Olet täällä

Perintöverosuunnittelua (metsä, mökki + asunto) - 27.4.2020 09.05

SPV vaihtoehtoon sellainen lisäkiemura, että JOS tilalla on n. 5ha peltoa (oikeus hyväksynyt hieman alle 4ha riittäväksi pinta-alaksi), voidaan toteuttaa maatilan SPV, jolloin kauppahinta voi olla 50% käyvästä arvosta ilman lahjaveroseuraamuksia. Tässä vaihtoehdossa sitoudutte viljelemään tilaa 5v., mutta tämän nyt pystyy järjestelemään naapurin isännän kanssa tavalla tai toisella.

Minusta tuo Metsä Groupin hintalappu kuulostaa kovalta. Yllä mainittu MHY kannattaa ehdottomasti tarkistaa, mutta lisäksi kurkkaisin mitä ProAgria pystyy tarjoamaan. Omat vanhemmat käyttäneet ProAgriaa oman maatilan alasajon eri vaihtoehdoissa.

Näytä koko viesti
Perintöverosuunnittelua (metsä, mökki + asunto) - 14.4.2020 09.44

Unohtui aiemmin kiittää mielenkiintoisesta avauksesta, itsellä samansuuntainen case edessä tulevaisuudessa, niin mielenkiinnolla seuraan tämän kehittymistä. 

Näytä koko viesti
Perintöverosuunnittelua (metsä, mökki + asunto) - 14.4.2020 12.58

Metsäpalsta on niin iso, että siitä varmasti riittää hakattavaa joka vuodelle ja siten on sisääntulevaa kassavirtaa lainanhoitoon. Teettäisin palstasta (jos ei ole jo) metsäarvion paikallisella metsänhoitoyhdistyksellä ja metsäsuunnitelman sen hoidosta.

Yksi vaihtoehto mtä voisitte selvittää on metsäyhtymän perustaminen veljesi & äitisi kanssa ja miten se sopisi teidän tilanteeseen. 

Täällä forumin blogeissa on muutama hyvin ansiokkaasti metsäsijoittamisesta kirjoittava henkilö, heiltä saat tähän hyvää inputia varmasti. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 27.10.2017 11.17

Itse tulee katseltua öljybarrelia ja sen eri osia hyvinkin tiiviisti ja olen ihmetellyt tuota BRE/WTI spreadia myös, kuten moni muukin markkinalla. Alla blomman linkki uutiseen, joka selittänee asiaa suurelta osin. Lyhyesti, TransCanada nostaa Marketlink putkensa (Cushing-Port Arthur) tariffia ja jos WTIn liikuttaminen Cushingista Port Arthuriin Meksikonlahdelle vientiä/jalostamista varten kallistuu, tulee WTIn  heiketä suhteessa US Gulf gradeihin ja Brentiin jne.. Nähtävästi tämä asia on vuotanut etukäteen fyysisten tradereiden korviin, jotka omistaa öljyinfraa/liikuttaa öljyä putkessa, siksi spread leventynyt. Osaltaan spreadia selittää myös se, että spec money on ollut mieluummin kiinni Brentissä kuin WTIssä, johtuen US liuskeöljyn triggaamista korkeista varastotasoista Cushingissa. Brent parempi proxy koko markkinan fundalle kuin WTI.

NSN OYG04E6S972A <GO>

Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja kuulla miten ajattelet markkinaa.

 

Näytä koko viesti