Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Siistiä että jaksat päivitellä ja avata salkunkäänteitä. 

Muistelen että aikaisemmin olit longina PYNin Vietnamin rahastossa ja jenkkikannabiksessa. Oletkohan näissä tehnyt isompia liikkeitä viime aikojen heikkouteen?

PYN pakittanut viime aikoina, vaikka tulosnäkymät Vietnamissa vaikuttavat varsin valoisilta ja arvostukset houkuttelevia?

Kannabiksessa sentimentti aika pohjilla ja edellisvuosien hype haihtunut epätoivoon vaikka USA:n terveysviranomaisten suhtautuminen muuttunut ja näin ollen kannabiksen laillistaminen / yhtioiden listaaminen NYSE:een vaikuttaisi astetta todennäkoisemmältä?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -
stocksman kirjoitti:

"

 

Kohta ei sitten ole  lännellä enää mitään pelättävää, voidaan keskittyä pelkästään sodan voittamiseen vähän nopeammassa tahdissa.

 

Periaatteessa näin, mutta toisaalta vastassa Putin, jonka hallinto on tunnettu likaisesta pelistään. Venäjän oma kaasun tuonti Eurooppaan alkaa tosiaan olla tyrehdytetty, mutta ei kai voida poissulkea, etteikö Venäjä yrittäisi sabotoida muuta kaasun tuontia eskaloidakseen tilannetta ja kurjuutta Euroopassa. (edit: toivottavasti kulissien takana länsi on tehnyt selväksi, että tämä voidaan nähdä sodan julistuksena Euroopalle)

Näytä koko viesti
Pitkän aikavälin maariski – perimmäisten kysymysten äärellä -
hode kirjoitti:

Sanna on suomalaisten salainen ase; Kuvankaunis Sanna hypnotisoi Putlerin, joka tunnetusti on perso naiskauneudelle. Sanna on minunkin märkä päiväuni.😜

Eittämättä Suomella on kaunein pääministeri mitä maailma on kuunaan nähnyt.

Ja jos Putinia ei saa hypnoosiin, ja sota syttyy, niin jenkkien aamu-tv:ssa saa kyynelehtivällä Marinilla sympatiaa, ja kukaties käännytettyä vanhojen miespuolisten senaattoreiden mielipiteitä.angel

Näytä koko viesti
Kannabis -

Ei ole tosiaan yksityishenkilölle helppoa sijoittaa noihin CSE:ssä listattuihin kannabisfirmoihin suomalaisilla välittäjillä. Interactive brokers/Lynx lienee suoraviivaisin tapa ostella noita yrityksiä suoraan CSE:stä. Mandatum Traderin kautta saa ostettua NYSE-listattuja osto-optioita MSOS-ETF:ään. Jos voi vakuuttaa heille, että täyttää ammattimaisen sijoittajan vaatimukset, voi ETF:ä ostaa myös suoraan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

On mielenkiintoista seurata, miten hyvällä prosentilla kolmansia rokotteita otetaan esim Iso-Britanniassa, Islannissa ja USA:ssa, joissa rokotustahti on meillä edellä. Jos tahti ei laannu edellisistä rokotuskierroksista, voisi ajatella että "laumaäly" pitää rokotteita turvallisina ja haittavaikutuksia vain marginaalisina. Tällöin myös rokottamattomien rajoituksia on helpompaa jatkaa tai laajentaa. Jos taas koko ajan pienenevä joukko ottaa boostereita, tulee rokottamattonta kansaa koskevista rajoitteista poliittisesti haastavaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Saksa:

https://www.destatis.de/EN/Themes/Cross-Section/Corona/Society/populati…

UK:

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiYmUwNmFhMjYtNGZhYS00NDk2LWFlMTAt…

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Rokottamattomat näkevät rokotteen haittavaikutukset suurempana riskinä kuin koronainfektion, ja rokotetut vastaavasti toisinpän. Mahtaako mistään löytyä tilastoa, mikä on samanikäisen rokotetun ja rokottamattoman henkilön riski kuolla tai päätyä sairaalaan (ei vain koronainfektiosta johtuen vaan mistä tahansa syystä)? Huolestuttavaa kehitystä on se että monessa länsimaassa kesän jälkeen kuolleisuusluvut ovat normaalia korkeammat, vaikka koronakuolemat jätettäisiin pois luvuista.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Oletko pohtinut ottaa näkemystä suoraan päästöoikeuden hintaan ICE:ssä noteerattuilla futuureilla? Hinta on toki noussut jo voimakkaasti koronapohjista, mutta tarjonta on tulevina vuosina kiristymässä eikä nykyinenkään hintataso kannusta teollisuutta vielä kunnolla päästöjen vähentämiseen. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Kiitos jälleen kvartaalipäivityksistä!

Mitä mieltä muuten olet vähän pidemmällä tähtäimellä inflaationäkymistä? Tuntuu että konsensus markkinoilla on se, että teknologinen kehitys ja heikko väestönkasvu länsimaissa pitää jatkossakin inflaation matalana, jolloin koroillekaan ei nähdä nousupaineita (näin etenkin euroalueella).  

LSE:n Pradhan ja Goodhart esittävät tästä varsin poikkeaman näkemyksen. He näkevät tällä vuosikymmenellä merkittäviä inflaatiopaineita, kun huoltosuhde heikkenee länsimaissa. 

Alla miehiltä lyhyet johdatukset aiheeseen perusteluineen. Työn alla on lukea heidän kirjansa aiheesta

"The Great Demographic Reversal: Ageing Societies, Waning Inequality, and an Inflation Revival" https://www.youtube.com/watch?v=UUDw325mTtg

https://blogs.lse.ac.uk/businessreview/2020/09/18/the-great-demographic…

Näin ihan nopeasti tuntuu varsin loogiselta, jos miettii mitä suurin osa ihmisistä tekee, kun eläke koittaa; säästöjä realisoidaan (bondi/osakerahastoja) ja rahaa laitetaan kulutukseen oli se sitten terveyspalvelut, matkustelu yms. Tämä asetelma yhdistettynä vallitsevaan korkotasoon, elvytysvimmaan ja deflaatiopelkoon (tuoreimmassa muistissa keskuspankeilla ja päättäjillä finanssikriisi ja sitä seurannut matalan inflaation kausi 2010-luku) tarjoaisi mielestäni ihan hyvän pohjan löydä vetoa inflaation paluusta ja korkojen isohkostakin noususta...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Markkinat tuntuu kuumenevan kovaa vauhtia. Jos saataisiin 2017 vuoden toisinto, niin altcoineissa kliimaksi olisi tulossa ensi joulu/tammikuussa...

Oma fiilis että paras risk/reward löytyy tällä hetkellä muista kuin Bitcoinista ja ETH:sta. Niitä tullut vähennettyä ja tilalle Algorandia, Tezosia sekä Moneroa. Tezos ylipainoissa. Se tuntuu edulliselta suhteessa Ethereumiin (4,5Mrd. € vs. 230 Mrd. €) tai esim. Cardanoon.

  • NFT:t ovat löytämässä tietä Tezosiin halvempien transaktiokustannusten takia
  • Aktiivisuus alustalla ylipäätään kasvanut viimeisten kuukausien aikana (https://better-call.dev/stats/mainnet/general
  • Tezosin governance-malli sujuvoittaa alustan forkkaamista, staking jo käytössä
  • Säätiöllä yli 1$ Mrd. varat, joita käyttää markkinointiin ja kehitykseen
  • Suuremmatkin yhtiöt ovat alkaneet testaamaan Tezosia ja rakentamaan sen päälle (esim. ranskalaiset Societe Generale ja EDF:n tytäryhtiö Exaion)
  • Grayscale saattaa olla sijoittamassa Tezosiin

Näytä koko viesti