Olet täällä

Koronavirus 2019-nCoV - 27.1.2020 08.56

Kiina on nyt pistänyt suht rajuin ottein kolme miljoonakaupunkia karanteeniin. Jos ja kun virus leviää itärannikon väestökeskuksiin niin mitä tekee CCP? Pistää muutaman kymmenen miljoonaa ihmistä karanteeniin, vai toteuttaa lievempiä matkustusrajoituksia?

Vastaavan karanteenin toteuttaminen >200 miljoonalle ihmiselle voi olla vähän vaikeaa ja sen taloudellinen vaikutus tulisi olemaan merkittävä. Lievempien toimenpiteiden kohdalla CCP joutuisi selittämään miksi rannikon ihmiset eivät joutuneet samanlaisten toimenpiteiden kohteeksi kuin sisämaan kansalaiset. 

Omien toimien ja aseman saattaminen kyseenalaisiksi vai talouden kyykkääminen? Kommunistihallintojen valinta on näissä tilanteissa ollut hämmästyttävällä luotettavuudella sama.

Näytä koko viesti
Citycon - 20.1.2020 11.03

Tässä vähän esimerkkiä siitä kuinka aktiivinen toimija voi luoda omistajille lisäarvoa. Käänteisesimerkkinä, tosin, sillä artikkelista selviää että ydin-Helsingissäkin voi pitää liiketiloja tyhjillään kolme vuotta putkeen:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006377954.html

"Kaisaniemenkatu 5:n liiketilat ovat olleet tyhjillään Anttilan konkurssista lähtien. Tiloissa toimi aiemmin Kodin Ykkönen."

"Helsingin yliopiston kiinteistöpäällikön Jussi Tuomolan mukaan liiketilan vuokraamisesta on käyty paljon neuvotteluja eikä sen tyhjillään pitäminen ole ollut tarkoituksenmukaista."

Näytä koko viesti
Stockmann - 16.1.2020 05.43

"Earlier Stockmann estimated that the Group’s adjusted operating profit, excluding Nevsky Centre but including the impact of IFRS 16, to be on a par with 2018. (Profit guidance published on 24.4.2019)"

2018 tämä oli 28,4 mEur. 

Näytä koko viesti
Neo Industrial - 16.1.2020 01.32
Harri Holderi kirjoitti:

Inderesiltä uusi tavoitehinta 2,50€ , joka jää hieman alle 15.1. päätöskurssin 2,60€. Tällä säilytettiin vähennä-suositus. Kätevä DCF-exceli jos toimii molempiin suuntiin.

Aiempi suositus taisi tosiaan olla 'myy', eli upgradehan tästä tuli.

Näytä koko viesti
Citycon - 16.1.2020 10.55

Pieni siivu Cityconia sujahti OST:lle. Stokka pisti posarin jossa kiitteli kvartaalia, eikä niinkään omaa toimintaa. En myöskään Stokkan satunnaisena asiakkaana keksi kaupoissa mitään mikä olisi edistänyt myyntiä loppuvuodesta, joten laitetaan markkinoiden piikkiin.

Stokka raketoi +20%, Citycon ei liikkunut mihinkään. Eihän vuokralaisten hyvä kvartaali sada suoraan Cityconin laariin, mutta hieman huojentaa huolia toimialan edellytyksistä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 16.1.2020 09.52

Retail apocalypse peruttu suomen osalta? Stockmann puski posaria:

"Alustavien lukujen mukaan Stockmann-konsernin oikaistu liikevoitto vuonna 2019 on parempi kuin mitä aiemmin on ennustettu. Parannus johtuu hyvästä kehityksestä niin Stockmannissa kuin Lindexissä viimeisen vuosineljänneksen aikana."

Näytä koko viesti
Neo Industrial - 16.1.2020 09.17

Inderesiltä uusi tavoitehinta 2,50€ , joka jää hieman alle 15.1. päätöskurssin 2,60€. Tällä säilytettiin vähennä-suositus. Kätevä DCF-exceli jos toimii molempiin suuntiin.

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 15.1.2020 08.27

Macerich päätyi omaan salkkuun joulukuussa. Kirjojen epäselvyys ahdisti, mutta lopulta päätin peesata Jussi Askolaa. Oletan ainakin että hän on syynännyt keissin paremmin kuin itse osaisin. Muita Q4 ostettuja REITejä oli CoreCivic ja GEO Group. Kolmen kopla negatiivisimman sentimentin seasta, näitä ei ole Sijoitustiedolla pahemmin vielä pureksittu.

Eikös Dynagas myös mene K-1 -lomakkella? Jos kaasun arvoketju kiinnostaa, tsekkaa ArchRock. Kaasu ei itsestään päädy niihin terminaaleihin vaan joidenkin pitää pumpata sitä putkiin. Gas compression -segmentissä on noin kolme merkittävää firmaa joista ArchRock on ainoa C-corp. 

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 15.1.2020 05.26

Ah, pahoittelen, edellisestä viestistäsi minulle jäi se väärinkäsitys että olisit edes yrittänyt perehtyä asiaan.

Mandatum tosiaan tarjoaa asiakkailleen Saxo Bankin kaupankäyntialustaa, joten kyseessä on vain uudelleenbrändätty ja -paketoitu sovellus. Tällöin latausmääriin pitäisi laskea kaikki vastaavat toimijat sekä itse Saxo.

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 14.1.2020 10.17

En täysin jaa von Fyrckendahlin näkemyksiä. Kuulostaa tutulta mobiilisovelluksien osalta, mutta selainversioissa Trader Go näyttää tiedot suht selkeästi (lokalisaatio-ongelmaan en ota kantaa kun jätin suosiolla kaiken englanniksi). Otin Mandatumia syksyllä käyttöön ja silloin vastassa oli vielä monta hämmentävää tapaa ilmaista jokin asia, jotka ilmeisesti hämmensivät muitakin sillä ne on vissiin kaikki sittemmin korjattu ilman että jätin yhtään kehitysehdotusta.

Trader One on ehkä vähän erikoinen, sen on vissiin tarkoitus olla palikkaversio, mutta se ei kuitenkaan taida olla kovinkaan selkeä "satunnaiselle säästäjälle".

Mobiiliclientissä vähän hämmentää se mitä kokemuksia on painotettu. Suurin osa varmaan haluaa tylsistyneenä katsoa miten oma potti on tänään pärjännyt (ensimmäiseksi näkymäksi) ja että onko tullut jotain kivoja uutisia. Myös myynnin ja oston soisi olla helppoa ja mahdollisimman selkeää, lisävalintojen ollessa jonkun ekstranapin takana. Tämä ei toteudu kummassakaan mobiiliversiossa järkevästi. 

Itsellä on positiiviset kokemukset aspasta. Vastaukset on tullut ripeästi ja jos jokin asia on jäänyt saxon selvitettäväksi niin Mandatumin väki on varmistanut end-to-end -vastuun ja viestinnän ettei asiakas jää tiedottomaksi. Ainoan miinuksen annan siitä kun otin aspaan yhteyttä asialla "Saxo tuplasi vahingossa rahani" eivät he ehdottaneet että kirjattaisiin virhe asiakkaan eduksi.

Trader Go on omaan käyttööni kiva selainclientti. Optiokauppojen hintoja saisivat kyllä laskea järjelliselle tasolle. 3€ per lot ei hirveästi houkuta kun tiirailee jotain 20 sopparin läjää.

Mandatum: jos joku laittaa teidän aspaan sähköpostilla tarkan kuvauksen (englanniksi) siitä mikä pitäisi olla missäkin clientissä toisin ja perustelee asian hienosti niin onko teillä jokin pipeline joihin voitte näitä törkätä vai käykö kuten nimeltämainitsemattomalla kilpailijalla, jossa aspa toteaa tyyliin "Kiitos palautteesta, laitoimme sen eteenpäin ruotsalaisille devaajille joita ei kiinnosta pätkääkään mitä rumat metsänpeikot ulisevat. Emme tule ikinä palaamaan asiaan." Vinkkinä että kannattaa varmistaa tuossa jonkinlainen jatkumo. Asiakaspalaute on melko tärkeää ja jos joku sovelluskehityksen ammattilainen kirjoittaa asiakkaana tarkkoja muutosehdotuksia ilmaiseksi niin sen kuvittelisi olevan vielä arvokkaampaa.

Näytä koko viesti