Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.3.2020 11.41

En oikeastaan tarkoittanut verrata edelliseen 505 games diiliin, vaan siihen, että kehitys ja markkinointi rahoitettaisiin omalla kassalla tai velkarahalla. Ymmärrän toki, että epäonnistumisia yksittäisessä pelissä voi tulla ja Remedy haluaa varmistaa toiminnan jatkumisen riippumatta yhden pelin myynnistä. Mutta jos omaan tuotteeseen uskoo, niin miks tuollaiseen rahoitukseen lähtee, koska toi muistuttaa helvetin kallista vakuutusta. Jos pelin pelin kehityskulut on 10mil ja myynti 20mil, niin omalla rahalla tuottoa Remedylle 10mil ja tällä diilillä 5mil. Tämä on tietty yksinkertaistettu ajatus, koska velkarahalle tietysti tarvitsee laskea korko ja omalle pääomalle tuottovaatimus. Silti 5mil vakuutus on aika kallis ja mun mielestä ihan perusteltu kysymys, koska tuo järjestely kaventaa aika lailla tuottomahdollisuuksia. Korostan vielä, että en tunne yhtään alan tavanomaisia rahoitusjärjestelyjä, enkä missään nimessä väitä diilin olevan huono. Lähinnä pohdin asiaa ja kyselen muita mielipiteitä.

Sopiiko sulle wikerman, että sä meet Alepan kassalle töihin, mä maksan matkakulut ja lounaat ja jaetaan sun palkka puoliks? Kyllä näitä tyhmiä vertauksia voidaan heitellä, mutta koitetaan pysyä asiassa kun on blogista kyse.

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.3.2020 06.31

Onko toi Remedyn diili susta hyvä? Kaikki tuntuu hehkuttavan, mutta hieman ihmetyttää mikä siinä niin hyvää on. Toki Remedyn riskit pieneni, kun kulut katettu 100%, mutta kurssi sukeltaa anyway, jos peli on niin huono, ettei tuottoa tule. Toisaalta, jos tulee hyvin myyvä peli, niin 50% tuotoista katoaa savuna ilmaa ja diili muuttuu tosi huonoksi. Ehkä vähän loose-loose tilanne osakkeenomistajalle. Pelien pitäisi olla melkoisen huippuja, jos meinaa kurssin moninkertaistaa, enkä tiedä onko se mahdollista putkijuoksupeleiltä. Tosin en tiedä mitä pelejä on tulossa, enkä osaa sanoa auttaako Epicin rooli markkinoinnissa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 28.4.2019 10.22

Mulla Nordnet ainakin tarjoaa ostettavaksi Vanguardin Total Worl Stock ETF (vt). Nordnetin tietojen mukaan kehittyvillä olis 5,6% ja Jensin esitteessä noin 10% mitä myös ihmettelin. Aattelin laittaa ainakin puolet suorista sijoituksista lihoiks ja tähän rahastoon, joten olis kiva et ostan edes oikeaa rahastoa =)

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.4.2018 06.35

Alkuperäinen ajatus olikin, että vuokralaisen kannattaa jo sopimusta tehtäessä sopia jälleenvuokraoikeudesta, jos satunnainen Airbnb vuokraaminen kiinnostaa. Tällöin vuokranantaja ei pääse keksimään mitään vedätys ehtoja voiton jakamisesta. Näin ei tule tuota tonni tai 0 dilemmaa, jos hyvä paikka tulee vastaan.

Jälleenvuokraoikeudesta voisi sopia kiinteällä summalla, kuten jo ehdotettiinkin, tai siten, että vuokralainen maksaa tietyn prosenttiosuuden jälleenvuokrauksesta tulleista tuloista vuokranantajalle. Jälleenvuokraus on kiellettyä laissa ilman lupaa, koska vuokranantajalla pitää olla oikeus tietää kuka asuntoa käyttää ja vastaa mahdollisista vahingoista. Jälleenvuokrauksessa asunnon normaalikuluminen voi olla myös kovempaa, kuten esim. pieniä jäljet parkettiin ilman, että mitään varsinaisesti hajoaa. Ilman vuonranantajan tuotto-odotustakin jälleenvuokraoikeudella tosiaa kuuluu olla joku hintalappu. Sopimusta tehtäessä siitä jotain maksaisin, mutta en paljoa muusta.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.4.2018 05.32

Jees ymmärsin toki, että jakosuhteet on vain joku ehdotus. Pointti oli siinä, että en oikein näe suuressa kuvassa miten vuokranantaja voisi tehdä tällä hyvää tiliä sijoitusmielessä. Jos vuokrantajan palkkio tulee järjestelyjen hoitamisesta, niin palkkio tulee omasta työstä. Jos palkkio tulee riskien kantamisesta, niin hän myy vakuutuspalveluita. Kyllä varmaa diiliin voidaan päästä, mutta yritin lähinnä pohdiskella voisiko tällä kuviolla saada parempaa tuottoa sijoitetulle pääomalle, enkä oiken vakuuttunut ajatuksestasi.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.4.2018 05.14

Tässä on kyse siitä, että vuokranantajan on hankalaa ajaa kaksilla rattailla; samaan aikaa pitää hyvää pysyvää vuokralaista ja ottaa myös edut hyvin tuotavista Airbnb vuokralaisista. Toki esittämäsi ajatus on hyvä vuokranantajan näkökulmasta, mutta toin esille, että vuokralaiselle diili ei ole kovin välttämättä kovin houkutteleva. Vuokralaiselle kuuluu asunnon hallinta ja hänelle myös kuuluu tuotto, jos siitä luopuu. Vuokranantaja ei oikein voi myydä jotain (hallinta), jonka hän on jo aiemmin myynyt vuokralaiselle. Kysymys kuuluukin mistä vuokrantajan pitäisi saada tuottoa, jos hän kaupittelee kämppää myös Airbnb:ssa? Siitä, että hän hän hoitaa vuokrauksen sopimisen netissä (kestää 10 minuuttia) tai siitä, että hän kantaa riskin odotusarvoisista vahingoista (mainisemasi 100 euroa)? Jos kämpästä saa 2.000 euroa viikonlopusta, niin mulle sopis vuokralaisena, että vuokrantaja saa vaivoikseen pari sataa. Tottakai rajasumma x löytyy, mutta musta esim. 50/50 on vedätys, mihin en  vuokralaisena suostuis, jos siis maksan asunnosta käypää markkinahintaista vuokraa. Toki meitä lyötyy moneen junaan ja moni varmaan suostuis jos hyvin myyt.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.4.2018 06.36

Parempi diili vuokralaiselle on sopia jälleenvuokraoikeudesta ja tehdä omissa nimissään Airbnb sopimukset ja saada 100 % tuotto itselle. Mä en ikinä antais vuokralaisena asunnon omistajalle mainitsemaasi 50% tuotosta, koska se on mun koti missä juoppuretkue rällästää. Ei helvetissä. Ylipäätään en ole kiinnostunut vuokraamaan omaa kotia, vaikka arvokkaita päiviä kesällä olis montakin. Oon ollut monessa Airbnb kämpässä euroopassa ja mulle on tullut vaikutelma, että ei niissä kämpissä kukaan oikeasti asu pysyvästi. Iso ongelma on siinä, että omassa kodissa on niin paljon esineitä, ettei niiden katoamista voi mitenkään kontrolloida. Tämä johtaa siihen, että asunto pitäisi osittain tyhjentää ennen vuokraamista. Tällöin mennnään jo aika kauaksi sijottamisesta, koska puolittain tulonlähteen muodostaa oma työ (asunnon tyhejennys, siivoaminen). 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 10.3.2018 12.40

Jeans kirjoitti:

 Oon pitkään yrittänyt saada riidiä Trumpista.

Kaikesta mitä tähän mennessä oon lukenut niin esim. Kiina nussii jenkkejä tällä hetkellä melko pahasti perseeseen

Tähän samaan asiaan liittyy ympäristökysymykset. Trump ilmoitti heti alkuun kaudellaan, että ilmaston lämpeneminen ei pidä paikkaansa ja se on vain kiinalaisten keksimä juoni. Siinä vaiheessa, kun Trump ilmoitti USA:n vetäytyvän Pariisin ilmastosopimuksesta, puoli maailmaa haukkoi henkeään. Tosin Trump aika nopeasti ilmoitti tämän jälkeen, että ilmastosopimus voidaan aina neuvotella uusiksi. Mun ymmärtääkseni Kiina sai ilmastosopimuksella lievemmät päästövaatimukset teollisuuteen, koska se on vasta ns. nouseva talousmahti. Tämä tarkoittaa sitä, että Kiina saa kilpailuetua tuotantokustannuksiin ympäristön kustannuksella. Kiinalaiset tietysti painaa perseeseen myös suomalaista teräseteollisuutta, koska niiden ei välittää kalliista ympäristöystävällisisestä energiasta (energiakulut on terästeollisuudessa melko iso osa kuluja) tai joistain päästömaksuista. Trumpin ajatuksena, ilmastosopimuksen irtisanomisessa, oli ehkä painostaa Kiinalaisia sitoutumaan täysimääräisesti ilmastopimukseen. Aikanaan jo mietin, että jos tuo onnistuu, niin Trump ansaitsee Nobelin. Mut tosiaan sen jutut on niin epästabiileja, et voi olla ettei se oikeesti usko ilmastonlämpenemiseen.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 23.10.2017 01.21

Artikkelissa sanoi, että shorttaat isosti Euroopan ja Yhdysvaltojen 10 vuotisia joukkovelkakirjoja. Olen samaa mieltä koron noususta ja sen vaikutuksesta pitkän ajan joukkovelkakirjoihin, mutta en ymmärrä lainkaan miten tämä shorttaus teknisesti tapahtuu. En ylipäätään ole koskaan sijoittanut joukkovelkakirjoihin, vaan ainoastaan osakkeisiin. Nyt kuitenkin tuo shorttaus alkoi kiinnostamaan. Onko isoilla toimijoilla joitain ETF:iä tätä varten vai mikä on järkevä tapa hoitaa asia. itse käytän Nordnettia.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.6.2017 05.25

Jeans kirjoitti:

Viiden vuoden sisällä sähköautot tulevat olevan hemmetin kilpailtu bisnes. Vaikka Teslalla olisi pieni first-mover advantage brandillaan, ei sillä ole mitään aitoja competitive advantageja, eikä pitkässä juoksussa pitäisi pystyä muita autovalmistajia kovempiin marginaaleihin.

Joo samaa mieltä, taidampa shortata itsekin Teslaa. Oletko ajatellut sijoituksissa jotenkin varautua tuohon sähköautobuumiin, esim. sijoittamalla raaka-aineisiin tai akkuteknologiaan? Lithiumissa nyt on jo hype päällä ja uusia kaivoksia tuntuis tulevan aika paljon suhteessa siihen, kuinka paljon lithiumia oikeasti menee akkuihin. Kupari ja nikkeli on aika pohjilla ja nykyiset hinnat kyllä karsii kaiken maailman Talvivaarat pois. Jos samaan aikaan kaivoksia kuolee pois ja kysyntä lisääntyy, niin luulis raaka-aineidenkin olevan hyvä betsi.

 

Näytä koko viesti