Olet täällä

Vitutusketju - 4.4.2021 06.16

Trolli kirjoitti:

Kun täällä nyt monella tuntuu olevan uskoa vastaan niin paljon, niin mitkä on teidän mielestä ne kristinuskon suurimmat ongelmat yhteiskunnalle? Olisiko siis toivottavaa, että kristinusko katoaisi suomesta/maailmalta?

Ei ehkä Suomesta, mutta vähintään Akin blogista. 

Jos Trolli tavoitteenasi on vieraannuttaa ihmismassat kristinuskosta niin aika 5/5 suoritusta tällä hetkellä. Vituttaa että kristinuskon yhteiskunallisen ja kulttuurisen ulottuvuuden tulevaisuus on jäädä ihmeellisten nettimouhoojien uhriksi - siinä olisi kuitenkin potentiaalia ihan kauniiksi ja yhdistäväksi instituutioksi.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 25.2.2021 09.58

Mihin Sijoitustieto tarvitsee koneeni ominaisuuksia? "Tunnistamista varten" ei riitä vastaukseksi, koska se ei ole tunnistamista palvelun käyttöä varten, vaan jotain muuta varten. 

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 13.2.2021 10.31

1) kasvata henkistä- ja sosiaalista pääomaa
2) jos haluat painaa lisätunteja tavoitteella set for life, niin todennäköisemmin työtunneilla on parempi tuotto kuin sillä että luet osakkeista ja optimoit tuottoa pienehkölle sijoituspääomallesi*
3) Sijoittamisessa mieti sitä mikä on 20v päästä iso juttu, sijoita siihen ja älä välitä maailman ylä- ja alamäistä**

* duunista saa henkistä ja sosiaalista pääomaa. Jos osaat asioita ja ratkot muiden ongelmat niin kyllä ne rahakkaammatkin ihmiset huomaavat saman ja haluavat että ratkot heidän ongelmiaan
** Jos joku sijoitti Amazoniin 90-luvusta lähtien tasaisesti joka vuosi niin jossain välissä saattoi harmittaa kun osakkeet tippui IT-kuplassa sieltä 100 dollarin tienoilta 10 dollarin lähelle, mutta ehkä nyt 3300 dollarin osakkeet lämmittävät mieltä - ellei niitä myynyt vuonna 2001 sen takia että ahdistui hintaheilahtelusta.

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 27.1.2021 07.44

Eiköhän osa fundeista lisää riskienhallintaan säännöksi että yli n% shortatusta lapusta ei saa olla avointoa shorttia. 

Se että pidetään kiinni yli 100% shortatusta paperista pienenkin ylämäen alkaessa on jotain niin käsittämättömän sokeaa ahneutta, että en pysty ymmärtämään.

Kuinka todennäköistä on että kaikki merkittävät rahastot tekevät järkevät säännöt? noin 0.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 13.1.2021 03.32

Mikä muka estää EKP:ta ostamasta edelleen kaikki Italian valtiolainat mielivaltaisella kurssilla vaikka päättäisivätkin että ohjauskorot nousevat?

Toki kaikki romahtaisi koronnousussa, jos elettäisiin jossain vuoden 2006 maailmassa jossa yleinen harhaluulo oli että EKP ei takaisi välimerellisille matalia korkoja valtionlainoihin. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.1.2021 01.46

Menee toistoksi, mutta ehkä sitä tarvitaan? Liikunta. Istumatyöläinen usein keskittyy liikaa siihen että pystyy grindaamaan n tuntia putkeen perse tuolissa. Yleensä kuitenkin istumatyössä tulee vastaan aivojen tehokkuus, jota ne grindaussessioiden tuntien kyttäämiset eivät ainakaan auta.

Nämä asiat pitää olla minimissään seurannassa: uni, ruoka, liikunta. Jos jostain näistä karsitaan niin istumatyötuntien tehokkuuteen voi laittaa jonkun nollan ja ykkösen välissä olevan kertoimen. Metsässä käveleminen tai hiihtäminen auttaa liikunannan lisäksi myös tyhjentämään päätä, mikä auttaa uupumuksen kanssa. Pitkään jatkuva uupumus aiheuttaa masennusta, jota sitten koetetaan korjata masennuslääkkeillä, vaikka varsinainen ongelma on uupumisessa.

Kirjoitit tämän jo itsekin auki, mutta toivottavasti muiden tekstit validoivat sitä kelaa että lääkärit jakavat karkkeja oireisiin ja varsinaisiin ongelmiin pitäisi itse tehdä jotain.

Terveisiä istumatyöläiseltä jolla on taipumusta upota töihin ja uupua.

EDIT: ja ehkä tärkeänä huomiona se että jos nyt ottaa aikatauluun sen että kävelee vähintään 30min joka päivä niin kannattaa varata lisää aikaa nukkumiseen ja vähemmän aikaa istumiseen. Liikunnan lisääminen auttaa pitkässä juoksussa, mutta voi olla melko raskasta aluksi.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 5.1.2021 08.06

Lepardilla kyllä varmasti loppuu keskustelunaiheet korkeakoulussa keskustelukumppaneista riippumatta, jos avoimella sijoitusfoorumilla ei ole yhteenkään threadiin otsikosta välittämättä mitään muuta antia kuin tämä sama tarina. Olen pettynyt moderaattoreiden linjaan.

Näytä koko viesti
Alexandria - 23.12.2020 12.30

Näin joulun alla on hyvä muistaa, että maailmassa on myös niitä aikuisia joille pukki tuo risuja ja hiiliä. Mikäs sen parempi keino tähän kun nostella Alexandria-ketjua jakamalla tuoreempia asiakaskokemuksia:

 

https://twitter.com/LuotolanVille/status/1341441303884787713

Haluan muistuttaa kaikkia keskiluokkaistuvia seuraajiani siitä, että missään nimessä EI pidä sijoittaa rahojaan ALEXANDRIAn minkään tuotteen kautta.

Ajattelin vakituiset töitä tehdessäni, että minulla ei ole aikaa miettiä rahojeni kohtaloa ja annoin vastuun "ammattilaiselle." 1/

— Ville Luotola (@LuotolanVille) December 22, 2020

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 10.12.2020 10.08

Miika kirjoitti asiasta hyvin, mutta varovasti. Uudiskohteiden ostajien tulee olla sekä valmiita ehdottamaan tarkkailijaa ja myös siihen että kohteesta on myyty merkittävä määrä neliöitä flippaajille, joiden edustaja tulee kaikkiin kokouksiin sanomaan että rakennusyhtiön tarkkailija on hyvä ja myöhemmissä kokouksissa äänekkäästi kohdistaa sosiaalista painetta ihmisiin jotka eivät ole suorilta sokeana hyväksymässä rakennusaikaisen hallituksen vastuunvapautusta. Keskivertokansalainen on nöyrä eikä halua olla hankala, joten heitä on helppo ohjata hyväksymään kaikki.

Jokainen voi vetää itse johtopäätöksiä siitä onko tälläinen toiminta gryndereiden edun mukaista ilman että asian suhteen on hierottu hyvät vastikkeelliset alennusprosentit rakennusfirman kanssa.

Ihmiset joilla on luonteessa enemmän oikeustajua kuin lämminsydämisyyttä kannatta jättää uudiskohteet suosiolla väliin, sillä golfmailaneuvottelut eivät ole edes oikeutetuissa keisseissä lain sallimia.

Näytä koko viesti
Osakkeiden ostaminen ei ole rikollista - 9.12.2020 11.38

Oletko ajatellut uraa Kirsta Kiurun seuraajana? Tinggeliltä ihan suora kysymys ja vastauksesta puuttui ainoastaan vastaus kysymykseen.

Näytä koko viesti