Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

IB:lle yritystilin luominen vaatii pikku jumpan, ei tosin mikään ylitsepääsemätön. Paljon paperia pitää skannata ja vastailla kysymyksiin. Meniköhän vajaa kuukausi koko prosessissa, suurin osa ajasta meni IB:n kysymyksiä odotellessa.

Ainakin mun kirjanpitäjällä on valmiit systeemit IB:n raporttien suoraan hyödyntämiseen veroilmon teossa, YV:llä yhteystiedot.

Luototuksesta ja marginaaleista löytyy tietoa IB:n sivuilta.

Kaupankäyntipalkkiot merkittävästi halvemmat kuin härmäläisillä tarjoajilla. Mulla mennyt polku Nordnet - Lynx - IB. Tosin huomasin juuri että jenkkilän halpisbrokereista muutama hyväksyy "ulkomaalaisia yrityksiä" asiakkaikseen. Tämä vielä selvityksessä, kustannukset ja hyödyt riippuvat paljon millaista kauppaa teet. Tästä  olisi mukava kuulla palstan "isojen poikien" mielipiteitä: mistä ja miten järkevimmät feet ja komissiot saa ruinattua jenkkilän kaupankäyntiä varten ? #AkiPyysing

Näytä koko viesti
Jenkki-ETF:t ja ulkomaiset välittäjät -

First Trade tarjoaa näemmä härmäläisille mahdollisuuden avata tili , 0-komissiot mm. optioihin.

Laitoin hakemuksen sisään ja rapotoin kuinka käy.

Onko kokemuksia muista 0-komissio jenkkivälittäjistä ? IB:n palkkiot suht pienet mutta vuodessa kumuloituu merkittävä summa. Saisikohan rabattia valittamalla  ?

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -
hsg kirjoitti:

Jos en nyt ole ihan hakoteillä, niin näyttäisi siltä, että yksityishenkilön suunnitelmallinen ja voitollinen päiväkauppa voisi olla verottajan tulkinnan mukaan muuta tulonhankkimistoimintaa tai jopa elinkeinotoimintaa. Tässä tietysti kiinnostaisi tietää, miten rajanvetoa on tehty. Onkohan kenelläkään tietoa esimerkeistä tai tapauksista, joissa tätä rajanvetoa olisi tehty?

 

Kiintoisa huomio HSG. Itselläni olisi mielenkiintoa saada selville ko. rajanvetoa koskevia tapauksia, joissa yksityishenkilön suunnitelmallinen ja voitollinen päiväkauppa voisi olla verottajan tulkinnan mukaan muuta tulonhankkimistoimintaa tai jopa elinkeinotoimintaa.

Tuli vatkattua huolella optioita korona-myrskyn aikana rapakon takana ja nyt mätkyt uhkaavat ensi keväällä (kotiläksyt tekemättä). Noinko sitä saisi kaatuneen maidon takaisin tonkkaan ?

Vahingosta viisastuneena toiminta siirtyy asap sijoitusyhtiön sisälle.

Oletko saanut selville mitään tai osaisiko joku neuvoa miten asiaa kannattaisi lähteä ratkomaan ?

Näytä koko viesti
Jenkki-ETF:t ja ulkomaiset välittäjät -

Perhana,näin on. Sijoitusyhtiön kautta joutuu siis tätä kiertämään. Joka vaatii omat kommervinkkinsä. Oli kotiläksyt tekemättä, ei tullut mieleenkään näin kankea suhtautuminen jenkkipörsseissä kaupankäyntiin. Kiitokset oikaisusta.

Näytä koko viesti
Jenkki-ETF:t ja ulkomaiset välittäjät -

Helppo tapa "kiertää" ETF-ongelma, on käydä kauppaa ko. kohde-etuuden optioilla. Esim. SPY-ETF:n optiosarjat todella likvidit. Tietty kaikille ETF:lle ei löydy likvidiä optio tarjontaa, mutta suurimmalle osalle kyllä.

Vaatii myös perehtymistä optoiden kaupankäyntiin ja riskienhallintaan, mutta ainahan on mukava opiskella uusia juttuja ?

 

Näytä koko viesti
HKScan -

Oiskohan käänne tapahtunut ? Arvostus vrs Atria houkutteleva ?

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006357529.html

 

Mielipiteitä ?

Näytä koko viesti