possu

Liittynyt:
14.10.2016
Viestejä:
3

Osaako joku neuvoa? Kuten nokkelimmat otsikosta päättelivätkin, etsin siis vaivatonta (ei tarvitsisi aktiivisesti seurata taloustilannetta) ja kohtalaisen turvallista rahastoa ainakin pariksi vuodeksi. 70 000 euroa tuli yllättäen sijoitettavaa, ja en tällä erää halua tuota summaa aktiivisesti hoitaa. Yhdistelmärahastoja tullut vertailtua ja sieltä mielestäni paras noukittua, mutta ongelma tuon suhteen että se olisi aktiivisesti hoidettu ==> kuluja. Passiivinen indeksirahasto houkuttelee myös mutta sen ongelma taas on että se koostuu pelkistä osakkeista, voinko turvallisin mielin olla sitten seuraamatta taloutta? Ja mitkä ovat pörssinäkymät ylipäätänsä? Ymmärtääkseni viime vuosien nousutahti on tänä vuonna hiipunut ja ensi vuodenkin näkymät maltilliset? Pistää miettimään että ollaanko tässä ns. aallonharjalla ja kohta ehkä tullaan kovaa alaspäin, en tiedä.

 

Vinkit olisivat tarpeen, ketään taloustietoista en tunne. En luota pankkien sijoistusneuvontaan, enkä ns. riippumattomiinkaan sijoitusneuvojiin. Ehkäpä täältäkään ei riippumattomia neuvoja saa, mutta kokeillaan nyt.

0
0
15.10.2016 - 09:02

Salkku nimeltä Wanda

+10
Liittynyt:
28.9.2015
Viestejä:
85
possu kirjoitti:

Passiivinen indeksirahasto houkuttelee myös mutta sen ongelma taas on että se koostuu pelkistä osakkeista, voinko turvallisin mielin olla sitten seuraamatta taloutta?

"Turvallisinta" on olla sijoittamatta. Aina kun tuotot nousevat, noudevat myös riskit. Aina.

Jos tahdot sijoitta osan vaikkapa korkoihin, niin sekun sijoitat? Osa passiiviseen rahastoon ja loput korkoihin? Aktiiviset rahastot kun eivät ole yhtään sen turvallisempia kuin passiivisetkaan, vaikka toki muuta valehtelevat. Osa ehkä epäpätevyyksissään uskoo itsekkin.

[quote]

Ja mitkä ovat pörssinäkymät ylipäätänsä? Ymmärtääkseni viime vuosien nousutahti on tänä vuonna hiipunut ja ensi vuodenkin näkymät maltilliset? Pistää miettimään että ollaanko tässä ns. aallonharjalla ja kohta ehkä tullaan kovaa alaspäin, en tiedä.

Kukaan ei tiedä. Tai jos tietää, niin pitää tiedon visusti itsellään ja jatkaa rikastumistaan. Erilaisia "valistuneita" arvailuja on toki liikkeellä senkin edestä ja joka suuntaan.

0
0
15.10.2016 - 10:08

Vivovino

+6
Liittynyt:
8.10.2016
Viestejä:
24

Minusta tuntuu siltä, että yhdistelmärahastojen kulut ovat korkeat (usein n.1%) verrattuna siihen, että ostaisit erikseen passiivista indeksi-etf:ää (jopa alle 0,1%) + korko-etf:ää (alle 0,2%/v). Itse ostaessasi saatat tosin joutua ajoittain tasapainottamaan salkkuasi valitsemaasi tasapainoon.

0
0
15.10.2016 - 17:42

possu

OP
Liittynyt:
14.10.2016
Viestejä:
3

Niin siis en etsi kaikkein turvallisinta ratkaisua, vaan sellaista jossa kuitenkin riskitaso matalalla. Ja olisiko sitten turvallisinta olla sijoittamatta, jos silloin häviää inflaatiolle varmasti? No ei ainakaan isosti häviäisi.

 

Korkoja toki harkinnut, mutta eikös nämä ole aika epäotollisia aikoja korkosijoituksille? Matala korkotaso ja Fedin huhuillaan joulukuussa nostavan korkojaan. Luin jonkun jutun jonka mukaan muistaakseni edellisessä kokouksessa kolme kymmenestä Fedin boardissa ollut jo nostamisen kannalla ja monet kiikun kaakun.

0
0
16.10.2016 - 18:01

Vivovino

+6
Liittynyt:
8.10.2016
Viestejä:
24

Korko-etf:iä löytää esimerkiksi googlaamalla "bond etf" tai "treasury etf". itse suosin tickereitä ZROZ ja TMF (3 x vipu), koska niissä kovimmat heilahdukset eli ne toivon mukaan myös kontraavat mahdollista pörssiromahdusta vahvimmin, mikä onkin mielestäni ainoa syy koko korkosijoituksille. Ja kun korkosijoitus heiluu mahdollisimman vahvasti, sitä tarvitaan salkkuun vähemmän tuomaan sama tasapainotus, jolloin jää enemmän tilaa todenäköisesti tuottavammille osakkeille.

Voi olla, että nyt on huonommat ajat korkosijoituksille kuin 30 vuoteen, mutta väitän, että jatkossakin pitkien, varsinkin USA:n, valtionlainojen korrelaatio pörssin kanssa on selvästi negatiivinen eli ne turvaavat romahdusten varalta. Kovin kummoisia tuottojahan noista ei saa, joten jos vain valtionlainoja itsessään sijoituksena ajattelee, niin Norwegianin lähes varma 1,75% voittaa ne tällä hetkellä kirkkaasti. Vaan Norwegian ei anna korkeampaa korkoa, jos pörssi romahtaa.
Toisaalta markkinat ovat jo hinnoitelleet suuren osan tulevista koronnostoista korkosijoitusten kurssiin, joten lähes varmalta näyttäviä koronnostoja olennaisempaa on kai se, että nostetaanko niitä hitaammin vai nopeammin kuin markkinat odottavat? Itse lähtisin siitä, että en tässäkään pyri tietämään markkinoita paremmin, vaan tuotto-odotukseksi laskisin tämän hetken korkotuotot, jotka USA:n pisimmissä koroissa liikkuvat reilussa 2%:ssa. Ihan siedettävä tuotto itse otetulle "vakuutukselle". Sehän tässä vakuutuksessa toki on vikana, ettei se ole idioottivarma, useimmiten se on toiminut hyvin osakkeiden korreloidessa negatiivisesti korkojen kanssa, mutta nyt esimerkiksi viimeiset 3kk S&P 500 on -1,33% ja ZROZ -7,46%. Kuitenkin suuremman pörssiromahduksen sattuessa luottaisin edelleen korkosijoituksien tuomaan turvaan.

0
0
16.10.2016 - 18:57

possu

OP
Liittynyt:
14.10.2016
Viestejä:
3

Tuo Norwegian taitaa sopia parhaiten tämän hetken tarpeisiini. Kiitokset teille molemmille vinkistä. Mietityttää että kuinkakohan pitkällä viiveellä tuolta sitten saisi pörssin romahtaessa rahat pois? Jotta saisi sijoitettua tuottavammin. Nostorajoituksia tuolle talletustilille ei ole.

0
0