Olet täällä

Elämäntapaintoilija going Business

20.1.2017, 10:07
#1
+11
Liittynyt:
14.4.2015, 20:39
Viestejä:
12

Hei,

Pitkään on tullut sijoitustiedon foorumia lueskeltua. Varsinkin blogi puoli kovassa suosiossa. Muutamia koppeja osakepuolelle matkan varrelle poimittu myös täältä enemmän ja vähemmän onnistuneesti. Noin viisi vuotta on tullut osakepuolen sijoituksia tehtyä ja at the moment aikalailla +/-0 meininki tuolla puolelle, todennäkäisesti muutama € jopa plussaa. Tuolla puolella olen tullut lopputulekseen että minut voisi katekorisoida buy&hold tyyppiseksi osakesijoittajaksi (jonkun mielestä ETF:ät varmasti sopisivat paremmin), salkku siis koostuu tällä hetkellä omasta mielestäni pitkällä aikavälillä kestävistä ja potentiaalisista laatuyhtiöstä, esimerkkinä mainittakoon Nokia (kuten sanoin, omasta mielestäni).

Olen päätoiminen yrittäjä, yritystoiminta koostuu pääosin ravintola-alan toiminnasta. Tarkemmin franchaising toiminnasta. Tuota hommaa teen siis 25/8, 366 päivää vuodessa(elän siis jatkuvassa karkausvuodessa). Olen toiminut yrittäjänä muutamaa kuukautta vaille 3 vuotta. Liikevaihto on noussut ensimmäisen vuoden 324k eurosta tämän tilikauden ennustuksella 1,15milj. euroon. Tilikautta jäljellä muutama kuukausi. Kasvua siis on tapahtunut johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Työntekijöiden määrä on aloituspisteestä yli kymmenkertaistunut johon olen myös erittäin tyytyväinen, yksi hienoimpia asioita yrittäjyydessä on kun pystyy tarjoamaan ihmiselle työtä.

Olen syntynyt 1990, asunut koko ikäni suomessa, koulutukseltani olen ylioppilas. Täyttäessäni 18 vuotta aloitin ravintola-alan työt koulun ohella rahoittaakseni silloista harrastustani. Kohta tulee siis kymmenen vuotta täyteen ravintola-alalla, paljon on opittu matkan varralle ja vauhti sen kuin kiihtyy kun vuosia tulee lisää. Paras osa elämää on juuri tuo, tällä hetkellä ainakin tuntuu että mitä enemmän vuosia tulee mittariin niin oppimiskäyrä vaan jatkaa kiihtymistään. Sama pätee yrittäjyyteen, joka päivä oppii aivan käsitämättömän määrän uusia asioita, ei ole kahta samanlaista päivää. Paras ratkaisu työ/business rintamalla so far.

Tulen varmasti kirjoittamaan mielen perukoilta paljon asioita tähän blogiin. Aiheet tulevat varmasti vaihtelemaan suuresti, hyvin Lifestyle henkisesti siis varmasti tullaan menemään, koitetaan kuitenkin pitää punainen lanka sijoitustiedon aihepiirissä eli busineksessä, tosin jos jotain on tullut lyhyen yrittäjäpolun aikana opittua niin se että paras value ei aina löydy sieltä dollaripinon keskeltä, toisinaan se saattaa löytyä hyvinkin arkisista asioista, kuten öisestä kävelyretkestä laavulla läheisten kanssa pulkkamäkeä laskien ja makkaraa paistaen. Over and Out.

8
+1
1
-1
8
1