Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 2.8.2021 05.58

Älkää vaan äänestänkö Jensia, ettei peesaajia tule lisää. Vitsi vitsi, ilman muuta Jensia kannattaa äänestää. Kiitos vielä hienosta blogista! Aiemmin taisit Jens todeta, että valtaosalle indeksisijoittaminen on suositeltava vaihtoehto. Paradoksaalista, koska jaat jatkuvasti vinkkejä hevosista, jotka juoksevat indeksin ohi. Peesaaminen on muuten hieno sijoitusstrategia. Jos Jens, Mikko Mäkinen ja Inderes ym. jatkuvasti voittavat indeksin, niin miksi kukaan valitseen indeksin, jos voi ilmaiseksi kuunnella edellä mainittuja ja sijoittaa sen mukaan. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 21.4.2021 10.16

Uskoisin, että Cd Projektin arvo liikahtaa kun Cyberpunk tulee takas Ps storeen ja PS5 myynti lähtee käyntiin. Uskoisin näiden tapahtuvan kuluvan vuoden aikana ja olis kiva omistaa lappua siinä vaiheessa. Ainakin itse ostaisin pelin heti, jos se olisi saatavilla ilman bugeja pleikalle.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 21.4.2021 09.36
Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 21.4.2021 09.36

Pörssimörssäri kirjoitti:

2) CD Projekt. Viime vuoden tuloksella PE on vissin jotain 16. Aika matala peliyhtiolle. Cyperpunk toki eeppinen fail, mutta uskon etta tasta projektista firma on oppinut aivan alyttomasti. Hieman vaikeampaa tehda tallaisia open world peleja mita jotain putkijuoksupeleja. Ite en oo gameri joten fiilispohjalta tama. Mielipiteita? Myyn kylla akkia jos luisuu.

Kumpaa tässä pitäis ostaa OTGLY vai OTGLF? en löytänyt tietoa mitä eroa näillä on.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.3.2020 11.41

En oikeastaan tarkoittanut verrata edelliseen 505 games diiliin, vaan siihen, että kehitys ja markkinointi rahoitettaisiin omalla kassalla tai velkarahalla. Ymmärrän toki, että epäonnistumisia yksittäisessä pelissä voi tulla ja Remedy haluaa varmistaa toiminnan jatkumisen riippumatta yhden pelin myynnistä. Mutta jos omaan tuotteeseen uskoo, niin miks tuollaiseen rahoitukseen lähtee, koska toi muistuttaa helvetin kallista vakuutusta. Jos pelin pelin kehityskulut on 10mil ja myynti 20mil, niin omalla rahalla tuottoa Remedylle 10mil ja tällä diilillä 5mil. Tämä on tietty yksinkertaistettu ajatus, koska velkarahalle tietysti tarvitsee laskea korko ja omalle pääomalle tuottovaatimus. Silti 5mil vakuutus on aika kallis ja mun mielestä ihan perusteltu kysymys, koska tuo järjestely kaventaa aika lailla tuottomahdollisuuksia. Korostan vielä, että en tunne yhtään alan tavanomaisia rahoitusjärjestelyjä, enkä missään nimessä väitä diilin olevan huono. Lähinnä pohdin asiaa ja kyselen muita mielipiteitä.

Sopiiko sulle wikerman, että sä meet Alepan kassalle töihin, mä maksan matkakulut ja lounaat ja jaetaan sun palkka puoliks? Kyllä näitä tyhmiä vertauksia voidaan heitellä, mutta koitetaan pysyä asiassa kun on blogista kyse.

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.3.2020 06.31

Onko toi Remedyn diili susta hyvä? Kaikki tuntuu hehkuttavan, mutta hieman ihmetyttää mikä siinä niin hyvää on. Toki Remedyn riskit pieneni, kun kulut katettu 100%, mutta kurssi sukeltaa anyway, jos peli on niin huono, ettei tuottoa tule. Toisaalta, jos tulee hyvin myyvä peli, niin 50% tuotoista katoaa savuna ilmaa ja diili muuttuu tosi huonoksi. Ehkä vähän loose-loose tilanne osakkeenomistajalle. Pelien pitäisi olla melkoisen huippuja, jos meinaa kurssin moninkertaistaa, enkä tiedä onko se mahdollista putkijuoksupeleiltä. Tosin en tiedä mitä pelejä on tulossa, enkä osaa sanoa auttaako Epicin rooli markkinoinnissa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 28.4.2019 10.22

Mulla Nordnet ainakin tarjoaa ostettavaksi Vanguardin Total Worl Stock ETF (vt). Nordnetin tietojen mukaan kehittyvillä olis 5,6% ja Jensin esitteessä noin 10% mitä myös ihmettelin. Aattelin laittaa ainakin puolet suorista sijoituksista lihoiks ja tähän rahastoon, joten olis kiva et ostan edes oikeaa rahastoa =)

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.4.2018 06.35

Alkuperäinen ajatus olikin, että vuokralaisen kannattaa jo sopimusta tehtäessä sopia jälleenvuokraoikeudesta, jos satunnainen Airbnb vuokraaminen kiinnostaa. Tällöin vuokranantaja ei pääse keksimään mitään vedätys ehtoja voiton jakamisesta. Näin ei tule tuota tonni tai 0 dilemmaa, jos hyvä paikka tulee vastaan.

Jälleenvuokraoikeudesta voisi sopia kiinteällä summalla, kuten jo ehdotettiinkin, tai siten, että vuokralainen maksaa tietyn prosenttiosuuden jälleenvuokrauksesta tulleista tuloista vuokranantajalle. Jälleenvuokraus on kiellettyä laissa ilman lupaa, koska vuokranantajalla pitää olla oikeus tietää kuka asuntoa käyttää ja vastaa mahdollisista vahingoista. Jälleenvuokrauksessa asunnon normaalikuluminen voi olla myös kovempaa, kuten esim. pieniä jäljet parkettiin ilman, että mitään varsinaisesti hajoaa. Ilman vuonranantajan tuotto-odotustakin jälleenvuokraoikeudella tosiaa kuuluu olla joku hintalappu. Sopimusta tehtäessä siitä jotain maksaisin, mutta en paljoa muusta.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.4.2018 05.32

Jees ymmärsin toki, että jakosuhteet on vain joku ehdotus. Pointti oli siinä, että en oikein näe suuressa kuvassa miten vuokranantaja voisi tehdä tällä hyvää tiliä sijoitusmielessä. Jos vuokrantajan palkkio tulee järjestelyjen hoitamisesta, niin palkkio tulee omasta työstä. Jos palkkio tulee riskien kantamisesta, niin hän myy vakuutuspalveluita. Kyllä varmaa diiliin voidaan päästä, mutta yritin lähinnä pohdiskella voisiko tällä kuviolla saada parempaa tuottoa sijoitetulle pääomalle, enkä oiken vakuuttunut ajatuksestasi.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.4.2018 05.14

Tässä on kyse siitä, että vuokranantajan on hankalaa ajaa kaksilla rattailla; samaan aikaa pitää hyvää pysyvää vuokralaista ja ottaa myös edut hyvin tuotavista Airbnb vuokralaisista. Toki esittämäsi ajatus on hyvä vuokranantajan näkökulmasta, mutta toin esille, että vuokralaiselle diili ei ole kovin välttämättä kovin houkutteleva. Vuokralaiselle kuuluu asunnon hallinta ja hänelle myös kuuluu tuotto, jos siitä luopuu. Vuokranantaja ei oikein voi myydä jotain (hallinta), jonka hän on jo aiemmin myynyt vuokralaiselle. Kysymys kuuluukin mistä vuokrantajan pitäisi saada tuottoa, jos hän kaupittelee kämppää myös Airbnb:ssa? Siitä, että hän hän hoitaa vuokrauksen sopimisen netissä (kestää 10 minuuttia) tai siitä, että hän kantaa riskin odotusarvoisista vahingoista (mainisemasi 100 euroa)? Jos kämpästä saa 2.000 euroa viikonlopusta, niin mulle sopis vuokralaisena, että vuokrantaja saa vaivoikseen pari sataa. Tottakai rajasumma x löytyy, mutta musta esim. 50/50 on vedätys, mihin en  vuokralaisena suostuis, jos siis maksan asunnosta käypää markkinahintaista vuokraa. Toki meitä lyötyy moneen junaan ja moni varmaan suostuis jos hyvin myyt.

Näytä koko viesti