Olet täällä

Saga Furs Oyj - 6.1.2021 03.54

Rumbe kirjoitti:

Nyt kun tämä Taskan minkkiepisodi on nähty niin onko sikalat seuraavaksi liipasimella.. HKscan ja Atria voi siten olla myös riskisijoitus.. 

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/10/201014082754.htm

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/27/1/20-3399_article

Sijoittajalle siis voi koittaa shortsikelit.. 

Sika ja siipikarja ovat keskeinen tekijä viruksen muuntumisessa. Tämä koskee niin koronaviruksia kuin influenssaa, ja monia muitakin hengitystieviruksia. Em. artikkelit koskevat sinänsä aivan valideja kokeellisia tutkimuksia tämän nimenomaisen Sars-COV-19:n kohdalla, mutta eivät tuo mitään mullistavaa kauhua uutta sijoittajalle. 

Orientoivan käsityksen saa Wikipediasta. Lintuinfluenssan ja sikainfluenssan käsitteet kannattaa myös sisäistää. 

PubMedin artikkeleita asiasta on tuhansia ellei kymmeniä tuhansia. Hakusanoina kannattaa kokeilla vaikka 'swine', 'poultry'/'avian', 'respiratory virus', 'emergence' jne. Abstractit pääsee lukemaan lähes kaikista, osassa full text. 

Yleinen konsensus on, että uudet virukset muuntuvat ihmisiä tartuttaviin muotoihin maissa, joissa ihmiset oleskelevat kotikarjan kanssa tai joissa pidetään toreja. Sieltä on lähtöisin jokavuotinen kausi-influenssammekin.

Muitakin virusta kantavia ja ihmiseen välittäviä eläimiä tunnetaan, kuten vaikka koira ja hevonen; niin ebolan kuin SARS-CoV-2:n kohdalla taas lepakko. Tragikoomisimpana syyllisenä vielä keväällä esitettiin muurahaiskäpy. Valikoituminen on siinä määrin jännä ja eläin sympaattinen, että tarinaa kannattaa vilkaista uteliaisuudesta. 

https://www.news-medical.net/news/20201004/More-evidence-Pangolin-not-intermediary-in-transmission-of-SARS-CoV-2-to-humans.aspx

Yhtä kaikki: Ei ole edellä esittämäsi/ linkittämäsi perusteella mitään syytä epäillä suomalaisiin lihataloihin sijoittavan olevan vaikeuksissa. Päin vastoin, esim. Atrialla bisneslogiikka on nimenomaan korkea hygieniastandardi ja riskinhallinta. Kiina pärjää kyllä teknologiassa, mutta maatalouden modernisaatiossa ollaan kunnon takamatkalla. Tyystin toiset ongelmat ovat karjan kulkutaudit kuten afrikkalainen sikarutto sioilla sekä teoriassa prionitaudit.

Olennaisin tehokarjatalouteen liittyvä ongelma koko maailmassa on antibioottiresistenttien bakteerikantojen synty - jonka senkin hallinta on paremmissa kantimissa länsimaissa. Kaukoidässä lämpimän ilmaston, huonon jätevesien käsittelyn, laajakirjoisten antibioottien helpon saatavuuden takia lääkkeitä kylvetään rehun mukana kaatamalla.  Tanskan minkkitarhoja koskeva päätös on poliittisella taholla jo myönnetty ylilyönniksi - joku voisi jopa ajatella, että tällaista sopivaa tilaisuutta siihen oli odotettu. 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 4.1.2021 01.54

von Fyrckendahl kirjoitti:

Osinko on luonnollisesti positiivinen uutinen, mutta kannattaako A-osakkeesta maksaa nettona 3,20 € ja B-osakkeesta 2,20 € enemmän vain sen takia, että toissavuotisesta tuloksesta irtosi 1,00 € vanhojen osakkeenomistajien taskuun?

Sijoittajat eivät tunnu diskonttaavan tulevaisuuden todennäköisiä osinkovirtoja vaan katsovan uusinta osinkoprosenttia.

Varmastikin näin, mutta itse pohdin pankin asiakaskuntaa. Epäilen siellä olevan melkoisesti varakkaita ja pieneen tuottoon tyytyviä eläkeläisiä (en löytänyt tästä dataa) jotka arvostavat varanhoitopalveluita jotka tuottavat miinuskorkoympäristössä yhtiölle varsin mukavasti. 50 000 sisäänostoraja OST:lle tarkoittaa, että kysyntää sijoitusvakuutussopimuksillekin on vielä. Ålandsbanken tarjoaa niitä mielellään. 

Jotkut voivat ottaa pontevan kannanoton EKP:tä vastaan ja osingonmaksun puolesta niin, että taloudenpito ja tuloksentekokyky todellakin ovat kunnossa. Se voi näyttäytyä pankin asiakaskuntaa sitouttavana ja näin omistajariskiä pienentävänä seikkana. Pieni likviditeetti luonnollisesti tarkoittaa myös sahausta kurssissa. 

Siitä ei kyllä pääse mihinkään, etteivätkö mahdollisuudet vielä parempaan tulokseen jatkossa mietitytä itse kutakin. Mutta jos suomalaista tai ruotsalaista pankkia pitää omistaa, niin Ålandsbanken on vahvoilla. Aktia lähinnä minusta kilpailee samassa sarjassa, sijoitustuotteillaan sekin. 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 3.1.2021 06.26

Tinggelin referoimassa tekstissä on selväkielinen osuus Fivan kannasta lopussa. Fiva toimii vain EKP:n välikätenä, ja siellä julkisesti kerrotaan että tämä suositus on epäreilu jo itsessään. Fivasta tuskin siis tulee mitään sanktioita.  

EKP:n toimista tietysti voi olla huolissaan niin suuntaan kuin toiseenkin. Sanktioista ei ole puhuttu sielläkään enkä olisi varma moisen laillisuudesta. Toistaiseksi sieltä näyttää tulevan lähinnä lisää löysää rahaa markkinoille. Subventio varakkaiden pankkien taseista roskapankkien pelastamiseksi on aika paksu ajatus, vaikkakin järjestelmän romahtamista ajatellen varmaan ihan mietitty. Jos jälkimmäiseen mahdollisuuteen, kannattaa varmaan pysyä ulkona markkinalta Malisena. Ei ole konepajoissakaan varmasti mukavaa.  

Mikään edellä kuvaamasi ei ikävä kyllä tuo perustetta sille, miksi tuo hinta 22 on jotenkin oikea. Kauppalehden keskustelupalstoilla on samoja ohjaushintoja lähes jokaiseselle OMXH:n osakkelle, fiilispohjalta. 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 3.1.2021 02.49

Rumbe kirjoitti:

Joo 22 € mennee heittämällä yli.. ^tuo HSn artikkeli oli kyllä hyvä bonus lisäämään ostointoa.. ehkei ihan aamun kiimapiikkin kannata vielä tehdä exittii.. mutta viikolla kuiteskin.. tiedä mitä sanktioita finanssivalvonta/ekp vielä keksii.. parempi saalis kourassa kuin kymmenen oksalla.. 

Mikä voisi olla olettamasi sanktio, jos sanktioitu teko on ei-velvoittavan suosituksen noudattamatta jättäminen?

Ja kuitenkin olet aika varma, että osakkeen hinta nousee heittämällä yli 22 € - ja aiot myydä?

En ymmärrä mihin pyrit. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 8.12.2020 05.08

Sieltähän Veikkauksesta tärähti:

"Teemme näin arpajaislain (1047/2001) perusteella taataksemme pelitoimintamme vastuullisuuden (mm. asiakkaan asettamat pelirajoitukset), jos haluatkin tänä aikana palata takaisin asiakkaaksemme, sekä rahapeleihin osallistuvien oikeusturvan, väärinkäytösten ja rikosten estämiseksi sekä sopimussuhteemme päättämiseksi hallitusti.

Lisäksi säilytämme osan henkilötiedoistasi asiakkuuden päättämisen jälkeen noudattaaksemme lainmukaisia velvollisuuksiamme sekä sopimuksemme loppuun täyttämiseksi (esim. rahapelivoittojen maksaminen) ja mahdollisten kiistojen ratkaisemiseksi. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi asiakkaan arpajaislain mukaiset tuntemistiedot, maksutapahtumiin ja pelitapahtumiin liittyvät henkilötiedot sekä väärinkäytösvalvontaan liittyvät henkilötiedot."

Kuulostaa sekavalta. Aikoihin en ole pelannut palvelussaan, ja sen 1,5 € siirsin kyllä pankkitilille etukäteen. Arpajaislaki on siis ärjympää tavaraa kuin GDPR. 

Ystävällinen ja pitkän vastauksen ilta-aikaan naputellut Rauli lupasi välittää viestin vielä Veikkauksen GDPR-vastaavalle (tai jonkun valtionhallinnon tahon, ei eritellyt). 

Jos jotakuta kiinnostaa, niin voin laittaa asiantuntijan näkemyksen kun sen saan. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 7.12.2020 04.02

Tulipa erikoinen huomio tehtyä Veikkauksen rekisterinpidosta.  

Helvetinkoneiden poistoa kaupoista vaativa adressi herätti (niinkin aikaisin kuin viime keväänä) minutkin. Väsytti myös ainainen Veikkauksen suoramarkkinointi ja se typerä turkoosi etuasiakkuuskortti. Irtisanoin etuasiakkuuteni ja rekisteritietoni sivustolle, mihin tarvittiin muutama sähköpostiviesti ja avot. Lisämuistutuksena tuli tyylin, että tällainen etuasiakkuuden irtisanominen ei vaikuta oletettuun peliongelmaani, vaan siihen tarvitaan peliestoja ja muuta apua, etten tulisi rekisteröityneeksi uudestaan. 

Tulinpa nyt sitten lukeneeksi viimeisen näistä viesteistä sattumalta, ja siinä kerrotaan:

"Etuasiakkuutesi tiedot säilytetään vuoden ajan turvallisuuden ja vastuullisuuden takaamiseksi ja tänä aikana tiedot voidaan palauttaa sinulle, mikäli päätät hakea uudelleen Etuasiakkuutta. Asiakastiedot poistuvat automaattisesti vuoden kuluttua tästä päivästä."

Että turvallisuuden ja vastuullisuuden. 

Tämä on minulle uutta tietosuoja-asetuksesta. Lähetin äsken lisätiedustelun. Hippasen nyppii, etten tullut lukeneeksi kohtaa jo aiemmin. 

Tosin voihan jossain joku rahapelimonopoliklausuuli olla, josta ei itsellä ole mitään käsitystä. Onko muilla?

Näytä koko viesti
Fortum - 3.12.2020 06.27

Rumbe kirjoitti:

Höh. Omituista. Fortum lupailee lisää osinkoa ja osake laskussa.. otetaanpa talteen.

No oli siellä strategiassa omituisuuksia.. tsihi hiilineutraalisuus.. kun justhan se polkas uuden hiilivoimalan kåyntiin

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/fortumin-uusi-strategia-julki-lupailee...

Veikkaan että isot pojat funtsivat ettei osinko ole vaurautta. Yhtiö on myös nyt velkainen - tosin lainanhallinnastakin tuli tavoite. 

Klassisen strategian mukaan lähin vihamies pitää pitää lähimpänä, ainakin lähempänä kuin ystävät. Pitäisi saada työntekijävaikutteinen hallintoneuvosto haltuun ja kiukkuiset vihreät taltutettua kaikkialla. Eikä taida saksalaisessa yritysmaailmassa suomalainen vihamielinen valtaava yhtiö muutenkaan olla helposti pureskeltavissa. 

Markkinat toivoivat ehkä enemmän trumpilaista (mongolialaista) tyyliä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2020 05.58

stone kirjoitti:

Turha näistä on kenenkään ahdistua tai panikoitua.  Antaa ajan näyttää mitä tuleman pitää. Itse en ole kovin luottavainen.

Toki näissä  sairastuneissa ylipäätään on enimmäkseen näitä mitättömän viruskuorman lievä oireisia tapauksia ja niissä keho ei tuota minkäänlaista immuniteettia, jolloin uudelleen oikeasti sairastuminen on itsestään selvää vahvan uuden altistumisen myötä.  Vakavasti sairastuneet taasen ovat kehittäneet vasta-aineita paremmin, joten kyllä tässä muuttujia on.

Nyt täytyy kyllä sanoa että on fantastista analyysiä virusimmunologiasta. En ymmärrä tarvetta tähän hubbabubba-profetiaan. Onko tämä joku parapsykologinen uhkapeli jolla on tarkoitus lunastaa suurta mainetta keskustelupalstalla jos natsaa sitte vaikka kuiteski.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2020 05.07

stone kirjoitti:

Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

Tänään klo 14:39 (muokattu klo 16:15)

Kymmenkunta henkeä on saanut Turussa koronaviruksen toisen kerran. Lääkäri uskoo tapauksia olevan muuallakin Suomessa."

-Olinko oikeassa tässä(kin) asiassa..  Tääkin asia on pyritty salaamaan, vaikka maailmalla on pilvin pimein uudelleen sairastuneita, jos niitä löytyy jo Suomestakin lajäpäin mitättömillä tartuntamäärillä.. Eipä ollut kummoinen immuniteetti...

Kyseessä on tiemmä yksittäiset ja väestötasolla harvinaiset tapaukset, kertoo Ruotsalainen. Ja näistä uudelleentartunnoista vielä: kuinka monen tauti on vakava?

Mahdollista on moni, mutta kuinka relevanttia on tyystin eri asia. 

Ja onko vielä kuitenkin mahdollisuus, että Covid-19 -näyte on ristiin positiivinen toiseen hyvänlaatuisemman koronavirusinfektion kanssa?

Aika alkuvaiheessa on tieto vielä että. Ei kannata hehkuttaa ehkä ennustuksiaan, menneitä tai myöhempiä. Moni on ehtinyt jo niin tehdä maaliskuusta alkaen. 

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 3.12.2020 04.47

hauturi kirjoitti:

Healthcare on toki vain yksi (joskin tärkeä) liiketoimintayksikkö TietoEVRYssä.

Tämä on aivan totta. Kirjoitin yrityiksestä vain sen toiminta-alueen osalta, josta tiedän käyttäjänä jotakin. 

Näytä koko viesti