Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 16.9.2020 08.51

Tinggeli kirjoitti:

Eke:n lähdekritiikki?

Ekellä taitaa olla aika hyvä lähdekritiikki, jos ristiriitaisissa väitteissä uskoo ennemmin sitä versiota josta on kännykkäkameroilla kuvattuja videoita netti pullollaan kuin toista joka vain sanoo että tää nyt on näin ja Trumpin vika, uskokaa meitä. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.9.2020 01.34

Pidin näitä "Trump sanoi että hän voisi ampua jonkun" ja "Trump ei tehnyt mitään koronalle" -uutisia sellaisina, joilla tavoitetaan lähinnä ihmisiä, jotka eivät osaa kirjoittaa, tehdä foorumitunnuksia tai ylipäänsä käyttää internetiä ja muut näkisivät suoraan räikeän aktivismin läpi. Maailmankuvani on vaarassa.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 7.9.2020 06.51

Sanna Marinia ei ole käynyt kateeksi. Ministerikaverit ja avustajat eivät tunnu varsinaisesti auttavan ja juuri kun toveripuolueen Li Andersson on saatu antamaan maltillisia lausuntoja ja repimään antifa-tarrat läppäristä hän jää äityislomalle. Vasemmistoliitto sitten järjesti äänestyksen siitä kenellä on aatteen ja päälaen kirkkaus lähinnä Leniniä ja nostaa ministeriksi Jussi Saramon.

Toivon että Jussi on tässä muutaman vuoden aikana muuttanut mielipiteensä mm. ihan kaikesta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 7.9.2020 06.37

shaksuka kirjoitti:

-Hupiraha on ylipäätään aina republikaanien puolella, tämä on käsittääkseni ihan tutkittua faktaa

Onko tälle käsitykselle joku selkeä lähde? Kiinnostaa sen takia että ketjun myötä olen pohtinut näitä rahojen määriä. Toisaalta sanotaan että Trumpiin menee paljon hupirahaa, mutta samaan aikaan vain Bidenistä on näkynyt "Heitin vain six figs jotta jää EV:tä muillekin" -heittoja. Toki jenkeissä voi olla vähän eri jakauma, mutta kyllä sielläkin progressiivinen rikas somekupla taitaa olla emotionaalisesti Biden-leirissä. Toki olen itsekin somekuplassa joten ehkä altistun näille Biden-vedoille suhteettoman paljon sen takia.

EDIT: ja tosiaan, taisi porukka ihan tosissaan betsata senkin puolesta että virkarikossyytteistä tulisi jotain koska joku uutisankkuri sanoi että Trump on liitossa Venäjän kanssa. En usko että ankkureiden luotettavuus tippui näiden ihmisten silmissä ja nyt he kertovat että Biden sekä voittaa että on paras.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.9.2020 11.52

Aki Pyysing kirjoitti:

Jonain päivän mie saatan kirjoittaa tähän ketjuun, mitä mie teistä sosiaalisesta paineesta sokeasti Trumpin voittoon uskovista ajattelen. Valitettavasti olen ylläpitäjän asemassa, joten joudun istumaan käsieni päällä.

Itseä jäi kiinnostamaan se että olisiko tämä sanoma ollut sellainen, joka lisäisi konformisteissa painetta olla hiljaa Trumpin äänestämisestä. 

Toisaalta jäin miettimään kuulunko itse tuohon sanoman kohteeseen. En nyt välttämättä sanoisi että uskon sokeasti Trumpin voittoon (kun en ole 2+ -kertoimilla nakellut rahaa sisään), mutta koen sosiaalisen paineen todelliseksi ilmiöksi. Tähänkin ketjuun taidettiin aiemmin linkata artikkelia siitä kuinka ihmiset eivät halua että heidän puhelinnumeroaan yhdistetään poliittisesti epäkorrektiin näkemykseen joten valehtelevat polleissa. Firmoissa ja julkishallinnoissa pidetään antirasistisia koulutuksia joissa kerrotaan että MAGA-hattu on vihasymboli ja siten ehdottomasti kielletty, kaduilla on teloitettu kaksi ihmistä sen takia että olivat Trumpstereita ja rehellisesti sanottuna en uskaltaisi omalla nimelläni kirjoittaa edes tätä kirjoitusta.

Ja ei, en ole yhdysvaltojen kansalainen tai asu Yhdysvalloissa. En silti uskalla omalla nimelläni Suomessa suomalaisena kirjoittaa sitä että Trumpin äänestäjiin kohdistuu vihaa ja väkivaltaa, koska saavuttaisin tällä korkeintaan sen että minua maalitettaisiin.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.9.2020 09.26

Moniko Trumpsteri on täällä pistänyt rahaa likoon Trumpin voiton puolesta? En siis halua tuomita jos joku ei ole lyönyt vetoa (on monta hyvää syytä olla lähtemättä vedonlyöntiin), vaan kiinnostaa aidosti - minulle on jäänyt ketjusta sellainen kuva että Team Maga ei ole käynyt laittamassa dineroa tiskiin.

Ei tartte olla edes Trumpsteri, onko joku ylipäänsä lyönyt Trumpin puolesta vetoa, edes silloin kun kertoimet huitelivat 2,7 tienoilla?

Itsellä ei ole rahaa pelissä kumpaankaan suuntaan.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.9.2020 10.41

Nate on hyvä numeroiden kanssa, mutta ei ole tainnut koskaan jutella ns. rivikansalaisten kanssa.

https://twitter.com/NateSilver538/status/1301313587907104771 

"This is plausible! If Democrats feel like life as they know it is over if Trump wins re-election, they're probably not eager to lay additional money down on Biden and instead would want to hedge."

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 1.9.2020 12.50

Jos joku alkaa haukkumaan Kolanovicin kirjoitteluja ja saa siitä vielä Nassim Talebilta alapeukut niin enpä tiiä löytyykö viisas raha siitä leiristä. Laitetaan kolmas ketju kaveriksi.

https://twitter.com/nntaleb/status/1300512424467091457

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.8.2020 12.11

Tasakertoimet ovat muuttaneet myös CNN:n strategiaa. Aiemmin sana 'riot' oli kielletty, mutta nyt Don Lemon sanoi että mellakoiden on loputtava, koska "they show in the polls". 

Pitää olla kyllä harvinaisen ulapalla jos kuvitteli että mellakointi ja vandalismi, sekä niistä järjestelmällinen valehteleminen sataisi oman tiimin laariin. Nyt kun totuus on hyväksytty niin heillä on vielä mahdollisuus saada läpi viesti jossa Joe Biden on valintakelpoinen ihminen ja että DNC ei agitoinut mellakoita, kieltänyt poliiseja toimimasta ja päästänyt pidätettyjä vandaaleja ulos ilman syytteitä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 24.8.2020 09.40

Tulee väkisin vähän erilaisen nuoren fiilis kun mielestäni tämä oli sitä Parempaa Pyysingiä. Kirjoitus ei karannut tavanomaisella varmuudella tarpeettoman pitkiin nokkeliin kielikuviin ja anekdootteihin (joskin vielä voisi ehkä leikata hieman), indeksirahastojen suosittelu oli oikein mukavaa ja yleinen varovaisuuden ehdottaminen on oikein hieno viesti. 

En oikein ymmärrä kuinka joku "ollaan varovaisia, mutta laitetaan rahnulia markkinoille säännöllisesti" on hurja viesti kun taas kaikki "kuinka vivuttaa rahastosijoitukset tappiin" ja "rahat patjan alle, koska kipeä selkä tuottaa paremmin kuin maailmaa pyörittävät yritykset" ovat vaihtoehtoisia neuvoja sille 95% ihmisille jotka voivat ottaa vastaan vain raskaasti yksinkertaistetun sijoitusterveisen. Ehkä sen verran tuohon olisi voinut lisätä että pieniin menolisäyksiin ja tulonmenetyksiin kannattaa varautua 3kk - 6kk kassalla, mutta se olisi jo aika vaikeeta. 

En muista vastaavaa kritiikkivyöryä niistä "oma sijoitusaste on 140%" -kommenteista joita olemme joskus nähneet/kuulleet :|

Kirjoitus oli kiva, helppolukuinen ja kuvakin oli komea. Puku ja hymy sopii joillekin paljon paremmin kuin t-paita ja pokerinaama.

Näytä koko viesti