Ovaro (os. Orava) -

Hienoa ! Mukava kuulla hyvä Ovaro-uutinen, vaikka en itse ole kyydissä.  Toivottavasti hyvä ja sitkeä tekeminen poikii lisää posareita !

Näytä koko viesti
Defensiiviset osakkeet -
mskomu kirjoitti:

Menee ohi aiheen, mutta minkä verran tutkimuksia löytyy etätöistä? Melekein aina törmää siihen, että se on  kaikin puolin hyvää tai ihan perseestä. Toimitilojen kustannussäästö ja työmatkoihin kuluva aika ovat kiistatta plussaa, eikä tapauskohtaisia, mutta sitten moni muu asia ei.

Tutkimuksia on tehty paljonkin, tässä yksi:  https://www.yrittajat.fi/uutiset/642794-tutkimus-yli-70-prosenttia-halu…

Selvitysten mukaan ihmiset haluavat jatkaa etätöitä ainakin jossain määrin. Ja tehokkuusetu on sitä selkeämpi mitä enemmän on kyse asiantuntijaorganisaatiosta. Oman yksikköni osalta etätyö on ollut erinomainen menestys kuten jo mainitsin (yllä), sama tilanne on koko edustamani organisaation osalta (800-900 hlöä). 

Uskoisin että yritykset osaavat löytää toimivan etätyö/lähityö -suhteen ja tässä suomalaiset yritykset voivat hyvinkin olla keskimääräistä osaavampia.  Muuten, Nokiahan ilmoitti jo aiemmin että 3 pv/viikko etätöitä on ok ja toteutuva etätyön määrä määräytyy hlöiden toiveiden ja työn tarpeiden mukaan.

Imo etätyö lisää tuottavuutta selkeästi ja globaalisti ja tämä tuntuu parhaiten hitaasti kasvavien defensiivisten yritysten tunnusluvuissa positiivisesti.
 

 

Näytä koko viesti
Defensiiviset osakkeet -

Kyllä etätyö ja digitalisaatio lisäävät yritysten tehokkuutta merkittävästi - kustannukset putoavat ja toisaalta myynti- ja markkinointiityö tehostuu. Tämä tuntuu suurena suhteellisena parannuksena erityisesti defensiivisissä osakkeissa, joissa kasvu on keskimäärin maltillista.

Kustannukset putoavat erityisesti T&K-toiminnassa ja uusien tuotteiden kehityksessä. Samoin myös myyntityössä, jossa ensimmäiset kontaktit ja raamisopimusten teko vie ehkä vain 10-30% resurssipanoksista ja niiden tarkentaminen sitten loput. Tuo yllä perustuu omaan kokemukseeni, vedän itse noin 50 hlön tutkimusyksikköä, jolla on laajat kansainväliset yhteistyöverkostot yritysmaailmaan ja tutkimuslaitoksiin. Yksikössäni tulos/panos on nykyisen epidemian aikana noussut selvästi (15-25 %) ja odotan trendin vielä jatkuvan (hidastuen). Periaatteessa tuon pitäisi näkyä keskimäärin kaikkien aktiivisten yritysten luvuissa.

Yllä oleva pätee kyllä myös rakennusyrityksiin, joissa suunnittelu, koordinaatio ja projektien johto tehostuvat - toki tiilet ja laasti edelleen hoidellaan 'lähityönä' ...

Sijoitusalan harrastelijana en uskalla ottaa kantaa siihen, miten paljon tämä tehokkuuden kasvu voisi oikeasti luoda uutta nousuvaraa tai perustella nykyisiä hintatasoja, mutta trendi on selkeä.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute -

Keskustelun pitäminen asialinjalla on tosi vaikeaa. Ylläpito ja moderointi tekevät erinomaista duunia rajallisin resurssein, siksi heiltä ei voi vaatia lisää.

Olisiko mahdollista järjestää 'vihje/kysymys-linja' jossa voisi pyytää/ehdottaa moderoijaa katsomaan jotain viestiä tai nimimerkkiä ?  Sitten jos samasta tekstistä tai nimimerkistä tulisi useampi vihje (esim N >= 3) , se heijastaisi vihjeen painoarvoa moderoijalle.  Silloin moderoija voisi tutkia asian silloin kun ehtii. Helpottaisiko tämä moderoijien hommaa ?!? 

Varmaan moni tuntee Sijoitustiedon moderoijia ja vinkkaavat asioista suoraan.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) -

OST -tiliä olen kuljetellut enimmäkseen osinkolappusilla - Fortum, Sampo, Nordea ja viimeksi otin Aktiaa.  Joitakin tappiollisia (ja tyhmiä) lyhytaikaisia veivauksia on ollut mm. Alibaba ym pariin otteeseen.

Mutta tällä hetkellä on juuri täynnä 90k, ja tuotto siis juurikin noista tutun turvallisista papereista.  Ja niissä aion pysyäkin toistaiseksi.

 

Näytä koko viesti
Nordea -
TuuriTuuli kirjoitti:

Stockist kirjoitti:

Pitäisikö analyysissäsi lisätä tuo 0.33€ yhtiön osakkeen arvoon ?

Kun von Fyrckendahl puhuu kestävästä osingosta, niin hän tarkoittaa paitsi keskimääräistä EPS:ää pitkältä ajalta (mihin hän varmaan viittaa kun puhuu EPS:n heilahtelusta) niin myös sitä oikeaa rahaa jolla osingot maksetaan, eli kassavirtaa (jota yhdessä taselaskelman kanssa ei turhaan pidetä pakollisena raportoitavana). Vaikka taseseen olisi merkitty jakokelpoisia varoja valtavat määrät, ja näin ollen valtavia osinkoja voidaan maksaa ulos, on osingot silti maksettava käteisellä rahalla joka on irrotettava jostain (aina se ei ole pankkitilillä vuosia lojuneet rahat, vaan esimerkiksi myynnistä saatavat käteismaksut).

Kiitokset selvennyksistä, TuuriTuuli !

 

Näytä koko viesti
Nordea -
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Stockist kirjoitti:

Pitäisikö analyysissäsi lisätä tuo 0.33€ yhtiön osakkeen arvoon ?

 

Kiitos kiitoksista. Ei pitäisi. Osinko on vain yksi näkökulma. Toinen suosittu näkökulma on osakekohtainen tulos EPS, P/E-luku tai sen käänteisluku E/P eli tulostuotto.

Esimerkki: Jos tulos on 0,83 €, kestävä osinkotaso 0,50 €, osinkosuhde noin 60 % ja pörssin kohtuulliseksi arvioima osinkotuotto 5 %, kohtuullinen kurssi on 10 €. Kohtuullinen tulostuotto on Mr. Marketin mielestä 0,83/10 = 8,3 %.

Kiitos vastauksestasi.  Tätä tosiaan voi katsella osinko- ja tulostuoton näkökulmista, ja osinko voi yhtiön päätösten tahdissa heilua paljonkin verrattuna tulokseen. Ja tähän vaikuttaa yhtiön jakokelpoisen pääoman määrä - ja yhtiön tavoitteet. Kiitos vielä ja hyvää jatkoa palstalaisille.

Näytä koko viesti
Nordea -
von Fyrckendahl kirjoitti:

Osinkotuotto kannattaa laskea odotettavissa olevista normaaleista osingoista. Jos kestävä osinkotaso ensi keväänä ja siitä eteenpäin on esimerkiksi 0,50 €, osinkotuotto lasketaan siitä. Olkoon pörssissä kohtuullinen osinkoprosentti hyväkuntoiselle pankille esimerkiksi 5 %. Siitä saadaan osakkeen kohtuulliseksi kurssiksi 0,50/0,05 = 10 €. Tämä kymppi on siis arvio osakkeen hinnasta sen jälkeen, kun syksyn osinko on maksettu.

 

Kiitokset von Fyrckendahl taas kerran.  Sinun hyödyllisiä ja selkeästi kirjoitettuja pohdiskelujasi on ilo lukea aina kun - liian harvoin - käyn Sijoitustiedossa.

Kysymys: Jos Nordea jakaisi jatkossa tuon mainitsemasi 0.5€ osingon osinkosuhteella 60%,  niin silloin tuloksesta jäisi 40% eli 0.33€ (= 0.833*0.4) kasvattamaan kassaa ja siis yhtiön omaisuutta. Tuo 0.33€ on nettotuloksen jakamaton osuus, joka toki lisää yhtiön puskureita, mutta on silti osa kassaa.  Pitäisikö analyysissäsi lisätä tuo 0.33€ yhtiön osakkeen arvoon ?

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Ota rokotus heti kun mahdollista. 

COVID-rokotus on jo annettu yli 3 mrd ihmiselle ilman tilastollisesti merkittäviä neg vaikutuksia. Ja joka päivä rokotetaan 35 miljoonaa uutta. Ei tässä enää tarvi eläinkokeita odotella !

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

@AkiPyysing, olipas loistava tuo sinun eilinen (12.4.2021) blogisi, kiitos !  
Täyttä asiaa, ja sinulla on lisäksi mukava eteenpäin soljuva kirjoitustyyli - sopiva paketti viihdyttävää(kin) luettavaa.

Näytä koko viesti