Intrum -

hajareittinen wrote:

Kuuntelin Q&A:n, seuraava perustuu muistikuviin yhden oton perusteella. Mielestäni painottivat, että tavoitteisiin päästään olettamatta muutoksia esimerkiksi rahoituskustannuksissa, ja että tarvittaessa (ei kuitenkaan base case) eivät tarvitse uutta rahoitusta 2025 loppuun, jos oikein ymmärsin. Mielenkiintoista ehkä oli ihan lopussa, että omien osakkeiden ostosta kysyttäessä toimari toisti että 2025 loppuun asti kassavirta menee vivun pienentämiseen, mutta bondien ostosta CFO totesi, että kaikkia vaihtoehtoja velkaisuuden pienentämiseksi tutkitaan tms.

Tämä on Akin kuvailemalla tavalla hyvä ostos, jos lupaukset pitävät. Toistaiseksi se sitä ei ole ollut. Kasvua haetaan perintäpuolesta ja alueelta kuten Saksa, Hollanti ym. ja jossa Intrumin asema ei ole vahva. Kasvua pitäisi tulla puolet. Toinen puolisiko pitäisi tulla pohjoisesta sekä etelästä. Perintäpuoli pitäisi sinänsä kasvaa jo Arrowin sekä Hayan hankintojen johdosta. 

Mikäli tasetta ei myydä ulos ja ostot rajataan 2 miljardiin, sisään tulee 12 miljardia sek. Tämä on suunnilleen saman verran kuin pankkilainat. RCF erääntyy puolestaan 2026 eli herää kysymys, että pitääkö paikkansa, että uutta rahoitusta ei tarvittaisi 2025 vuoden loppuun mennessä.   Toki RCF ei kokonaan tarvitse maksaa, mutta pankit eivät välttämättä tykkää, mikäli hoidetaan vain muita kuin pankkivelkoja.  

Joka tapauksessa velan vähentäminen, perintäpuoleen panostaminen, kustannusleikkaukset ym. ovat toimia josta pidän. Mikäli onnistuvat saamaan ulkopuolisista rahoitusta saatavien ostamiseen ja mikä käytännössä tarkoittaisi perintäpuolen tuloksen paranemista edelleen, niin näyttäisi hyvältä. 

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Tiedote jättää tulkinnanvaraa eli olisi mukava tietää, että laittoiko johtokaksiko pillit pussiin vai laittoivatko muut piuhat kiinni. Veikkaa johtokaksikkoa koska ei tämä taida olla tuonut heillekkään pennin jeniä tai ainakin siihen viittaa Coeus Invest Oy:n turskat viime tilikaudelta.

Näytä koko viesti
Intrum -
Velho kirjoitti:

 Siksipä olen ostellut lisää.  

Hyvä kirjoitus. Itse olen myös ostellut lisää ja turskaa on toki murto-osa, mutta minulle merkittävä määrä.

Talouden hidastuminen pitäisi saataa yhtiön laariin ja perintää palveluna liiketoimintaan, kruunu on halpa, tarvitaessa osingosta voidaan nipistää tai väliaikaisesti laskea se nollaan ja johto on indikoinut, että saatavia ei osteta samalla tahdilla sisään kuin aikaisempina vuosina. Maksukyvyttömyyteen en usko.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Aki Pyysing kirjoitti:

Mutta onpahan nöyryyttävää todeta olleensa täydellisen väärässä korkonäkemyksissään. Ehkäpä pitäisi jättää julkinen ennustaminen niille, joita ei viluta jakamansa täysin väärät näkemykset.

Rehn joka saa palkkansa pankista ja joka istuu päätöksiä tekemässä arvio 15.4.2022, että EKP ohjauskorot ovat nollassa vuoden loppuun mennessä. Nyt perusrahoitusoperaatioiden korko on 21.12.2022 lähtien 2,50 %, maksuvalmiusluoton korko 2,75 % ja talletuskorko 2,00 %. Toki Ollia ei taida vituttaa, mutta sattuu sitä paremmissakin piireissä.

Konsensus taitaa olla, että inflaatio alkaisi hellittää ja sen seurauksena korkoja ei enää nostettaisi olennaisesti ensi vuonna. Olen skeptinen, koska valloilleen päässyttä inflaatiota on vaikea suitsia.

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -
Aki Pyysing kirjoitti:

Toimittaja dokumentoi lämpenemisen ja kaivoi esille, että Kakkonen ja bulvaani olivat askarrelleet samassa kioskissa jo 20 vuotta sitten. Ja bulvaanin varattomuus oli perua jo noilta ajoilta.

Tämähän meni kuten elokuvissa. Arvottomat osakkeet maksukyvyttömälle välikädelle ja nimi lehteen.

 

 

Näytä koko viesti
Intrum -
Velho kirjoitti:

Kun heität että alle 100 SEK voisi ostaa, onko sulla siinä takana jotain fundamentteja mihin tämän johtopäätöksen perustat, vai onko kyse pääosin siitä, että 99:ssä on kaksi numeroa ja 100:ssa kolme?

Ei käytännössä mitään muuta kuin se että silloin voisi ajatella, että on turvamarginaalia. Pääosa taseesta on goodwill arvoa ja joka voi olla aina vähän niin tai näin. Taantuma tulee mutta tässä tapauksessa se voi olla ihan hyväkin. Vaikea tätä on arvioida kun velkarahan hinta ollut todella kova eli rahoittajat pitävät toimintaa riskisenä.

Näytä koko viesti
Intrum -

Tämä on laskenut paljon. Velkaa on haettu/saatu ja korko on 9,25 prosenttia. Alle 100 voisi alkaa harkita ostamista.

Näytä koko viesti
Fleming Properties Ab -
petteri kirjoitti:

Kun Flemingin kurssi on nyt 7,7 euroa per osake, on yritys nyt tulevaisuuden korkokorjatulla P/FFO luvulla arvioituna todella hintava. Tämä osake kannattaneekin myydä niin pitkään kun firmasta saa nykyisen loistokurssin.

Odottelin vähän aikaa, mutta perustelusi oli sen verran hyvät, että katsoin parhaaksi poistua muutaman tonnin tappiolla. Oletan, että korkojen nouseminen ei euroopassa ihan heti pysähdy ja voi olla, että jossakin vaiheessa ei maksettaisi enää mitään osinkoa ja joka romauttaisi kurssia vielä tästäkin huomattvasti alemmaksi. Vaikka vuokralainen jatkaisi niin vuokrasopimusneuvotteluissa vuokralaisella voi olla hyvät saumat neuvottella itselleen edullinen vuokra.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -
aliisan_avaimet kirjoitti:

On siellä vielä normikirjautuminen, tosin pienellä präntillä ja kahden ruudun takana.

Kiitän. Minulta meni herne nenään joten en havainnut tätä ihanaa nappia.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

On tämä peffasta.

Aikaisemmin Nordettiin pääsi yksinkertaisesti kirjautumaan sisään ja nyt on puhelinhässäkkä. Sitten on joku mobiilivarmenne hässäkkä ja siellä ilmoitus, että SIM-kortti ei tue mobiilivarmennetta. Pientä ihmistä ottaa päähän tälläiset vastoinkäymiset jotka tulevat pyytämättä ja aina yllättäen.

Näytä koko viesti