Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 19.5.2021 10.39

hm kirjoitti:

Miten käytännössä on mahdollista, että ensin yritys sulautetaan, sitten sulautettu yritys sulautetaan ja tämä yritys sitten vielä lakkautetaan selvitystilamenettelyn kautta, ja sen jälkeen verottajalta tulee protesteja niin 7 vuotta aiemmin lakkautetulle ja sulautetulle yhtiölle kuin selvitystilan kautta jo lakkautetulle yritykselle? Selvitystilassa olevan yrityksen täytyy osakeyhtiölain mukaan jättää konkurssihakemus, jos havaitaan, että yhtiön varat eivät riitä velkojen maksamiseen. Vain sellainen yritys, jonka varat riittävät velkojen maksamiseen, tai jonka velat velkojat antavat anteeksi, voidaan lakkauttaa selvitystilan kautta ilman konkurssia. Nyt on käyty läpi selvitystila, ja sen jälkeen verottaja protestoi. Tapaus näyttää monellakin tavalla poikkeukselliselta.

Oma arvaukseni, että lakkaamisen yhteydessä on haettu julkista haastetta ja sillloin aina myöhässä oleva Karhu on ollut talviunilla. Karhun voinee pelastaa se, että tuollainen saatava on pitänyt olla velallisen johtoporsaiden tiedossa ennen määräpäivää. Karhu on siitä ikävä otus, että jos se joskus kiinnostuu, niin se kiinnostus ei ihan heti lopu ja saatava on sen verran suuri, että luulisi kiinnostavan.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.5.2021 07.11

Ei minulta ole pois jos jonkun riski veikkaus osuu ja perustellusti voi tuotto-odotus olla perusteltu

Ongelma tulee siitä, että tästä voi tai on voinut tulla jäätävä iso kupla. Silloin tämä rysähtää jossakin vaiheessa kasaan ja kaikki kärsivät..

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 7.5.2021 09.07

Näinhän se on. Minä tein väärän päätelmäni rahavirtalaskelman perusteella.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 6.5.2021 11.15

Kysymys viisaammille.

Mikä selittää maksettujen korkojen määrän olennaisen kasvaminen tilanteessa jossa korollisten lainojen määrä on olennaisesti pienentynyt ? Onko ainoa selitys se, että koron määrä on mahdollisesti noussut sitten viime vuoden.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 7.4.2021 08.22

Saakohan tuosta betonimöhkäleestä vetäviä kuvia mitenkään ?  Luontaantyöntävä se on vaikka kuinka aurinko porottaisi ja lapset leikkisivät.

Samaa mieltä olen noista kännykkä kuvista. Saa sen kuvan, että paikalla ei ole viitsitty edes käydä vaan on otettu jotakin mitä huoltomies on kuvannut sattumalta aikoja sitten. Möhläleen osalta sinänsä ymmärrän haluttumuuden mennä paikanpäälle.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 5.4.2021 09.57

Ostin Samhällsbyggnadsbolagetin etuoikeusosaketta tutkimatta, että nämä oli päätetty ostaa takaisin hintaan x.

Myin pois tappiolla. Omasta laiskuudesta ei voi syyttää kuin itseään.

Näytä koko viesti
Citycon - 19.3.2021 02.23

Onnekki kissamiehenkin pitää kaivaa silloin isosti ja voi olla, että tämä hillitsee.

Otin myös lisää ja nostin roimasti keskihintaa.

Näytä koko viesti
Pankista saa rahaa – ellei ole yritys tai maahanmuuttaja - 16.3.2021 09.04

Yrittäjästatus on miinus ja samalla lailla on tosiasia, että jos et sovi muottiin, niin pankki on ihmeissään.

Ihan turha oli selittää pankin toimihenkilölle joka tuntui olevan vastavalmistunut, että kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies vastaa yhtiön veloista ja ky:n taseessa on huomattavasti enemmän tavaraa kuin omassa. Omalle nimelle olisi saanut lainaa huomattavasti paremmilla ehdoilla kuin huomattavasti varakkaammalle yhtiölle jonka veloista kuitenkin itse vastaa. Jäi laina ottamatta. Täytyy taas jossakin vaiheessa kysellä uudestaan ja taas todennäköisesti ihmetellä samaa asiaa.

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 25.2.2021 02.51

Kilppari kirjoitti:

 

Itselläni ei ole semmoista osaamista, että osaisin lukea noita tulostietoja siten, että osaisin selittää minne ne oravan rahat oikein menee, ettei vuokrista riitä tuottoa omistajille. Voisiko joku selittää miten tuo on mahdollista jos vuokrausastekin on noin kova? 

Velkojille valuvat. Lainamääräkin on vähentynyt ja maksetut korot ovat luokkaa 0,5 miljoonaa enemmän kuin viime tilikaudelle. Sen enempää tutkimatta veikkaan, että lainojen uudelleenjärjestelyn yhteydessä on maksettu jotakin. Ovaron aikana on tehty järkeviä peliliikkeitä, mutta kysymys kuuluu edelleen, että miten ydinpommi kestää. Ilman toiminnan järkeistämistä Ovaro olisi todennäköisesti nurin.

Nyt tehtiin iso alaskirjaus ja pommista saatiin sokkaa irti. Samalla ilmoitettiin, että osingoa ei nyt ole odotettavissa mies muistiin ja joka rajaa Holviuksen minisijoitukset tehokkaasti.

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 14.2.2021 09.36

callo kirjoitti:

Avioehto on kaikkeen henkilökohtaiseen omaisuuteen. Ennen ja jälkeen avioliitoon kertyneeseen. Muutakin saa sopia, mutta oikeudessa on heikoilla jos toinen ei halua tätä "muuta" seurata. 

p.s. Käyttäkää näihin avioehtoon asiaan erikoistunutta juristia. Jos sen tekee, kannattaa se tehdä tehdä kunnolla eikä olettaa mitään.

Tämä riippuu siitä, että miten tuosta muutakin on sovittu eli käytånnnössä miten pystyy sopimuksen näyttämään toteen. Mikäli pystyy, niin silloin on kokonaan uusi peli kyseessä.   

 

Näytä koko viesti