Kohti taloudellista riippumattomuutta - ja sen yli

Gamblerrr3

+15
Liittynyt:
13.1.2017
Viestejä:
90

Vaatimaton otsikko vai mitä mut pitäähän sen ollakki! wink

Joo elikkä aattelin alkaa pistää omia ajatuksia/fiiliksiä tän aiheen suhteen tänne ja tietty muitakin juttuja mitä tulee paljon kelailtua. En viel oikee tiiä mite järkevästi jäsennellä loogisesti aiheita tänne että tekstistä sais ees jotain selvää nii varmaa paras idis ois kertoa omaa tarinaa aikajanamaisesti ja sit siitä eteepäin.

Hommat lähti liikkeelle ku olin about 20v ja AMK alkoi samaa aikaa. Ostin ensinmäisen sijotusasunnon 100% vivulla 2012 erittäin huono kuntoisena, asunto rempattiin mielestäni varsin hyvään kuntoon ja asuin siinä about 3v. Lainaan piti ottaa porukoiden omaisuutta vakuudeks ja emäntä kans nimellisesti lainaan mukaan, enhän nyt muuten olisi juuri mitenkään saanu lainaa käytännössä nollatuloilla, kesäduuni säästöillä menin ja tähänkin saakka omilla rahoilla on pärjätty ilman että emännän olisi tarvinnut "luuserimaisesti" maksaa ite mun lainaa. Asunnon bruttovuokratuotto % laskettuna ostohinta + remppaus on about 8,3% ilman vipua. Mutta koska vipua vielä reilusti, lainaa 10v jälellä, nii opolle vuokratuotto on vähintääkin hyvä.

Sit, edelleen koululaisena + ylitöitä rajusti kesätöissä, ostin 2015 taas kunnon roskakuntoisen kämpän naurettavan halvalla 100% vivulla, lainaehdot samat kuin edellellisessä. Kämppä rempattiin semi hyvään kuntoon ja asuin about vuoden siinä. Sitten taas tämä vuokralle ja bruttovuokratuotto samalailla laskettuna noin 12% ja opolle vielä rajumpi tietenkin. Tässä kohteessa laina päättyy jo 2020.

Sitten 2017 vuoden alussa jälleen kerran sama vitsi paitsi nyt oli jo vuokralainen valmiina eli ns avaimet käteen diilillä. En edes käynyt katsomassa asuntoa koska oli vahva luotto myyjään ja vuokralaiseen :D Tässä kohteessa vuokra % about 16-20% koska pari muuttujaa casessa. Eli kuten voitte päätellä opon tuotto jälleen kerran melko raju! Koska sain tämän kohteen niin halvalla niin kämppä on jo velaton 2019! 

Kaikki kämpät lapista ja ei pelota juuri ollenkaan mahdolliset rajutkin koron nousut koska a) lainat absoluuttisesti niin pieniä b) kaks kämppää jo velattomia 2020 joten suht äkkiä ns piina ohi.

Se nuista asuntomarkkinoista. Sit tos 2016 loppupuolel innostuin ihan yhtäkkiä vaan osakemarkkinoista ja siitä tähän päivään saakka rajusti ollu focus niissä ja opittu rajusti mut viel enemmän silti opittavaa. Alkuun tietty perustylsä indeksirahastoon sijoittaminen tyyliin 10% nettotuloista kuukaudessa. Tätä (tylsää) hauskuutta jatkui pari kolme kuukautta ja sitten päätin vain että nyt loppui leikkiminen -> rahasto (nordnet superrahasto suomi) päivässä tyyliin lihoiksi ja seukki päivänä jtn random osakkeita vaan niillä rahoilla. :D

Sit aloin hiljalleen oikeesti perehtyyn aiheeseen ja ajauduin inderesin seuraajaksi. Heiltä kyllä rajusti oppinu juttuja ja samaa aikaa luin about puoleen väliin Seppo Saarion "raamattua". Osasalkun allokaatio muuttui taas rajusti ja small capit alkoi kiinnostaa uudella tavalla.

Sain painettua osakesalkkuun about 7,5ke omaa rahaa syksystä vuoden alkuun saakka. Sit ylläri ahneus iski ja malttamattomuus ja nordnettiin hakemusta 10ke superluotolle. Sain maks vivulla kasvatettua oman rahan määrää 7,5k -> 10ke ja tuntui muka välillä että oon tyylii buffet, LOL! 

Samaan aikaan alkuvuodesta pistin reilu kilon betsin ethereumiin, tietäjät tietää, about 20e kurssilla. Viikko sitten reilu 300% tuottoa tolle mikä sai sen fiiliksen aikaseks että "prkl, en nää mitää syytä miksei vois tehä samoja nousuja uudestaan ja vielä paljon enemmänkin!" No niinhän siinä sit kävi et about viikko sit aika spontaanisti kotiutin kaikki rahat nordnetistä ja ethereumiin 70e hintaa kaikki sisään eli ns all-in...

Muistan vieläkin sen fiiliksen ko pistin vajaan 10ke tilisiirron vk sit aika random paikkaan menemään että mitähä vittua tuli tehtyä.. :D

No nyt mennää näillä ja käytännös siis maksimaalisesti yritän semi isolla riskillä omaa pääomaa kasvattaa koska tiedostan sen varsin hyvin että esim 10ke osakesalkul 20% vuosituotol ei tee vielä käytännössä mielestäni yhtään mitään, mutta esim 100ke osakesalkun 20% vuosituotto alkaa jo jossain tuntumaan.

Ja vielä itse otsikosta nii piän ihan ehottomana alarajana tuohon tavoitteeseen pääsemiseen semmosta about ~500ke sijoitus-salkkua, joka siis voi koostua asunto-osakkeista sekä pörssiosakkeista.

Saatto tulla semi sekava teksti mut toivottavasti jotain aukesi.. :)

E: Jäi vielä pari juttua sanomatta tosta case ethereum. Eli ensinnäki kiitoksia sille kuka tääl foorumil vinkkas jostai tyypistä joka suositteli et ethereum on kokeilemisen arvonen juttu, en tod näk ois varmaa muute lähteny nuin "alussa" mukaan mut vaikee sanoo jälkeenpäin.

Eli ensinnäki en varmaa muute ois viittiny näi riskistä betsiä tehä mut koska tavallaan kaikki ei ole osakkeissa kiinni vaan asunnoissaki pääomaa jo jonku verran sitoutunut niin se jotenkin tavallaa vähä lämmittää ees tuolla takaraivossa jos tää juttu menee vituilleen.

Toiseks, tää on varmaa semityhmästi ajateltu mut ite nään ainakin tällä hetkellä asian niin että jos esim tää betsi menis vaikka vuoden-kahden sisään vituiks, vitutus ois asteikolla 0-5 ehkä jtn 3. MUTTA, jos oisin jättäny tekemättä tän "hullun" muuvin, ja huomaisin vuoden-parin päästä että ethereum ois esim. 10x nykyhinta, vitutus ois asteikolla 0-5 vähintään 10. Logiikka todennäköisesti vähintääkin tyhmä&riskinen mut pää sanoo nyt niin ni eikai se auta..

Oon jo semisti perehtyny ethereumiin ja se on mielestäni bitcoin 2.0 koska se on paljon muutakin kuin "pelkkä" valuutta. Nään että siinä on potentiaalia vaikka mihin, vaikka markkina-arvokin atm 8mrd mutta en nää syytä miksei vois olla paaaljon enemmänkin..mutta niinkö sanottu, aika näyttää.

E2: Vttu että laho muisti mut yks juttu jäi viel sanomatta.. semmosella strategialla oon ainakin tällä fiiliksellä liikkeellä että kun kurssi (toivottavasti) tuplaantuu-triplaantuu, realisoin siitä tyyliin kolmas osan euroiksi ja painan takas pörssimarkkinoille koska haluan olla sielläkin markkinalla mukana, ihan mielenkiinnostakin ja varmaan vähän "rauhallisempaa ja varmempaa" meno. Ja sit taas kun (jos) kurssi nousee nii pienen slaissin realisoin mutta ideana olla ethereumia mukana kunnolla eikä tavallaa ikinä "päästää irti" siitä, toiv tajusitte mitä meinaan :)

0
0