Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 09.33

Heikin Ashi kirjoitti:

putkahti sivulle iso mainos.
HAUTAKIVET
Suunnittele itse oma hautakivesi

Juu. Niillä träckkäys-sivustoilla on valtavat määrät tietoa ja AI-algoritmit, jotka tietävät sinusta jo, että lähtö on tulossa, vaikket sitä ite vielä tiedäkään wink

(Ihan oikeastikin siis nämä AI:t ja koneoppijat löytävät isosta datasta yllättäviä uusia tiedonjyväsiä.)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 09.02

Risto kirjoitti:

Onko täällä kammattu tuo Lontoon Imperial Collegen tutkimus läpi?

Mielenkiintoinen pointti siinä tutkimuksessa kuulemma oli, että tämä korona kiertäisi täällä ilonamme 18kk.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 12.14

pulletti kirjoitti:

Hävittäjähankinta jäihin toistaiseksi määräämättömäksi ajaksi. Olis niille miljardeille parempaakin käyttöä.

Venäjän öljytulot romahtavat, kun pumppaushinnat alkavat olemaan suurempia kuin maailmanmarkkinahinnat. Ja koronakin saataa pian alkaa jylläämään.

Maan johto tarvitsee kohta mukavahkoa puuhaa kääntääkseen kansan huomion ja pysyäkseen vallassa. Voisivat vaikka huvikseen aloittaa sodan jotain Mikki Hiiri -naapurivaltiota vastaan...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 01.52

Korona-tarinoita.

Yli kymmenen kokoontumiset kielletty ja kuntosalit kiinni.

Omilla lapsilla kuitenkin liikaa energiaa, niin päätettiin mennä leikkipuistoon. Siellä oli paljon porukaa, ja viereisillä yksillä Helsingin suosituimmilla ulkoliikuntapaikoilla oli oikein kansainvaellus käynnissä, hirmuisesti populaa..

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 01.35

Korona-tarinoita.

Lällällää. Meilläpä on vessapaperia.

Vaimo osti paalin vessapaperia. Sitten seuraavana päivänä toisen. Sitten vaimo oli tekemässä nettissä kauppakassi-tilausta ja sanoi, että ostaa vessapaperia. Sanoin, että eiköhän nuo edelliset jo riitä. Vaimo sanoi, että ne edelliset ovat hätävaralla, eikä niihin ole tarkoitus koskea.

Kun kerroin ja naureskelin tätä tarinaa myöhemmin puhelimessa, niin vaimo huusi suutuksissa taustalta, että sähän et niihin papereihin sitten koske!

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 01.16

Korona-tarinoita (hieman epätarkka suojellakseen syyttömiä).

Vaimo laittoi hiljattain tavaraa myyntiin pariin paikkaan. Nyt tuli kummastakin ilmoitus, että laittavat liikkeen kiinni. Vaimo kävi tänään toisesta hakemassa loppumyytäviä ja sisällä olevia rahoja pois. Pienyrittäjä oli kuulemma hyvin 'tunteikkaalla' tuulella, ja kun vaimo kysyi rahoja, yrittäjä sanoi, ettei hänellä ole niitä ja poistui itkien takahuoneeseen.

Ei se nyt meille iso summa ole. Jos oikein pahaksi tilanne menisi, niin ehkä niillä rahoilla pitäisi perheessämme ulosottomiehen loitolla pari viikkoa kauemmin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.3.2020 09.34

Meille tuli vastaavanlainen ohje kuin seuraavassa hel.fi/: "Terveysviranomaiset ohjeistavat, että oireettomien ja kotikaranteenissa olevien lasten huoltajat voivat käydä töissä ja sisarukset voivat käydä päiväkodissa, koulussa ja oppilaitoksessa."

Toisaalta esim: YLE: Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata – hyväkuntoinen voi pysytellä kotona

Eli vaikuttaisi, että viranomaiset ovat päättäneet, että annetaan flunssan jyllätä omaa tahdiaan.

Tosin kaiken maailman yritykset, yhdistykset ja rehtorien neuvostot ovat poikkiteloin ja asettelevat vapaaehtoisia karanteeneja ja peruvat tilaisuuksia.

Kyllähän se risoo, kun on meille on uskoteltu, että jokainen ihminen ja ihmishenki tärkeä. Mutta nyt talouden ja yhteiskunnan toimivuus näyttäisi menevän edelle. Kyllähän sitä muutaman mummon ja hoitohenkilöstön Italian tyyliin voi bussin alle heittää.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.3.2020 12.35

hauturi kirjoitti:

 

Torocks kirjoitti:

Totta kyllä on ettei ole kovin vaarallinen vaikkapa hatusta 0.2% kuolleisuudella. Tämä silti olisi moninkymmenkertainen tavalliseen influenssaan verrattuna (mitä eri laskelmia nähnyt).

 

Minkälaisia laskelmia olet nähnyt? Itse olen nähnyt influessakuolleisuudeksi n. 0,1%, joten 0,2% olisi kaksinkertainen eikä monikymmenkertainen.

ok. Peruutan väitteeni. Flunssaa tämä vaan on.

Totta. Influenssakuolleisuus näyttäisi olevan n. 0,1% monissa nyt vilkaisemissa lähteissä.

Muistelemani laskelmat koronan kuolleisuudesta käyttivät nyt ajatellen mielestäni liian suuria kuolleisuuslukuja. Tosiaankin arvelisin todellisten todentamattomien korona tartuntojen määrän olevan niin suuri, ettei kuolleisuudesta vielä voida heitellä kuin arvioita.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.3.2020 11.37

tonza kirjoitti:

 

Saati sitä, mikä tartuntojen kokonaismäärä on, ja sitä, kuinka monella tartunta on mennyt ohi lievänä. 

Mikään ei viittaa siihen, että kuolleisuus olisi kovin kummoisempi kuin normaalissa kausi-influenssassa, tai siihen, että edes riskiryhmät eroaisivat merkittävästi kausi-influenssasta. 

Sellaisella riskiryhmään kuuluvan EVP-everstin äänellä:

"Flunssaa tämä vaan on pokerinpelaaja teslan shorttaajat poijjaat, tästä taudista toivutaan yli niin, että heilahtaa... ... aargh ... gurgle gurgle..."

Juu tosiaankin varsin yleinen mielipide keskustelupalstoilla tuo että flunssaa vaan.

Totta kyllä on ettei ole kovin vaarallinen vaikkapa hatusta 0.2% kuolleisuudella. Tämä silti olisi moninkymmenkertainen tavalliseen influenssaan verrattuna (mitä eri laskelmia nähnyt). Tosiaankin ei valtioita ihan flunssan takia kiinni laiteta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.3.2020 10.43

Jack Reacher kirjoitti:

 

joni_k kirjoitti:

hmm.. laskennallisesti kumpiko se kalliimmaksi valtiolle tulee. pari kolme viikkoa suomi seis vai se että korona räjähtää käsiin ja lopputulos samaa mitä italiassa. ollaan karanteenissa ja virus on jo levinnyt.

 

Eli mielestäsi jos suljemme nyt rajat, työpaikat, koulut, päiväkodit, liikenteen ja aivan kaiken kolmeksi viikoksi ja linnoittaudumme kaikki koteihimme ja sitten palaamme takaisin aivan tavalliseen arkeen aprillipäivänä niin huomaamme että kaikki on taas normaalisti eikä epidemiavaaraa enää ole?

Kyllä epidemiavaara varmaakin vielä olisi, mutta eristystoimilla R0-lukua saadaan sen verran alas, että tartuntaketjut kuihtuvat ja epidemiaa pystyttäisiin kontrolloimaan.

Siis jos tahtoa riittäisi, epidemia saattaisi olla mahdollista tukahduttaa järeillä eristämistoimilla.

Näytä koko viesti