Olet täällä

Citycon - 28.10.2021 10.36

ollikohan kirjoitti:

 

Hiski_jr kirjoitti:

Summasummarum hinta tulee olemaan jossain 320-380milj välissä, olettaisin. Eiköhän tämä meille sitten aikanaan selviä.

 

Saatat olla kyllä hyvinkin oikeassa. Luin tosiaan ensiksi että linkkaamani uutinen olisi kirjoitettu 21.2.2020 eikä 2.12.2020, millä on aika iso merkitys kun suhteuttaa tilannetta nimenomaan Q3-2020 lopussa upotettuihin kustannuksiin cool

Vielä on tosiaan myös avoimia kysymyksiä, isoimpina mainitsemasi Skanskan urakka ja mitä tarkalleen siihen nyt sitten liittyy (siirtyikö vaiko eikö aliurakat osaksi Skanskan 170 m€ sopimusta) ja se kuinka paljon rakennusoikeuksien myynnit tulevat investointia netottamaan. Mutta on tässä kyllä riski alaskirjauksille vielä ennen Lippulaivan valmistumista, siitä ei pääse mihinkään. Toivottavasti tilinpäätöksessä saadaan tältä osin tarkennusta nyt kun päätökset ovat myös asuntojen toteutustavan suhteen isolta osin konkretisoituneet. 

Ketään ei tunnu kiinnostavan ylihintainen rakentaminen tai se, ettei asiasta Cityconin puolelta puhuta. Lippulaivaan mennyt Q2 lopussa 307milj. ja nyt Q3 lopussa 332milj., eli 25milj. lisää kvartaalissa. Kolme kvartaalia tulee vielä kuluja, oletettavasti loppupäässä Skansa ja muut saavat vasta laskutettua katteensa. Täytynee myöntää olleensa väärässä alkuvuodesta, Lippulaivan kokonaiskustannukset menevät yli 400milj. :(

Näytä koko viesti
Nordea - 5.3.2021 04.57

Aki Pyysing kirjoitti:

 

ColdFinger kirjoitti:

Sampo on sitoutunut olemaan myymättä Nordean osakkeita 9.5.2021 asti.

 

Toki. Mutta muut myyjäkandidaatit ottavat helposti edellisen myyntihinnan tai tasearvon referenssipisteeksi. Kuten mie.

Tänään sitten jätettiin myyntihinta 7,25 taakse ja lähetytään tasearvoa 7,50. Keventelin lisää @7,42. 

 

Mitä olet Aki mieltä, että kävikö tässä nyt kumminkin niin, ettei markkinoita kiinnostanut Sammon edellinen myyntihinta taikka tasearvon kirjaukset? Tai olettaako markkinat ennemminkin Sammon seuraavan erän myyntihinnan olevan enemmän kuin tasearvon kirjaus, eli Sampo haluaa myydä nämä voitolla? Voi toki olla, että varsinkin tämän viikon jenkkien myllerrys ja korkojen nousun ajatukset ovat saaneet markkinat haluamaan tätä tuloksen parantumisen toivossa ja osingon vuoksi hyvänä turvasatamana.

Näytä koko viesti
Citycon - 15.2.2021 10.42

En jaksa lainailla tähän, mutta kiitoksia linkistä, se aukaisi keissiä paljon. Itse olen rakennusalalla ja juurikin noita peltomarketteja jokusen kyhäilyn vetänyt elämäni aikana. En siis lähellekään mitään noin suurta ja monimutkaista.

Tavallisessa peltomarketissa voi aika tarkasti sanoa että kustannuksista 40-60% on kasassa kun kuori on ummessa. Vaikuttaa kovasti maaperä ja millanen mökki on, eli onko tyhjä peltilaatikko vai täynnä liiketilaa ja toimistokoppia.

Tässä kohteessa maanrakennnukset, maan alapuoliset ja jykevä runko kallistanee nuo prosentit 60% tai ylikin. Toisaalta taas talotekniikka on näissä kallista kun myymälät vaatii sähköä ja valoa paljon ja hyvän ilmanvaihdon viilennyksellä sekä sprinklaukset yms. Toinen tarina si on kuinka skanska pääsee rokottamaan lisätöillä käyttäjämuutoksista ja kuinka citycon saa niitä veloitettua käyttäjiltä ja/tai jyvitettyä vuokraan.

Cityconin kulut ollut siis syyskuun lopussa 211.5milj ja silloin on jutunkin mukaan vielä asennettu runkoa. Jutussa sanotaan että runko- ja paikallavalualiurakat siirtyivät skanskan johdettavaksi, eli ne eivät ole kuuluneet tästä päätellen skanskan 170milj urakkaan (tämä on olennainen asia, jos runkourakka kuuluikin skanskan urakkahintaan, niin silloin homma pysynee nätisti alle 300milj). Myös maanrakennuksia tontille lehto teki jo vuosikausia sitten tuntitöinä+kate ja "luottamuspulan" jälkeen niitä jatkoi joku muu kuin skanska. Linkitetyn jutun ja siinä ilmenevien ajankohtien mukaan skanskan urakkahinnasta ei varmastikaan ole käytetty kun joitakin kymmeniä miljoonia, ihan max. 50milj.

Lehdon ja cityconin luottamuspulahan ilmeisimmin johtui siitä, että ekana oli lompakko 215milj. ja si lompakkoon olisikin haluttu mahtuvan jotain tällästä mitä nyt on tulossa ja lehdolla koitettiin halpuuttaa kaikkia ratkaisuja jotta lompakossa pysyttäisiin. En tiedä sitten uskovatko cityconilla tällä hetkellä, että ei ollut mahdollista tehdä 215milj. sellaista kun olisivat halunneet...

Summasummarum hinta tulee olemaan jossain 320-380milj välissä, olettaisin. Eiköhän tämä meille sitten aikanaan selviä.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 15.2.2021 09.09

Ensiksi kerron omistavani cityconia, ettei ihmetellä mitä negaan tässä, mutta sen takia tässä vähän negaankin.

Minua on ihmetyttänyt lippulaivan kertyneet kulut jo pidemmän aikaa ja ajattelin kysyä täältä osaisiko joku selittää asiaa. Eli Q32020 raportissa lukee 30.9.2020 mennessä kertyneet bruttokulut lippulaivaan on 211.5milj. En tiedä tarkalleen missä vaiheessa työmaa on tuolloin ollut, mutta ei kai maanrakennuksia/perustuksia pidemmällä. Tuo hinta joka tapauksessa kuulostaa täysin poskettomalta tuon kokoiselle mökille jos siihen liittyy vain tämä mökki eikä esim. Korvaavaa pikkulaivan rakennuskuluja.

Itse siis käytän tässä vertailuna esim. Isompaa seinäjoen ideaparkkia jonka kokonaishinta tais olla alle 100milj. Ja toki yli 10v si rakennettua lempäälään ideaparkkia joka melkein kolme kertaa lippulaivan kokoinen ja maksoi yhteensä 200milj silloin.

Ymmärrän että tuossa lippulaivan hinnassa noihin verrokkeihini verrattuna on esim. kaavoitusmaksut ja liittymämaksut järkyttävästi suuremmat (verrokeissa kyseiset kunnat ovat tehneet kaikkensa saadakseen kyseiset ideaparkit kuntiinsa). Myös metrohomma kyseisellä kauppakeskuksella ja pks hintalisä tuo hintaa lisää verrokkeihin.

Eli summasummarum, millä laskennalla kauppakeskuksesta tulee kannattava jos sen kokonaiskulut tulee olemaan 400milj? 8% vuosituotolla tarkoittaisi 60€/m2/kk vuokrahintaa ja tuossa on kuluja huomioitu kokonaiset 0€/m2.

Rakennusoikeuden myynneistä heidän pitäisi saada kymmeniä miljoonia, mutta paljonko oikeasti saavat?

Jotenkin minusta tuntuu, että tämän kohteen osalta ikävä kyllä citycon on haukkassut kasan paskaa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 10.1.2021 11.20

Vuosia tullu seurailtua blogia ja sivustoa, molemmille👍

Kysyin itse Nordnetiltä teslan sertifikaattiin liittyen lisäinfoa, kun vaivasi kovasti sen sertifikaatin hinnan liikehdintä. Oleellista tietoa teikäläisellekin, uskoisin.

Kysymykseni:

From: 11422730
Received: 2020-12-23 14:42
To: mcfi@nordnet.fi;
Subject: Private Banking/Sertifikaattituotteen kohde-etuus:

Hei,

Teillä on tuote BEAR TESLA X3S NORDNET F3 jonka avaintietoesitteen mukaan kohde-etuutena on Tesla. Sama kohde-etuus myös muille bull- ja bear-sertifikaateille joiden nimessä Tesla mutta eri vipukertoimia. Ihmettelen sen hinnan määrittymistä ja mitä kohde etuutta se seuraa. Seuraavassa ranskalaisin viivoin kysymykseni tuotteeseen liittyen johon toivon vastausta.

- Oletan tuotteen seuraavan pääasiassa USA pörssiin listattua teslan osaketta ja sen kurssimuutosta, onko näin?
- Jos se seuraa jenkkien osaketta, niin mitä tämä sertifikaatti seuraa jenkkipörssin ollessa suljettuna?
- Eli minkä perusteella tuotteen myynti ja osto laidat muodostuvat ennen klo 16.30 kun jenkkipörssi aukeaa?
- Olen seurannut tuotteen kehitystä päivän aikana ja mielestäni ei Saksan dax pörssiin listattua teslaa ainakaan oikein seuraa tämän tuotteen muutos ja pre market ei jenkeissä ole vielä tuolloin kymmeneltä auki, niin ei voi sieltäkään seurata?
- Jos seuraa esim. DAXissa olevaa Teslaa, niin jos se on plussalla esim. 1% ja kun jenkkipörssi aukeaa ja tesla siellä avaa -1% niin hyppääkö tämän tuotteen hinta käytännössä heti tuon noiden aiheuttaman erotuksen kerrottuna vipukertoimella? Eli hyppääkö seuraamaan toista kohde etuutta? Eli karkeasti tuote hyppäisi -3%sta 3%?
- Jos ja kun seuraa USA pörssin teslaa (oletan näin olevan, koska tuotteella voi käydä kauppaa sen jälkeenkin ja myynti ja ostolaidat muuttuu kun euroopan pörssit on jo menneet kiinni), niin vaikuttaako klo 21-23 hintamuutokset?

 

Vastaus Nordnetiltä:

 

Hei,

USA:n markkinoiden ollessa suljettuna, tuote seuraa eurooppalaista listausta. USA:n markkinan avautuessa, tämä tuote alkaa seuraamaan USA:ssa listattua osaketta. Tuotteen rebalansointi tehdään klo 21 Suomen aikaa ja seuraavan päivän vertailuhintana on noin klo 21 hinta. 
Terveisin
Janne Siik
Nordnet

 

Vähän jäi harmittaan, että suoraa vastausta en saanut tuohon kysymykseeni, että mitä tapahtuu jenkkipörssin auetessa käytännössä. Tuo klo 21 rebalasointihan käsitykseni mukaan tarkoittaa sitä, että jos tesla on klo 21 plussalla, niin bear serti on tappiolla siltä päivältä vaikka tesla sulkeutuisikin miinukselle jenkeissä.

 

 

Näytä koko viesti