Johann Sebasti…

-1
Liittynyt:
9.2.2016
Viestejä:
4

Olen varautunut tuleviin remontteihin laittamalla säästöön Seligsonin Euro-Obligaatio korkorahastoon. Nyt kasassa on n. 5000e, mutta nuo korot eivät tunnu nyt tuottavan mitään. Rahojakaan ei näillä näkymin vielä tarvitse pariin vuoteen mihinkään ja jatkan säästämistä.

Olisiko ehdottaa jotain semiturvallisia ja vähän paremman tuoton ratkaisuja tällaiseen tilanteeseen?

Tällaista osinko-etf:ää mietin: Global X SuperDividend ETFhttp://www.globalxfunds.com/SDIV

Kommentteja tähän?

Saisi ainakin tasaista osinkotuottoa rahoille, toki tuossakin sitten riskinä kun pitää alkaa osuuksia myymään, niin mikä kurssi on silloin.

 

0
0
9.2.2016 - 14:56

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Jaa-a, rajoittaa aika paljon kun ei saisi olla riskiä pääoman kadottamisesta ja koroista ei saa mitään. Oletko tutustunut yrityslainoihin? Ainakin Danskella näyttäisi olevan jotain tarjolla ihan pikkusummillekin http://www.danskebank.fi/PDF/fi/Sijoitukset/Yrityslainakatsaus.pdf ks. sivu2. Kyseisten lainojen jälkimarkkinoista ei mulla ole tietoa, mutta kaipa ne jollain ehdolla on olemassa.

0
0
10.2.2016 - 10:11

Straight8

+50
Liittynyt:
23.3.2015
Viestejä:
59

Ainakin jos joutuu ostamaan ja myymään jälkimarkkinoilla yrityslainat, niin palkkiot (ja mahdollisesti spreadi) syövät aika paljon parin vuoden tuotosta. Ehkä tuolla summalla kuitenkin mieluummin sijoittaisin korkorahastoihin, esim johonkin riskisempään/tuottavampaan kuin tuo nykyinen. Siellähän ne jvk:t ovat valmiiksi hajautettuna. Ja jos vähän lisäriskiä on valmis ottamaan, niin osa johonkin osakerahastoon. Valitsee vaan pienikuluiset rahastot. Jos ETF:ään päätyy, niin näin lyhyessä ajassa kannattaa huomioida, paljonko joutuu maksamaan välityspalkkioita ostaessa ja myytäessä ja onko hallinnointipalkkio sen verran edullisempi että se kattaa nuo.

 

 

0
0
18.9.2016 - 23:19

RdyToFlow

+8
Liittynyt:
27.6.2014
Viestejä:
8

Global X SuperDividend ETF ollut itselläkin tässä mietinnässä vaikkei sovellu ehkä parhaiten pääoman säilyttämiseen noin lyhyellä aikavälillä. Eka ajatukseni oli ostaa sitä Nordnetista mutta silloin pitäisi ostaa kerralla noin 6k eur jotta saisi minimoitua kulut. Osaako joku brokerit paremmin tunteva sanoa mistä tätä kannattaisi hankkia jos kuukausisijoitus olisi noin 1000eur luokkaa ja talletus tulisi brokerille euroissa?

0
0
19.9.2016 - 07:19

Salkku nimeltä Wanda

+10
Liittynyt:
28.9.2015
Viestejä:
85
Lucky Luke kirjoitti:

Jaa-a, rajoittaa aika paljon kun ei saisi olla riskiä pääoman kadottamisesta ja koroista ei saa mitään.

Tässä sellainen luonnonlaki, jota ei voi oikein koskaan kunnolla kiertää. Aina kun tuotto nousee korkotasosta, niin kasvavat myös riskit. Mukaanluettuna ne yrityslainat. Yrityslainoissa on suurempi korko juuri suuremman riskin takia. Vaikka hajautus yrityuslainojen sisällä olisi kunnossa, niin ongelma on, että yleinen taloustilanne voi rokottaa yrityskentää yleisesti.

Jos joku koskaan myy sinulle mitään "luonnonlain" vastausta, niin hän joko valehtelee tai ei tiedä mistä puhuu. No epätäydellisillä markkinoilla jotain ihan marginaali tärppejä toki voi löytyä, mutta niistä ei luonnollisesti pahemmin huudella. Mitä isommaksi tuo ero kasvaa, niin sitä varmempaa on, että kyse on huijauksesta.

0
0