Ovaro (os. Orava) -

Ovaro  kaupoilla. Kaipa se kauppa edelleen käy, jos hinta on oikea.


https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=76772&culture=fi-FIÖ

https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=76773&culture=fi-FI

https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=76774&culture=fi-FI

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Tj. Huttunenkin osakepalkkionsa lisäksi näemmä ostanut hiukan.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

En tiedä onko hyvä vai huono asia, mutta arvosijoittaja ja rahoituksen proffa Vesa Puttonen on omistajarekkarin mukaan ostellut Ovaroa kohtuullisen määrän henk koht ja Enabla Oy:lle.

Näytä koko viesti
Citycon -

Käsitykseni on, että omien osakkeiden mitätöimättä jättämisessä muusta syystä kuin kannustinjärjestelmän takia ei ole iloa, koska

- Osakeanti on varainsiirtoverotuksellisesti edullisempaa kuin omien takasinostettujen vaihtokauppa.

- Osakkeiden mitätöinti poistaa sijoittajien epävarmuutta aliarvostettujen osakeiden mahdollisesta käytöstä esim. kiinteistökaupassa.

- Yhtiö ei voi myydä pörssissä (julkisessa kaupankäyntipaikassa) omistamiaan osakkeita, koska se rinnastetaan osakeantiin, josta olisi tehtävä mm. listalleottoesite. (Esim. tilanne, jossa Cityconin osaketta kahmittaisiin yhtäkkiä ruudulta 15 eurolla ja yhtiö haluaisi niitä myydä. Tosin ensimmäinen teoreettinen tiedotekin myynnistä romauttausi kurssin).

Arvatenkin hallinollisten seikkojen ja pörssin/rekisterien perimien kulujen takia omien osakkeiden mitätöintiä kannattaa suorittaa harvakseltaan.

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan -

Sisältöähän tämäkin. Me viisaat treiderit, Jasminit ja Mähkät pärjätään verrattain hyvin ikuisessa markkinanousussa.

Näytä koko viesti
Alibaba -

Yleisesti samaa mieltä eli likviditeetti tärkeintä, mutta tässä tapauksessa tuon AHLA:n likviditeetti riittää ihan hyvin ainakin kaltaiselleni perusbullerolle. Testikaupoilla 10ke:n lotit saanut kaupaksi jopa sprediväliin, joka on hiljaisina aikoina n. 20 senttiä reilun140 euron tavarassa. Toki, jos paljon treidaa ja sopivaa valuuttaa muutenkin tilillä, niin tietysti ostot likvideimmästä paikasta. Sprediä ja vaihtoa hetken seuraamalla selviää riittääkö likviditeetti omaan käyttöön.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Edellisestä viestistä tuli mieleen kommentoida varovasti Jensin todella laadukasta materiaalia. Kyseessä on siis harvinaisen tanakkaa ja monipuolista tavaraa sisältävä blogi. Kiitos siitä. Harvoin, jos koskaan mitään asiavirheitä esiintyy. Se ero mikä pistää silmään ihan parhaiden bloggaajien eduksi, että he kertovat myös epäonnistuneista treideistä/ideoista. Täällä ne joskus tuntuvat aktiivisijoittajamaisesti/analyytikkomaisesti unohtuvani. Mieleen tulee äkkiseltään Afarak (mitä tapahtui Jensin omistukselle?), ehkäpä Altia-Arcus arbitraasissa ne Altian extraosingot olivat kuitenkin pudonneet pois laskelmista tai sitten pienesti vinkattu em. Kambi aiheuttama hiljaisuus. Blogisti toki valitsee mistä ja miten usein kirjoittaa, eikä mitään velvollisuutta mihinkään ole. Siis ilolla olen koko paketin kahlannut ja päivitykset jatkossakin ahmin.

Kokonaisuutena siis poikkeuksellisen timanttinen blogi ja huikea menestystarina, mutta ripaus vähemmän onnistuneiden (ei siis väärien) päätösten käsittelyä toisi inhimillisyyttä ja elämänmakua tarinaan.

Näytä koko viesti
HKScan -

Lihan kulutus ei kuitenkaan ole kokonaan loppumassa: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1309885

Tradekalla on joitakin kymmeniä ravintoloita Suomessa. Lähinnä Burger Kingejä. Ei niissäkään lihansyönti lakkaa, vaikka kasvisburgereita myytäisi myös. Tarinoissa kasvissyönti on lisääntynyt jo kauan, mutta tilastojen valossa liha pitää edelleen pintansa. HK on ruokatalo, joten ei ole ihan mahdotonta, että jopa kasvispuolelle tulisi järkeviä ja jopa myyviä vaihtoehtoja. Monet (varsinkin pika-)ravintolat käyttävät mielellään puolivalmiita jalosteita esim. kasvisproteiinipihvejä. Niitähän sitten kauppakin valmisaterioina myy.

Näytä koko viesti
Finnair -

Siis yrititte merkata vain toissijaisia osakkeita omistamatta ja merkkaamatta merkintäoikeuksilla? No se on yhtä jännittävää ja tuottavaa kuin että kaivaisi lottonumerot ja rahat viikoksi kioskin viereen kuoppaan. Eli todennäköisesti kuopasta löytää tasan omansa, mutta riskikin on pieni.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Muistaakseni omia osakkeita voi ostaa myös hiljaiseen periodin aikana tai milloin tahansa, jos osto-orderin antoaikaan yhtiöllä ei ole käytettävissä sisäpiirintietoa. Eli pitkä orderi etukäteen lienee mahdollinen. Pörssissä on muuten Helsingissäkin juristi tai pari, joiden pitäisi tietää asian laita. Esimerkiksi Jaakko Raulo tietänee asian. Hallituksen jäsenenä kysyisin häneltä. Kysyn tarvittaessa muutenkin😊.

Näytä koko viesti