3
forum
|

ScatterBrain

-308
Liittynyt:
11.2.2017
Viestejä:
176

Kokemuksia Sharevillesta.

Shareville.fi on palvelu, jossa voi jakaa oman Nordnet salkkunsa sisällön ja treidit nimettömästi ja ilman että tarvitsee kertoa kuinka paljon absoluuttisia omistuksia on. Suhteelliset omistukset näkyvät.

Käytättekö ja mitkä ovat Sharevillessä mielestänne parhaat tilit? Peesaatteko näiden treidejä?

Kuinka isolla viiveellä treidit näkyvät tuolla? Olisiko ideaa kopioida fiksumpien treidejä?

 

Esimerkkinä Maverick, jonka tuotto on viimeiseltä viideltä vuodelta ollut +89 280%!

 

https://www.shareville.fi/jasenet/mavrick/portfolios/87052/yield

 

 

 Norjasta vahvaa tuottoa viime kuukausina tehnyt Partite, jolla on mm. Teslaa iso osa salkusta:

https://www.shareville.fi/jasenet/partite/portfolios/10277/positions

 

0
0
21.7.2020 - 11:00 #44350

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203

Tästä peesaamisesta on keskusteltukin täällä jo toisessa ketjussa aiemmin, mutta siinä on riskinsä. Seuraan Sharevillessä joitakin salkkuja, koska haluan saada hieman inputtia, mutta perusteeni valita salkkuja ovat hieman hähmäisiä. Missään nimessä en ole ajatellut peesaavani ketään tuntematonta, jonka sijoitusstrategiasta, riskinsietokyvystä ja järjenjuoksusta en oikeasti tiedä mitään faktaa.

Sharevillessä keskustelujen taso on .. vaihtelevaa. Jos vertaan esimerkiksi Sharevilleä, Kauppalehdn foorumeita ja tätä foorumia niin kyllähän tämä on näistä paras laadullisesti. Täällä on varsin vähän sellaisia ajattelun jättiläisiä, jotka kysyvät osingon irtoamispäivänä että "noh, mikäs tätä laskee?". Sharevillessä niitä kyllä riittää :) Mutta on sielläkin ihan järkevääkin keskustelua.

Vastaus siihen "ketä kannattaa seurata" riippuu täysin siitä mitä on hakemassa ja mikä oma strategia on.

0
0
21.7.2020 - 11:39 #44355

madgecko

+56
Liittynyt:
16.1.2020
Viestejä:
209

Mavrick tekee hirveän paljon kauppoja ja tuntuu rahastavan kohtuu pieniä muutoksia suurilla pääomilla. Vaikea seurara tätä.

Lepikkö tekee rauhallisemmin kauppaa, mutta treidaa myös. Tulevat viiveellä tuonne Sharevilleen ja joskus tuntuu että todella pitkällä viiveellä. En tiedä onko tästä viiveestä joku tarkempi lupaus? On tullut tunne ettei se viive aina ole mikään 15 min vaan pitempikin voi olla?

sitten voi valita jonkun hyvin tuottaneen holdisalkun. Ongelma näissä on toki se että jos salkussa on ostettu esim. Reveniota tai QT:ta paljon joskus ja salkku sen takia tuottanut hyvin, niin lähteekö sitä sitten sokkona ostamaan jos seurattuun salkkuun ostetaan uusi yritys X? Jälkikäteen näkee voittajat aivan samoin kuin vaikka rahastoissa, mutta ovatko uudet kaupat sitten enää yhtähyviä. Usein Sharevillessa hyvin tuottaneiden salkun ylituotto markkinaan verrattuna on yhden tai parin suuripainoisen osakkeen ansioita.

Ehkä kiinnostavampaa on valita joku pienivaihtoisempi firma Sharevillessa ja katsoa ketkä sitä on ostanut / myynyt.

 

 

0
0