Olet täällä

Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta - 7.5.2020 03.16

Joillain saataa olla myös seuraavia menoja:

autopesut
pysäköinti ja pysäköintipaikkavuokrat
renkaiden vaihdot ja säilytys
sakot
rahoituskuluja
Wunderbaumit ja karvanopat ;)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.4.2020 10.31

JR kirjoitti:

ihmisiä ei huolita sairaalaan?

Alussa hiihtolomareissuilta ns. elintasotautina koronaan sairastuneet ovat olleet pääosin keski-ikäisiä. Nyt kun tapausia on alkanut näkymään hoivakodeissakin, niin saattaa olla, ettei mumpsia huolita niin herkästi osastoille?

HS: Suurin osa sairaaloissa hoidetuista koronaviruspotilaista on keski-ikäisiä – miten arvio tehohoidon tarpeesta tehdään?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 09.33

Heikin Ashi kirjoitti:

putkahti sivulle iso mainos.
HAUTAKIVET
Suunnittele itse oma hautakivesi

Juu. Niillä träckkäys-sivustoilla on valtavat määrät tietoa ja AI-algoritmit, jotka tietävät sinusta jo, että lähtö on tulossa, vaikket sitä ite vielä tiedäkään wink

(Ihan oikeastikin siis nämä AI:t ja koneoppijat löytävät isosta datasta yllättäviä uusia tiedonjyväsiä.)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 09.02

Risto kirjoitti:

Onko täällä kammattu tuo Lontoon Imperial Collegen tutkimus läpi?

Mielenkiintoinen pointti siinä tutkimuksessa kuulemma oli, että tämä korona kiertäisi täällä ilonamme 18kk.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 12.14

pulletti kirjoitti:

Hävittäjähankinta jäihin toistaiseksi määräämättömäksi ajaksi. Olis niille miljardeille parempaakin käyttöä.

Venäjän öljytulot romahtavat, kun pumppaushinnat alkavat olemaan suurempia kuin maailmanmarkkinahinnat. Ja koronakin saataa pian alkaa jylläämään.

Maan johto tarvitsee kohta mukavahkoa puuhaa kääntääkseen kansan huomion ja pysyäkseen vallassa. Voisivat vaikka huvikseen aloittaa sodan jotain Mikki Hiiri -naapurivaltiota vastaan...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 01.52

Korona-tarinoita.

Yli kymmenen kokoontumiset kielletty ja kuntosalit kiinni.

Omilla lapsilla kuitenkin liikaa energiaa, niin päätettiin mennä leikkipuistoon. Siellä oli paljon porukaa, ja viereisillä yksillä Helsingin suosituimmilla ulkoliikuntapaikoilla oli oikein kansainvaellus käynnissä, hirmuisesti populaa..

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 01.35

Korona-tarinoita.

Lällällää. Meilläpä on vessapaperia.

Vaimo osti paalin vessapaperia. Sitten seuraavana päivänä toisen. Sitten vaimo oli tekemässä nettissä kauppakassi-tilausta ja sanoi, että ostaa vessapaperia. Sanoin, että eiköhän nuo edelliset jo riitä. Vaimo sanoi, että ne edelliset ovat hätävaralla, eikä niihin ole tarkoitus koskea.

Kun kerroin ja naureskelin tätä tarinaa myöhemmin puhelimessa, niin vaimo huusi suutuksissa taustalta, että sähän et niihin papereihin sitten koske!

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.3.2020 01.16

Korona-tarinoita (hieman epätarkka suojellakseen syyttömiä).

Vaimo laittoi hiljattain tavaraa myyntiin pariin paikkaan. Nyt tuli kummastakin ilmoitus, että laittavat liikkeen kiinni. Vaimo kävi tänään toisesta hakemassa loppumyytäviä ja sisällä olevia rahoja pois. Pienyrittäjä oli kuulemma hyvin 'tunteikkaalla' tuulella, ja kun vaimo kysyi rahoja, yrittäjä sanoi, ettei hänellä ole niitä ja poistui itkien takahuoneeseen.

Ei se nyt meille iso summa ole. Jos oikein pahaksi tilanne menisi, niin ehkä niillä rahoilla pitäisi perheessämme ulosottomiehen loitolla pari viikkoa kauemmin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.3.2020 09.34

Meille tuli vastaavanlainen ohje kuin seuraavassa hel.fi/: "Terveysviranomaiset ohjeistavat, että oireettomien ja kotikaranteenissa olevien lasten huoltajat voivat käydä töissä ja sisarukset voivat käydä päiväkodissa, koulussa ja oppilaitoksessa."

Toisaalta esim: YLE: Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata – hyväkuntoinen voi pysytellä kotona

Eli vaikuttaisi, että viranomaiset ovat päättäneet, että annetaan flunssan jyllätä omaa tahdiaan.

Tosin kaiken maailman yritykset, yhdistykset ja rehtorien neuvostot ovat poikkiteloin ja asettelevat vapaaehtoisia karanteeneja ja peruvat tilaisuuksia.

Kyllähän se risoo, kun on meille on uskoteltu, että jokainen ihminen ja ihmishenki tärkeä. Mutta nyt talouden ja yhteiskunnan toimivuus näyttäisi menevän edelle. Kyllähän sitä muutaman mummon ja hoitohenkilöstön Italian tyyliin voi bussin alle heittää.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.3.2020 12.35

hauturi kirjoitti:

 

Torocks kirjoitti:

Totta kyllä on ettei ole kovin vaarallinen vaikkapa hatusta 0.2% kuolleisuudella. Tämä silti olisi moninkymmenkertainen tavalliseen influenssaan verrattuna (mitä eri laskelmia nähnyt).

 

Minkälaisia laskelmia olet nähnyt? Itse olen nähnyt influessakuolleisuudeksi n. 0,1%, joten 0,2% olisi kaksinkertainen eikä monikymmenkertainen.

ok. Peruutan väitteeni. Flunssaa tämä vaan on.

Totta. Influenssakuolleisuus näyttäisi olevan n. 0,1% monissa nyt vilkaisemissa lähteissä.

Muistelemani laskelmat koronan kuolleisuudesta käyttivät nyt ajatellen mielestäni liian suuria kuolleisuuslukuja. Tosiaankin arvelisin todellisten todentamattomien korona tartuntojen määrän olevan niin suuri, ettei kuolleisuudesta vielä voida heitellä kuin arvioita.

Näytä koko viesti