Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.4.2021 11.50

Pakko tulla hehkuttamaan. Mahollisimman paljon aion ostaa Lidlistä ennen kun muut ketjut seuraa perässä peliautomaattien kanssa. Osittain siksi että koen päätöksen olevan pelaamisen hallinnan kannalta vastuullinen ja oikeaan suuntaan. Lähinnä siksi että pokerin harrastelijana saan suunnatonta mielihyvää siitä, että Lidl lopetti yhteistyönsä juuri Veikkauksen kaltaisen toimijan kanssa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2020 01.15

Jos uskoo siihen, että Bidenin valinta tuhoaisi omien sijoitusten arvoa suhteessa Trumpin valintaan, olisi Bidenin puolesta lyöminen nolla EV vetonakin järkevää. Tällöin veto toimisi hedgenä, jossa Bidenin voitaessa veto tuottaisi voittoa ja sijoitukset tappiota suhteessa Trumpin valintaan ja Trumpin voitossa toisinpäin. Toki ongelmana olisi määrittää kuinka paljon Bidenin valinta tuhoaisi omien sijoitusten arvoa, mutta ongelman voi poistaa osittain lyömällä omaa arviota huomattavasti pienemmän suojauksen. Tällöin suojaus ei kata 100% sijoituksista, mutta on parempi kuin ei suojausta ollenkaan (paremmuus toteutuu vamasti vain mikäli Bidenin voitto tosiaan tuhoaa sijoitusten arvoa suhteessa Trumpin voittoon ja veto on vähintään 0 EV).

Näytä koko viesti
Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta - 26.7.2020 06.43

Kirjoitus ei myöskään ota huomioon, ettei yleensä passiivisilla tuloilla eläessä efektiivinen veroprosentti ole 30. Mikäli passiiviset tulot koostuvat osaketulosta on alle 30k tulojen veroprosentti 0,85*30=25,5. Mikäli passiivinen tulo taas saadaan osakkeita/rahasto-osuuksia myymällä maksetaan veroa vain voitto-osuudesta. Hankitameno-olettaman ansiosta veroa maksetaan pahimmassa/parhaimmassa tapauksessa 80% myyntien summasta (60% mikäli osakkeet/rahasto-osuudet olleet yli 10v hallussa). Toki mikäli passiivista tuloa otetaan osuutena aktiivisen kaupankäynnin "liikevaihdosta" on tilanne kirjoituksen kaltainen.

Näytä koko viesti