Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 30.7.2021 06.38

Oletko pohtinut ottaa näkemystä suoraan päästöoikeuden hintaan ICE:ssä noteerattuilla futuureilla? Hinta on toki noussut jo voimakkaasti koronapohjista, mutta tarjonta on tulevina vuosina kiristymässä eikä nykyinenkään hintataso kannusta teollisuutta vielä kunnolla päästöjen vähentämiseen. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 22.4.2021 03.35

Kiitos jälleen kvartaalipäivityksistä!

Mitä mieltä muuten olet vähän pidemmällä tähtäimellä inflaationäkymistä? Tuntuu että konsensus markkinoilla on se, että teknologinen kehitys ja heikko väestönkasvu länsimaissa pitää jatkossakin inflaation matalana, jolloin koroillekaan ei nähdä nousupaineita (näin etenkin euroalueella).  

LSE:n Pradhan ja Goodhart esittävät tästä varsin poikkeaman näkemyksen. He näkevät tällä vuosikymmenellä merkittäviä inflaatiopaineita, kun huoltosuhde heikkenee länsimaissa. 

Alla miehiltä lyhyet johdatukset aiheeseen perusteluineen. Työn alla on lukea heidän kirjansa aiheesta

"The Great Demographic Reversal: Ageing Societies, Waning Inequality, and an Inflation Revival" https://www.youtube.com/watch?v=UUDw325mTtg

https://blogs.lse.ac.uk/businessreview/2020/09/18/the-great-demographic-...

Näin ihan nopeasti tuntuu varsin loogiselta, jos miettii mitä suurin osa ihmisistä tekee, kun eläke koittaa; säästöjä realisoidaan (bondi/osakerahastoja) ja rahaa laitetaan kulutukseen oli se sitten terveyspalvelut, matkustelu yms. Tämä asetelma yhdistettynä vallitsevaan korkotasoon, elvytysvimmaan ja deflaatiopelkoon (tuoreimmassa muistissa keskuspankeilla ja päättäjillä finanssikriisi ja sitä seurannut matalan inflaation kausi 2010-luku) tarjoaisi mielestäni ihan hyvän pohjan löydä vetoa inflaation paluusta ja korkojen isohkostakin noususta...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.4.2021 02.03

Markkinat tuntuu kuumenevan kovaa vauhtia. Jos saataisiin 2017 vuoden toisinto, niin altcoineissa kliimaksi olisi tulossa ensi joulu/tammikuussa...

Oma fiilis että paras risk/reward löytyy tällä hetkellä muista kuin Bitcoinista ja ETH:sta. Niitä tullut vähennettyä ja tilalle Algorandia, Tezosia sekä Moneroa. Tezos ylipainoissa. Se tuntuu edulliselta suhteessa Ethereumiin (4,5Mrd. € vs. 230 Mrd. €) tai esim. Cardanoon.

  • NFT:t ovat löytämässä tietä Tezosiin halvempien transaktiokustannusten takia
  • Aktiivisuus alustalla ylipäätään kasvanut viimeisten kuukausien aikana (https://better-call.dev/stats/mainnet/general
  • Tezosin governance-malli sujuvoittaa alustan forkkaamista, staking jo käytössä
  • Säätiöllä yli 1$ Mrd. varat, joita käyttää markkinointiin ja kehitykseen
  • Suuremmatkin yhtiöt ovat alkaneet testaamaan Tezosia ja rakentamaan sen päälle (esim. ranskalaiset Societe Generale ja EDF:n tytäryhtiö Exaion)
  • Grayscale saattaa olla sijoittamassa Tezosiin

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.3.2021 10.37

Casteliero kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Onko ethereum nyt kuitenkaan se paras tapa hoitaa yhtään mitään..? Todella kankea ja hidas ja kallis. Eikö tosiaan ole parempaa tapaa tehdä sitä mitä Ethereum tekee. Jollain kokonaan uudelleen meitityllä kokonaisuudella?

 

Se varmasti riippuu siitä miten näkee nykytilanteen ja tulevaisuuden. Tällä hetkellä on varmasti nopeampia ja halvempia tapoja siirrellä kryptoja ja suoritella noita smart contracteja, mutta teknologian puolesta ollaan vielä niin kehityksen alkuvaiheissa minun mielestä, että sillä mitä tämän hetkinen tilanne on, ei minun mielestä ole mitään merkitystä. Noin siirtojen puolesta. Tällä hetkellä kaikki steikkaus-ketjut käyttää erilaisia DPoS mekanismeja. Eli valitaan nuo delegaatit, jotka sitten käytännössä määrää mitkä siirrot menee läpi ja mitkä ei. Eli ovat niitä ylläpitäjiä. Niitä on eri ketjuissa eri määrät tällä hetkellä. Esim Cardanolla on 1000 delegaattia muistaakseni. Se on todennäköisesti ihan turvallinen määrä, ainakin toistaiseksi, mutta entä jos vaikka laitetaan osakepörssit pyörimään tälläiseen ketjuun? Riittääkö silloin 1000 delegaattia antamaan tarpeeksi keskittämättömyyden suojaa? Missä se raja kulkee, että on tarpeeksi keskittämätön ketju ja mahdotonta vaikuttaa näihin ylläpitäjiin?

...

Ihan varmasti on siis parempia vaihtoehtoja ja ratkaisuja tällä hetkellä, tämän hetkiselle tilanteelle ja kehitykselle olemassa, mutta minä en sitä tässä vaiheessa ainakaan minkään laisena uhkana nää, jos vaan Ethereum 2.0 tulee 2 vuoden sisällä ja kehitys kulkee kokoajan sinne päin.

Viime aikoina tuntuu että monet Ethereumin kaltaiset projektit ovat nostaneet profiilia. Verrattuna esim. Solanaan, Polkadotiin, Tezokseen, Algorandiin, Stellariin ja Elrondiin (ovatkohan nämä kaikki edes suoria kilpailijoita), näetkö että Ethereum suurin/ainoa etu on aikaisempi markkinalle tulo ja sitä kautta kehityneempi ekosysteemi (enemmän kehittäjiä ja käyttökohteita), vai onko muitakin tekijöitä, kuten esim. keskittämättömyys?

Näytä koko viesti