Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 10.10.2019 12.44

Kiitti Jens, tämä oli varsin avaava vastaus. Tuo datan määrä ja se mistä se löytyy onkin varmaan ihan hyvä syy sille miksi Mandatum ei pidä näitä sivuillaan, hintarivejä on tolkuttomasti, ne on jossain Saxon syövereissä ja mitään järkevää APIa ei ole yhteistyökumppaneille, mikä tekee hintatietojen esilläpidosta painajaismaisen vaikeeta. Toivottavasti korjaavat jossain vaiheessa, sillä se mikä on todennäköisesti Saxon kehityspuolen priorisointiongelma näyttää ikävältä kumppanien julkisia hinnastoja selatessa.

Täytyy sitten kai se tili avata. UX:stä on kovat odotukset!

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 9.10.2019 04.58

Jensin kyselyt törmäsivät varmaan yhteistyösopimuksen ehtoihin, joten laitetaan sama kysymys tännekin: missä tuo pörssidatan hinnoittelu on tällä hetkellä nähtävissä? Tuntuu vähän erikoiselta että se hävisi sen jälkeen kun muutama äänekäs ihminen mouhosi täällä asiasta.

Minua ei reaaliaikaisuuden puute haittaa, koska en päivätreidaa. Mandatumin hinnoittelu ja tarjooma vaikuttaa itselle parhaalta, mutta epäselvä tai puutteellinen hinnasto on aina niin punainen vaate että tilin avaus on nyt jäänyt toistaiseksi väliin.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 29.9.2019 11.06

Jensin kämpästä inspiroituneena Nordnet päätti tänään ohjata käyttäjät uudelle sivulle. Kaikki UI- ja UX-katastrofit vielä korjaamatta, joten eiköhän Mandatum saa tästä abt. kaikki Plus-hintaan osuvat palstalaiset. Lisätoimeksiantoa pukkaa traderacen jälkeen kun markkinointikampanjasta tulee niin kovin onnistunut ;)

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.9.2019 01.00

Jens, linkkisi Mandatumin hinnastoon on rikki, kaksoispiste puuttuu https:n jälkeen.

Mandatumin tarjonta vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Pohjois-Amerikan markkinoiden hinnoittelu on jo erittäin jees. Ainoa mikä vähän hämmentää on se että Mandatumin sivuilta ei kohtalaisella etsimisellä löytynyt tietoa tarjousdatan saatavuudesta. 15min viive ei henkilökohtaisesti juuri haittaa, mutta suomalaisia microcappeja ahdistaisi kyllä ostaa jos myyntilaidassa näkyy vain yksi taso ja siinä se iänikuinen robon 1 osakkeen tarjous. Viisi tasoa on tälläisillä markkinoilla aika välttämätön minimi, ellei välityspalkkioon saa jotain prosentin kattoa.

Tsemppiä kisaan, mielenkiinnolla odotamme analyysejä!

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.9.2019 01.18

Ja samasta aiheesta toinen kysymys: miksi vanhempien valtakirjahakemukseen tarvitaan passikopioiden lisäksi jonkun toisen henkilön todistus passien oikeellisuudesta? Kyllähän nyt pankki voi passin numeroa vastaan tarkistaa itse tämän tiedot? Oikeastaan kuvittelisi että tämä ei ole pankille mahdollisuus vaan velvollisuus?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.9.2019 11.00

Kuinka muuten mobiilivarmenne toimii silloin jos perheen tuoreimmille jäsenille avataan arvo-osuustili? Voiko molemman huoltajan mobiilivarmenteen liittää kirjautumisehdoksi? Voiko heikon tunnistautumisen lapsen tilille estää? Entä lapsen oma mobiilivarmenne, estetäänkö sen käyttö alle 18-vuotiaalta lapselta jonka tiliä hoidetaan huoltajien toimesta?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.8.2019 08.18

Petteriltä ihan OK avaus, mutta ehkä vähän väärään ketjuun. Ruotsalaisilta firmoilta on vähän turha kysellä tietoturvan perään sillä tietoturva edellyttäisi yrityskulttuuria jossa ihmisillä on rooleja ja vastuita, joten tuskinpa tännekään mitään konkreettista ikinä vastataan (muuten kuin että mobiilivarmennus tuli ja nyt on kaikki siis täydellisesti).

Suora lainaus kirjautumisen yhteydessä sakerhet.html :stä:  "Päivitä käyttöjärjestelmääsi säännöllisesti turvallisuuspäivityksillä. Windows XP:ssä voit käyttää Windows Update -palvelua, joka huolehtii päivityksistä automaattisesti." Tästä voi sitten päätellä kuinka hyvin selainratkaisujen komponenttien versio- ja elinkaarihallinta toimii.

Mieluisampi avaus olisi ollut johonkin toiseen ketjuun omat kokemukset ja suositukset arvopaperivälittäjistä. Nordnetin etuna on tietty helppolukuinen hinnasto ja mukava limiitti, mutta etenkin piensijoittajat ovat helisemässä OMXH:n ulkopuolella vastaantulevien 15€ välityspalkkioiden kanssa ja suursijoittajien tulisi olla erittäin huolissaan tietoturvasta. Mikä tilalle?

 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 9.7.2019 07.56

Baby bonds + preferred equity. 

Nordnetissäkin löytyy kaupankäyntilistoilta jenkkien baby bondeja ja preferred equityä. Teoreettinen osuus näistä minulla on hallussa, mutta mitäs käytännön asioita tulee ottaa huomioon? Onko verotuksessa mahdollisten K-1:sten lisäksi sudenkuoppia? Jos liikkeellelaskija käyttää osto-oikeuttaan, hoituuko transaktio Nordnetissä nätisti vai pitääkö olla valppaana ja valmiina vääntämään?

Muuta, mitä?

Näytä koko viesti
Miksi REIT:t laskevat - 19.3.2019 07.58

Havaintosi REITien trendistä saattaa olla hieman vääristynyt. Kun tarkkaillaan pääomapainotettua indeksiä tai ETFää, esim iShares Core U.S. REIT ETF (USRT), ei yleistä laskutrendiä ole havaittavissa.

Yksittäiset firmat nousevat tai laskevat yksilöllisistä syistä. Senior Housingin kohdalla oli jo jonkin aikaa luettavissa artikkeleita jotka kyseenalaistivat hoivakotikiinteistöportfolion laadun. Firma maksaisi 12% osinkoa ellei osinkoa leikata, mutta näyttää jo pahasti siltä että liiketoiminnan kassavirta ei tule kattamaan tätä jatkossa.

Näytä koko viesti
Exel Composites - 13.11.2018 01.08

2018 on tullut tehtyä kaksi päätöskentekoon vaikuttanutta mikrohavaintoa ja jäi harmittamaan etten jakanut edellistä, joten jaetaan nyt Exelistä, jota en ole ostanut edes loka- marraskuun rytäköissä vaikka olin silmäillyt ostoaikeissa kuukausien ajan.

Olen pitkin vuotta selaillut avoimia ICT-alan työpaikkoja ilman kummempia filttereitä. Exel on koko vuoden lukemisella ollut se firma joka on julkaissut sekopäisimmän työpaikkailmoituksen. Valitettavasti koko ilmoitusta ei tullut tallennettua, mutta tässä pari oleellista suoraa lainausta toimenkuvaan IT Specialisti (sic), Joensuu:

"Osallistut panoksellasi Exel Groupin tietohallinnon ylläpitoon ja kehittämiseen osana konsernin IT-osastoa. Tehtävässä tulet toimimaan vahvasti sisäisessä asiakasrajapinnassa tukemalla käyttäjiä paikallisesti Joensuun tehtaallamme ja muita konsernin toimipisteitä etätyökaluilla." & "Tehtävässäsi raportoit tietohallintopäällikölle."

Joensuun tehtaan lähituki/servicedesk raportoi suoraan tietohallintopäällikölle. Jokaisella on oikeus tulkita tätä haluamallaan tavalla, mutta itselle tuo näyttää siltä että tietohallinto on joko ajettu mahdottomaan tilanteeseen tai on itse osaamaton. Toimimaton tietohallinto tarkoittaa lopulta sitä että yrityksen johto ei voi saada päätöksentekoon tarvittavaa informaatiota ja se että yrityksen johto on tähän tilanteeseen ihan tyytyväinen tarkoittaa sitä että johto on osaamaton ja tulisi vaihtaa.

Faksien ja ATK:n aikaan jämähtyneeseen firmaan en pysty rahojani laittamaan.

Näytä koko viesti