Olet täällä

Venäjän tilanne - 3.9.2022 03.42

stocksman kirjoitti:

"

 

Kohta ei sitten ole  lännellä enää mitään pelättävää, voidaan keskittyä pelkästään sodan voittamiseen vähän nopeammassa tahdissa.

 

Periaatteessa näin, mutta toisaalta vastassa Putin, jonka hallinto on tunnettu likaisesta pelistään. Venäjän oma kaasun tuonti Eurooppaan alkaa tosiaan olla tyrehdytetty, mutta ei kai voida poissulkea, etteikö Venäjä yrittäisi sabotoida muuta kaasun tuontia eskaloidakseen tilannetta ja kurjuutta Euroopassa. (edit: toivottavasti kulissien takana länsi on tehnyt selväksi, että tämä voidaan nähdä sodan julistuksena Euroopalle)

Näytä koko viesti
Pitkän aikavälin maariski – perimmäisten kysymysten äärellä - 20.3.2022 10.41

hode kirjoitti:

Sanna on suomalaisten salainen ase; Kuvankaunis Sanna hypnotisoi Putlerin, joka tunnetusti on perso naiskauneudelle. Sanna on minunkin märkä päiväuni.😜

Eittämättä Suomella on kaunein pääministeri mitä maailma on kuunaan nähnyt.

Ja jos Putinia ei saa hypnoosiin, ja sota syttyy, niin jenkkien aamu-tv:ssa saa kyynelehtivällä Marinilla sympatiaa, ja kukaties käännytettyä vanhojen miespuolisten senaattoreiden mielipiteitä.angel

Näytä koko viesti
Kannabis - 1.2.2022 10.43

Ei ole tosiaan yksityishenkilölle helppoa sijoittaa noihin CSE:ssä listattuihin kannabisfirmoihin suomalaisilla välittäjillä. Interactive brokers/Lynx lienee suoraviivaisin tapa ostella noita yrityksiä suoraan CSE:stä. Mandatum Traderin kautta saa ostettua NYSE-listattuja osto-optioita MSOS-ETF:ään. Jos voi vakuuttaa heille, että täyttää ammattimaisen sijoittajan vaatimukset, voi ETF:ä ostaa myös suoraan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.12.2021 06.27

On mielenkiintoista seurata, miten hyvällä prosentilla kolmansia rokotteita otetaan esim Iso-Britanniassa, Islannissa ja USA:ssa, joissa rokotustahti on meillä edellä. Jos tahti ei laannu edellisistä rokotuskierroksista, voisi ajatella että "laumaäly" pitää rokotteita turvallisina ja haittavaikutuksia vain marginaalisina. Tällöin myös rokottamattomien rajoituksia on helpompaa jatkaa tai laajentaa. Jos taas koko ajan pienenevä joukko ottaa boostereita, tulee rokottamattonta kansaa koskevista rajoitteista poliittisesti haastavaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.11.2021 10.28

Saksa:

https://www.destatis.de/EN/Themes/Cross-Section/Corona/Society/populatio...

UK:

https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiYmUwNmFhMjYtNGZhYS00NDk2LWFlMTAtO...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.11.2021 09.55

Rokottamattomat näkevät rokotteen haittavaikutukset suurempana riskinä kuin koronainfektion, ja rokotetut vastaavasti toisinpän. Mahtaako mistään löytyä tilastoa, mikä on samanikäisen rokotetun ja rokottamattoman henkilön riski kuolla tai päätyä sairaalaan (ei vain koronainfektiosta johtuen vaan mistä tahansa syystä)? Huolestuttavaa kehitystä on se että monessa länsimaassa kesän jälkeen kuolleisuusluvut ovat normaalia korkeammat, vaikka koronakuolemat jätettäisiin pois luvuista.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 30.7.2021 06.38

Oletko pohtinut ottaa näkemystä suoraan päästöoikeuden hintaan ICE:ssä noteerattuilla futuureilla? Hinta on toki noussut jo voimakkaasti koronapohjista, mutta tarjonta on tulevina vuosina kiristymässä eikä nykyinenkään hintataso kannusta teollisuutta vielä kunnolla päästöjen vähentämiseen. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 22.4.2021 03.35

Kiitos jälleen kvartaalipäivityksistä!

Mitä mieltä muuten olet vähän pidemmällä tähtäimellä inflaationäkymistä? Tuntuu että konsensus markkinoilla on se, että teknologinen kehitys ja heikko väestönkasvu länsimaissa pitää jatkossakin inflaation matalana, jolloin koroillekaan ei nähdä nousupaineita (näin etenkin euroalueella).  

LSE:n Pradhan ja Goodhart esittävät tästä varsin poikkeaman näkemyksen. He näkevät tällä vuosikymmenellä merkittäviä inflaatiopaineita, kun huoltosuhde heikkenee länsimaissa. 

Alla miehiltä lyhyet johdatukset aiheeseen perusteluineen. Työn alla on lukea heidän kirjansa aiheesta

"The Great Demographic Reversal: Ageing Societies, Waning Inequality, and an Inflation Revival" https://www.youtube.com/watch?v=UUDw325mTtg

https://blogs.lse.ac.uk/businessreview/2020/09/18/the-great-demographic-...

Näin ihan nopeasti tuntuu varsin loogiselta, jos miettii mitä suurin osa ihmisistä tekee, kun eläke koittaa; säästöjä realisoidaan (bondi/osakerahastoja) ja rahaa laitetaan kulutukseen oli se sitten terveyspalvelut, matkustelu yms. Tämä asetelma yhdistettynä vallitsevaan korkotasoon, elvytysvimmaan ja deflaatiopelkoon (tuoreimmassa muistissa keskuspankeilla ja päättäjillä finanssikriisi ja sitä seurannut matalan inflaation kausi 2010-luku) tarjoaisi mielestäni ihan hyvän pohjan löydä vetoa inflaation paluusta ja korkojen isohkostakin noususta...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.4.2021 02.03

Markkinat tuntuu kuumenevan kovaa vauhtia. Jos saataisiin 2017 vuoden toisinto, niin altcoineissa kliimaksi olisi tulossa ensi joulu/tammikuussa...

Oma fiilis että paras risk/reward löytyy tällä hetkellä muista kuin Bitcoinista ja ETH:sta. Niitä tullut vähennettyä ja tilalle Algorandia, Tezosia sekä Moneroa. Tezos ylipainoissa. Se tuntuu edulliselta suhteessa Ethereumiin (4,5Mrd. € vs. 230 Mrd. €) tai esim. Cardanoon.

  • NFT:t ovat löytämässä tietä Tezosiin halvempien transaktiokustannusten takia
  • Aktiivisuus alustalla ylipäätään kasvanut viimeisten kuukausien aikana (https://better-call.dev/stats/mainnet/general
  • Tezosin governance-malli sujuvoittaa alustan forkkaamista, staking jo käytössä
  • Säätiöllä yli 1$ Mrd. varat, joita käyttää markkinointiin ja kehitykseen
  • Suuremmatkin yhtiöt ovat alkaneet testaamaan Tezosia ja rakentamaan sen päälle (esim. ranskalaiset Societe Generale ja EDF:n tytäryhtiö Exaion)
  • Grayscale saattaa olla sijoittamassa Tezosiin

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.3.2021 10.37

Casteliero kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Onko ethereum nyt kuitenkaan se paras tapa hoitaa yhtään mitään..? Todella kankea ja hidas ja kallis. Eikö tosiaan ole parempaa tapaa tehdä sitä mitä Ethereum tekee. Jollain kokonaan uudelleen meitityllä kokonaisuudella?

 

Se varmasti riippuu siitä miten näkee nykytilanteen ja tulevaisuuden. Tällä hetkellä on varmasti nopeampia ja halvempia tapoja siirrellä kryptoja ja suoritella noita smart contracteja, mutta teknologian puolesta ollaan vielä niin kehityksen alkuvaiheissa minun mielestä, että sillä mitä tämän hetkinen tilanne on, ei minun mielestä ole mitään merkitystä. Noin siirtojen puolesta. Tällä hetkellä kaikki steikkaus-ketjut käyttää erilaisia DPoS mekanismeja. Eli valitaan nuo delegaatit, jotka sitten käytännössä määrää mitkä siirrot menee läpi ja mitkä ei. Eli ovat niitä ylläpitäjiä. Niitä on eri ketjuissa eri määrät tällä hetkellä. Esim Cardanolla on 1000 delegaattia muistaakseni. Se on todennäköisesti ihan turvallinen määrä, ainakin toistaiseksi, mutta entä jos vaikka laitetaan osakepörssit pyörimään tälläiseen ketjuun? Riittääkö silloin 1000 delegaattia antamaan tarpeeksi keskittämättömyyden suojaa? Missä se raja kulkee, että on tarpeeksi keskittämätön ketju ja mahdotonta vaikuttaa näihin ylläpitäjiin?

...

Ihan varmasti on siis parempia vaihtoehtoja ja ratkaisuja tällä hetkellä, tämän hetkiselle tilanteelle ja kehitykselle olemassa, mutta minä en sitä tässä vaiheessa ainakaan minkään laisena uhkana nää, jos vaan Ethereum 2.0 tulee 2 vuoden sisällä ja kehitys kulkee kokoajan sinne päin.

Viime aikoina tuntuu että monet Ethereumin kaltaiset projektit ovat nostaneet profiilia. Verrattuna esim. Solanaan, Polkadotiin, Tezokseen, Algorandiin, Stellariin ja Elrondiin (ovatkohan nämä kaikki edes suoria kilpailijoita), näetkö että Ethereum suurin/ainoa etu on aikaisempi markkinalle tulo ja sitä kautta kehityneempi ekosysteemi (enemmän kehittäjiä ja käyttökohteita), vai onko muitakin tekijöitä, kuten esim. keskittämättömyys?

Näytä koko viesti