Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.9.2019 01.18

Ja samasta aiheesta toinen kysymys: miksi vanhempien valtakirjahakemukseen tarvitaan passikopioiden lisäksi jonkun toisen henkilön todistus passien oikeellisuudesta? Kyllähän nyt pankki voi passin numeroa vastaan tarkistaa itse tämän tiedot? Oikeastaan kuvittelisi että tämä ei ole pankille mahdollisuus vaan velvollisuus?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.9.2019 11.00

Kuinka muuten mobiilivarmenne toimii silloin jos perheen tuoreimmille jäsenille avataan arvo-osuustili? Voiko molemman huoltajan mobiilivarmenteen liittää kirjautumisehdoksi? Voiko heikon tunnistautumisen lapsen tilille estää? Entä lapsen oma mobiilivarmenne, estetäänkö sen käyttö alle 18-vuotiaalta lapselta jonka tiliä hoidetaan huoltajien toimesta?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.8.2019 08.18

Petteriltä ihan OK avaus, mutta ehkä vähän väärään ketjuun. Ruotsalaisilta firmoilta on vähän turha kysellä tietoturvan perään sillä tietoturva edellyttäisi yrityskulttuuria jossa ihmisillä on rooleja ja vastuita, joten tuskinpa tännekään mitään konkreettista ikinä vastataan (muuten kuin että mobiilivarmennus tuli ja nyt on kaikki siis täydellisesti).

Suora lainaus kirjautumisen yhteydessä sakerhet.html :stä:  "Päivitä käyttöjärjestelmääsi säännöllisesti turvallisuuspäivityksillä. Windows XP:ssä voit käyttää Windows Update -palvelua, joka huolehtii päivityksistä automaattisesti." Tästä voi sitten päätellä kuinka hyvin selainratkaisujen komponenttien versio- ja elinkaarihallinta toimii.

Mieluisampi avaus olisi ollut johonkin toiseen ketjuun omat kokemukset ja suositukset arvopaperivälittäjistä. Nordnetin etuna on tietty helppolukuinen hinnasto ja mukava limiitti, mutta etenkin piensijoittajat ovat helisemässä OMXH:n ulkopuolella vastaantulevien 15€ välityspalkkioiden kanssa ja suursijoittajien tulisi olla erittäin huolissaan tietoturvasta. Mikä tilalle?

 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 9.7.2019 07.56

Baby bonds + preferred equity. 

Nordnetissäkin löytyy kaupankäyntilistoilta jenkkien baby bondeja ja preferred equityä. Teoreettinen osuus näistä minulla on hallussa, mutta mitäs käytännön asioita tulee ottaa huomioon? Onko verotuksessa mahdollisten K-1:sten lisäksi sudenkuoppia? Jos liikkeellelaskija käyttää osto-oikeuttaan, hoituuko transaktio Nordnetissä nätisti vai pitääkö olla valppaana ja valmiina vääntämään?

Muuta, mitä?

Näytä koko viesti
Miksi REIT:t laskevat - 19.3.2019 07.58

Havaintosi REITien trendistä saattaa olla hieman vääristynyt. Kun tarkkaillaan pääomapainotettua indeksiä tai ETFää, esim iShares Core U.S. REIT ETF (USRT), ei yleistä laskutrendiä ole havaittavissa.

Yksittäiset firmat nousevat tai laskevat yksilöllisistä syistä. Senior Housingin kohdalla oli jo jonkin aikaa luettavissa artikkeleita jotka kyseenalaistivat hoivakotikiinteistöportfolion laadun. Firma maksaisi 12% osinkoa ellei osinkoa leikata, mutta näyttää jo pahasti siltä että liiketoiminnan kassavirta ei tule kattamaan tätä jatkossa.

Näytä koko viesti
Exel Composites - 13.11.2018 01.08

2018 on tullut tehtyä kaksi päätöskentekoon vaikuttanutta mikrohavaintoa ja jäi harmittamaan etten jakanut edellistä, joten jaetaan nyt Exelistä, jota en ole ostanut edes loka- marraskuun rytäköissä vaikka olin silmäillyt ostoaikeissa kuukausien ajan.

Olen pitkin vuotta selaillut avoimia ICT-alan työpaikkoja ilman kummempia filttereitä. Exel on koko vuoden lukemisella ollut se firma joka on julkaissut sekopäisimmän työpaikkailmoituksen. Valitettavasti koko ilmoitusta ei tullut tallennettua, mutta tässä pari oleellista suoraa lainausta toimenkuvaan IT Specialisti (sic), Joensuu:

"Osallistut panoksellasi Exel Groupin tietohallinnon ylläpitoon ja kehittämiseen osana konsernin IT-osastoa. Tehtävässä tulet toimimaan vahvasti sisäisessä asiakasrajapinnassa tukemalla käyttäjiä paikallisesti Joensuun tehtaallamme ja muita konsernin toimipisteitä etätyökaluilla." & "Tehtävässäsi raportoit tietohallintopäällikölle."

Joensuun tehtaan lähituki/servicedesk raportoi suoraan tietohallintopäällikölle. Jokaisella on oikeus tulkita tätä haluamallaan tavalla, mutta itselle tuo näyttää siltä että tietohallinto on joko ajettu mahdottomaan tilanteeseen tai on itse osaamaton. Toimimaton tietohallinto tarkoittaa lopulta sitä että yrityksen johto ei voi saada päätöksentekoon tarvittavaa informaatiota ja se että yrityksen johto on tähän tilanteeseen ihan tyytyväinen tarkoittaa sitä että johto on osaamaton ja tulisi vaihtaa.

Faksien ja ATK:n aikaan jämähtyneeseen firmaan en pysty rahojani laittamaan.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 19.10.2018 06.21

Kate on siis selvästi alhaisempi kuin aiemmin ohjeistettiin. Kaikki jotka näitä pörssi-ilmoja lukevat vetävät varmaan samaan suuntaan johtopäätökset siitä että tuliko tämä tilanne johdolle uutisena tänään, vai ennen analyysin tilaamista Inderesiltä.

Tai siis kaikki paitsi FiVa. 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 11.8.2018 08.28

Siinä missä Lehto on edelleen rakennusalan vähiten huono osake niin toivoa sopii että johtoporras ymmärtää nykymarkkinoiden riskit ja mahdollisuudet. Lehto rakenteli markkinoilla jossa pari vuotta putkeen meni kaikki kaupaksi ja pyydetyt hinnat varmaan vähän hävetti kunnes sijoittajat soittelivat perään että olisiko teillä lisää niitä kaksioita.

"Uusi asunto Helsingissä metroaseman vieressä" on lause jolla on tavannut saada näytöt täyteen ostajia ja lainatarjouksen sekunnissa, mutta Lehto päätti innovoida tuonkin vanhan totuuden hautaan:   https://asunnot.lehto.fi/kohde/asunto-oy-alakiventie-3/

Kovin härkämarkkina asuntojen suhteen näyttäisi kääntyvän ja jos rahat on kiinni vastaavissa katastrofiprojekteissa niin voi jäädä osingot maksamatta. Osakkeenomistajien onneksi Pohjola ostaa Lehtoa tukka putkella joten pahimassa tapauksessa rehellisiksi tunnetut kansanpankkiirit pistävät uuden Oravan kasaan.

P.S. jos joku tuntee Helsingin asunnonvälittäjiä niin tuopin ääressä kuullut tarinat olisi kiva saada asuntosijoitusketjuun. Tänään vähän ihmetytti katsoa OK-hintaista merinäköalakaksiota erikseen sovitussa yksityisesittelyssä. En nyt ihan heti keksinyt siitä pahaa sanottavaa, mutta kuvittelisi että tuollaisiin kohteisiin haluttaisiin useampi utelias.

Näytä koko viesti
Noho Partners ent. Restamax - 7.8.2018 04.48

Restamaxin kurssireaktio on tosin liioiteltu maanantain kauppojen ansiosta. Tiistain avaus @ 11,7€ on samoissa kuin perjantain loppuhuutarit.

Maanantaina löytyi pari ostajaa jotka kaapivat pienen volyymin osaketta välittämättä suuremmin hinnasta ja kurssi kiitti reilulla 7% nousulla osaria edeltävänä päivänä.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 2.8.2018 10.13

Momentti toimii molempiin suuntiin. Sisäpiirimyynnin jälkeen tulleet uutiset ovat olleet kaikki huonoja ja neutraaleja ja kurssi on aina nykinyt alas huonojen uutisten kohdalla, jopa silloin kun tuntuu jo että hinnoittelu odottaa negaria. Sama jatkunee viikon päästä Q2-julkkarissa. Jos osari keskittyy avaamaan negarissa mainittuja ongelmia ja mukaan heitetään maininta siitä että rakennustahti hiipuu ja katteisiin tulee sitä kautta painetta niin myyntipuolelta kyllä löytyy lappua poimittavaksi. Oma veikkaus on että yrmeät isännät eivät osaa uskottavasti maalata neutraalia tai positiivista kuvaa hankalassa tilanteessa ja tähän joko reagoidaan negatiivisesti tai sitten ei.

Mitä aiempiin sisäpiirimyynteihin ja poislähtöihin tulee niin näyttää entistä vahvemmin siltä että tietäjät lähtevät. Pari tilipäiväratkaisua syklin harjalla ei vielä ole maailman pahin juttu, mutta nyt ilmoitetut odottamattomat kustannushaasteet tehtaissa ja kasvun toteuttaminen matalakatteisilla projekteilla työvoiman ollessa kortilla eivät vaikuta hyvältä. Voin vain kuvitella kuinka hauskaa on olla johdossa järjen ääni kun isoin päälikkö päättää että kasvua on tultava markkinatilanteesta ja kannattavuudesta välittämättä - juuri sen verran hauskaa että kannattaa mielummin myydä pois ja pakata laukut kuin repiä hiukset päästä.

Lehdosta löytyy edelleen suurta potentiaalia. Kannattavuus ja tase ovat mainioita, mutta riski muuttua SRV:ksi on aina ilmassa. Jos pää-Lehto kommentoi osarissa että kasvukasvukasvukasvukasvu niin oma tavoitehinta tippuu taas reilusti.

Näytä koko viesti