Meriaura Group Oyj (entinen Savosolar) -

Inderes-foorumin yhtiöketjuun oli linkattu eilen illalla julkaistu yhtiöraportti. Lieneekö julkinen. Itselläni taitaa olla premium oikeudet ja raportti luonnollisesti aukeaa. Itse yhtiöön en ole tutustunut.

https://www.inderes.fi/fi/merirahtimarkkinan-hintataso-hiipuu

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -

Telegraph uutisoi uuden syyn marssin keskeyttämiselle. Asiaa ei avata enempään vaan loppu jutusta on tapahtumien kertausta. Varmaankin tyypillistä toimintaa tiedustelupalveluilta ja voisi olettaa asian otetun huomioon ennen operaatiota (lähipiiri turvaan), mikäli tosissaan ollaan.

"Russian intelligence services threatened to harm the families of Wagner leaders before Yevgeny Prigozhin called off his advance on Moscow, according to UK security sources."

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/06/25/yevgeny-prigozhin-moscow-advance-putin-threat-wagner-family/

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -

Juttu Nummikosken Ykkösaamu haastattelusta. 

Nummikoski uskoo, että Suomi olisi houkutteleva maa ulkomaisille peliyhtiöille, jos markkinat avattaisiin ja Suomessa otettaisiin käyttöön lisenssijärjestelmä.

https://yle.fi/uutiset/3-12612663?origin=rss

Ylikertoimen puolelle oli linkattu lista Ruotsin lisenssin haltijoista. Selkokielisimmän tilanteen taitaa nähdä skrollaamalla "Webaddress"-kenttää.

https://www.spelinspektionen.se/sok-licens/

Vedonlyöjän näkövinkkelistä suurimmat toimijat ovat mukana. Nettipokerin osalta GGPoker mahdollisesti puuttuu. Mahtaisiko Suomi olla yhtä houkutteleva kohde rahapeliyhtiöille. JNandez mainitsi eilisessä striimissään rakeback:n oleva kielletty Sveitsiläisiltä lisenssin haltijoilta. Mikä lienee tilanne Ruotsissa?

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä -
hauturi kirjoitti:

Vilkaisin pikaisesti Mehiläisen labrakokeiden hinnastoa. Esim. ALAT ja GT maksavat siellä reilun kolmekymppiä/koe, Luxemburgilainen labra olisi laskuttanut 2,20/koe (joka oli muuten kaikkiaan 16 eri kokeen yksikköhinta). Ferritiini on kalliimpi, Luxemburgissa 7,85, Mehiläisellä 56,80. Kallein oli D-vitamiini, 16,64 vs 82,40. Mehiläisellä on toki pakettihintoja, joten kyllä tuon koko revohkan olisi varmaan sielläkin jollain viidellä sadalla - tonnilla (toimistomaksuineen jne) saattanut saada.

Jos Suomessa joutuu itse maksamaan labrakokeet (tai magneettikuvaukset ym.), niin Synlab lienee edullisin. Eivät toki ole edes samalla hehtaarilla Luxemburgin kanssa, mutta pesevät isot yksityiset. Lähetteellä ovat muutaman euron edullisemmat ja paketteja löytyy myös.

Alat: 13,80

Ferritiini: 26,50

D-vitamiini: 46,50

Muutama vuosi sitten eräs Mehiläisen lääkäri neuvoi hankkimaan labrakokeet Synlabilta, kun ovat siellä edullisempia smiley.

Näytä koko viesti
Nordic Lights -

Karo Hämäläisen kolumni aiheesta:

https://www.taloustaito.fi/Rahat/nordic-lights-listautuu-vauhdilla--vuoden-tahan-asti-kiinnostavin-tulokas-mutta-ei-jarin-halpa/#3a42af68

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Bongasitko tälläistä? Merkittävästi kalliimpi, mutta koko päivän ateriat kerralla; viisi ateriaa. Laihduttajalle 1200cal/päivä. Pari muutakin vaihtoehtoa löytyy. En ole kokeillut, joten ruuan maittavuudesta ei ole tietoa.

https://growfit.fi/#select

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -

Lepikön traders club videolla esitettiin kuvaaja Barkshiren ja Ark investin kurssikehityksestä.

Lähde: https://markets.businessinsider.com/news/stocks/warren-buffett-berkshire-hathaway-cathie-wood-arkk-stock-pandemic-gains-2022-1

Näytä koko viesti
Mistä tietoa treidaamiseen? -

Tähän ruotsalaisen traderin sivustoon kannattaa myös tutustua. Authori itse käyttää menelmiään swing-treideihin (viikko-useita kuukausia), mutta samojen ideoiden pitäisi toimia myös lyhyemmällä ajanjaksolla.

https://qullamaggie.com/

Näytä koko viesti
Kamux -

Inderes:

tavoite: 17 (oli 18.5)

suositus: Osta (oli Lisää)

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -

Hallitus tutkii mahdollisuutta siirtää urheilun rahoitus kokonaan tai osittain valtion budjettiin veikkaushäviörahojen supistuessa. Budjettirahoituksen myötä urheilun rahoitus voisi painottua terveyshyötyjen hakemiseen huippu-urheilun kustannuksella.

Kilpaurheilun rahoituksen turvaamiseksi KIHU:n erikoistutkija Jarmo Mäkinen tuo esiin monopolin purkamisen ja siirtymisen lisenssimarkkinoihin. 

https://yle.fi/urheilu/3-11894048

Yksittäisen tutkijan sana ei taida paljon painaa, vai liekö idealla laajempaakin kannatusta, ehkei ainakaan virallisella tasolla.

Näytä koko viesti