KILPAILU: Sijoitustiedon foorumin Sijoitusguru 2024 -

Lapwall 3,11
Qt 64,50
Admicom 43,25

Näytä koko viesti
Vesiyhtiöt -

Kanadalaisen H2O Innovationin kurssi piti korkojen noustessa viimeisen vuoden aikana pintansa kasvuyhtiöksi hyvin ja yhtiö jatkoi mainiota suorittamista. Huolekseni näin tänään n. 67% kurssinousun, jonka syy löytyy täältä:

Olo on jotenkin tyhjä. Tästä osakevalinnasta oli mukava kutina ja olin seurannut sieltä monet videotervehdykset. Johto kehottaa nyt äänestämään tarjouksen puolesta mutta en oikein tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu. En ehkä myy ihan heti (kuten ei olisi caverioniakaan pitänyt).

Tuskin löytyy sopivalla hinnalla ja kasvukäyrällä vastaavaa yhtiötä avainsanoin desalination, water reuse ja membrane.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Ite myin googlet, kun tuli tunnereaktio. Eikä lasku ollut aivan aiheeton. Vähän jopa mietin, pitäskö salkun teknosiipi vaihtaa älymurroksen melskeissä korkoihin, niin ei tarvis vahtia. Eihän se pelkkä vahtiminenkaan riitä, kun päätöksiäkin tarvii jaksaa tehdä. Googlen piti oleman sellainen turvallinen pito. Siihen nähen melkosta shokkihoitoa.

Näytä koko viesti
Netum -

Otin nämä epätietoisuudesta johtuen Osuuspankkiin. Yritin myydä 4,7 hintoihin, mutta toimintahäiriö esti toimeksiannon välittymisen kuten pankki viestissään tiedottikin vähän myöhemmin. Vaikutelma käyttöliittymästä on muutenkin sellainen, että en taida ryhtyä OP:llä käymään kauppaa, ellei Nordnet heikennä ehtoja nykyisestä. Kerrassaan puistattavaa.

Näytä koko viesti
Netum -

Yleisöanti ylimerkitty 11,4 kertaisesti. Jos ymmärsin oikein, niin 100 osaketta jokaiselle ja ylimenevästä 2,3%. Minimit 700 osaketta merkinnyt saa siis 114 osaketta ja hintaan 3,2 e se tekee 364,8 euroa. (tiedote Arvopaperissa)

Näytä koko viesti
Alexandria -

Asiakkaiden ja omistajien etu ei ole välttämättä lyhyellä tähtäimellä sama asia. Miksi siis olisin huolissani asiakkaiden asemasta, jos omistajan osa näyttää auvoiselta. No koska olen Karon kanssa samaa mieltä, että tuotot eivät välttämättä ole kestäviä eikä tähän listautumiseen osallistuminen minunkaan arvopohjaan sovi. Lisäksi listautumisen tuoma julkisuus, joka usein on yhtiölle positiivista, voi tässä tapauksessa toimia aivan päin vastoin. Yhtiöstä puhutaan listautumisen johdosta enemmän kuin ennen mutta syystäkin kriittiseen sävyyn. Jos yhtiö on todella muuttunut, niin sen osoittamisessa on iso työ. Voi olla, että markkinointi on vähemmän harhaanjohtavaa kuin ennen mutta miten tämmöisiä tuotteita sitten kannattaa rehellisesti markkinoida?

Etäältä katsoen minusta näyttää siltä, että kaikista parhaassa asemassa on taitava sijoitusneuvoja (kerkeäkielinen myyjä), jolla on provisiot kunnossa. Nousumarkkinassa asiakkaan varoja on onneksi kiva höylätä niin, että kaikille riittää.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Rituaalit kuuluvat kirkon vahvuuksiin. Myös monissa arvoissa on yhteisöllistä voimaa. En siten näe kirkkoa tarpeettomana, vaikka itse en nykyisin siihen kuulukaan. Silti haluan säilyttää oikeuden muuttaa ajatteluani, jos alan kaivata jotakin mitä kirkko tai katsomus voi antaa. Jotkut ateistit muistuttavat aika paljon fundamentalisteja siinä, miten kiihkeästi he pyrkivät patoamaan uskomusjärjestelmien asemaa ja samalla vaikuttamaan lähimmäistensä katsomukseen. Uskonnoilla on aivan todellisia uhreja ja niiden varjolla on tehty hirvittävästi pahaa. Siinä mielessä vastustus on ansaittua mutta sitä ei liene tarpeen jakaa sokean agressiivisesti. Aihetta läheltä on muuten olemassa mainio teatterikäsikirjoitus nimeltään Fundamentalisti. Tätä on esitetty joskus ainakin Oulussa ja Helsingissä. Jos tarjoutuu tilaisuus, niin voi olla aivan raikas kokemus.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
koirantoffee kirjoitti:

Noniin, tulihan sieltä vihdoin GSA:n mandaatti vallansiirrolle. Trumpin twiiteissä aiheeseen liittyen tappion tunnustamisen katkua, vaikka korostettiinkin "it's not over yet!!!!"

Tulee se WinCapitakin jostain vielä vyölaukku kultaa pursuen.

Näytä koko viesti
Efecte: kasvuhakuisuutta SaaS-bisneksellä -

Itse pari vuotta kyttäilin ja nyt tuntui perustelut riittäviltä. Avasin position 29.10. Monta muuta tilaisuutta on tullut nysvättyä... Jos kunnon hypekin on tullakseen, niin siihen ei välttämättä mene kovin kauaa. Mutta toisaalta ostin minä joskus Lehtoakin.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Jotkut haluavat nähdä maailman palavan ja Trump on siihen sopiva oljenkorsi. Ihmettelin päiväkoti-ikäisenä, miten osa rakentaa yhdessä hiekkalinnaa ja jonka yksi särkee. Samalla muita kasvatetaan ymmärtämään sitä särkijää. Tässä suurin koulukiusaaja hyödyntää tarinaa siitä, kuinka häntä on kiusattu. 

Olen koittanut miettiä, onko seuraajien enemmistöllä aito inho tai piittaamattomuus demokratiaa kohtaan, ovatko he ekobuustissaan hilluvia kiusaajan hännystelijöitä vai vain höynäytettyjä. He ovat asettaneet paljon vaaraan.

Joka tapauksessa Betsson sai lauantaina maksettua äänienemmistön voitosta. Kiinnostava reissu noin tonnilla kiinni ilman vedonlyöntitaustaa. Kiitos analyyseistä! Jännempi oli, kuin odotin mutta ei mennyt unet.

Näytä koko viesti