Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.12.2022 04.21

Aki Pyysing kirjoitti:

Mutta onpahan nöyryyttävää todeta olleensa täydellisen väärässä korkonäkemyksissään. Ehkäpä pitäisi jättää julkinen ennustaminen niille, joita ei viluta jakamansa täysin väärät näkemykset.

Rehn joka saa palkkansa pankista ja joka istuu päätöksiä tekemässä arvio 15.4.2022, että EKP ohjauskorot ovat nollassa vuoden loppuun mennessä. Nyt perusrahoitusoperaatioiden korko on 21.12.2022 lähtien 2,50 %, maksuvalmiusluoton korko 2,75 % ja talletuskorko 2,00 %. Toki Ollia ei taida vituttaa, mutta sattuu sitä paremmissakin piireissä.

Konsensus taitaa olla, että inflaatio alkaisi hellittää ja sen seurauksena korkoja ei enää nostettaisi olennaisesti ensi vuonna. Olen skeptinen, koska valloilleen päässyttä inflaatiota on vaikea suitsia.

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 8.12.2022 11.27

Aki Pyysing kirjoitti:

Toimittaja dokumentoi lämpenemisen ja kaivoi esille, että Kakkonen ja bulvaani olivat askarrelleet samassa kioskissa jo 20 vuotta sitten. Ja bulvaanin varattomuus oli perua jo noilta ajoilta.

Tämähän meni kuten elokuvissa. Arvottomat osakkeet maksukyvyttömälle välikädelle ja nimi lehteen.

 

 

Näytä koko viesti
Intrum - 8.12.2022 04.31

Velho kirjoitti:

Kun heität että alle 100 SEK voisi ostaa, onko sulla siinä takana jotain fundamentteja mihin tämän johtopäätöksen perustat, vai onko kyse pääosin siitä, että 99:ssä on kaksi numeroa ja 100:ssa kolme?

Ei käytännössä mitään muuta kuin se että silloin voisi ajatella, että on turvamarginaalia. Pääosa taseesta on goodwill arvoa ja joka voi olla aina vähän niin tai näin. Taantuma tulee mutta tässä tapauksessa se voi olla ihan hyväkin. Vaikea tätä on arvioida kun velkarahan hinta ollut todella kova eli rahoittajat pitävät toimintaa riskisenä.

Näytä koko viesti
Intrum - 8.12.2022 01.12

Tämä on laskenut paljon. Velkaa on haettu/saatu ja korko on 9,25 prosenttia. Alle 100 voisi alkaa harkita ostamista.

Näytä koko viesti
Fleming Properties Ab - 7.12.2022 11.58

petteri kirjoitti:

Kun Flemingin kurssi on nyt 7,7 euroa per osake, on yritys nyt tulevaisuuden korkokorjatulla P/FFO luvulla arvioituna todella hintava. Tämä osake kannattaneekin myydä niin pitkään kun firmasta saa nykyisen loistokurssin.

Odottelin vähän aikaa, mutta perustelusi oli sen verran hyvät, että katsoin parhaaksi poistua muutaman tonnin tappiolla. Oletan, että korkojen nouseminen ei euroopassa ihan heti pysähdy ja voi olla, että jossakin vaiheessa ei maksettaisi enää mitään osinkoa ja joka romauttaisi kurssia vielä tästäkin huomattvasti alemmaksi. Vaikka vuokralainen jatkaisi niin vuokrasopimusneuvotteluissa vuokralaisella voi olla hyvät saumat neuvottella itselleen edullinen vuokra.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 25.11.2022 09.21

aliisan_avaimet kirjoitti:

On siellä vielä normikirjautuminen, tosin pienellä präntillä ja kahden ruudun takana.

Kiitän. Minulta meni herne nenään joten en havainnut tätä ihanaa nappia.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 25.11.2022 06.48

On tämä peffasta.

Aikaisemmin Nordettiin pääsi yksinkertaisesti kirjautumaan sisään ja nyt on puhelinhässäkkä. Sitten on joku mobiilivarmenne hässäkkä ja siellä ilmoitus, että SIM-kortti ei tue mobiilivarmennetta. Pientä ihmistä ottaa päähän tälläiset vastoinkäymiset jotka tulevat pyytämättä ja aina yllättäen.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.10.2022 07.51

Perintöverotuksessa ideana on käypä arvo perittävän kuolinhetkellä ja jonkun omaisuuserän arvo voi hyvinkin olla negatiivinen. Linkatusta päätöksestä kannattaa muistaa, että se perustuu yhtiöjärjestyksen yksittäiseen määräykseen ja josta johtuen se ei todennäköisesti suoraan sovellu siihen mistä keskustelu lähti liikkeelle.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 7.10.2022 07.06

TL kirjoitti:

Jaa, itse en ole ikinä toivonut asunnoltani mitään tuottoa enkä ajattele sitä sijoituksena.

Samoilla linjoilla. Omaa asuntoa olen pitänyt aina kuluna. Mitä halvempi niin sitä enemmän jää varaa muuhun ja tietysti voi elämänlaatu ottaa hittiä. Kukin valitsee miten parhaaksi katsoo. Itse vedän perussettiä ja en ole sitonut isoa osaa varallisuudestani seiniin.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 5.10.2022 11.29

En löytänyt tietoa, että mikä on osuuksien arvo. Mistä tiedon saa kaivettua esiin ?

Näytä koko viesti