatapauksessa perintöverottaa kiinteää omaisuutta. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.4.2020 12.16

wickerman kirjoitti:

Ei.

Kuten yllä jo sanottu niin 90-luvun lamaan nähden on kyllä kaikki toisin.

Osittain paremmin ja osittain huonommin. En myöskään usko tuomiopäivään, mutta viime kunnon lamassa esimerkiksi kotitalouksien velkaantumisaste oli huomattavasti matalampi kuin nyt.  Koska raha on ollut halpaa ja sitä on lainattu, niin myöskään koron ei tarvitse paljoakaan nousta jotta se alkaa jo monilla näkymään. Suomessakin on kohta totuttu siihen, että korot voivat aina vain laskea ja koskaan korko ei voi nousta edes 2 prosenttiin.

 

Näytä koko viesti
Stockmann - 7.4.2020 12.28

Tinggeli kirjoitti:

 

holvius kirjoitti:

Sen sijaan ostovelkojat, vuokravelkojat, verohallinto, eläkeyhtiöt ym. ottanevat pataan.

 

Jos ostovelkoja leikataan, niin eikö siinä ole mahdollisuus pahentaa Stokkan kriisiä? Tuskin tavarantoimittajat toimittavat jatkossa tavaraa myytäväksi, jos eivät saa rahojaan jo toimitetuista tavaroista. Tietysti ennakkolaskulla toimittavat, mutta jos Stokkan kassa on tyhjä, niin jää myytävät tavarat saamatta.

Eivät saa saataviaan, mutta uusilla menettelyn aikaisilla saatavilla on turvana kohtuu hyvä etuoikeus eli nämä kävelevät muiden kuin panttivelkojien ohi. Tällä on käytännössä iso merkitys sitä kautta, että Stokka saa sisään tavaraa. Tilanteessa jossa Stokan ei tarvitse maksaa mm. vanhoja ostovelkojaan, niin buusti bisnekselle on melkoinen. Samalla tästä tulee aina myös kilpailu eri velkojaryhmien välille eli saneerausvelkojien intressissä on saada Stokka konkaan jos Stokka velkaantuu menettelyn aikana. Tämä olettamuksella, että etuoikeudettomat velkojat olisivat ylipäänsä saamassa konkassa jako-osuutta. 

Näytä koko viesti
Stockmann - 6.4.2020 11.59

Chef kirjoitti:

Miksi velkojat suostuisivat velkojen leikkaukseen, kun konkurssimenettelyn kautta he saisivat todennäköisesti saamisensa täysimääräisesti takaisin? Monessa tapauksessa yrityssaneeraus siirtää taloudellista riskiä omistajalta velkojille. Minusta tämä näyttää sellaiselta caselta. En ole osakkeenomistaja enkä velkojakaan, mutta ulkopuolisena vaan ihmettelen. 

Konkassa ei vakuusvelkojat jäävät tyypillisesti aika heikoille. En ole tätä asiaa tarkemmin seurannut, mutta luulisi, että syndikaattipankeilla on turvaavat tai ainakin hyvin lähellä sellaista olevat vakuudet. Johtanee siihen, että vakuusvelkojien leikkaukseen ei ole paljon mahdollisuuksia. Sen sijaan ostovelkojat, vuokravelkojat, verohallinto, eläkeyhtiöt ym. ottanevat pataan. Samaten saneerauksessa voidaan irtisanoa määräaikaisia vuokrasopimuksia ym. ja mihin Ratia taisi viitata kun puhui eri yksiköiden tarkastelusta.

Joka tapauksessa jos saneeraus onnistuu, niin yhtiön varat ohjautuvat velkojille vuosiksi. Tästä tulee sentti osake ja jossa spekuloidaan saneerauksen onnistumisella ja tuotto tulee mahdollisesti joskus ja jouluna.

 

Näytä koko viesti
Osingot - Keskusteluketju - 5.4.2020 11.35

Minusta yrityksen kassassa olevat rahat ovat yhtiön varoja rahaa eikä osakkeeomistajien varoja. Yrityksiä on monenlaisia ja corona ei ole kaikkiin iskenyt. UPM ja Fortum pystyvät jakamaan varoistaan osingoa ilman, että maksukykytestin kanssa tulee ongelmia. Osakkeenomistajana odotan, että silloin varoja myös minulle jaetaan. Sen sijaan jos maksukyvyn kanssa on ongelmia niin odotan, että minulle ei makseta. Cityconin osalta epäilen, että osinkoa vähintään leikataan.

Näytä koko viesti