Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 7.2.2022 11.45

En tiedä onko hyvä vai huono asia, mutta arvosijoittaja ja rahoituksen proffa Vesa Puttonen on omistajarekkarin mukaan ostellut Ovaroa kohtuullisen määrän henk koht ja Enabla Oy:lle.

Näytä koko viesti
Citycon - 30.11.2021 03.51

Käsitykseni on, että omien osakkeiden mitätöimättä jättämisessä muusta syystä kuin kannustinjärjestelmän takia ei ole iloa, koska

- Osakeanti on varainsiirtoverotuksellisesti edullisempaa kuin omien takasinostettujen vaihtokauppa.

- Osakkeiden mitätöinti poistaa sijoittajien epävarmuutta aliarvostettujen osakeiden mahdollisesta käytöstä esim. kiinteistökaupassa.

- Yhtiö ei voi myydä pörssissä (julkisessa kaupankäyntipaikassa) omistamiaan osakkeita, koska se rinnastetaan osakeantiin, josta olisi tehtävä mm. listalleottoesite. (Esim. tilanne, jossa Cityconin osaketta kahmittaisiin yhtäkkiä ruudulta 15 eurolla ja yhtiö haluaisi niitä myydä. Tosin ensimmäinen teoreettinen tiedotekin myynnistä romauttausi kurssin).

Arvatenkin hallinollisten seikkojen ja pörssin/rekisterien perimien kulujen takia omien osakkeiden mitätöintiä kannattaa suorittaa harvakseltaan.

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 24.10.2021 02.57

Sisältöähän tämäkin. Me viisaat treiderit, Jasminit ja Mähkät pärjätään verrattain hyvin ikuisessa markkinanousussa.

Näytä koko viesti
Alibaba - 1.9.2021 12.44

Yleisesti samaa mieltä eli likviditeetti tärkeintä, mutta tässä tapauksessa tuon AHLA:n likviditeetti riittää ihan hyvin ainakin kaltaiselleni perusbullerolle. Testikaupoilla 10ke:n lotit saanut kaupaksi jopa sprediväliin, joka on hiljaisina aikoina n. 20 senttiä reilun140 euron tavarassa. Toki, jos paljon treidaa ja sopivaa valuuttaa muutenkin tilillä, niin tietysti ostot likvideimmästä paikasta. Sprediä ja vaihtoa hetken seuraamalla selviää riittääkö likviditeetti omaan käyttöön.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.8.2021 11.50

Edellisestä viestistä tuli mieleen kommentoida varovasti Jensin todella laadukasta materiaalia. Kyseessä on siis harvinaisen tanakkaa ja monipuolista tavaraa sisältävä blogi. Kiitos siitä. Harvoin, jos koskaan mitään asiavirheitä esiintyy. Se ero mikä pistää silmään ihan parhaiden bloggaajien eduksi, että he kertovat myös epäonnistuneista treideistä/ideoista. Täällä ne joskus tuntuvat aktiivisijoittajamaisesti/analyytikkomaisesti unohtuvani. Mieleen tulee äkkiseltään Afarak (mitä tapahtui Jensin omistukselle?), ehkäpä Altia-Arcus arbitraasissa ne Altian extraosingot olivat kuitenkin pudonneet pois laskelmista tai sitten pienesti vinkattu em. Kambi aiheuttama hiljaisuus. Blogisti toki valitsee mistä ja miten usein kirjoittaa, eikä mitään velvollisuutta mihinkään ole. Siis ilolla olen koko paketin kahlannut ja päivitykset jatkossakin ahmin.

Kokonaisuutena siis poikkeuksellisen timanttinen blogi ja huikea menestystarina, mutta ripaus vähemmän onnistuneiden (ei siis väärien) päätösten käsittelyä toisi inhimillisyyttä ja elämänmakua tarinaan.

Näytä koko viesti
HKScan - 9.2.2021 01.11

Lihan kulutus ei kuitenkaan ole kokonaan loppumassa: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1309885

Tradekalla on joitakin kymmeniä ravintoloita Suomessa. Lähinnä Burger Kingejä. Ei niissäkään lihansyönti lakkaa, vaikka kasvisburgereita myytäisi myös. Tarinoissa kasvissyönti on lisääntynyt jo kauan, mutta tilastojen valossa liha pitää edelleen pintansa. HK on ruokatalo, joten ei ole ihan mahdotonta, että jopa kasvispuolelle tulisi järkeviä ja jopa myyviä vaihtoehtoja. Monet (varsinkin pika-)ravintolat käyttävät mielellään puolivalmiita jalosteita esim. kasvisproteiinipihvejä. Niitähän sitten kauppakin valmisaterioina myy.

Näytä koko viesti
Finnair - 2.7.2020 02.09

Siis yrititte merkata vain toissijaisia osakkeita omistamatta ja merkkaamatta merkintäoikeuksilla? No se on yhtä jännittävää ja tuottavaa kuin että kaivaisi lottonumerot ja rahat viikoksi kioskin viereen kuoppaan. Eli todennäköisesti kuopasta löytää tasan omansa, mutta riskikin on pieni.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 1.7.2020 01.01

Muistaakseni omia osakkeita voi ostaa myös hiljaiseen periodin aikana tai milloin tahansa, jos osto-orderin antoaikaan yhtiöllä ei ole käytettävissä sisäpiirintietoa. Eli pitkä orderi etukäteen lienee mahdollinen. Pörssissä on muuten Helsingissäkin juristi tai pari, joiden pitäisi tietää asian laita. Esimerkiksi Jaakko Raulo tietänee asian. Hallituksen jäsenenä kysyisin häneltä. Kysyn tarvittaessa muutenkin😊.

Näytä koko viesti
Citycon - 30.5.2020 01.45

Eli näyttäisi siltä, että pääomistaja ottaisi jatkossa osinkonsa/po-palautuksensa osakkeina ja muut pitkälti rahana. Näin pääomistaja voi kasvattaa omistusosuuttaan ilman lunastusvaatimusta ja yhtiön velkaisuus siinä sivussa laskee.

Näytä koko viesti
Citycon - 28.5.2020 09.31

Cittari jakaa siis tänä vuonna ainostaan pääoman palautusta ja sitäkin maksimissaan 0,4874 euroa osakkeelta (ensi vuonna max ,50 euroa). Tuohan olisi ihan mukava rahanpalautus.

Sen sijaan tuossa osinkojen ja pääoman palautusten maksamisessa osakkeina en heti enkä varmaan ihan kohtakaan näe mitään valoa. Olkoon sitten reilusti jakamatta mitään, jos taloudellinen vakaus eli velkaisuusasteen parantuminen sitä vaatii. Vai ajatteleeko pääomistaja, että osinkojen tai pääomien jakaminen osakkeina ei laske osakekurssia vaan, että firman markkina-arvo siten taianomaisesti kasvaa? Tuskin noin tulee käymään, eikä välttämättä olisi pääomistajan intresseissäkään mahdollisten lunastusrajojen ylittyessä. Erikoinen, kuluja aiheuttava ja tarpeeton liike siis. Mahdollisen osingon kohdalla vielä aikaistaa verojakin, tosin hiukan pienentää niitä, mutta kokonaisuutena aika kohinaa vaivaan nähden.

Voisikohan tuo tutkittava mahdollisuus osingon tai pääoman palautuksen VASTAANottamisen tarkoittaa sitä, että vastaanottaja voisi päättää ottaako osakkeina vai rahana. Silloin siitä ei olisi varsinaista harmia. Muutoin ehkä puhuisivat osakkeina maksamisesta.

Näytä koko viesti