Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 4.11.2020 11.02

On sekaavaa touhua. Onko postiääniä laskettu lainkaan vai aletaanko niiden laskenta vasta kun vaalipäivän äänet on laskettu ?

Näytä koko viesti
Mitä mieltä seuraavasta strategiasta? - 22.8.2020 02.21

Käyttäisin vipua maltillisesti. Nordnetin alle prosentin luotto on hyvä esimerkki siitä, että pääomaa pitää olla kohtuu paljon ennen kuin lainanmäärä kasvaa merkitttäväksi.  Mikäli vipua on paljon niin rommahduksessa voi mennä omat ja vieraat ja jos muuta omaisuutta ei ole kuin velkainen omakotitalo, niin riski on  minusta liian suuri. 100.000 euroa on edelleen pieni summa nykyäään. Ei voi lopettaa työntekoa vaan samalla lailla on töihin mentävä.

Näytä koko viesti
Aleksandriasta pois. - 18.8.2020 06.23

Nämä ovat sitkeitä. Soittivat kolme kertaa vaikka kerroilla nro 1 ja 2 kerroin, että latiakaan ei ole varoja sijoittaa.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 17.6.2020 12.48

Myin ison siivun osakkeistani noin 30 pinnaa. Kun en tiedä mitä tehdä, niin en ole tehnyt muuta. Odottelen syksyyn ja katselen missä silloin mennään.

Näytä koko viesti
Millaista korkoa pyytäisit ystävälle myönnettävästä lainasta? - 25.5.2020 11.43

En ole lainannut, mutta olen pitänyt muutaman kaverin kanssa huolen siitä, että jos ollaan menty esim. syömään, niin minä maksan. Tai menty kauppaan, niin olen maksanut mitä hihnalle on laitettu jne. Rahaa on palanut kiitettäväsi myös tällä tavalla, mutta loppupeleissä on toiminut hyvin.

Näytä koko viesti
Citycon - 18.5.2020 03.52

Itse etunoja on siihen suuntaan, että ne keskukset jotka ovat hyvällä sijainnilla sekä monipuolisia kaupan ym. viihteen sekoituksia ja joissa voi olla mukana myös kuntia ym. vuokralaisina nousevat kuin feenix tuhkasta. Ihmisillä on vaan luontainen tarve välillä mennä ulos johonkin. Sen sijaan pienien keskuksien vetovoima tulee pienenemään.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 18.4.2020 08.44

Jos tarkoitus on vain kasvattaa omaapääomaa niin silloin minusta ei yhtiöstä kannata maksaa mitään ulos. 

Näytä koko viesti
Citycon - 17.4.2020 07.35

Löyhä kirjoitti:

Ensi viikolla Q1 julkistus joka on karmeasti miinuksella ja Q2 vielä enemmän miinuksella.

Toki näin, mutta parin vuoden päästä voi olla jo hymy huulilla. Katsellaan. Olen varovasti lisäillyt.

Näytä koko viesti
Perintöverosuunnittelua (metsä, mökki + asunto) - 13.4.2020 06.01

Äiti on eronnut, mutta onko aikoinaan ositus tai omaisuuden erottelu tehty. Tämä kannattaa tutkia ensin.

SItten on se seikka, että jos äidiltä jotakin ostaa ja vielä liikuttaa varoja, niin näistä sitten maksetaan perintöveroa. Jos taas äidille velkaannutaan, äiti kuolee ja joku on maksanut velat ja joku ei ja vielä menee sukset riistiin, niin juristit kiittävät, mutta täytyy juristienkin elää.

Yksinkertainen on kaunista. Pohtisin miten verot menee jos vaikka äiti lahjoittaa pääomaisuuden eli metsäpalstan perilliselle ja pidättää itselleen puunmyyntitulot tai hallintaoikeuden kuolemaansa.

Sitten on tuo Uuno Espanjassa. Espanja kuten ei moni muukaan ymmärrä suomalaista kuolinpesää ja josta seuraa mielenkiintoisia tilanteita. Espanjan pää kannattaa tosiaan tutkia siellä ja koska äidin kotipaikka on suomi, niin suomi perintöverottaa ja jokatapauksessa perintöverottaa kiinteää omaisuutta. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.4.2020 12.16

wickerman kirjoitti:

Ei.

Kuten yllä jo sanottu niin 90-luvun lamaan nähden on kyllä kaikki toisin.

Osittain paremmin ja osittain huonommin. En myöskään usko tuomiopäivään, mutta viime kunnon lamassa esimerkiksi kotitalouksien velkaantumisaste oli huomattavasti matalampi kuin nyt.  Koska raha on ollut halpaa ja sitä on lainattu, niin myöskään koron ei tarvitse paljoakaan nousta jotta se alkaa jo monilla näkymään. Suomessakin on kohta totuttu siihen, että korot voivat aina vain laskea ja koskaan korko ei voi nousta edes 2 prosenttiin.

 

Näytä koko viesti