Jos Venäjä hyökkää Suomeen? -

Siviileillä on vähän köykäsemmät GPS-satelliitit käytössä, eikä siviilivastaanottimissa ole ollut syytä investoida teknologiaan jolla häirintäsignaali tunnistetaan ja sivuutetaan. Sotilassatelliitit omaavat noin kymmenkertaisen lähetystehon ja sotilasvastaanottimissa on kehittynyttä häirinnänsietoteknologiaa.

Vihollisen rajan takana suorittama signaalihäirintä on tällä hetkellä vain vittuiluaja siviilielämän hankaloittamista. Tarvittaessa isommat, kiinteät häirintäasemat saa siirrettyä kartalta muistopuheisiin häiveristeilyohjuksilla.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? -

Pertsan yleisö voisi olla ehkä vastaanottavampaa jos teksti ei vaikuttaisi aggressiiviselta ylimielisyydeltä. 

Siinä missä olen klipin asiantuntijan kanssa samaa mieltä siitä, että NATOon pitäisi liittyä (ja olisi pitänyt liittyä heti kun Neuvostoliiton romahdus tarjosi parhaan mahdollisuuden), en ehkä ole valmis jakamaan ajatusta siitä että alle 35-vuotiaita reserviläisiä ei voida varustella. 

35v löytyy kyllä PV:n suunnitelmista tietynlaisena taikaikänä, jonka jälkeen oletetaan että reserviläinen ei ole fyysiesti kykenevä fyysisesti kaikkein vaativimpiin rooleihin, kuten maavoimien taisteluosastojen jalaväkirooleihin. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö yli 35-vuotiaalle miehistölle satelisi kertauskutsuja - RK-miehille löytyy myös muita tehtäviä.

Sodanajan vahvuuden lisäksi reservistä löytyy väkeä, joilla ei ole sodanajan sijoitusta. Tämä ns. nostoväki voidaan kuitenkin ottaa käyttöön ja kyllä sitä M62:sta ja Made in China -rynkkyä löytyy aivan helvetisti. Tarvittaessa tästä poolista voidaan myös siirtää fyysisesti kykenevää ja motivoitunutta väkeä niihin joukko-osastoihin, jotka kärsivät fyysisesti raskaissa taisteluissa tappioita.

Suomen luvut ovat ukrainaa pienemmät, mutta isosta rajasta huolimatta vihollinen ei pysty laaja-alaiseen kineettiseen vaikuttamiseen yhtä tehokkaasti kuin Ukrainan maaperällä. Tiet ovat täynnä miinoja, sillat räjähteitä, ja jos teet sen virheen että osasto pysähtyy niin taivaalta sataa niskaan kaikenlaista paskaa kymmenien kilometrien päästä. Myös ilmavoimat on huomattavasti modernimpi kuin joku suuri ja mahtava kasa neuvostoromua, jolla Ukraina valitettavasti joutui yrittää pärjäämään. Puolustuksen kyky estää suurien joukkojen siirtymisen, jolloin vihollisen tulisi luottaa itsenäisesti toimiviin taistelijoihin ja pienempiin osastoihin jotka etenevät metsässä jalan. Me emme ehkä ole Venäjän veljeskansaa ukrainan tavoin, mutta jokainen voi miettiä kuinka motivoitunut joku rivimosa on lähteä tetsaamaan Itä-Suomen metsään ja toimimaan itsenäisesti. Tuo sodanajan 200k+ vahvuus estää kyllä merkittävän vihollisvahvuuden hyökkäyksen, mutta jos naapuri laittaa rajalle sen pari miljoonaa sotilasta niin osataan meilläkin nostoväkihommat.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

EDIT: Oli Tinggelin viestiin tarkoitus vastata, mutta ilmeisesti olisi pitänyt käyttää lainaustoimintoa että näkee mihin viitataan. Ei vanhan atk-taidot enää riitä.

Trump taisi koko kautensa valitella sitä, että Saksa (ja muu Eurooppa) maksaa miljardeja Venäläisille siitä että saavat olla näistä riippuvaisia ja samalla Yhdysvaltojen pitäisi suojella heitä Venäjältä. Trump lopetti Obaman linjan olla auttamatta Ukrainaa ja alkoi toimittamaan maalle myös niitä välineitä, joilla puolustussotaa voi oikeasti käydä. Samoin tuli loppu Obaman tyhjille uhkailuille - kun Putin kaasutti syyrialaisia lapsia Obama katsoi muualle. Trumpin kaudella kaasuiskuun vastattiin välittömästi risteilyohjuiskulla ja lupauksella että tätä riittää, koettakaapa vielä niin kolmatta kertaa ette enää pysty.

Venäjä testasi Yhdysvaltojen päättävyyttä Syyriassa hyökkäämällä satojen venäläisten palkkasotilaiden voimalla kurdien asemiin, jossa oli myös yhdysvaltalaisupseereita. Ehkä oletus oli, että myös Trump voisi olla niin heikko johtaja kuin Obama/Biden ja tästä ei tulisi merkittävää vastarintaa. Toisin kävi - 200 venäläistä vaihtoi hiippakuntaa ja jälleen oli selvää, että on olemassa rajoja joita ei voi ylittää. Kun tätä vertaa vaikkapa siihen, että Biden jätti satoja yhdysvaltalaisia Talibanille neuvotteluaseman parantamiseksi, niin onhan se nyt päivänselvää, että periaatteet ja rajanvedot oli heitetty roskakoriin ja jos ikinä meinaa hyökätä niin se aika on nyt.

Olisiko Trumpin yhdistelmä päättäväistä periaatteellisuutta ja toisaalta arvaamattomuutta seuraamusten suhteellisuudessa ja kohdistamisessa pitänyt Putinin niin varpaillaan että tämä ei olisi uskonut hyökätä Ukrainaan? Paha sanoa, mutta ainakin se olisi ollut varmempi linja kuin omien pettäminen vain ja ainostaan sen takia että ei tarvitse tehdä itse vaikeita päätöksiä.

Onneksi nyt myös Biden jatkoi ja laajensi aseavun jakamista. Tämä antoi Ukrainalle mahdollisuuden vastarintaan, jolla ostetaan aikaa ja voitetaan maailman sydämet - edes KGB:n luottomaa Saksa ei kestänyt päivien painetta ja joutui lopulta murtumaan, luvaten Ukrainalle aseapua.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -
  • Muiden tietojesi yhdistäminen verkkokäyttäytymistäsi koskeviin tietoihinVerkkokäyttäytymistäsi koskeviin tietoihin voidaan yhdistää muualta saatuja tietojasi sinulle ilmoitettuja yhtä tai useampaa tarkoitusta vartenLakimääräinen Kuvaus

    Toimittajat voivat . yhdistää muita tietojasi (offline-tiedot) kerättyihin verkkokäyttäytymistä koskeviin tietoihin (online-tiedot) yhden tai useamman tarkoituksen tai erikoistarkoituksen tueksi.

    Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Näytä koko viesti
Digital Workforce -

Hetken kun käännän selkäni osakemarkkinoiden seuraamiselle niin heti on joku vuosia ongelmissa pyörinyt pökäle ehtinyt hankkia ylimerkityn yleisöannin.

von Fyrckendahl antoi oleellisen analyysin hieman tarpeettoman positiivisella sävyllä. Jatkuvaa laskutusta joku puolet liikevaihdosta ja silti kehdataan printata tappiota. Ainahan voi tapahtua käänne, toivotan onnea.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Mikko Mäkinen kirjoitti:

Hyvä huomata, että nopeasti kehitetyt ajatukseni paljon seuratuista osakkeista tuskin sisältävät mitään tuottoja parantavaa lukijalle. 

Ei ehkä suoraan kommentin perusteella buy/sell -nappeja hamuaville, mutta onhan se aina mielenkiintoista lukea mikä on fiksumpien ensiajatukset jostain puljusta ja verrata sitä siihen millainen kuva itsellä on. Ehkä kuvat ovat erilaisia tai sitä kiinniittää huomiota eri asioihin, jolloin omaa ajattelua pääsee arvioimaan kriittisemmin.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

 

  • Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä saa olla puolet asiakaspaikoista. Alkoholia saa anniskella klo 07-00, ja sallittu aukioloaika on klo 05-01.
     

Jalkapalloa tai ei, niin kyllä itsekin alkaisin hätistämään asiakkaita pois jotta saa olla auki huomennakin.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin -

Ja veivaaminen onnistuu myös, mutta voitot otetaan huomioon nostoja tehdessä.

Esim:
Laitat 50 kertaa 1k€ sisään -> OST:lle laitettu 50k€ eli max. 

case 1: Sijoitukset ovat mörnineet ja OST:lla on edelleen 50k€, otat pois 1k€ -> nostossa 100% talletettua pääomaa -> OST:lle voi tallettaa 1k€, nostosta ei synny voittoa.

case 2: Sijoitukset ovat sujuneet ja OST:lle laitettu 50k€ on nyt 100k€, otat pois 1k€ -> nostossa 50% talletettua pääomaa, 50% voittoa -> 500€ pääomatuloa ja OST:lle voi nyt tallettaa vain 500€
 

Näytä koko viesti
Vitutusketju -
Trolli kirjoitti:

Kun täällä nyt monella tuntuu olevan uskoa vastaan niin paljon, niin mitkä on teidän mielestä ne kristinuskon suurimmat ongelmat yhteiskunnalle? Olisiko siis toivottavaa, että kristinusko katoaisi suomesta/maailmalta?

Ei ehkä Suomesta, mutta vähintään Akin blogista. 

Jos Trolli tavoitteenasi on vieraannuttaa ihmismassat kristinuskosta niin aika 5/5 suoritusta tällä hetkellä. Vituttaa että kristinuskon yhteiskunallisen ja kulttuurisen ulottuvuuden tulevaisuus on jäädä ihmeellisten nettimouhoojien uhriksi - siinä olisi kuitenkin potentiaalia ihan kauniiksi ja yhdistäväksi instituutioksi.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Mihin Sijoitustieto tarvitsee koneeni ominaisuuksia? "Tunnistamista varten" ei riitä vastaukseksi, koska se ei ole tunnistamista palvelun käyttöä varten, vaan jotain muuta varten. 

Näytä koko viesti