Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.11.2020 11.30

Matematiikasta puheenollen, mikä on tällä hetkellä Bitcoinin energiankulutus, transaktioiden päivätahti ja mikä on vastaavasti fiat-valuuttojen transaktioiden päivätahti?

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 21.11.2020 06.41

Toisessa ketjussa tehtiin vähän outoja puolusteluita siitä että milloin on OK heitellä mitäkin leimoja ilmaan keskustelussa. "Arvailen työkseni" ei taida kantaa perusteluna kovin pitkälle ihan kaikkien sukupuolten ja etnisyyksien arvioimisessa, joten moisesta tekosyystä on hyvä luopua ajoissa.

Kaikki varmaan tietävät että pokeripöydässä voi olla kannattavaa tehdä melko alkeellisen tason arvailua siitä millainen pelaaja istui juuri pöytään perustuen tämän eleisiin ja ulkonäköön. Näiden arvailujen sanominen ääneen rikkoo kuitenkin etikettiä missä tahansa muualla kuin jossain Peräkönkään sököringissä jossa toisten pelaajien provoaminen kuuluu pelin henkeen.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä - 16.11.2020 07.45

Mitä tekemistä teidän lyhyen matikan harhoilla on Mietiskelijän yhteishaun kanssa?

Näytä koko viesti
Kuinka päästä pois oravanpyörästä? - 15.11.2020 04.33

Pari kertaa työuupumuksessa pyörineenä voisin sanoa että molemmilla kerroilla alkoi päässä pyöriä kaikenmaailman epärealistiset rikastumiskeinot ja molemmilla kerroilla ainoa keino eteenpäin olisi ollut korjata jotain työelämässä. Joko selkeyttää senhetkisiä vastuita ja todeta useammin että asia X ei onnistu, vaikka joku toinen väittikin muuta, tai sitten vaihtaa työpaikkaa.

Toki jos jonkun rikastumiskeinon olisi keksinyt niin olisihan siitäkin ollut apua, mutta fuck you -rahoja ei näkynyt vaikka kuinka iltaisin pohdiskeli asiaa. Ei niissä pohdinnoista myöskään mitään iloa ole jos kaikki energia oikeasti menee siihen että koettaa selvitä työpäivästä hengissä ja sen jälkeen palautua ennen seuraavaa aamua. Silloin korkeintaan keksii tuhat ja yksi keinoa menettää rahansa.

1) Saatat kärsiä jonkinasteisesta työuupumuksesta, ongelmasi on silloin työuupuminen, ei rahan puute.
2) Työuupumisenkin keskellä voi toki säästää ja sijoittaa, mutta silloin kannattaa olla realistinen oman jaksamisen suhteen ja sijoittaa passiivisesti. 

Miten itse selätin työuupumisen? Ensimmäisellä kerralla vaihdoin työpaikkaa. Tämä oli oikeastaan vähän onnekas keissi, koska uupuminen näkyy aika usein päälle ja silloin voi olla vaikea myydä itseään hakemuksessa ja haastattelussa. Toisella kerralla vedettiin vähän syvemmässä päädyssä, mutta sieltäkin lopulta noustiin kun ongelmia aiheuttaneita tilanteita keskusteltiin läpi ja kysyttiin mitä minä olisin voinut tehdä toisin. Hankala kysymys, koska se on helppo ottaa vittuiluna, mutta kun omasta tekemisestä on puhe niin siitä pitää lähteä liikenteeseen. Olisiko pitänyt osata jotain? Sanoa jotain? Tehdä jotain toisin? Kieltäytyä jostain? Sanoa muille että mietitäänpä vielä kerran läpi ennen kuin aletaan tekemään? Omiin pohdintoihini oltiin tyytyväisiä ja nyt kirjoittelen firmalle prosesseja ja vastuita joiden on tarkoitus selkeyttää tilannetta niin asiakkaille kuin työntekijöille, minkä pitäisi vähentää epämiellyttäviä yllätyksiä ja omien uupumista.

Firmalle ei ole kannattavaa polttaa työntekijöitä loppuun, eivätkä he siihen todennäköisesti tietoisesti pyri. Todennäköisesti esimiehen tai HR:n kanssa kannattaisi jutella siitä että tuntuu että jotain tehdään nyt väärin kun jokainen päivä tuntuu taistelulta. Jos esimies ja HR ovat itse uupuneita niin sitten voi olla hankalampi tilanne, mutta ei heidänkään tilanne parane sillä että pistätte silmät kiinni ja painatte menemään päivästä toiseen 8h putkeen vääriä asioita. Yksi helppo ansa, johon moni tuntuu astuvan, on uupunut esimies jota koettaa auttaa ottamalla kaikki työt vastaan.

Itse en tunnistanut työuupumista työuupumiseksi ja asiaksi jonka voin itse ratkaista kuin vasta toisella kerralla. Silloinkin oikeat suunnat ja ratkaisut alkoivat hahmottua vasta kun keskustelin itseäni fiksumpien kanssa.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä - 15.11.2020 11.17

Kiinnostuksen lisäksi on hyvä huomata, että taloustieteen opinnot vaativat huomattavasti enemmän matemaattista lahjakkuutta ja perslihaksia. Jos nyt The Economistia lukiessa kuinka tuntuisi siltä että olisipa siisti ymmärtää mikro- ja makromalleja syvällisesti niin siihen kylkeen se realiteetti että monella ei riitä rahkeet ja he joilla riittää rahkeet löytävät itsensä ympäristössä jossa ymmärtäminen vaatii todella paljon ja innovatiivinen soveltaminen erittäin paljon.

Kävin itse aikanaan lukiota jossa opiskelijat olivat reippaasti keskimääräistä lahjakkaampia. Yleinen innostus oli juuri sitä että pohdittiin mikä kiinnostaa ja lahjakasta nuorisoa monesti kiinnosti alat joihin on vaikea päästä ja perillä vaikeampi pärjätä. Jotenkin opinto-ohjaajat eivät osanneet haastaa tätä ajatusta. Jos päätyy johonkin missä 4% väestöstä voi edes teoreettisesti pärjätä ja sattuu itse olemaan siinä top 4% rangen alapäädyssä niin tuskin se on kivaa ja helppoa. Toisaalta jos esim päätyy opiskelemaan niinkin epäkiinnostavaa pääainetta kuin laskentatoimi niin pakolliset kurssit ovat helpompia, voi itse keskittyä niihin vapaavalintaisiin (mielenkiintoisiin) kursseihin jotka ovat ehkä haastavampia, OK-palkkainen duuni on käytännön varma ja jos on sitten lahjakkuutta ja motivaatiota niin voit päätyä laskentatoimen väen kärkikastiin jossa tehdään yrityksille analytiikkamalleja ja mahdollisesti päädytään ylempään johtoon.

Useimmiten helppo ja tunnettu tutkinto on parempi kuin vaikea ja huonosti tunnettu. 

Meinasin ensin kirjoittaa pelkän lyhyen vastauksen: Katso The Big Short. Jos haluat samaistua enemmän Jared Vennettiin kuin Michael Burryyn niin pyri rahoitukseen. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 14.11.2020 12.17

Eli jos asettaa konsertaviivisuuden määritelmän korkeaksi empatiseksi älykkyydeksi, epäitsekkyydeksi ja luovuudeksi, niin voidaan todeta että suuri mantelitumake tekee konservatiiviseksi? Ja mahdollisesti vastaavasti että konservatismin vastavoimat edustavat umpimielisyyttä ja tyhmyyttä?

Tää on vähän harmillista, koska toki olisi mielenkiintoista keskustella vaikka siitä että miten big five houkuttaa ihmisiä tiettyihin poliittisiin suuntauksiin tai ammatteihin, mutta avauksen pointti ei näytä olevan keskustelun edistäminen.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 13.11.2020 10.31

"In a statement, state officials said the error was an "isolated user error" that did not affect the election results.

They said the software on the machines was not updated properly — meaning the votes were counted accurately by the machines but the results they showed were incorrect."

Tälläistä luki jaetussa NZ Herald -artikkelissa ja vaikutti kyllä niin foliohattukamalta, sillä eihän kukaan nyt oikeasti voi antaa tälläisiä lausuntoja. Sitten googletin:

https://www.michigan.gov/sos/0,4670,7-127-1640_9150-544676--,00.html

"The erroneous reporting of unofficial results from Antrim county was a result of accidental error on the part of the Antrim County Clerk. The equipment and software did not malfunction and all ballots were properly tabulated. However, the clerk accidentally did not update the software used to collect voting machine data and report unofficial results."

https://apnews.com/article/joe-biden-donald-trump-technology-voting-michigan-6beeef230376e75252d6eaa91db3f88f

“Late in the election preparation process, a minor correction was made to a ballot that caused additional compounding changes to how the software totals and presented the data,” said Jeff DeLongchamp, president of Grand Rapids-based ElectionSource. “The skewed unofficial results were a result of procedural misunderstanding that the clerk’s office had never before experienced.”

Jos tässä ei ole taustalla mitään jäätävää salaliittoa, niin vähintään aivan käsittämätöntä kyvyttömyyttä tehdä mitään edes alkeellisesti oikein. Haluaisin nähdä ne softa-auditit jotka sanovat että tää on ihan OK kun minor changes voi päättää sen miten ääniä lasketaan yhteen. :D 

Näytä koko viesti
Foorumin pisteytyssysteemin kehitysehdotukset - 9.11.2020 05.14

Moi Turms. Sä oot varmaan ihan kiva tyyppi ja osaat olla foorumeilla useimmissa keskusteluissa ihan asiallinen, mutta postasit vaalithreadiin sarjatulella niin jäätävää paskaa että välillä teki mieli jättää foorumi väliin. En ole eken kakkostili, etkä sä oo todennäköisesti salaliiton uhri. Olisi kuitenkin ehkä asiallinen ehdotus että bannattujen tilien ylä-/alapeukut häipyvät satunnaisella viiveellä.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.11.2020 04.32

Tinggeli kirjoitti:

Marginaalilla ja marginaalilla. Popular votessa Bidenilla on jo 3,9 miljoonaa ääntä enemmän kuin Trumpilla. Eli on selvä marginaali. Osavaltio-tasolla menee ehkä melko tiukaksi. Mutta kyllä Biden voittaa.

Joo, Biden on viemäsä. Mutta huomauttaisin, että nämä eivät ole popular vote -vaalit, joten popular votella ei ole alkeellisintakaan tekemistä vaalin lopputuloksen kannalta. Jos kyseessä olisi popular vote -vaalit, niin republikaanit saattaisivat kohdistaa vaikuttamistaan ja kampanjointia rannikoiden miljoonakaupunkeihin jolloin popular vote kaksipuoluejärjestelmässä olisi tasapainossa 50-50 -tilanteessa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.11.2020 01.20

Bobo36 kirjoitti:

Toi on täysin eurooppalainen näkökulma. Kyllä Jenkeissä Trump on saanut koko aika viestinsä perille, mediasta riippumatta.

Kaikki jenkkituttuni ovat toistuvasti neljän vuoden ajan siteeranneet somessa valheellisia uutisointia Trumpista, kuvitellen aina vuoteen 2020 että fine people hoax oli totta. Otanta on toki biasoitunut länsirannikolle ja minnesotaan, mutta heidän puheiden perusteella ainakaan itsellä ei ole mitään syytä olettaa että Trump olisi saanut viestiään läpi. 

Ja tästä syntynee se polling bias. Kun kerran kaikki "tietävät" että fine people hoax on totta ja Trump itse pahuus, niin ihmisten hyvyyteen uskovat ihmiset ajattelevat että visuaalisin keinoin maailman viattomimmiksi ja puhtaimmiksi oletetut ihmiset kuten latinot eivät voisi äänestää tätä hirviötä vaikka jatkuvasti aina puhelimessa sanovatkin niin.

He jotka koettivat kertoa tuota polling biasta saivat tietty paskamyrskyn niskaansa ja vain kaikkein rääväsuisimmat ihmiset, jotka eivät välitä siitä mitä muut ajattelevat, jatkoivat valistuspyrkimyksiään aiheuttaen sen harhan että vain tietyntyyppiset ihmiset saattaisivat kuvitella että datan jumalat olisivat mukamas erehtymässä.

Näytä koko viesti