Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 28.7.2021 08.14

Mikko Mäkinen kirjoitti:

Hyvä huomata, että nopeasti kehitetyt ajatukseni paljon seuratuista osakkeista tuskin sisältävät mitään tuottoja parantavaa lukijalle. 

Ei ehkä suoraan kommentin perusteella buy/sell -nappeja hamuaville, mutta onhan se aina mielenkiintoista lukea mikä on fiksumpien ensiajatukset jostain puljusta ja verrata sitä siihen millainen kuva itsellä on. Ehkä kuvat ovat erilaisia tai sitä kiinniittää huomiota eri asioihin, jolloin omaa ajattelua pääsee arvioimaan kriittisemmin.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 13.7.2021 12.57

 

  • Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä saa olla puolet asiakaspaikoista. Alkoholia saa anniskella klo 07-00, ja sallittu aukioloaika on klo 05-01.
     

Jalkapalloa tai ei, niin kyllä itsekin alkaisin hätistämään asiakkaita pois jotta saa olla auki huomennakin.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 29.6.2021 10.21

Ja veivaaminen onnistuu myös, mutta voitot otetaan huomioon nostoja tehdessä.

Esim:
Laitat 50 kertaa 1k€ sisään -> OST:lle laitettu 50k€ eli max. 

case 1: Sijoitukset ovat mörnineet ja OST:lla on edelleen 50k€, otat pois 1k€ -> nostossa 100% talletettua pääomaa -> OST:lle voi tallettaa 1k€, nostosta ei synny voittoa.

case 2: Sijoitukset ovat sujuneet ja OST:lle laitettu 50k€ on nyt 100k€, otat pois 1k€ -> nostossa 50% talletettua pääomaa, 50% voittoa -> 500€ pääomatuloa ja OST:lle voi nyt tallettaa vain 500€
 

Näytä koko viesti
Vitutusketju - 4.4.2021 06.16

Trolli kirjoitti:

Kun täällä nyt monella tuntuu olevan uskoa vastaan niin paljon, niin mitkä on teidän mielestä ne kristinuskon suurimmat ongelmat yhteiskunnalle? Olisiko siis toivottavaa, että kristinusko katoaisi suomesta/maailmalta?

Ei ehkä Suomesta, mutta vähintään Akin blogista. 

Jos Trolli tavoitteenasi on vieraannuttaa ihmismassat kristinuskosta niin aika 5/5 suoritusta tällä hetkellä. Vituttaa että kristinuskon yhteiskunallisen ja kulttuurisen ulottuvuuden tulevaisuus on jäädä ihmeellisten nettimouhoojien uhriksi - siinä olisi kuitenkin potentiaalia ihan kauniiksi ja yhdistäväksi instituutioksi.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 25.2.2021 09.58

Mihin Sijoitustieto tarvitsee koneeni ominaisuuksia? "Tunnistamista varten" ei riitä vastaukseksi, koska se ei ole tunnistamista palvelun käyttöä varten, vaan jotain muuta varten. 

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 13.2.2021 10.31

1) kasvata henkistä- ja sosiaalista pääomaa
2) jos haluat painaa lisätunteja tavoitteella set for life, niin todennäköisemmin työtunneilla on parempi tuotto kuin sillä että luet osakkeista ja optimoit tuottoa pienehkölle sijoituspääomallesi*
3) Sijoittamisessa mieti sitä mikä on 20v päästä iso juttu, sijoita siihen ja älä välitä maailman ylä- ja alamäistä**

* duunista saa henkistä ja sosiaalista pääomaa. Jos osaat asioita ja ratkot muiden ongelmat niin kyllä ne rahakkaammatkin ihmiset huomaavat saman ja haluavat että ratkot heidän ongelmiaan
** Jos joku sijoitti Amazoniin 90-luvusta lähtien tasaisesti joka vuosi niin jossain välissä saattoi harmittaa kun osakkeet tippui IT-kuplassa sieltä 100 dollarin tienoilta 10 dollarin lähelle, mutta ehkä nyt 3300 dollarin osakkeet lämmittävät mieltä - ellei niitä myynyt vuonna 2001 sen takia että ahdistui hintaheilahtelusta.

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 27.1.2021 07.44

Eiköhän osa fundeista lisää riskienhallintaan säännöksi että yli n% shortatusta lapusta ei saa olla avointoa shorttia. 

Se että pidetään kiinni yli 100% shortatusta paperista pienenkin ylämäen alkaessa on jotain niin käsittämättömän sokeaa ahneutta, että en pysty ymmärtämään.

Kuinka todennäköistä on että kaikki merkittävät rahastot tekevät järkevät säännöt? noin 0.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 13.1.2021 03.32

Mikä muka estää EKP:ta ostamasta edelleen kaikki Italian valtiolainat mielivaltaisella kurssilla vaikka päättäisivätkin että ohjauskorot nousevat?

Toki kaikki romahtaisi koronnousussa, jos elettäisiin jossain vuoden 2006 maailmassa jossa yleinen harhaluulo oli että EKP ei takaisi välimerellisille matalia korkoja valtionlainoihin. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.1.2021 01.46

Menee toistoksi, mutta ehkä sitä tarvitaan? Liikunta. Istumatyöläinen usein keskittyy liikaa siihen että pystyy grindaamaan n tuntia putkeen perse tuolissa. Yleensä kuitenkin istumatyössä tulee vastaan aivojen tehokkuus, jota ne grindaussessioiden tuntien kyttäämiset eivät ainakaan auta.

Nämä asiat pitää olla minimissään seurannassa: uni, ruoka, liikunta. Jos jostain näistä karsitaan niin istumatyötuntien tehokkuuteen voi laittaa jonkun nollan ja ykkösen välissä olevan kertoimen. Metsässä käveleminen tai hiihtäminen auttaa liikunannan lisäksi myös tyhjentämään päätä, mikä auttaa uupumuksen kanssa. Pitkään jatkuva uupumus aiheuttaa masennusta, jota sitten koetetaan korjata masennuslääkkeillä, vaikka varsinainen ongelma on uupumisessa.

Kirjoitit tämän jo itsekin auki, mutta toivottavasti muiden tekstit validoivat sitä kelaa että lääkärit jakavat karkkeja oireisiin ja varsinaisiin ongelmiin pitäisi itse tehdä jotain.

Terveisiä istumatyöläiseltä jolla on taipumusta upota töihin ja uupua.

EDIT: ja ehkä tärkeänä huomiona se että jos nyt ottaa aikatauluun sen että kävelee vähintään 30min joka päivä niin kannattaa varata lisää aikaa nukkumiseen ja vähemmän aikaa istumiseen. Liikunnan lisääminen auttaa pitkässä juoksussa, mutta voi olla melko raskasta aluksi.

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 5.1.2021 08.06

Lepardilla kyllä varmasti loppuu keskustelunaiheet korkeakoulussa keskustelukumppaneista riippumatta, jos avoimella sijoitusfoorumilla ei ole yhteenkään threadiin otsikosta välittämättä mitään muuta antia kuin tämä sama tarina. Olen pettynyt moderaattoreiden linjaan.

Näytä koko viesti