Afarak -

No ainakin sieltä tuli vahvistus että Fiva:lta ei ole lupaa vielä herunut:

"The Board anticipates that the Financial Supervisory body will approve the offer document in due course."

Markkina ei kovinkaan ilahtunut tästä päivityksestä, haiskahtaa siltä että prosessi senkun venyy venymistään, kuten tässä on porukkat tuumaillutkin..

Näytä koko viesti
Afarak -

Mietiskelin tuossa että voiko tässä käydä niin että FIVA blokkaa tuon €1.015 lunastustarjouksen sillä perustein että ovat velvoittaneet Konkarin tekemään €2.5 lunastuksen osakkeista? Marraskuisen EGM:n päätöksessä lukee että ehtona tuolle €1.015 tarjoukselle on mm. seuraava:

“The Financial Supervisory Authority approves the offer document drawn up by Afarakwith respect to Takeover Bid in accordance with the Securities Markets Act”

mutulla näkisin että fivan on helppo olla antamatta lupaa tuohon, ja siten tuota “pienempää” lunastusta ei tulisikaan... mietteitä muilla tähän? 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Mielenkiintoinen teksti, kiitos jakamisesta. Kirjoitit että osa salkustanne on allokoitu ns. erikoistilanteiiin. Oletko tutustunut Afarakin tilanteeseen ja voiko udella että mitä mieltä olet tapauksesta? Kirjoituksessa et ainakaan maininnut pelaavasi tilannetta, mutta olisi mielenkiintoista kuulla miten näet sen jos olet tutustunut?

 

Näytä koko viesti
Basware -

Aika käsittämätön ratkaisu johdolta. 2018 vuoden annual reportin mukaan korko olemassa oleville lainoille oli 3.17%, ja nyt otettiin lainaa 8.5%:lla ja lisäksi annettiin optiot päälle... Siis WTF? Tietty matureettia pidennettiin, mutta luulisi olevan olleen mahdollista uudelleenrahoittaa nuo entiset lainat paljon edullisemmin.

"On 31 December the company had a total of EUR 57.2 million (EUR 49.3 million) interest-bearing liabilities of which a total of EUR 40.3 million variable-rate loans. At the closing date all external loans have been in Euro with the average interest rate of 3.17 percent (2.85) and average maturity of 2.2 years."

Pakko tässä on taustalla olla jotain suunnitelmaa, muuten johto vaikuttaa täysin pelaavan omaan pussiin ja näyttävän omistajille keskisormea.

Näytä koko viesti
Afarak -

Afarak on tiedottanut että maaliskuussa pitäisi tulla reilun euron ostotarjous osakkeista. Onko jengillä uskoa että tämä nähdään ja onko aikeena myydä jos moinen saadaan, vai holdaatteko siihen paljon puhuttuun €2.5 tarjoukseen asti? Itse ajattelin myydä ainakin osan potista jos ostotarjous nähdään..

Näytä koko viesti
Nordea -

Mitäs helkkaria, eihän tuossa OCCRP:n julkaisussa edes mainittu Nordeaa tänään, vai luinko väärän jutun? Itävaltalainen Raiffeisen ja Commerzbank kyllä mainittiin...

https://www.occrp.org/en/troikalaundromat/vast-offshore-network-moved-billions-with-help-from-major-russian-bank

Haiskahtaa tosiaan todella pahalta uutisankalta. Ostin kuitenkin tänään vähän lisää.. ;)

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Kiitos Aki hyvästä päivityksestä ja tiedotustilaisuuden kuulumisista! Jäi lähinnä se kalvamaan että miksi ydintoiminnan kämpistä on noinkin suuri osa tyhjillään, täyttöaste 84.7%? Onko tästä kellä tietoa, tai oliko puhetta tiedotustilaisuudessa? Nevertheless, tänään tankkasin hiukan lisää itsekin...

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -
Kiinteistöpro kirjoitti:

Katsauskauden jälkeen 1.1.2019 - 13.2.2019 myyty HUIMAT 5 ASUNTOA ☺

Eli se siitä "kyllähän nämä kaupaksi menee"

 

 

Tässä pitää muistaa että porukka palailee joululomilta vasta siinä tammikuun toisella viikolla, ja siinä menee viikko pari töihin uudestaan orientoitumisessa. Joten ns. tehokasta myyntiaikaa tuossa on ollut vain n. 4vk tänä vuonna ;)

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Raportti jätti tosiaan toivomisen varaa, mutta on siinä positiivisia puoliakin. 

Alaskirjauksilla on nyt varmaan saatu suurimmat luurangot pois kaapista taseen arvostuksen suhteen, joten sieltä ei pitäisi hirveästi negatiivisia yllätyksiä tulla. Pitää huomioida myös että liiketoiminnan rahavirrassa oli huomattava parannus viime vuoteen verrattuna (EUR 2.46m vs. EUR 0.69m). Ja tuo numero muuten tulee paranemaan entisestään kunhan saadaan hallinnoinnin kuluista vanhan hallinnon lisäkustannukset pois. Myös pitkäaikaiset lainat vähenivät EUR 83.7m vs. EUR 101.1m viime vuonna, joten absoluuttista velkataakkaa saatiin alas (ei tietty suhteellista). Ja nuo asunnot mitä on myyty, näyttäisi olevan myyty pienemmistä kaupungeista (oletettavasti vaikeimmat myydä)...

Yhteenvetona... vaikka raportissa oli negatiivista, on mielestäni kokonaisuus positiivinen. Pitää muistaa että uusi johto aloitti vasta viime vuoden lopulla, joten ei tässä vielä ole hirveästi aikaa ollut tehdä suuria muutoksia, mutta jotain positiivista on selkeästi jo saatu aikaan.

Näytä koko viesti