Olet täällä

Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä - 28.6.2020 11.07

Fetsiseikkailuiden pitäisi naurattaa, mutta lopulta aina muistaa sen että radikaali vähemmistö sai kirjattua intersektionaalisen feminismin ties mihin ohjelmiin. Suuri yleisö ei osaa vastustaa, sillä uus-Marxismin brändääminen hämmentävillä sanoilla on onnistunut ydintehtävässään: filosofisen pohjan piilottamisessa.

Haluaisin kuitenkin uskoa, että länsimainen valistus on edelleen edes jossain määrin voimissaan ja ihmiset haluaisivat että yhdenvertaisuus lain edessä ja ihmisten listaaminen yksilöiksi profiloinnin sijaan olisivat jatkossakin valtion rooli. Kuinka saada kansa ymmärtämään että nyt on maailman parhaiden, turvallisimpien, oikeudenmukaisimpien, vauraampien ja onnellisimpien maiden yhdistävä tekijä viety saunan taakse? :(

Näytä koko viesti
Citycon - 18.3.2020 10.25

Artsipappa kirjoitti:

Mitenköhän tämä kuukauden pakollinen etätyöjakso mahtaa vaikuttaa jengin painonhallintaan. Veikkaan että kiloja kertyy. Varsinkin kun ei varmaan jää kuukauteen tämä kokeilu.. 

Itsellä ainakin ruokailu on muuttunut hieman terveellisempään suuntaan. Katsotaan pysyykö suunta seuraavat pari kuukautta, jos vaikka saisi kunnon rantakropan jolla kelpaa istua yksin sisällä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.3.2020 10.03

Toivoisin että sijoitustiedossa ei toimittaisi kaikukuplien / runkkausrinkien (mikä onkaan oikea sana suomeksi) edistämiseksi. 

Jos esim. Petteriltä kysyy että miten hän olisi toiminut ja Petteri ystävällisesti vastaa antamalla listan toimenpiteistä, ei se voi olla huono vastaus, koska sehän on vastaus siihen mitä kysyttiin. Foorumin tiedostavat kansanosat katsovat kuitenkin parhaaksi kasata kaikki alapeukut yhteen kasaan ja jättää esim. toimenpiteiden asiallisen kommentoinnin niille kuuluisille 'muille'.

Näsäviisas vittuilu sisällöttömillä kommenteilla menee nykyään nätisti läpi, mutta asiavastaus esitettyyn kysymykseen joutuu sylkykupiksi. Surullista.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 13.3.2020 07.54

41,5k/50k . Virgin Galactic hienona plussana kun osakespekulointitilin verokohtelu ei pidätellyt myyntisormia, mutta muilta osin aika punaista.

Pitänee tutustua onko resetointi kuinka helppoa vai tekisikö tästä vain loppusijoitustilin Fortumille ja Sammolle ja palaisi uusiin ostoihin osinkokevään 2021 jälkeen.

Näytä koko viesti
Aloittelijan suunnitelmat uusiksiko? - 24.2.2020 07.26

Jos vaihto sattuu osumaan markkinanotkahduksen aikaan niin silloin selviää pienemmillä veroseuraamuksilla.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 18.2.2020 02.05

Sainpa vihdoin aikaiseksi tapittaa OST:n talletusrajan. Nyt on noin 20k€ odottamassa sijoituspaikkoja. Arvoksi muodostui reilut 51500€ . Suurimpana voittajana Virgin Galactic (+40%) ja tappiopuolelta löytyy dynaCERT (-7,5%).

 

Näytä koko viesti
Ensiasunnon osto - 8.2.2020 09.01

Iso talo = yksi isosta neljästä:   https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Four_accounting_firms  

Tonttirahasto = Rahasto, joka omistaa tontteja ja kehittää omistajilleen arvoa vuokraamalla ja kehittämällä kys. tontteja. Asunnonostajan kannalta oleellista on ymmärtää onko tontti talonyhtiön omistama vai vuokrataanko sitä joltain toiselta taholta. Useimmat vuokratontit ovat kaupungin omistamia ja näissä vuokraehdot ovat usein selkeät ja reilut*. Osan uudiskohteiden tonteista omistaa yksityisen yrityksen tai osuuskunnan pyörittämä tonttirahasto.

Rasitteiden jemmaaminen: asuntoja on vaikea kaupata ostajan kannalta huonoilla ehdoilla, jos ehdot on kirjoitettu selkeästi esille. Esimerkiksi korttelin yhteiskäyttösopimuksiin on rakennusvaiheessa voitu upottaa kohtuuttomia vuokria ja lunastusehtoja yhteisten tilojen tonttiosuuksista. Jos nämä kustannukset kirjoitettaisiin selkeästi esille, niin jokuhan saattaisi jättää ostamatta.

En nyt ala nimeämään yhtäkään tonttirahastoa jotta sijoitustiedon postiluukusta ei puske osuuskuntien lakimiehiä heti maanantaiaamusta. Isoilla, hyvämaineisilla rakennuttajilla ei varmasti ole mielenkiintoa lähteä punomaan juonia. Pieni rakennuttaja ja tonttirahasto on yhdistelmä josta en itse lähde katsomaan sijoituskohteita, mutta jokainen tekee toki omat tutkimuksensa ja päätöksensä.

Ja ei, ei ole osunut omalle kohdalle ihan täysiä vedätyksiä, mutta niitä on valitettavasti päässyt seuraamaan sivusta. Itse olen ollut oikeastaan erittäin onnekas sillä ympärillä on ollut tarkkoja, ahkeria ja taisteluvalmiita osakkaita joilta on myös kertynyt oppia.

*vanhoja kohteita ostaessa on kuitenkin hyvä huomata että vuokrasopimuksen päättyessä vuokra saattaa nousta merkittävästi.

Näytä koko viesti
Ensiasunnon osto - 8.2.2020 05.12

Kohdan 1 kuvauksesta ei tule ilmi onko asunto rakennuttajan omistuksissa, vai onko sen ostanut jokin flippaaja, joka ostaa rakennuttajalta nipun asuntoja uudiskohteesta, lyö hintaan katetta ja myy eteenpäin.

Näistä jälleenmyyjistä on hyvä ymmärtää se, että heillä ei ole alkeellisintakaan mielenkiintoa tarkistaa asunnon kuntoa. He myös todennäköisesti äänestävät rakennusaikaisessa kokouksessa rakennuttajan edun mukaisesti, mm. hyväksymällä sen että rakennusaikainen tarkastaja on rakennuttajan nimeämä henkilö. Kohteissa joissa merkittävä osa asunnoista on kaupattu jälleenmyyjälle, tulee varautua siihen että aivan kaikki on rakennettu suomeksi sanottuna aivan päin vittuja. Kyllähän niistä on oikeus valittaa, mutta harvaa kiinnostaa tapella 10v putkeen. Asunnot kuitenkin menevät kaupaksi, esittelyssä on aina väkeä joka ei jaksa huolestua siitä että kattopelleissä on sormenmentävä saumarako.

Rakennuttajasta kannattaa kysellä jos löytyy tuttuja rakennusalalta tai kuluttajariitalautakunnasta. Suomessa toimii useampi pieni "hyvämaineinen" rakennuttaja jolla on omalla palkkalistalla kourallinen väkeä ja kaiken työn tekevät alihankkijat, joiden humalaiset rappaajat eivät ole koskaan kuulleetkaan hyvästä rakennustavasta. Myös hyviä löytyy, mutta täysin viallisesti rakennettu talo on vähän tyhjä arpa joten sokkona ei kannata liikkua.

Kirjanpitoon ei sitten päde mitkään lait tai säädökset. Isolta talolta saa nimet ja leimat ihan mihin tahansa papereihin, joissa ei tarvitse listata tonttirahaston kanssa tehtyjä talonyhtiön rasitteiksi tulevia vuokrasopimuksia rasitteissa. Jos kohteessa on jonkun tonttirahaston vuokratontti niin lähtökohtaisesti olettaisin että löytyy vähintään yksi kusetus papereista jota ei ole mahdollisuus nähdä.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 31.1.2020 09.01

Osteltu Alphabetiä, Facebookia ja IBM:ää. Vahva potentiaali onnistua 2000-luvun paskimassa ajoituksessa, mutta käteispaino jää merkittäväksi ja maailmanloppuhedgessä on kultaoptiot odottelemassa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 31.1.2020 08.31

Yksi asia tätä tautia seuratessa on alkanut ihmetyttämään. Ihmisten on kerrottu kuolevan siihen, että keuhkorakkulat täyttyvät nesteestä, hapensaanti heikkenee ja elimet kuolevat hapenpuutteeseen. Ja näin siis (kiinalaisessa) tehohoidossa, ei kotona omassa sängyssä.

Eikö potilaan voi vetää nilkoista kattoon roikkumaan? Kyllähän se neste kertyy keuhkoihin jos laitetaan selälleen makaamaan.

Näytä koko viesti